Beste reistijd Myanmar

Khine 28 juni 2019 Myanmar Beste reistijd

Myanmar, het vroegere Birma, is een land waar het toerisme nog opkomend is. Het is een van de minder bekende landen in Azië. Daarom is het misschien juist nu wel de gelegenheid om te bezoeken. Het land opent zich steeds meer voor geïnteresseerde reizigers, heeft een rijke cultuur en is bovendien betaalbaar. En dan vraag je je natuurlijk af, wat is de beste reistijd in Myanmar? Local Hero Khine, reisspecialist Myanmar, woont er en legt je uit wanneer je je rondreis Myanmar het beste kunt plannen.

Klimaat Myanmar

Myanmar bestaat uit meerdere klimaten. In het binnenland vind je een tropisch savanne klimaat en het noorden een warm China klimaat. Toch bestaat het grootste deel van Myanmar uit een moessonklimaat. Dit betekent dat de beste reistijd Myanmar sterk afhankelijk is van het regenseizoen in het land. Toch valt de zwaarte van het regenseizoen in Myanmar behoorlijk mee wanneer je het vergelijkt met andere landen in de Golf van Bengalen (India, Bangladesh en Sri Lanka).

De temperatuur in Myanmar is het hele jaar door rond de 30 graden, dus sprake van traditionele seizoenen (zomer, winter, etc.) is er niet. Het regenseizoen van Myanmar loopt van half-mei tot en met half-oktober, met de hevigste regenval in juni en juli. Hierdoor loopt het reisseizoen in Myanmar grofweg van november tot en met april. Als je tijdens je rondreis Myanmar liever de drukte vermijd, kun je gerust tijdens het regenseizoen reizen. Voordelen hiervan zijn niet alleen de mindere drukte en lagere prijzen, maar ook de natuur, welke rond die tijd het groenst is.

Beste reistijd Myanmar

De beste reistijd voor je Myanmar rondreis is dus november tot en met april wanneer je het regenseizoen wilt vermijden, en mei tot en met oktober wanneer je een beetje regen niet erg vindt en graag rustig reist. In verband met de stabiele temperatuur is Myanmar dus het hele jaar goed te bereizen.

Wil je je Myanmar rondreis een ‘local touch’ geven? Bezoek Myanmar dan eens tijdens een van de nationale feestdagen. Myanmarezen zijn opvallend gastvrij, en al helemaal wanneer het feest is:

  • Full Moon Day of Waso (juli)
  • Thingyan New Year Festival (13-16 april)

Zelf op reis naar Myanmar?

Hulp nodig bij het samenstellen van je Myanmar reis? Meer vragen over de beste reistijd in Myanmar? Local Hero Khine geeft je graag advies en stelt je Myanmar rondreis samen met jou samen. Bekijk ook onze Myanmar voorbeeld rondreizen: betaalbaar Myanmarde leukste rondreis door Myanmar, en Myanmar familieavontuur. Deze rondreizen zijn naar wens aan te passen. Zo weet je zeker dat je route logisch is en je alle highlights aandoet.

မြန်မာမင်္ဂလာပါ! (Hallo Myanmar!)

Terug naar overzicht