reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Yangon – Mandalay – Bagan – Inle Lake – Ngapali - Yangon
reissom:
va. € 1439,- (p.p. 2 volw. in winter) zomer: 13d v.a. € 870,- (geen strand)

Een rondreis naar de highlights van onbekend Azië. Myanmar heeft veel te bieden, is afwisselend en afzien hoeft niet. Je reist comfortabel, veel per vliegtuig en bezoekt in relaxt tempo de mooiste plekjes van het land.

Ook je verblijf is comfortabel, we zorgen voor centraal gelegen hotels, deels met zwembad. Na Yangon en de Shwedagon vlieg je naar Mandalay en maak je een fietssafari over het platteland.

Per lijnbus bereik je Bagan, waar je fietst tussen eeuwenoude pagodes en tempels. Over het Inle Lake vaar je naar lokale vissersdorpjes en drijvende tuinen.

Als afsluiter van je rondreis Myanmar vlieg je naar Thandwe, bij de rustige zandstranden van Ngapali, een Birmees beach plaatsje in opkomst. In onze zomer vlieg je daarvoor door naar een relaxt Thais eilandstrand.

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen in 3 sterren middenklashotels met ontbijt;
- lunch op Inle Lake - vervoer per lokale lijnbus en trein;
- privétransfers als omschreven;
- excursies met gids als omschreven;
- mountainbike huur in Bagan;
- assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale retourvlucht;
- vluchten Heho – Yangon en Yangon – Thandwe vv.- overige maaltijden;
- korte transfers naar bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd;
- upgrades of extra excursies;
- entrees Bagan. ca € 20,- p.p, fooien etc.

Beste reistijd Myanmar

Myanmar heeft een tropisch moesson/savanne klimaat, er is een droog en een nat, moesson seizoen. De beste reistijd voor Myanmar ligt tussen oktober en eind februari, het is dan droog en koel. In hoger gelegen gebieden van Myanmar kan het afkoelen tot onder de 15˚C. Van maart tot eind mei is het warm, heet en droog, in Bagan kan het kwik oplopen tot tegen de 40 ˚C. ’s Zomers is het natte seizoen in Myanmar, het is dat warm en vochtig. Je kunt ook dan goed door Myanmar reizen, er zijn voldoende zonnige dagen, het is rustig en de meeste regen valt in de kustgebieden dus een strandstemming als Ngapali kun je dan beter mijden en vervangen door bijvoorbeeld een Thais eilandje. De maand november is qua toerisme het drukst in Myanmar, wil je wat rustiger kies dan een andere periode. 

Visum & paspoort voor Myanmar

Voor de reizen naar Myanmar is een visum nodig. Bij aankomst in Myanmar krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 28 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Myanmar nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Myanmar geldt een identificatieplicht. Je kan je visum aanvragen via de officiele regeringssite.Neem de uitgeprinte visumbrief (90 dagen geldig na aanvraag) mee naar de douane, je krijgt dan een ‘visum upon arrival’. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Myanmar. of gemekkelijk en snel via e-visums.nl, een nederlands online visumbureau die je visum documenten naar je opstuurt. De kosten voor een visum Myanmar zal ongeveer €69.95 per persoon zijn. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties & gezondheid

Voor Myanmar zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Myanmar. Maak je op weg naar Myanmar een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Myanmar een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Myanmar kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil met Myanmar

In Myanmar is het gedurende onze zomertijd 4,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 5,5 uur later.

Veiligheid in Myanmar

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Myanmar, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dit moment wordt bezoek aan Rahkine state, het grensgebied, afgeraden. Ook zijn er nog gebieden waar je een speciale permit voor nodig hebt. Deze liggen buiten de normaal door reizigers bezochte gebieden en staan ook niet op deze site. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Myanmar is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal in Myanmar te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten echt koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Myanmar en zeker op het platteland is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. Bezoek je een kerk, tempel of pagode in Myanmar, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Geld & pinnen

In Myanmar betaal je met de Kyat. (MMK) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. In steeds meer steden en op de grotere luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In en uitvoer van Kyat is verboden, bij het terug wisselen op de luchthaven heb je deze bonnetjes nodig. Bewaar ze dus goed. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Myanmar zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Myanmar worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg US$ in cash (onbeschadigd, gedrukt na 2004) bij je te hebben. Zorg voor voldoende kleingeld in Kyat (100/200/500) handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Fooien & entrees

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten enkele US$ per dag. Verder is het gebruikelijk iets te betalen of te doneren bij tempels, kloosters of monumenten die speciaal voor je geopend worden. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee.

Elektriciteit

De stopcontacten in Myanmar werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopkontakten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Getting around

De infrastructuur in Myanmar is niet zo ontwikkeld, zo sta je vanaf de luchthaven van Yangon vaak vast op de smalle 2 baans weg naar het centrum. Grote steden en plaatsen als Mandalay, Bagan en Inle zijn per (nacht)lijnbus goed te bereiken. Op lange afstanden is een lokale vlucht echter aan te raden. Het is betaalbaar en een goed alternatief voor lange reizen per auto met chauffeur. Dat is prijzig en vermoeiend want veel meer dan ca. 60 km per uur leg je zeker niet af, eerder minder. Op korte stukjes per auto met chauffeur gaat altijd een lokale gids mee, de chauffeurs spreken immers geen Engels (anders werden ze wel gids ;) Trikshaw, tuktuk of zelfs ossenkar of paard en wagen zijn de lokale vervoersmiddelen. In de steden zijn taxi’s of carpool taxi’s beschikbaar. Je komt zo makkelijk van hotel naar bus of treinstation of vv. Deze transfers zijn doorgaans niet inclusief, je kunt het prima zelf doen maar desgewenst kan je local Hero ze ook tevoren regelen. Metertaxi’s zijn er niet, check tevoren de gebruikelijke prijs. In Bagan, Mandalay of rond Inle lake kun je het best een fiets huren om de omgeving te verkennen. Er zijn diverse fietsverhuurbedrijfjes. Check tevoren wel de remmen.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende: 
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf Guayaquil, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’

Je vliegt naar 
Je vliegt naar Yangon (Rangoon). Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam, je moet altijd overstappen. De meeste reizigers gaan via Bangkok maar je kunt natuurlijk ook via Singapore, Kuala Lumpur.

Kosten 
Reken voor een retourvlucht naar Myanmar op tenminste € 700,-. Reken in de drukke tijden al snel € 850,- en een toeslag in het hoogseizoen.

Maatschappijen 
De meeste reizigers vliegen via Bangkok. Via Skyscanner.com vind je eenvoudig aansluitende vluchten, ook van budget maatschappijen, naar Yangon, Mandalay enz. Er zijn maar liefst 150 vluchten per week. Vliegen kan o.a. met KLM, Lufthansa, en Singapore Airlines. De kosten voor een enkel Bangkok – Yangon beginnen bij ca. € 75,-.

Tijden 
* Na je lange vlucht kom je doorgaans in de loop van de dag aan in Yangon. De terugvlucht is ook altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning. 
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips 
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Yangon – Mandalay – Bagan – Inle Lake – Ngapali - Yangon
reissom:
va. € 1439,- (p.p. 2 volw. in winter) zomer: 13d v.a. € 870,- (geen strand)
Een rondreis naar de highlights van onbekend Azië. Myanmar heeft veel te bieden, is afwisselend en afzien hoeft niet. Je …
︿

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen in 3 sterren middenklashotels met ontbijt;
- lunch op Inle Lake - vervoer per lokale lijnbus en trein;
- privétransfers als omschreven;
- excursies met gids als omschreven;
- mountainbike huur in Bagan;
- assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale retourvlucht;
- vluchten Heho – Yangon en Yangon – Thandwe vv.- overige maaltijden;
- korte transfers naar bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd;
- upgrades of extra excursies;
- entrees Bagan. ca € 20,- p.p, fooien etc.

Beste reistijd Myanmar Myanmar heeft een tropisch moesson/savanne klimaat, er is een droog en een nat, moesson seizoen. De beste reistijd …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Vlucht naar Yangon

Langzaam zet je vliegtuig de daling in. Uit je raampje zie je geen brede snelwegen maar groene akkers, glooiende heuvels, verspreide dorpjes en daartussen de goud glimmende top van een boeddhistische pagode: je bent in Myanmar. Na de douane staat je chauffeur al te wachten, je wisselt vast Kyats en gaat op weg naar het centrum.

Smalle wegen, overal bomen en groen en verkeer dat zich hier tussen door wurmt: de infrastructuur is nog niet je dat. Snel gaat het dus niet maar het heeft zijn charme en je komt al direct in de Aziatisch sfeer. Je overnacht in een van onze kleinschalige stadshotels, in comfortabele kamers met douche, toilet en airco.

Dag 1 - 2: Vlucht naar Yangon

Langzaam zet je vliegtuig de daling in. Uit je raampje zie je geen brede snelwegen maar groene akkers, glooiende heuvels, verspreide dorpjes en daartussen de goud glimmende top van een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Yangon, citytour en Shwedagon pagode

De volgende dag ben je door het tijdsverschil al vroeg wakker. Met je gids pak je rond 07.00 uur de taxi naar de gezellige wijk rond de Shwedagon pagode, voor de Birmezen zonder twijfel de meest indrukwekkende pagode ter wereld. Eerst een lokaal ontbijt, daarna bezoek je de ochtendmarkt, waar het leven langzaam op gang komt.

Te voet bereik je de beroemde pagode. Doe je schoenen uit en dompel je onder in de boeddhistische rituelen. Je zit op een trapje, de zon komt verder op, een flard wierrook in je neus en ziet een processie van locals die een offer komen brengen. Na je bezoek zoekt je gids een lunchrestaurantje en nemen jullie afscheid. Nu je de stad kent is het makkelijk die verder zelf te verkennen.

Dag 3: Yangon, citytour en Shwedagon pagode

De volgende dag ben je door het tijdsverschil al vroeg wakker. Met je gids pak je rond 07.00 uur de taxi naar de gezellige wijk rond de Shwedagon pagode, voor …

︿

Dag 4: Yangon, vlucht naar Mandalay

Vanochtend heb je tijd om de stad verder te doorkruisen. Ga naar de Bogyoke markt waar werkelijk alles te koop is, bezoek het drukke China town en slenter langs de koloniale gebouwen naar de eeuwenoude Sula pagode, niet ver van je hotel. Even bijkomen tussendoor: pak een taxi naar het Kandawgyi park en het meer: een populair plekje voor de locals voor wandelen en picknicken.

Tegen de middag neem je zelf een taxi naar de luchthaven voor de vlucht naar Mandalay. Bij aankomst transfer naar je centraal gelegen hotel. Mandalay, de een na grootste stad van het land is qua sfeer Chinees en vooral startpunt voor de bijzondere koningssteden buiten de stad. Niet te missen in de stad zelf zijn de vismarkt bij de Ayarwaddy rivier en Mandalay Hill bij zonsondergang.

Dag 4: Yangon, vlucht naar Mandalay

Vanochtend heb je tijd om de stad verder te doorkruisen. Ga naar de Bogyoke markt waar werkelijk alles te koop is, bezoek het drukke China town en slenter langs de …

︿

Dag 5: Mandalay, fietssafari

Bij het ochtendgloren maak je in een kleine groep met een gids een afwisselende fietstour over het platteland rond de stad. Door drukke wijken en langs marktjes fiets je de stad uit, je bezoekt de dorpen in de omgeving en maakt kennis met hun fabriekjes en manier van leven. Tegen het middaguur ben je weer terug bij je hotel.

Vanmiddag vrij. Neem een taxi naar Mandalay Palace, midden in de stad. Het paleis bestaat uit 40 houten gebouwen en werd in 1990 helemaal gerenoveerd. Vanuit de wachttoren heb je een mooi uitzicht. Een goede tip is daarna de Yadanabon markt, die om 15.00 uur begint. Er is van alles te koop en je voelt je direct een van de locals.

local Hero

‘Come you back to Mandalay, where the old flotilla lay. Can’t you ‘ear their paddles chunkin’ from Rangoon to Mandalay’.The road to Mandalay, een song van Frank Sinatra (tekst Rudyard Kipling) was populair bij de Britse soldaten die in 1945 de stad veroverden.

Dag 5: Mandalay, fietssafari

Bij het ochtendgloren maak je in een kleine groep met een gids een afwisselende fietstour over het platteland rond de stad. Door drukke wijken en langs marktjes fiets je de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca.€ 60,- p.p.

 • Reken op ca.€ 60,- p.p.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 80,- p.p.p.n. extra.

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 80,- p.p.p.n. extra.

Dag 6: Mandalay – Bagan per bus

Vanochtend naar het busstation en per lijnbus met airco in ca. 5,5 uur naar Bagan. Bij aankomst pak je een taxi naar je kleinschalige hotel. Rust wat uit en stap tegen het eind van de middag op je huurfiets voor een bezoek aan de tempels, vooral mooi bij zonsondergang. Haast je niet want op deze individuele rondreis Myanmar is voldoende tijd gepland om Bagan en omgeving op je gemak te verkennen.

Bagan was tussen de 11e en 13e eeuw na Chr. de hoofdstad van Birma, de meeste tempels, stoepa’s en kloosterruïnes dateren uit deze tijd en liggen verspreid over een laag begroeide archeologische zone, doorsneden door een enkele asfaltweg en vooral veel (zand)paadjes. De bekendste pagodes en tempels zijn druk, maar de meeste anderen heb je bijna voor jezelf.

local Hero

Je kunt ook van Mandalay naar Bagan vliegen (ca. 30 minuten) of slow slow met de lokale ‘’express’’ boot. Deze doet er ca. 10 uur over, de meeste reizigers nemen toch liever de bus.

Dag 6: Mandalay – Bagan per bus

Vanochtend naar het busstation en per lijnbus met airco in ca. 5,5 uur naar Bagan. Bij aankomst pak je een taxi naar je kleinschalige hotel. Rust wat uit en stap …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

Dag 7 - 8: Rondreis Myanmar, verblijf Bagan

Volop gelegenheid om per fiets (er zijn zelfs elektrische fietsen) de tempelzone te bekijken. Één van de hoogtepunten van je reis. Bijzonder is dat het niet alleen tempelruïnes zijn maar dat een deel ook echt nog religieuze betekenis heeft en door de gelovigen wordt bezocht. Heb je het er voor over, dan is een ballontocht bij het ochtendgloren een aanrader.

Ver voor zonsopgang wordt je dan opgehaald, je krijgt instructies en de piloot zet de gasbranders aan. Tussen de andere ballonnen zweef je majestueus van tempel tot tempel. Met vaste grond onder de voeten neem je besluit voor een ontbijt met bubbels. Wij namen zo’n fles bubbels mee op de fiets en zaten bij zonsopgang op onze ‘privé tempel’, zwaaiend naar de overkomende ballonvaarders.

local Hero

Bagan doet veel moeite voor de status UNESCO site, maar de soms ondeskundige restauraties en de snel groeiende hotelindustrie, ook in de archeologische zone staan dit voorlopig nog in de weg.

meet the locals

Dag 7 - 8: Rondreis Myanmar, verblijf Bagan

Volop gelegenheid om per fiets (er zijn zelfs elektrische fietsen) de tempelzone te bekijken. Één van de hoogtepunten van je reis. Bijzonder is dat het niet alleen tempelruïnes zijn maar …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Per auto, tempel/marktbezoek, privé boot. Reken op ca. € 90,- p.p.

 • Per auto, tempel/marktbezoek, privé boot. Reken op ca. € 90,- p.p.

 • Dagtrip met bezoek aan deze heilige berg. Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Dagtrip met bezoek aan deze heilige berg. Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p

 • Reken op ca. € 30,- p.p

 • Ca € 270,- p.p. Tevoren boeken want niet altijd plaats beschikbaar.

 • Ca € 270,- p.p. Tevoren boeken want niet altijd plaats beschikbaar.

Dag 9 - 11: Bagan – Nyaung Shwe, Inle lake

Na het ontbijt ga je naar het busstation en per lokale bus in rijd je in ca. 7-8 uur naar Nyaung Shwe, een reizigersdorpje aan de noordkant van het meer. Je overnacht in het centrum. De ochtend erop ga je met je gids naar de steiger. Over de rivier ben je in een half uurtje op het meer zelf. Je vaart langs de paaldorpen met hun drijvende tuinen.

Vastgemaakt met bamboe spiesen bewegen ze op en neer met de waterhoogte. Je luncht bij een familie aan de oever en stapt over in een roeibootje, voortbewogen door een beenroeier: met een lange peddel aan hun been stuwen ze de boot vooruit. Dwars door de kleine dorpjes. Hier en daar aan land en tenslotte per motorboot weer terug naar Nyaung Shwe.

Dag 9 - 11: Bagan – Nyaung Shwe, Inle lake

Na het ontbijt ga je naar het busstation en per lokale bus in rijd je in ca. 7-8 uur naar Nyaung Shwe, een reizigersdorpje aan de noordkant van het meer. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Naar de Indein ruïnes. Ca. € 70,- p.p.

 • Naar de Indein ruïnes. Ca. € 70,- p.p.

 • Deze nacht(en) regel ik liever zelf

 • Deze nacht(en) regel ik liever zelf

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Fiets door onbekende dorpen en proef onderweg de lokale keuken. Halve dag, reken op ca. €38,- p.p.

 • Fiets door onbekende dorpen en proef onderweg de lokale keuken. Halve dag, reken op ca. €38,- p.p.

Dag 12 - 16: Vlucht Thandwe - Ngapali

Van Nyang Shwe transfer naar de luchthaven van Heho en vlucht naar Thandwe, ca. 5 km van Ngapali, een relaxt vissersdorp zonder nachtleven of storende hoogbouw, bijna het Thailand van 25 jaar geleden. Ngapali ligt aan de westkust van Myanmar aan de Golf van Bengalen en heeft lange met palmbomen omzoomde zandstranden waar het heerlijk bij komen is van je Birmese avonturen.

Je resorthotel ligt direct aan het brede zandstand. Met je voeten in het zand, een cocktail binnen hand bereik en overal betaalbare verse visrestaurantjes zullen de dagen voorbij vliegen. Heb je nog puf, maak dan een boottochtje met een lokale visser, je hotel kan het voor je regelen. In onze zomer is het regentijd en kun je beter elders verlengen, b.v. op het Thaise Ko Samui of Ko Phangan.

Dag 12 - 16: Vlucht Thandwe - Ngapali

Van Nyang Shwe transfer naar de luchthaven van Heho en vlucht naar Thandwe, ca. 5 km van Ngapali, een relaxt vissersdorp zonder nachtleven of storende hoogbouw, bijna het Thailand van …

︿

Dag 17 - 18: Vlucht naar Yangon, vertrek Myanmar

Vanochtend neem je na het ontbijt zelf een taxi naar de luchthaven van Thandwe voor je terugvlucht naar Yangon. Hier stap je over op het vliegtuig naar Nederland. Doorgaans vlieg je aan het eind van de middag en kom je de volgende ochtend aan in Amsterdam. Vol van alle indrukken van je rondreis Myanmar.

Dag 17 - 18: Vlucht naar Yangon, vertrek Myanmar

Vanochtend neem je na het ontbijt zelf een taxi naar de luchthaven van Thandwe voor je terugvlucht naar Yangon. Hier stap je over op het vliegtuig naar Nederland. Doorgaans vlieg …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Khine

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Myanmar: