Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

In Costa Rica is de natuur overal

Mark 13 oktober 2023 Costa Rica Reistips, Rondreis Costa Rica

Geen land ter wereld beschermt een groter deel van haar natuur dan Costa Rica. Maar liefst vijfentwintig procent van het land is natuurgebied met de status van National Park. Ook buiten die officiële natuurreservaten zie je overal kleurrijke dieren en planten.

In hoofdstad San José zweven kolibries bij felrode bloemen in tuinen en parken en op balkons, op zoek naar nectar. De zon laat de fraaie diepe kleuren schitteren op hun vleugels, waarmee ze honderden keren per minuut slaan.

Tangaren en brulapen

Vanuit de stad ben je al snel in de spectaculaire natuurgebieden, waar je luierende luiaards, zonnende oranje en groene leguanen, en brullende brulapen haast niet kan missen.

Geeloranje krabschaar en andere geelrode Heliconia-planten vechten om je aandacht met vogels in even mooie opvallende kleuren. De Bisschops-tangare bijvoorbeeld, een kleine zangvogel van het formaat van een merel, draagt minimaal vier kleuren blauw. Eén van de ongeveer 900 vogelsoorten van Costa Rica.

Lodges en hotels in de natuurgebieden plaatsen vaak voederschaaltjes in hun groene tuinen, waar vliegenvangers, papagaaitjes, tangaren, suikervogeltjes en andere kleinere vogels op af komen. Als je rond zonsopgang rustig in de buurt van zo’n voederpunt gaat zitten met een kop koffie of een beker thee, zie je gemakkelijk de mooiste vogels aan hun en jouw ontbijt.

Het hoogtepunt voor vogelliefhebbers in Costa Rica is de zeldzame quetzal. In de schitterende en soms frisse nevelwouden van Costa Rica heb je een hele goede kans om ook deze ontzettend mooie vogel tegen te komen.

Gifkikkers en Jaguars

Na een regenbui hoppen kleine groenzwarte gifkikkertjes en hun roodblauwe soortgenoten (de “Blue Jeans frog”) over de zwarte bosbodem en scharrelen grijze gordeldieren rond, op zoek naar regenwormen.

Toekans en felrode ara’s vliegen tussen de hoge bomen van het dichte regenwoud, waar prachtige orchideeën en vlinders het groen verder kleur geven.

Bij het drukbezochte reservaat Manuel Antonio, aan de Pacifische kust, waar pelikanen hun veren drogen op rotsen en fregatvogels boven het water zweven, schooieren brutale wasberen, schattige coati’s (neusberen) en nieuwsgierige kapucijnapen en doodshoofdaapjes door de bossen en over de stranden.

En in Tortuguero National Park zou je zelfs – met geluk - de schuwe jaguar kunnen spotten! Eigenlijk is het heel simpel: als je van natuur houdt, moet je gewoon naar Costa Rica!  

Op reis naar Costa Rica..?

Wil je de natuur in Costa Rica met eigen ogen aanschouwen? Vogels spotten en oog in oog staan met ander wildlife? Stel zelf je eigen kleinschalige Costa Rica reis samen. Laat je inspireren door onze zes voorbeeldrondreizen en de Costa Rica Top 5: met bekende én onbekende highlights.

*Costa Rica rondreis de leukste
*Een comfortabele Costa Rica boetiek reis
*Een reis naar Costa Rica met je gezin
*Betaalbaar Costa Rica voor de wat kleinere portemonnee
*Blogger Sigrid’s favoriete reis door Costa Rica
*Een rondreis met bijzondere lokale ontmoetingen: Costa Rica Best local Experiences

Terug naar overzicht