ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Yangon-Hsipaw-Pyin Oo Lwin – Bagan – Kalaw -Inle Lake – (Ngapali) - Yangon
reissom:
va. € 915,- (p.p. 2 volw.) met verlenging Ngapali v.a. € 1279,-

Myanmar, het vroegere Birma. Je wilde er altijd al heen. Misschien is nu de juiste gelegenheid: het land opent zich steeds meer voor geïnteresseerde reizigers, heeft een rijke cultuur en is bovendien betaalbaar.

Je budget reis Myanmar maak je per lijnbus en trein, de manier om het land van binnenuit te leren kennen. Natuurlijk bezoek je de belangrijkste plaatsen zoals Yangon, de pagodes in de tempelvallei van Bagan en het uitgestrekte Inle meer.

Maar ook doorkruis je de nog weinig bekende Shan state. Je maakt trekkings door de rijstvelden, ziet tempels en boerendorpjes en voelt je tijdens een homestay even een van de locals.

Na je rondreis kun je verlengen aan de nu nog rustige zandstranden van Ngapali, een Birmees beach plaatsje in opkomst. In onze zomer vlieg je daarvoor door naar een relaxt Thais eilandstrand.

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen in 2,5-3 sterren hotels, Shan state in homestay/ guesthouses, met ontbijt;
- trekking volpension; lunch op Inle lake;
- vervoer per lokale lijnbus en trein;
- privétransfers als omschreven;
- mountainbike huur Bagan;
- excursies met gids als omschreven;
- entreegelden, behalve in Bagan;
- assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale retourvlucht;
- vlucht Heho – Yangon (ca. € 120,-);
- overige maaltijden;
- korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd;
- upgrades of extra excursies;
- entree Bagan ca. € 20,- p.p.

Beste reistijd Myanmar

Myanmar heeft een tropisch moesson/savanne klimaat, er is een droog en een nat, moesson seizoen. De beste reistijd van Myanmar ligt tussen oktober en eind februari, het is dan droog en koel. In hoger gelegen gebieden kan het afkoelen tot onder de 15˚C. Van maart tot eind mei is het warm, heet en droog, in Bagan kan het kwik oplopen tot tegen de 40 ˚C. ’s Zomers is het natte seizoen, het is dat warm en vochtig. Je kunt ook dan goed door Myanmar reizen, er zijn voldoende zonnige dagen, het is rustig en de meeste regen valt in de kustgebieden van Myanmar dus een strandstemming als Ngapali kun je dan beter mijden en vervangen door bijvoorbeeld een Thais eilandje. De maand november is qua toerisme het drukst, wil je wat rustiger kies dan een andere periode.

Visum & paspoort

Voor de reizen naar Myanmar is een visum nodig. Bij aankomst in Myanmar krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 28 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Myanmar nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Myanmar geldt een identificatieplicht. Je kan je visum aanvragen via de officiele regeringssite.Neem de uitgeprinte visumbrief (90 dagen geldig na aanvraag) mee naar de douane, je krijgt dan een ‘visum upon arrival’. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Myanmar. of gemekkelijk en snel via e-visums.nl, een nederlands online visumbureau die je visum documenten naar je opstuurt. De kosten voor een visum Myanmar zal ongeveer €69.95 per persoon zijn. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties & gezondheid

Voor Myanmar zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Myanmar een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Myanmar een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Myanmar kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater in Myanmar is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil met Myanmar 

In Myanmar is het gedurende onze zomertijd 4,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 5,5 uur later.

Veiligheid in Myanmar 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dit moment wordt bezoek aan Rahkine state, het grensgebied, afgeraden. Ook zijn er nog gebieden waar je een speciale permit voor nodig hebt. Deze liggen buiten de normaal door reizigers bezochte gebieden en staan ook niet op deze site. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Myanmar is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal in Myanmar te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten van Myanmar echt koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Myanmar en zeker op het platteland is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst

Geld & pinnen

In Myanmar betaal je met de Kyat. (MMK) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. In steeds meer steden en op de grotere luchthavens van Myanmar kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In en uitvoer van Kyat is verboden, bij het terug wisselen op de luchthaven van Myanmar heb je deze bonnetjes nodig. Bewaar ze dus goed. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Myanmar worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg US$ in cash (onbeschadigd, gedrukt na 2004) bij je te hebben. Zorg voor voldoende kleingeld in Kyat (100/200/500) handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Fooien & entrees

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten enkele US$ per dag. Verder is het gebruikelijk iets te betalen of te doneren bij tempels, kloosters of monumenten in Myanmar die speciaal voor je geopend worden. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee.

Elektriciteit

De stopcontacten in Myanmar werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig in Myanmar, meestal zijn de stopkontakten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Getting around

De infrastructuur in Myanmar is niet zo ontwikkeld, zo sta je vanaf de luchthaven van Yangon vaak vast op de smalle 2 baans weg naar het centrum. Grote steden en plaatsen als Mandalay, Bagan en Inle zijn per (nacht)lijnbus goed te bereiken. Op lange afstanden is een lokale vlucht echter aan te raden. Het is betaalbaar en een goed alternatief voor lange reizen per auto met chauffeur. Dat is prijzig en vermoeiend want veel meer dan ca. 60 km per uur leg je zeker niet af, eerder minder. Op korte stukjes per auto met chauffeur gaat altijd een lokale gids mee, de chauffeurs spreken immers geen Engels (anders werden ze wel gids ;) Trikshaw, tuktuk of zelfs ossenkar of paard en wagen zijn de lokale vervoersmiddelen. In de steden zijn taxi’s of carpool taxi’s beschikbaar. Je komt zo makkelijk van hotel naar bus of treinstation of vv. Deze transfers zijn doorgaans niet inclusief, je kunt het prima zelf doen maar desgewenst kan je local Hero ze ook tevoren regelen. Metertaxi’s zijn er niet, check tevoren de gebruikelijke prijs. In Bagan, Mandalay of rond Inle lake kun je het best een fiets huren om de omgeving te verkennen. Er zijn diverse fietsverhuurbedrijfjes. Check tevoren wel de remmen.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.
* wil je terug vanaf Guayaquil, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’

Je vliegt naar
Je vliegt naar Yangon (Rangoon). Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam, je moet altijd overstappen. De meeste reizigers gaan via Bangkok maar je kunt natuurlijk ook via Singapore, Kuala Lumpur.

Kosten
Reken voor een retourvlucht naar Myanmar op tenminste € 700,-. Reken in de drukke tijden al snel € 850,- en een toeslag in het hoogseizoen.

Maatschappijen
De meeste reizigers vliegen via Bangkok. Via Skyscanner.com vind je eenvoudig aansluitende vluchten, ook van budget maatschappijen, naar Yangon, Mandalay enz. Er zijn maar liefst 150 vluchten per week. Vliegen kan o.a. met KLM, Lufthansa, en Singapore Airlines.  De kosten voor een enkel Bangkok – Yangon beginnen bij ca. € 75,-.

Tijden
* Na je lange vlucht kom je doorgaans in de loop van de dag aan in Yangon. De terugvlucht is ook altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Yangon-Hsipaw-Pyin Oo Lwin – Bagan – Kalaw -Inle Lake – (Ngapali) - Yangon
reissom:
va. € 915,- (p.p. 2 volw.) met verlenging Ngapali v.a. € 1279,-
Myanmar, het vroegere Birma. Je wilde er altijd al heen. Misschien is nu de juiste gelegenheid: het land opent zich …
︿

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen in 2,5-3 sterren hotels, Shan state in homestay/ guesthouses, met ontbijt;
- trekking volpension; lunch op Inle lake;
- vervoer per lokale lijnbus en trein;
- privétransfers als omschreven;
- mountainbike huur Bagan;
- excursies met gids als omschreven;
- entreegelden, behalve in Bagan;
- assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale retourvlucht;
- vlucht Heho – Yangon (ca. € 120,-);
- overige maaltijden;
- korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd;
- upgrades of extra excursies;
- entree Bagan ca. € 20,- p.p.

Beste reistijd Myanmar Myanmar heeft een tropisch moesson/savanne klimaat, er is een droog en een nat, moesson seizoen. De beste reistijd …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Myanmar, verblijf Yangon

Langzaam zet je vliegtuig de daling in. Uit je raampje zie je geen brede snelwegen maar groene akkers, glooiende heuvels, verspreide dorpjes en daartussen de goud glimmende top van een boeddhistische pagode: je bent in Myanmar. Na de douane staat je chauffeur al te wachten, je wisselt vast wat Kyats en gaat op weg naar het centrum.

Smalle wegen en overal bomen. Het verkeer wurmt zich er tussendoor: de infrastructuur is nog niet je dat. Snel gaat het dus niet, maar het heeft zijn charme en je komt al direct in de Aziatische sfeer. Je overnacht in een van onze kleinschalige stadshotels, in comfortabele kamers met douche, toilet en airco.

Dag 1 - 2: Aankomst Myanmar, verblijf Yangon

Langzaam zet je vliegtuig de daling in. Uit je raampje zie je geen brede snelwegen maar groene akkers, glooiende heuvels, verspreide dorpjes en daartussen de goud glimmende top van een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Comfort hotel. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Comfort hotel. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Yangon - Shwedagon pagode

De volgende dag ben je door het tijdsverschil al vroeg wakker. Met je gids pak je rond 07.00 uur de taxi naar de gezellige wijk rond de Shwedagon pagode, voor de Birmezen zonder twijfel de meest indrukwekkende pagode ter wereld. Eerst een lokaal ontbijt, daarna bezoek je de ochtendmarkt, waar het leven langzaam op gang komt.

Te voet bereik je de beroemde pagode. Doe je schoenen uit en dompel je onder in de boeddhistische rituelen. Je zit op een trapje, de zon komt verder op, een flard wierrook in je neus en ziet een processie van locals die een offer komen brengen. Na je bezoek zoekt je gids een lunchrestaurantje en nemen jullie afscheid. Nu je de stad kent is het makkelijk die verder zelf te verkennen.

local Hero

Lekker eten kun je in Monsoon restaurant. Ook de BBQ straat vol openlucht restaurantjes moet je niet overslaan.

meet the locals

Dag 3: Yangon - Shwedagon pagode

De volgende dag ben je door het tijdsverschil al vroeg wakker. Met je gids pak je rond 07.00 uur de taxi naar de gezellige wijk rond de Shwedagon pagode, voor …

︿

Dag 4: Yangon, nachtbus Hsipaw

Vandaag tijd om de stad verder te doorkruisen. Ga naar de Bogyoke markt waar werkelijk alles te koop is, bezoek het drukke China town en slenter langs de koloniale gebouwen naar de eeuwenoude Sula pagode, niet ver van je hotel. Even bijkomen tussendoor: pak een taxi naar het Kandawgyi park en het meer: een populair wandel- en picknick plekje voor de locals.

's Middags haalt onze gids je op en brengt je naar het centrale busstation. Hier vertrekt om 17.00 uur een comfortabele nachtbus naar Hsipaw, een rit van ca. 12 uur. Koop tevoren wat water en snacks, er is een half uur diner stop. Met een kussentje en oordopjes kom je uitgerust aan. Je kunt ook vliegen naar Lashio en vandaar met de lokale bus naar Hsipaw.

Dag 4: Yangon, nachtbus Hsipaw

Vandaag tijd om de stad verder te doorkruisen. Ga naar de Bogyoke markt waar werkelijk alles te koop is, bezoek het drukke China town en slenter langs de koloniale gebouwen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken voor de vlucht en een extra nacht samen ca. € 150,- p.p. extra.

 • Reken voor de vlucht en een extra nacht samen ca. € 150,- p.p. extra.

Dag 5 - 6: Hsipaw, hiking & boottocht

Hsipaw, een typisch Shan dorp ligt bijna op de grens met China. Na aankomst neemt je gids je mee voor een bezoek aan de markt en na de lunch maak je een middag trekking langs de verschillende dorpjes. Overal zijn de boeren aan het werk, worden akkers geploegd en rijst geplant. Tegen de avond keer je terug naar je guesthouse.

De dag erop maak je een boottocht over de Dothawaddy rivier. Vanaf het water krijg je een goede indruk van het beboste landschap. Onderweg bezoek je een klein klooster en kun je een verfrissende duik nemen in de rivier. ’s Middags ben je weer terug in Hsipaw. Slenter wat over de lokale markt, huur een fiets en bewonder de zonsondergang vanaf de Nine Boeddha Hill.

local Hero

Denk aan warme kleding, in de bergen koelt het ’s avonds flink af.

Dag 5 - 6: Hsipaw, hiking & boottocht

Hsipaw, een typisch Shan dorp ligt bijna op de grens met China. Na aankomst neemt je gids je mee voor een bezoek aan de markt en na de lunch maak …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

Dag 7: Trein Hsipaw - Pyin Oo Lwin

Na je ontbijt koop je water en eten voor onderweg en neemt de tuktuk naar het stationnetje. Om 09.30 vertrekt de lokale boemeltrein naar Pyin Oo Lwin. Je rijdt over oude viaducten en passeert de Gokteik kloof. De trein gaat niet snel en stopt vaak maar de rit van ca. 5-6 uur is een highlight van je budget rondreis Myanmar. Spectaculair landschap en gegarandeerd contact met de locals.

Pyin Oo Lwin is een voormalig Brits ‘hillstation’, dit kun je zien aan de oude koloniale villa’s. Verleng met een dag, huur een fiets en peddel op je gemak door de beboomde straten. Bezoek de botanische tuin, drink een kop thee British style en laat het Birmese leven een dagje aan je voorbijtrekken. Wie zegt dat reizigers haast moeten hebben?

Dag 7: Trein Hsipaw - Pyin Oo Lwin

Na je ontbijt koop je water en eten voor onderweg en neemt de tuktuk naar het stationnetje. Om 09.30 vertrekt de lokale boemeltrein naar Pyin Oo Lwin. Je rijdt over …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

Dag 8: Pyin Oo Lwin - Bagan

Vanochtend vertrek je om 09.30 uur op eigen gelegenheid naar het busstation en ga je per airco lijnbus in ca. 7 uur naar Bagan. Bij aankomst neem je een taxi naar je kleinschalige hotel. Stap in de middag op je huurfiets voor een eerste bezoek aan de tempels, deze zijn vooral mooi bij zonsondergang. Haast je niet, want op deze reis is voldoende tijd gepland om Bagan en omgeving op je gemak te verkennen.

Bagan was tussen de 11e en 13e eeuw na Chr. de hoofdstad van Birma, de meeste tempels, stoepa’s en kloosterruïnes dateren uit deze tijd en liggen verspreid over een archeologische zone, doorsneden door een enkele asfaltweg en vooral veel (zand)paadjes. De bekendste pagodes en tempels zijn druk, de meeste anderen heb je bijna voor jezelf.

local Hero

Je kunt ook van Mandalay naar Bagan vliegen (ca. 30 minuten) of slow slow met de lokale ‘’express’’ boot. Deze doet er ca. 10 uur over, de meeste reizigers nemen toch liever de bus.

Dag 8: Pyin Oo Lwin - Bagan

Vanochtend vertrek je om 09.30 uur op eigen gelegenheid naar het busstation en ga je per airco lijnbus in ca. 7 uur naar Bagan. Bij aankomst neem je een taxi …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra

 • Liever in een luxe hotel verblijven? Reken op ca. € 80,- p.p.p.n. extra. (Afhankelijk van seizoen.)

 • Liever in een luxe hotel verblijven? Reken op ca. € 80,- p.p.p.n. extra. (Afhankelijk van seizoen.)

Dag 9 - 10: Budget rondreis Myanmar, verblijf Bagan

Vandaag en morgen staat er een mountainbike gereed om op je gemak de uitgestrekte tempelzone te bekijken. Bijzonder is dat het niet alleen tempelruïnes zijn maar dat een deel ook echt nog religieuze betekenis heeft en door de gelovigen wordt bezocht. Heb je het er voor over, dan is een ballontocht bij het ochtendgloren een aanrader.

Ver voor zonsopgang wordt je dan opgehaald, je krijgt instructies en de piloot zet de gasbranders aan. Tussen de andere ballonnen zweef je majestueus van tempel tot tempel. Met vaste grond onder de voeten besluit je een ontbijt met bubbels te nemen. Wij namen zo’n fles bubbels mee op de fiets en zaten bij zonsopgang op onze ‘privé tempel’, zwaaiend naar de overkomende ballonvaarders.

local Hero

Bagan doet veel moeite voor de status UNESCO Site, maar de soms ondeskundige restauraties en de snel groeiende hotelindustrie, ook in de archeologische zone staan dit voorlopig nog in de weg.

meet the locals

Dag 9 - 10: Budget rondreis Myanmar, verblijf Bagan

Vandaag en morgen staat er een mountainbike gereed om op je gemak de uitgestrekte tempelzone te bekijken. Bijzonder is dat het niet alleen tempelruïnes zijn maar dat een deel ook …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Per auto, tempel/marktbezoek, privé boot over de rivier. Ca. € 90,- p.p.

 • Per auto, tempel/marktbezoek, privé boot over de rivier. Ca. € 90,- p.p.

 • Dagtrip met bezoek aan deze heilige berg. Ca. € 35,- p.p.

 • Dagtrip met bezoek aan deze heilige berg. Ca. € 35,- p.p.

 • Ca. € 30,- p.p.

 • Ca. € 30,- p.p.

Dag 11: Bagan – Kalaw

Na het ontbijt vertrek je op eigen gelegenheid naar het busstation en neem je rond 09.30 de bus naar Kalaw, waar je tegen 15.00 uur aankomt. Na aankomst is er tijd om uit te rusten en te dineren met een overnachting. Kalaw, omgeven de de Shan bergen, is een voormalig Brits hillstation en ideaal uitgangspunt voor trekkings door de bergen naar hilltribe dorpjes van de Palaung en Danu.

Morgen start je 2-daagse trekking. Je neemt alleen een dagrugzak mee, je bagage wordt naar Inle lake gebracht. Je wandelt met gids/kok die zorgt voor de maaltijden met lokale organische ingrediënten. Onderweg overnacht je in een home stay in de bergen, voor laken/deken en matras wordt gezorgd.

Dag 11: Bagan – Kalaw

Na het ontbijt vertrek je op eigen gelegenheid naar het busstation en neem je rond 09.30 de bus naar Kalaw, waar je tegen 15.00 uur aankomt. Na aankomst is er …

︿

Dag 12 - 13: Kalaw, trekking

Vanochtend haalt je gids je op voor de eerste 3-4 uur naar Ywar Thit ten Tar, typische Palaung dorpjes. Tegen lunchtijd staat een Shan noodle maaltijd voor je klaar. ’s Middags nog een trekking naar een dorpje voor de overnachting. Onderweg trek je door het bos en langs theeplantages, rijstvelden en velden met sesam en kool. (totaal ca. 20 km).

Na een vroeg ontbijt de dag erop is het nog ca. 2 uur lopen nar Myin Dike, een stationnetje vanwaar je de trein neemt. In Kalaw neemt je gids afscheid en spoor je verder naar Nyaung Shwe, een treinreis  dwars door de bergen. Bij aankomst tegen 15.00 uur staat er een auto gereed om je naar je hotel te brengen, waar de rest van je bagage al is neergezet.

Dag 12 - 13: Kalaw, trekking

Vanochtend haalt je gids je op voor de eerste 3-4 uur naar Ywar Thit ten Tar, typische Palaung dorpjes. Tegen lunchtijd staat een Shan noodle maaltijd voor je klaar. ’s …

︿

Dag 14 - 15: Nyaung Shwe, Inle lake

Nyaung Shwe is een gezellig reizigersdorpje aan de noordkant van het meer. Je overnacht in een lokaal, sfeervol hotelletje in het centrum. De ochtend erop loop je met je gids in een kwartiertje naar de steiger. Over de rivier ben je in een half uurtje op het meer zelf. Je vaart langs de typische paaldorpen met hun markten en drijvende tuinen.

Vastgemaakt met bamboe spiesen bewegen ze op en neer met de waterhoogte. Je luncht bij een familie aan de over en stapt over in een roeibootje, voortbewogen door een typische beenroeier: met een lange peddel aan hun been stuwen ze de boot vooruit. Dwars door de kleine dorpjes, hier en daar aan land en tenslotte per motorboot weer terug naar Nyaung Shwe.

Dag 14 - 15: Nyaung Shwe, Inle lake

Nyaung Shwe is een gezellig reizigersdorpje aan de noordkant van het meer. Je overnacht in een lokaal, sfeervol hotelletje in het centrum. De ochtend erop loop je met je gids …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra

 • Comfort hotel met zwembad. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra

 • Met trekking naar Pa O. Reken op ca. € 85,- p.p. extra

 • Met trekking naar Pa O. Reken op ca. € 85,- p.p. extra

 • Fiets door onbekende dorpen en proef onderweg de lokale keuken. Halve dag, reken op ca. €38,- p.p.

 • Fiets door onbekende dorpen en proef onderweg de lokale keuken. Halve dag, reken op ca. €38,- p.p.

Dag 16 - 17: Vlucht naar Yangon, vertrek Myanmar

Vanochtend neem je na het ontbijt zelf een taxi naar de luchthaven van Heho voor je terugvlucht naar Yangon. Hier stap je over op het vliegtuig naar Nederland. Doorgaans vlieg je aan het eind van de middag en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Verlengen?
In onze winter kun je je reis verlengen met een strandverblijf in Ngapali. Je vliegt dan naar Thandwe, op ca. 5 km van Ngapali. Zie ook de Top 5. In onze zomer is het regentijd en kun je beter verlengen elders in Azië, zoals op het Thaise Ko Samui of Ko Phangan.

Dag 16 - 17: Vlucht naar Yangon, vertrek Myanmar

Vanochtend neem je na het ontbijt zelf een taxi naar de luchthaven van Heho voor je terugvlucht naar Yangon. Hier stap je over op het vliegtuig naar Nederland. Doorgaans vlieg …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Khine

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Myanmar: