reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Mandalay – Bagan – Kalaw – Inle Lake – Yangon - Ko Phangan (Thailand)
reissom:
va. € 1229,- (p.p. 2 volwassenen / 2 kinderen t/m 11 jr € 1190,-)

Birma is leuk voor ouders én kinderen. Het land is nog niet overlopen door de drukte en er zijn volop culturele bezienswaardigheden. Het vervoer, je hotels en de tours zijn daarbij goed georganiseerd.

Je begint in het koloniale Mandalay en pakt dan de lijn bus naar de 1000 tempels van Bagan. Een korte vlucht brengt je naar Kalaw, waar je in een olifantenkamp de dieren wast en voedert, een bijzondere ervaring!

Een volgend hoogtepunt is het Inle meer, dat je per motorboot, kano en kajak verkent. Drijvende tuinen, beenroeiers en vissers die je typisch Birmese gerechten laten proeven, hoe local is dit?

Je eindigt je Myanmar familiereis in een relaxt resort hotel met zwembad om bij te komen van alle belevenissen. Niet in Myanmar, maar in Thailand. Voor een fijn zandstrand is in onze zomer een Thai’s eilandje als Ko Phangan namelijk ideaal.

Inclusief:
- aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
- alle overnachtingen met ontbijt in 3 en 4 sterren hotels en lodges met zwembad;
- lijnbus Mandalay naar Bagan;
- excursies met Engels sprekende gidsen als omschreven;
- entreegelden tijdens excursies - assistentie van je local Hero;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale retourvlucht;
-
binnenlandse vluchten Myanmar ca. US$ 225,- p.p. kinderen ca. US$ 180
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies en entrees;

Bij verlenging met Ko Phangan:

Inclusief:
- transfers Bangkok, nachttrein 2e klas Surat Thani;
- transfers per auto en ferry naar Ko Phangan;
- transfers op Ko Phangan, ferry Samui en transfer Samui;
- verblijf in 4 sterren resort hotel, seaview cottage met ontbijt.

Exclusief:
- vluchten Yangon – Bangkok en Samui – Bangkok;
- overige maaltijden.

Beste reistijd Myanmar

Myanmar heeft een tropisch moesson/savanne klimaat, er is een droog en een nat, moesson seizoen. De beste reistijd voor Myanmar ligt tussen oktober en eind februari, het is dan droog en koel. In hoger gelegen gebieden van Myanmar kan het afkoelen tot onder de 15˚C. Van maart tot eind mei is het warm, heet en droog, in Bagan kan het kwik oplopen tot tegen de 40 ˚C. ’s Zomers is het natte seizoen in Myanmar, het is dat warm en vochtig. Je kunt ook dan goed door Myanmar reizen, er zijn voldoende zonnige dagen, het is rustig en de meeste regen valt in de kustgebieden dus een strandstemming als Ngapali kun je dan beter mijden en vervangen door bijvoorbeeld een Thais eilandje. De maand november is qua toerisme het drukst in Myanmar, wil je wat rustiger kies dan een andere periode. 

Visum & paspoort voor Myanmar

Voor de reizen naar Myanmar is een visum nodig. Bij aankomst in Myanmar krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 28 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Myanmar nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Myanmar geldt een identificatieplicht. Je kan je visum aanvragen via de officiele regeringssite.Neem de uitgeprinte visumbrief (90 dagen geldig na aanvraag) mee naar de douane, je krijgt dan een ‘visum upon arrival’. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Myanmar. of gemekkelijk en snel via e-visums.nl, een nederlands online visumbureau die je visum documenten naar je opstuurt. De kosten voor een visum Myanmar zal ongeveer €69.95 per persoon zijn. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties & gezondheid

Voor Myanmar zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Myanmar. Maak je op weg naar Myanmar een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Myanmar een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Myanmar kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil met Myanmar

In Myanmar is het gedurende onze zomertijd 4,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 5,5 uur later.

Veiligheid in Myanmar

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Myanmar, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dit moment wordt bezoek aan Rahkine state, het grensgebied, afgeraden. Ook zijn er nog gebieden waar je een speciale permit voor nodig hebt. Deze liggen buiten de normaal door reizigers bezochte gebieden en staan ook niet op deze site. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Myanmar is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal in Myanmar te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten echt koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Myanmar en zeker op het platteland is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. Bezoek je een kerk, tempel of pagode in Myanmar, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Geld & pinnen

In Myanmar betaal je met de Kyat. (MMK) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. In steeds meer steden en op de grotere luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In en uitvoer van Kyat is verboden, bij het terug wisselen op de luchthaven heb je deze bonnetjes nodig. Bewaar ze dus goed. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Myanmar zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Myanmar worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg US$ in cash (onbeschadigd, gedrukt na 2004) bij je te hebben. Zorg voor voldoende kleingeld in Kyat (100/200/500) handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Fooien & entrees

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten enkele US$ per dag. Verder is het gebruikelijk iets te betalen of te doneren bij tempels, kloosters of monumenten die speciaal voor je geopend worden. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee.

Elektriciteit

De stopcontacten in Myanmar werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopkontakten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Getting around

De infrastructuur in Myanmar is niet zo ontwikkeld, zo sta je vanaf de luchthaven van Yangon vaak vast op de smalle 2 baans weg naar het centrum. Grote steden en plaatsen als Mandalay, Bagan en Inle zijn per (nacht)lijnbus goed te bereiken. Op lange afstanden is een lokale vlucht echter aan te raden. Het is betaalbaar en een goed alternatief voor lange reizen per auto met chauffeur. Dat is prijzig en vermoeiend want veel meer dan ca. 60 km per uur leg je zeker niet af, eerder minder. Op korte stukjes per auto met chauffeur gaat altijd een lokale gids mee, de chauffeurs spreken immers geen Engels (anders werden ze wel gids ;) Trikshaw, tuktuk of zelfs ossenkar of paard en wagen zijn de lokale vervoersmiddelen. In de steden zijn taxi’s of carpool taxi’s beschikbaar. Je komt zo makkelijk van hotel naar bus of treinstation of vv. Deze transfers zijn doorgaans niet inclusief, je kunt het prima zelf doen maar desgewenst kan je local Hero ze ook tevoren regelen. Metertaxi’s zijn er niet, check tevoren de gebruikelijke prijs. In Bagan, Mandalay of rond Inle lake kun je het best een fiets huren om de omgeving te verkennen. Er zijn diverse fietsverhuurbedrijfjes. Check tevoren wel de remmen.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende: 
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf Guayaquil, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’

Je vliegt naar 
Je vliegt naar Yangon (Rangoon). Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam, je moet altijd overstappen. De meeste reizigers gaan via Bangkok maar je kunt natuurlijk ook via Singapore, Kuala Lumpur.

Kosten 
Reken voor een retourvlucht naar Myanmar op tenminste € 700,-. Reken in de drukke tijden al snel € 850,- en een toeslag in het hoogseizoen.

Maatschappijen 
De meeste reizigers vliegen via Bangkok. Via Skyscanner.com vind je eenvoudig aansluitende vluchten, ook van budget maatschappijen, naar Yangon, Mandalay enz. Er zijn maar liefst 150 vluchten per week. Vliegen kan o.a. met KLM, Lufthansa, en Singapore Airlines. De kosten voor een enkel Bangkok – Yangon beginnen bij ca. € 75,-.

Tijden 
* Na je lange vlucht kom je doorgaans in de loop van de dag aan in Yangon. De terugvlucht is ook altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning. 
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips 
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Mandalay – Bagan – Kalaw – Inle Lake – Yangon - Ko Phangan (Thailand)
reissom:
va. € 1229,- (p.p. 2 volwassenen / 2 kinderen t/m 11 jr € 1190,-)
Birma is leuk voor ouders én kinderen. Het land is nog niet overlopen door de drukte en er zijn volop …
︿

Inclusief:
- aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
- alle overnachtingen met ontbijt in 3 en 4 sterren hotels en lodges met zwembad;
- lijnbus Mandalay naar Bagan;
- excursies met Engels sprekende gidsen als omschreven;
- entreegelden tijdens excursies - assistentie van je local Hero;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale retourvlucht;
-
binnenlandse vluchten Myanmar ca. US$ 225,- p.p. kinderen ca. US$ 180
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies en entrees;

Bij verlenging met Ko Phangan:

Inclusief:
- transfers Bangkok, nachttrein 2e klas Surat Thani;
- transfers per auto en ferry naar Ko Phangan;
- transfers op Ko Phangan, ferry Samui en transfer Samui;
- verblijf in 4 sterren resort hotel, seaview cottage met ontbijt.

Exclusief:
- vluchten Yangon – Bangkok en Samui – Bangkok;
- overige maaltijden.

Beste reistijd Myanmar Myanmar heeft een tropisch moesson/savanne klimaat, er is een droog en een nat, moesson seizoen. De beste reistijd …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Myanmar, verblijf Mandalay

Met een tussenstop in Bangkok of via een andere Aziatische luchthaven vlieg je direct naar Mandalay. Na de douane staat de gids jullie al op te wachten en die brengt je in een uurtje naar je kleinschalige hotel. Dit ligt direct aan de Ayarwaddy rivier en heeft een groot zwembad. Start de rondreis met wat uitrusten en om te wennen aan het tijdsverschil.

Mandalay voelt als een mystieke plek waar pagodes en paleizen mixen met vervallen villa’s en een vervlogen koloniaal verleden. Deze een na grootste stad van het land is qua sfeer eerder Chinees en vooral startpunt voor de bijzondere koningssteden buiten de stad. Niet te missen in de stad zelf zijn de vismarkt bij de Ayarwaddy rivier en Mandalay Hill bij zonsondergang.

Dag 1 - 2: Aankomst Myanmar, verblijf Mandalay

Met een tussenstop in Bangkok of via een andere Aziatische luchthaven vlieg je direct naar Mandalay. Na de douane staat de gids jullie al op te wachten en die brengt …

︿

Dag 3: Myanmar familiereis, verblijf Mandalay

Ontbijt vanochtend op je gemak en relax aan het zwembad of het terras aan de rivier. Wil je wat van de stad zien? De belangrijkste bezienswaardigheden liggen op maar 10 minuten rijden: de Kuthodaw-pagode, het Mandalay-paleis en de boeddhatempel Mahamuni.

Vanmiddag bezoek je met gids de koningssteden: eerst naar Sagaing, met zijn tientallen kloosters en ontelbare stoepa’s en pagodes waarvan de toppen al op grote afstand te zien zijn. Daarna rijd je verder naar Amarapura, waar je de kilometerslange houten U Bein brug oversteekt. Aan de oever van het meer liggen gezellige terrasjes, op het meer zelf kun je een relaxt boottochtje maken.

local Hero

‘Come you back to Mandalay, where the old flotilla lay. Can’t you ‘ear their paddles chunkin’ from Rangoon to Mandalay’.The road to Mandalay, een song van Frank Sinatra (tekst Rudyard Kipling) was populair bij de Britse soldaten die in 1945 de stad veroverden.

meet the locals

Dag 3: Myanmar familiereis, verblijf Mandalay

Ontbijt vanochtend op je gemak en relax aan het zwembad of het terras aan de rivier. Wil je wat van de stad zien? De belangrijkste bezienswaardigheden liggen op maar 10 …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • In plaats van de bus. Ca. € 35,- p.p.

 • In plaats van de bus. Ca. € 35,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.p.n extra.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.p.n extra.

Dag 4: Mandalay, bus Bagan

Vanochtend heb je een transfer naar het busstation en per lijnbus met airco rijd je in ca. 5,5 uur naar Bagan. Bij aankomst transfer naar je hotel. Rust wat uit en stap tegen het eind van de middag op je huurfiets voor een bezoek aan de tempels, deze zijn het mooist bij zonsondergang. Haast je niet want op deze individuele Myanmar familiereis is voldoende tijd gepland om Bagan en omgeving op je gemak te verkennen.

Bagan was tussen de 11e en 13e eeuw na Chr. de hoofdstad van Birma, de meeste tempels, stoepa’s en kloosterruïnes dateren uit deze tijd. Deze liggen verspreid over een archeologische zone van ong. 100 km2. De bekendste pagodes en tempels zijn druk, de meeste anderen heb je nog steeds bijna voor jezelf.

Dag 4: Mandalay, bus Bagan

Vanochtend heb je een transfer naar het busstation en per lijnbus met airco rijd je in ca. 5,5 uur naar Bagan. Bij aankomst transfer naar je hotel. Rust wat uit …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

Dag 5 - 6: Myanmar familiereis, verblijf Bagan

Vandaag krijg je volop de gelegenheid om per fiets de tempelzone te bekijken. Bijzonder is dat het niet alleen tempelruïnes zijn maar dat een deel ook echt nog religieuze betekenis heeft en door de gelovigen wordt bezocht. Aan het eind van de ochtend worden jullie opgehaald voor een picknicklunch bij een van de mooiste en rustigste tempels: Minnanthu. Daarnaast bezoek je nog enkele andere tempelcomplexen in de omgeving.

De dag erna kun je er per fiets zelf op uit. Er zijn ook kinderfietsen te huur. Neem wel zonnebrand, water en een petje mee. Niet overal is wat te koop en het kan warm worden.

local Hero

Heb je het er voor over, en zijn je kids ouder dan 8 en langer dan 1,37m, dan is een ballontocht bij het ochtendgloren echt een hoogtepunt. Ver voor zonsopgang wordt je opgehaald, je krijgt instructies en de piloot zet de gasbranders aan. Tussen de andere ballonnen zweef je majestueus van tempel tot tempel. Met vaste grond onder de voeten besluit je met een ontbijt met bubbels.

meet the locals

Dag 5 - 6: Myanmar familiereis, verblijf Bagan

Vandaag krijg je volop de gelegenheid om per fiets de tempelzone te bekijken. Bijzonder is dat het niet alleen tempelruïnes zijn maar dat een deel ook echt nog religieuze betekenis …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Per auto, tempel/marktbezoek, privé boot. Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Per auto, tempel/marktbezoek, privé boot. Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Dagtrip met bezoek aan deze heilige berg. Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Dagtrip met bezoek aan deze heilige berg. Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 25,- p.p.

 • Reken op ca. € 25,- p.p.

 • c.a. € 270,- p.p. Tevoren boeken want niet altijd plaats beschikbaar.

 • c.a. € 270,- p.p. Tevoren boeken want niet altijd plaats beschikbaar.

Dag 7: Bagan – Heho - Kalaw, olifant trekking

Vanochtend neem je zelf de taxi naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Heho. Hier staat de gids en auto al klaar voor de transfer naar Kalaw. Hier maak je een trekking door het woud en bezoekt het olifanten project. Je ziet de olifanten in het wild, hun mahouts en de mensen die in de omgeving leven en met het project in hun levensonderhoud worden voorzien.

De trekking door de Aziatische jungle kun je zo kort of lang maken als je wilt. Er is een lunch met lokale specialiteiten inbegrepen. Na de lunch kunnen jullie helpen bij het wassen en voederen van deze enorme dieren. Daarna korte trekking naar de weg en per auto ga je naar Kalaw voor diner en overnachting.

Dag 7: Bagan – Heho - Kalaw, olifant trekking

Vanochtend neem je zelf de taxi naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Heho. Hier staat de gids en auto al klaar voor de transfer naar Kalaw. Hier maak …

︿

Dag 8: Kalaw – Inle lake

Na je ontbijt heb je een transfer naar het pittoreske stationnetje in Kalaw waar de trein om 11.00 uur vertrekt, Het is een mooie treinreis met bijzondere vergezichten dwars door de Shan heuvels. Normaal duurt de reis ca. 3 uur maar soms wordt er langer gestopt in de kleine hill tribe dorpen om spullen in- of uit te laden, altijd een druk en kleurrijk spektakel.

Bij aankomst in Nyaung Shwe, een gezellig reizigersdorpje aan de noordkant van het meer, staat er een auto gereed om je naar je hotel te brengen. Je overnacht in een hotel met zwembad in het centrum. ’s Avonds kun je op je gemak door het dorp slenteren en zijn er overal leuke restaurantjes waar je in de tuin kunt dineren.

Dag 8: Kalaw – Inle lake

Na je ontbijt heb je een transfer naar het pittoreske stationnetje in Kalaw waar de trein om 11.00 uur vertrekt, Het is een mooie treinreis met bijzondere vergezichten dwars door …

︿

Dag 9 - 10: Inle lake, boot en kajaktrips

De ochtend erop loop je met je gids in een kwartiertje naar de steiger. Over de rivier ben je in een half uurtje op het meer zelf. Je vaart langs de typische paaldorpen met hun markten en drijvende tuinen. Vastgemaakt met bamboe spiesen bewegen ze op en neer met de waterhoogte. Je luncht bij een familie aan de oever en gaat per kano naar Nam Pan village.

Ook de dag erop staat het meer centraal. Per motorboot naar de Intha dorpen midden op het meer. In 2-persoonskajaks vaar je 2 uur relaxt naar verborgen nog nauwelijks bezochte plekjes. Je bepaalt je eigen tempo en je motorboot ligt altijd klaar. Dwars door de kleine dorpen, hier en daar aan land en tenslotte per motorboot weer terug naar Nyaung Shwe.

local Hero

Ook voor families met kinderen is het meer safe, de boten zijn stabiel en de gidsen ervaren. Het geeft je een bijzonder inkijkje in hoe men hier als visser en drijvende tuinbouwer tegelijk leeft.

Dag 9 - 10: Inle lake, boot en kajaktrips

De ochtend erop loop je met je gids in een kwartiertje naar de steiger. Over de rivier ben je in een half uurtje op het meer zelf. Je vaart langs …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Met trekking naar Pa O. Reken op ca. € 60,- p.p. extra

 • Met trekking naar Pa O. Reken op ca. € 60,- p.p. extra

 • Fiets door onbekende dorpen en proef onderweg de lokale keuken. Halve dag, reken op ca. €38,- p.p.

 • Fiets door onbekende dorpen en proef onderweg de lokale keuken. Halve dag, reken op ca. €38,- p.p.

Dag 11: Naar Heho, vlucht Yangon

Vanochtend na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Heho voor je korte vlucht naar Yangon. Bij aankomst transfer naar een 4-sterren hotel met zwembad aan het meer. Met je gids pak je tegen de middag de taxi naar de wijk rond de Shwedagon pagode, voor de Birmezen zonder twijfel de meest indrukwekkende pagode ter wereld.

Te voet bereik je de beroemde pagode. Doe je schoenen uit en dompel je onder in de boeddhistische rituelen. Je zit op een trapje, een flard wierrook in je neus en ziet een processie van locals die een offer komen brengen. Samen met je kids ontmoet je de monniken, voert de schildpadden en doet een treasure hunt over de lokale markt.

Dag 11: Naar Heho, vlucht Yangon

Vanochtend na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Heho voor je korte vlucht naar Yangon. Bij aankomst transfer naar een 4-sterren hotel met zwembad aan het meer. Met je …

︿

Dag 12 - 13: Vlucht Bangkok, vertrek Myanmar, trein Surat Thani, boot Ko Phangan

Na je ontbijt nog vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven en vlucht naar Bangkok. Hier worden jullie opgewacht voor de transfer naar het treinstation van Bangkok waar je op de nachttrein naar Surat Thani stapt. Comfortabele 2e klas couchettes en een restauratie wagen, maar neem ook zelf nog wat snacks en drinken mee.

De volgende ochtend kom je aan in Surat Thani waar je per taxi naar Donsak pier rijdt, voor de ferryboot naar Koh Phangan die om 10.00 uur vertrekt. Om 12.30 ben je op het eiland en wordt je naar je bungalow resort hotel gebracht. Het ligt ideaal en centraal aan de westkust.

Dag 12 - 13: Vlucht Bangkok, vertrek Myanmar, trein Surat Thani, boot Ko Phangan

Na je ontbijt nog vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven en vlucht naar Bangkok. Hier worden jullie opgewacht voor de transfer naar het treinstation van Bangkok waar je …

︿

Dag 14 - 15: Ko Phangan, resort hotel

Relaxte stranddagen op een rustig tropisch eiland. Verborgen strandjes met poederzacht strand, dromerige baaien en overal tropisch groen, veel beter wordt het niet. Neem een duik in het heldere water, geniet van de zon en lees je boek uit. 

Als je wilt, kun je bij je resort een fiets huren om het groene heuvelachtige en ongerepte binnenland te verkennen. Zo kom je ook bij het hoogste punt (ca 600 m) van het eiland: Kao Ra. Pas wel op voor de apen en wilde zwijnen die je pad kunnen kruisen. Het hoofdstadje van het eiland ligt op 10 minuten per taxi net als de andere stranden Haad Yao en Haad Chao Phao.

Dag 14 - 15: Ko Phangan, resort hotel

Relaxte stranddagen op een rustig tropisch eiland. Verborgen strandjes met poederzacht strand, dromerige baaien en overal tropisch groen, veel beter wordt het niet. Neem een duik in het heldere water, …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Heb je nog niet genoeg strand? Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Heb je nog niet genoeg strand? Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 16 - 17: Naar Bangkok, vlucht naar Amsterdam

Vandaag eindigt je strandverblijf. Vanochtend nog wat tijd voor zon en zee, afhankelijk van de tijden van je terugvlucht. Daarna transfer naar de Thong Sala Pier en per ferry naar Koh Samui. Hier staat de chauffeur jullie op te wachten voor de transfer naar de kleine luchthaven van Ko Samui voor de binnenlandse vlucht naar Bangkok. 

Doorgaans vertrek je kort na middernacht van de luchthaven van Bangkok en kom je dezelfde ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Dag 16 - 17: Naar Bangkok, vlucht naar Amsterdam

Vandaag eindigt je strandverblijf. Vanochtend nog wat tijd voor zon en zee, afhankelijk van de tijden van je terugvlucht. Daarna transfer naar de Thong Sala Pier en per ferry naar …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Khine

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Myanmar: