ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Zuid-Afrika met kinderen

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Johannesburg – Hazyview – Kruger Park – Swaziland – St. Lucia – Durban - Drakensberg
reissom:
va. € 1485,- (p.p. bij 2 volwassenen/2 kinderen) (Boek zelf je retourvlucht)

Om Zuid-Afrika te zien hoef je echt niet het hele land door. Maak in deze 2-weekse familie autorondreis door Zuid-Afrika een rondje door het noorden en oosten en combineer safari en strand.

Eerst met de kinderen op een echte safari in een privépark met gids en open landrover, dan een selfdrive door Kruger. Zo kom je wel héél dicht bij het groot wild. Vanuit St. Lucia bezoek je het oudste Nationale park. En in Umhlanga en Durban wachten brede stranden, shoppingmalls en curry restaurantjes. Je gaat er vast even joggen langs de boulevard. 

Je slaapt steeds in uitstekende kleinschalige hotels en lodges en je ruime gezinsauto is van tevoren gereserveerd. Als toetje maak je enkele korte trekkings door het berglandschap van hartje Drakensberg. Inderdaad, alle ingrediënten voor sportieve gezinnen zitten erin dus: Go for it!

In onze winter met je gezin naar Zuid-Afrika? Doe dan onze familiereis Zuid-Afrika winterreis.

Inclusief: 

  • 15 nachten verblijf, inclusief ontbijt; (Kruger logies, Privélodge volpension en safari’s)
  • 14 x24 uur autohuur Suzuki Ertiga (of vergelijkbaar) met supercover verzekering;
  • Alle km, btw, luchthaven toeslag, contractfee, min. 2 jaar ibv rijbewijs;
  • Kosten 2e chauffeur;
  • Volledige verzekering zonder eigen risico die ook schade aan banden, ramen en onderkant dekt;
  • Compleet overzicht bij ophalen auto;
  • Informatiepakket bij ophalen van je auto;
  • Meet & greet op airport;
  • Assistentie van je local Hero.

Exclusief:

  • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Overige maaltijden en optionele excursies;
  • Overige autokosten ter plaatse:
  • Brandstof (vol/vol, 10% fee) pompstations accepteren alleen cash;
  • Borgsom (oa voor brandstof, te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Entreegelden nationale parken en conservation fees, waar van toepassing;
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.;
  • Entrees, entree nationale parken.

Wat is de beste reistijd in Zuid-Afrika? 

In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als bij ons. De beste reistijd van Zuid Afrika hangt vooral af van wat je er wilt doen. Ga je vooral in Kaapstad of bij Durban op het strand liggen, dan kun je het best in december of januari t/m maart gaan. Wildlife is het best te zien in de droge winter, in juli en augustus, als de parken niet zo begroeid zijn. De Kaapprovincie is in die tijd lenteachtig. 

Belangrijker nog zijn de Zuid-Afrikaanse vakanties: rond Kerst en Nieuwjaar hebben de Zuid-Afrikanen zelf zomervakantie en boeken veel Noord Europeanen een trip naar de warme Zuid-Afrikaanse zomer. 
Ook met Pasen is het erg druk. Maak je je familie rondreis door Zuid-Afrika in deze periodes, boek dan heel vroeg, want vooral de meeste Nationale Parken, vooral Kruger, Umhlanga zijn snel vol. Juli en augustus zijn ook populair dus ook dan is vroeg boeken aan te raden.

Heb ik een visum nodig voor Zuid-Afrika?

Voor gezins reizen naar Zuid-Afrika hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een sticker in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen mag blijven. Je hebt een vliegticket nodig met een bevestigde terugvlucht en je paspoort moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na terugkomst in Nederland. Verder moeten er nog 2 lege bladzijden zijn.

Voor Swaziland geldt dat je een gratis visum krijgt bij de grens. Je paspoort moet nog wel minimaal 3 maanden na terugkomst uit het land geldig zijn. Kom je per huurauto, vraag dan bij het ophalen of is aangegeven dat je de auto mee mag nemen naar Swaziland. Wil je naar Lesotho, dan moet je paspoort na aankomst daar nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Ouders met kinderen 
Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders met kinderen jonger dan 18 jaar, naast paspoort en ticket, ook een geboortecertificaat kunnen laten zien (in het Engels). Je haalt dit bij de gemeente waar zij geboren zijn. Was dat niet in Nederland, dan is dat buitenlandse geboortebewijs nodig. Als maar één ouder meereist, is daarnaast óók nodig één van de drie documenten: 
* schriftelijke en ondertekende toestemming van de andere ouder in het Engels 
* bewijs van voogdij of zeggenschap in het Engels (bv uitspraak van de rechtbank) 
* kopie van de overlijdensacte van de andere ouder, in het Engels, indien van toepassing. Reizen je kinderen niet met hun ouders maar met andere begeleiders, neem dan contact op met de ambassade van Zuid Afrika. Er gelden afwijkende regels.

Zijn vaccinaties verplicht in Zuid-Afrika?

Voor Zuid-Afrika zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Zuid-Afrika een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Zuid-Afrika een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. 

Zuid Afrika kent in onze winter, hun zomer, een malaria risico in de noordelijke provincies (o.a. Kruger) en KwaZulu Natal (Durban e.o.). Dat geldt ook voor Swaziland. Draag beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray. Het LCR kan adviseren over malaria profylaxe.

Hoeveel tijdverschil is er met Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika is het gedurende onze zomertijd even laat als in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur later.

Is het veilig in Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is een redelijk veilig land, maar 's avonds ga je in Afrika liever niet te voet: bel altijd een taxi. Overdag geldt: vermijd afgelegen wijken en stranden, en let op je spullen bij populaire bezienswaardigheden. Berg je papieren en kostbaarheden op in een kluis.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Zuid Afrika, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Zuid-Afrika en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Welke kleding draag ik in Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is minder warm dan je denkt, het is de fout die bijna iedereen maakt: de meeste reizigers kleden zich te luchtig. In onze zomer is het zuidelijk deel koel, vergelijkbaar met onze lente. De temperatuur daalt verder snel met de hoogte en Zuid-Afrika is natuurlijk niet zo plat als Nederland.

Zorg dus, ook in de Nederlandse winter, de zomer van Zuid-Afrika, voor een warme trui en sjaal en kleding in verschillende laagjes. Vroege en late gamedrives kunnen erg koud zijn, ook al om dat je in de rijwind van een open jeep zit.

Bezoek je tempels, kerken of moskeeën, zorg dan voor bedekkende kleding. Topless zonnen is in Zuid-Afrika verboden. In steden en plaatsen aan het strand wordt geen strandkleding gedragen, behalve aan het strand zelf. Neem geen militaire camouflage kleding mee, dat kan problemen opleveren bij de grenzen.

Hoe betaal ik in Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (Zar). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Let op dat bij benzinepompen alleen cash rands worden geaccepteerd, dus pin tijdig. Dat kan overal in Zuid-Afrika. In Swaziland en Lesotho kun je ook met randen betalen. Je krijgt wel lokale valuta terug (resp. de Liliangeni ofwel Emalangeni in Swaziland, de Loti/Maloti in Lesotho.

Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In afgelegen gebieden kom je veel minder pin-automaten tegen, dus zorg ervoor voldoende contact geld te hebben. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Afrika’, anders kun je geen geld pinnen.

Elektriciteit

De stopcontacten in Zuid-Afrika werken op 220 volt. Je hebt een speciale driepotige stekker nodig, vaak past ook een wereldstekker niet. Je kunt zo’n stekker kopen bij warenhuizen of ijzerwinkels maar vaak ook lenen bij de receptie van je hotel. Bushcamps hebben niet altijd stroom, vaak wel bij de receptie. Olielampen verlichten de paden en een kleine zaklamp meenemen is een must, ook voor onderweg.

Getting around

Je reist in Zuid Afrika vooral per huurauto. Check of deze in goede staat is als je hem ophaalt, en noteer / fotografeer waar nodig, eventuele beschadigingen. Check de banden en vraag als je via Swaziland gaat, om een ok-tje daarvoor! Veel snelwegen buiten de steden zijn 3 baans, met inhaalstroken maar zonder pechstrook en met slechte kanten. Wees voorzichtig en rijd niet te snel.

Er zijn veel verborgen radarcontroles en boetes zijn fors. Dit geldt ook in de Nationale parken, waar de maximum snelheid vaak niet meer dan 40 km is. Veel huurauto’s zijn wit, herinner je goed waar je parkeert of maak een aantekening. Neem na zonsondergang in de steden altijd de auto of taxi, ook vanuit je restaurant of pub naar je hotel als dat vlakbij is.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

De meeste reizigers starten in Johannesburg en reizen dan zuidwaarts naar Kaapstad, vanwaar ze dan terug vliegen. Andersom kan natuurlijk ook, zo bewaar je het safari gedeelte voor het laatst. Je vliegt dus op de ene luchthaven en vliegt terug vanaf de andere. Of combineer met een binnenlandse vlucht: Je kunt bijvoorbeeld heen op Johannesburg vliegen en dan vanaf Durban via Johannesburg weer naar huis. Op de vliegsites kun je dit apart aangeven.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen rond € 600,- maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in het hoogseizoen al snel € 250 meer. In het topseizoen, met de kerst is € 1300,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen  

Naar Zuid-Afrika vliegen de meeste reizigers met een directe KLM vlucht. Na een overnachting in de buurt van de luchthaven kun je de dag erop dan direct op weg. Andere mogelijkheden zijn er ook zoals Britisch Airways en Lufthansa, vaak met een overstap in Londen of Frankfurt. 

Tijden

* De meeste maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). De KLM nog op dezelfde dag. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een direct vlucht duurt ca. 11 uur.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan regelt je local Hero een overnachting in de buurt van de luchthaven, zodat je na een lange vlucht niet lang en/of in het donker moet rijden.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up to date met nieuwe prijzen.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken.
*Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de vlucht Durban – Port Elizabeth, die in veel routes voorkomt. South African Airways zijn er Kulala (meest betrouwbaar), Skywise en Mango. Zij richten zich vooral op de lokale markt tussen de grote steden.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Johannesburg – Hazyview – Kruger Park – Swaziland – St. Lucia – Durban - Drakensberg
reissom:
va. € 1485,- (p.p. bij 2 volwassenen/2 kinderen)
Om Zuid-Afrika te zien hoef je echt niet het hele land door. Maak in deze 2-weekse familie autorondreis door Zuid-Afrika …
︿

Inclusief: 

  • 15 nachten verblijf, inclusief ontbijt; (Kruger logies, Privélodge volpension en safari’s)
  • 14 x24 uur autohuur Suzuki Ertiga (of vergelijkbaar) met supercover verzekering;
  • Alle km, btw, luchthaven toeslag, contractfee, min. 2 jaar ibv rijbewijs;
  • Kosten 2e chauffeur;
  • Volledige verzekering zonder eigen risico die ook schade aan banden, ramen en onderkant dekt;
  • Compleet overzicht bij ophalen auto;
  • Informatiepakket bij ophalen van je auto;
  • Meet & greet op airport;
  • Assistentie van je local Hero.

Exclusief:

  • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Overige maaltijden en optionele excursies;
  • Overige autokosten ter plaatse:
  • Brandstof (vol/vol, 10% fee) pompstations accepteren alleen cash;
  • Borgsom (oa voor brandstof, te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Entreegelden nationale parken en conservation fees, waar van toepassing;
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.;
  • Entrees, entree nationale parken.
Wat is de beste reistijd in Zuid-Afrika?  In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis Zuid-Afrika, naar Hazyview

Vaak kom je aan het eind van de dag in Zuid-Afrika aan. Het is dan prettig om niet direct de huurauto in te hoeven, maar de shuttlebus naar je nabijgelegen lodge te kunnen nemen. De ochtend erop ontmoet je je local Hero op het vliegveld. Samen neem je de reis door en haal je je huurauto op. Hiermee start je selfdrive gezinsreis door Zuid-Afrika.

Het voelt even gek om links te rijden, maar gelukkig went het snel. Voor je het weet stuur je op je gemak. Je bestemming is na ca. 6 uur rijden bereikt: Hazyview, een gezellig dorp tussen de bananenplantages en tussenstop op weg naar het Kruger Park. Als je tijdig luncht, ben je er het eind van de middag. 

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis Zuid-Afrika, naar Hazyview

Vaak kom je aan het eind van de dag in Zuid-Afrika aan. Het is dan prettig om niet direct de huurauto in te hoeven, maar de shuttlebus naar je nabijgelegen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

  • Ik ga voor comfort. Reken op een toeslag van ca. € 48,- p.p.p.n.

  • Ik ga voor comfort. Reken op een toeslag van ca. € 48,- p.p.p.n.

Dag 3: Ontdek Hazyview en omgeving, Panoramaroute

Na het ontbijt stap je de auto en pak je een stukje van de Panoramaroute mee, een letterlijk hoogtepunt in Zuid-Afrika. Door de laaghangende mist doet dit berggebied soms meer aan Schotland denken. Je volgt de Panoramaroute en komt langs plekken als de kilometerslange Blyde River Canyon: een diepe kloof van rood zandsteen.

De drie grote ronde rotsformaties in het landschap, de Drie Rondavels, doen de Zuid-Afrikanen denken aan inheemse hutten. Bij Bourkes Luck Potholes kun je even zwemmen. Voor een familie-selfie zijn er spectaculaire watervallen en uitzichtpunten, zoals ‘Gods Window” waar je zeker even stopt. Ga ’s avonds eten in een sfeervol restaurantje in het dorp.

Dag 3: Ontdek Hazyview en omgeving, Panoramaroute

Na het ontbijt stap je de auto en pak je een stukje van de Panoramaroute mee, een letterlijk hoogtepunt in Zuid-Afrika. Door de laaghangende mist doet dit berggebied soms meer …

︿

Dag 4 - 5: Verblijf privé-lodge bij Kruger Prak

De ultieme Zuid-Afrika safari experience, voor het hele gezin? Dan is het verblijf in een kleinschalige, familiegericht, privé lodge in het deel Sabie Sands van het Kruger een must. Comfortabel verblijf met zwembad en ervaren rangers die jou en je kinderen tijdens je rondritten per open safari voertuig alles vertellen over de flora en fauna. Zo leer je meer van de achtergronden en door hun scherpe ogen zie je meer dan als je zelf rijdt.

Vanaf je veranda van je bungalow of vanaf het ‘deck’ van de lodge een mooi uitzicht op de omgeving en de dieren. Hoewel niet goedkoop, vonden we het goed besteed vakantiebudget; alle maaltijden, koffie/thee en game activiteiten (per landrover en te voet) zijn inclusief.

local Hero

Zorg voor morgen voor wat water, snacks etc. en laat de lodge een lunchpakketje maken. Zo heb je in je auto of op de stopplaatsen alvast wat. Uiteraard is er in Kruger genoeg te krijgen maar altijd op een andere plek of moment dan dat je zou willen. Een klein koelboxje kopen kan ook.

Dag 4 - 5: Verblijf privé-lodge bij Kruger Prak

De ultieme Zuid-Afrika safari experience, voor het hele gezin? Dan is het verblijf in een kleinschalige, familiegericht, privé lodge in het deel Sabie Sands van het Kruger een must. Comfortabel …

︿

Dag 6: Zuid-Afrika met kinderen, naar Kruger Park

Vanochtend maak je voor het ontbijt nog een laatste privé safari. Na het ontbijt check je uit en rijd je naar de dichtstbijzijnde ingang van het Kruger Park. De dichtstbijzijnde entree van Kruger Park ligt op 10 minuten rijden, als het park open gaat, gelijk naar binnen rijdt: de beste tijd om dieren te spotten. 

Voor je het weet voelt het hele gezin zich een echte Ranger. Voor zonsondergang bereik je je bungalow in een van de zuidelijke Rest Camps. Hongerig van je eerste safari dag kun je dineren in het restaurant. Of koop je ingrediënten in de kampwinkel en gebruik, net als de Zuidafrikanen, de braai achter je huisje.

local Hero

* De entree van het park is ca. € 18,- p.p.p.d. (kinderen t/m 11 jaar de helft)  
* De hekken van het park en rond de camps sluiten bij zonsondergang. Goed plannen dus.  
* Braaien: keukengerei ontbreekt, dat neemt de Zuidafrikaan zelf mee. Campingbestek inpakken dus. Vlees is vaak bevroren, we gebruikten een wasbak heet water. Primitief maar met een paar flessen wijn en de bushgeluiden op de achtergrond helemaal top.  
* Vraag voor de beste beleving om een huisje aan de rand (perimeter) Voor gezinnen zijn er 2- of 3 kamer rondavels.  
* Zit Kruger vol, dan kan ik een alternatieve kleinschalige lodge aan de rand van het park boeken.

 

Dag 6: Zuid-Afrika met kinderen, naar Kruger Park

Vanochtend maak je voor het ontbijt nog een laatste privé safari. Na het ontbijt check je uit en rijd je naar de dichtstbijzijnde ingang van het Kruger Park. De dichtstbijzijnde …

︿

Dag 7: Kruger Park naar Swaziland, verblijf Mlilwane

Opnieuw een vroeg ontbijt, zodat je bij zonsopgang buiten in het park bent. Zo maak je op weg naar de uitgang toch nog een complete safari. Je verlaat het park bij een van de zuidelijke uitgangen en rijdt in ca. 3-4 uur door de bergen vanuit Zuid-Afrika naar je hotel in het koninkrijk Swaziland. Na de grensformaliteiten ben je halverwege de middag in het Mlilwane National Park.

Je slaapt in een typisch rieten Swazi-hutje in de vorm van een bijenkorf. Vanuit je huisje wandel je zo het park in. Maar wellicht laat je dat tot morgen, er is een zwembad en een groot restaurant. Bespreek met de receptie wat je morgen wilt doen. Alle activiteiten hier kunnen worden aangepast aan de leeftijd van je kinderen.

Dag 7: Kruger Park naar Swaziland, verblijf Mlilwane

Opnieuw een vroeg ontbijt, zodat je bij zonsopgang buiten in het park bent. Zo maak je op weg naar de uitgang toch nog een complete safari. Je verlaat het park …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik ga liever voor comfort. Reken op een toeslag van ca. € 30,- p.p.p.n.

  • Ik ga liever voor comfort. Reken op een toeslag van ca. € 30,- p.p.p.n.

Dag 8: Verken Mlilwane

Het fijne van Mlilwane is dat je na al die kilometers je auto gewoon even kunt laten staan, want de gevaarlijke dieren zoals de Big 5 ontbreken. Wel zie je springbokken, zebra’s en allerlei kleinere dieren, vooral bij de waterholes.

Per mountainbike kun je met je kinderen een afwisselende fietstocht maken door het park. Ook worden er paarden verhuurd voor een (doe-het-zelf) rijtoer door het park. Vooral bij zons op- of ondergang is dit bijzonder. Zo voel je je even één met de natuur. Maar heel actief hoeft niet, en vroeg op wil je misschien vandaag ook niet. Een korte wandeling en relaxen bij het zwembad kan vandaag ook.

local Hero

* De entree van het park is inbegrepen 
* Voor kinderfietsen/zitjes moet je er vroeg bij zijn, want op is op.  
* Zit Mlilwane vol, dan kan ik een kleinschalige lodge bij de Ezulwini vallei boeken.

Dag 8: Verken Mlilwane

Het fijne van Mlilwane is dat je na al die kilometers je auto gewoon even kunt laten staan, want de gevaarlijke dieren zoals de Big 5 ontbreken. Wel zie je …

︿

Dag 9: Zuid-Afrika met kinderen, Swaziland naar St. Lucia

Vandaag een reisdag van ca. 5 uur rijden. Vanuit Mlilwane neem je de goed berijdbare hoofdweg naar het zuiden. Na zo'n drie uur kom je bij de grens en verlaat je Swaziland. Na de grens wordt het droger en vlakker en rijd je over de grote weg naar het kustplaatsje St. Lucia, een gezellig toeristisch dorp met kleine hotels en guesthouses.

Op 15 min. rijden ligt het Simangaliso Wetland Park. Ben je vroeg genoeg, dan kun je een 2-uur durende cruise over het meer maken en ga je samen met je kinderen op zoek naar krokodillen, nijlpaarden en diverse watervogels. Zeker tegen zonsondergang en in het donker, een bijzondere ervaring. Fijn om na de kamprestaurants van de dagen ervoor nu zelf langs bars en restaurantjes te slenteren.

local Hero

St Lucia is een ‘witte’ enclave, een groot verschil vonden wij met de armoedige dorpjes in de omgeving. De schooltjes die we bezochten hadden gebrek aan alles, en waren blij met wat we hadden meegenomen. Vraag mij als je ook de andere kant van het leven hier wilt zien.

Dag 9: Zuid-Afrika met kinderen, Swaziland naar St. Lucia

Vandaag een reisdag van ca. 5 uur rijden. Vanuit Mlilwane neem je de goed berijdbare hoofdweg naar het zuiden. Na zo'n drie uur kom je bij de grens en verlaat …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Op zoek naar krokodillen en nijlpaarden, voor alle leeftijden. Duur 2 uur. Reken op ca. € 12,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar betalen de helft.

  • Op zoek naar krokodillen en nijlpaarden, voor alle leeftijden. Duur 2 uur. Reken op ca. € 12,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar betalen de helft.

Dag 10 - 11: Verblijf in St Lucia

Bijna alle reizigers reserveren een van deze dagen voor een bezoek aan het Hluhluwe-Imfolozi Park, het oudste Big 5 park en één van de highlights van je familie autorondreis Zuid-Afrika. De kans dat je hier veel wilde dieren ziet is groot. Zo leven er flinke kuddes olifanten.

Je kunt het helemaal met eigen auto doen, het park ligt op ca. een uurtje afstand, maar je kunt ook een georganiseerde dagtour boeken met gids en open safari voertuig. Wel vroeg op dan, je wordt opgehaald bij je guesthouse om ca. 05.00 uur en bent pas rond 15.30 uur terug maar het is zonder twijfel de beste manier om het park te zien. 

local Hero

Een andere optie is het brede verlaten strand van Cape Vidal. Je kunt er zelf heen rijden maar er worden ook 4WD trips georganiseerd.

Dag 10 - 11: Verblijf in St Lucia

Bijna alle reizigers reserveren een van deze dagen voor een bezoek aan het Hluhluwe-Imfolozi Park, het oudste Big 5 park en één van de highlights van je familie autorondreis Zuid-Afrika. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Met gids, van 5:00 – 15:30 uur Reken op ca. € 47,- p.p. (minimumleeftijd 6 jr, t/m 12 jaar betalen kinderen de helft) incl. ontbijt, bbq-lunch en versnaperingen.

  • Met gids, van 5:00 – 15:30 uur Reken op ca. € 47,- p.p. (minimumleeftijd 6 jr, t/m 12 jaar betalen kinderen de helft) incl. ontbijt, bbq-lunch en versnaperingen.

Dag 12 - 13: St. Lucia naar Umhlanga

Na zoveel natuur is het tijd voor de subtropische stranden van de Indische Oceaan, waar het zelfs in de winter niet kouder wordt dan 20 graden. Je rijdt in zo’n drie uur de hoofdweg naar het zuiden. Slaperige vakantiedorpjes zoals Ballito maken plaats voor de grote badplaats Umhlanga, net wat rustiger dan Durban. 

Per auto ben je na ca. 20 km in het centrum van het drukke Durban, waar je de Indische markt, de drukke haven en het WK Stadion kunt bekijken. Leuk voor de kinderen, aan de boulevard Marine Drive ligt ook een groot waterpark en het zoutwater aquarium Marine World. Ook heb je overal terrasjes en krijg je tijdens je familiereis Zuid-Afrika een waar vakantiegevoel.

local Hero

* Zoek ’s avonds een restaurant in het gemoedelijke Umhlanga of bij de haven van Durban.  
Neem een taxi, over straat lopen in Durban is ‘s avonds niet zo’n goed idee.  
Check voor je de zee in gaat de stroming, die kan hier best sterk zijn.

Dag 12 - 13: St. Lucia naar Umhlanga

Na zoveel natuur is het tijd voor de subtropische stranden van de Indische Oceaan, waar het zelfs in de winter niet kouder wordt dan 20 graden. Je rijdt in zo’n …

︿

Dag 14: Zuid-Afrika met kinderen, Umhlanga naar Drakensberg

Over goede asfaltwegen rijd je de stad uit, het binnenland en de bergen in. Glooiende velden worden heuvels, heuvels worden bergen en de toppen van de Drakensberg, tot wel 3500 m. komen in zicht. In ca. 3 uurtjes sta je in een heel andere wereld en kun je na de lunch al de wandelschoenen aantrekken.

Je verblijft in een knusse chalet in het Cathedral Peak gebied, voorzien van volledige keuken, open haard. Wil je nu eens zelf koken, er is een winkel maar ook een prima restaurant. Verder is er nog een bar, lounge en winkeltje. Relax vanavond met een wijntje bij de open haard en verbaas je over de veelzijdigheid van het Zuid-Afrikaanse landschap.

Dag 14: Zuid-Afrika met kinderen, Umhlanga naar Drakensberg

Over goede asfaltwegen rijd je de stad uit, het binnenland en de bergen in. Glooiende velden worden heuvels, heuvels worden bergen en de toppen van de Drakensberg, tot wel 3500 …

︿

Dag 15: Dagje Drakensberg

Je bent in een betoverend mooie berg omgeving. Graslanden, watervallen, kleine stroompjes vol forel, bijzondere rotsformaties en alle kleuren landschap en luchten die je kunt bedenken: de natuur hier verveelt nooit. En dan hebben we het nog niet gehad over de dieren en vogelsoorten, zoals de zeldzame lammergier.

Liever niet veel wandelen? Er worden ook paardrijdtochten georganiseerd. Of ga met gids en 4WD naar de top van Mike’s pas voor een fenomenaal 360 graden uitzicht. Ga daarna poedelen in een van de natuurlijke rotspoelen bij de lodge en laat je verrassen door de ingenieuze rotstekeningen van de traditionele San in het Rockart museum. Op ca 65 km ligt het Giants Castle deel van de Drakensberg, met nog meer bijzondere trails.

local Hero

Spectaculaire natuur maar het weer kan snel omslaan. Warme en regenkleding en goede schoenen zijn ook in de Zuidafrikaanse zomer een must.

Dag 15: Dagje Drakensberg

Je bent in een betoverend mooie berg omgeving. Graslanden, watervallen, kleine stroompjes vol forel, bijzondere rotsformaties en alle kleuren landschap en luchten die je kunt bedenken: de natuur hier verveelt …

︿

Dag 16 - 17: Vertrek vanuit Drakensberg, terugvlucht Amsterdam

Wil je vandaag ook het Golden Gate National Park aandoen, ga dan op tijd weg, want de totale afstand naar Johannesburg is ca. 6,5 uur rijden. Het Golden Gate ligt op de grens tussen Lesotho en Free state en is erg bergachtig. Vruchtbare groene heuvels, riviertjes, watervallen en vreemd gevormde rotsformaties in alle denkbare kleuren.

Vanuit Golden Gate is het nog ca 3 uur rijden naar de luchthaven van Johannesburg waar je je huurauto inlevert en als besluit van je Zuid-Afrika rondreis met kinderen nog een hapje eet voordat je op het vliegtuig naar huis stapt. Aankomst in Amsterdam is de volgende ochtend.

local Hero

Als je Golden Gate goed doet, red je het waarschijnlijk toch niet meer om ’s avonds al terug te vliegen, ik boek dan nog een nachtje in een lodge op een uurtje of zo van de luchthaven.

Dag 16 - 17: Vertrek vanuit Drakensberg, terugvlucht Amsterdam

Wil je vandaag ook het Golden Gate National Park aandoen, ga dan op tijd weg, want de totale afstand naar Johannesburg is ca. 6,5 uur rijden. Het Golden Gate ligt …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

  • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

  • Reken op ca. €35,- p.p.p.n.

  • Reken op ca. €35,- p.p.p.n.

  • Ik ga liever voor comfort aan het einde van mijn reis. Reken op een toeslag van ca. € 35,- p.p.p.n.

  • Ik ga liever voor comfort aan het einde van mijn reis. Reken op een toeslag van ca. € 35,- p.p.p.n.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Tanja

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Zuid-Afrika: