ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Costa Rica

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
San José – Tenorio National Park – Arenal – Potrero (Guanacaste) – San José
reissom:
va. € 2940,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Een rondreis door Costa Rica, met veel comfort en zonder al te veel te verplaatsen. Bijzonder overnachten in kleinschalige boetiekhotels en lodges buiten de massa, met meer aandacht en in de sfeer van het land. Je Costa Rica reisspecialist, local Hero Wil, regelt het met plezier voor je.

Tijdens deze boetiek rondreis door Costa Rica is je route net wat anders. De schildpadden van Tortuguero en drukke stranden van Manual Antonio sla je over. Wel ontspannen in natuurlijke heetwaterbronnen, stijlvol overnachten in een luxe resort aan de voet van vulkaan Arenal en een relaxt verblijf op de verlaten palmstranden van de Stille Oceaan.

Tijdens deze tweeweekse autorondreis door Costa Rica ervaar je volop de gastvrijheid van de Tico’s. Ze weten luxe en natuur op de perfecte manier te combineren. Nederland voelt even heel ver weg. 

Inclusief:

  • aankomsttransfer, meet & greet, infopakket en routemap;
  • 13 overnachtingen in boetiekhotels met ontbijt;
  • autohuur Cat. C. Toyota Fortuner of vergelijkbaar: 5 deurs, 3 liter 4WD, automaat, airco en gps. Geschikt voor 4-5 personen en 4 niet te grote koffers of 4-5 tassen. Alle km’s en volledige verzekering inbegrepen;
  • Assistentie local Hero.

Exclusief:

  • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • extra’s autohuur ter plaatse;
  • entreegelden nationale parken en thermische baden;
  • optionele excursies en overige maaltijden.

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?

Qua klimaat zijn er twee belangrijke seizoenen in Costa Rica; droog en natter. Droog: periode van december tot eind april. De temperatuur ligt dan tussen de 25 – 30 graden. Natter: periode van mei/juni tot november. Overdag blijft de temperatuur boven de 20 graden, ’s avonds kan het wel wat koeler zijn. Tijdens deze tijd kan er elke dag een bui vallen, meestal in de namiddag. De rest van de dag is het meestal zonnig. Natuurlijk is de natuur is in deze tijd veel groener.

De meest natte maand van Costa Rica is oktober; het kan dan wekenlang elke middag flink regenen waardoor bepaalde wegen slechter worden. Deze maand is qua toerisme in Costa Rica de meest rustige maand van het jaar.

Heb ik een visum nodig voor Costa Rica?

Wanneer je Costa Rica binnenkomt ontvang je in je paspoort een stempel. Met dit toeristenvisum mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Costa Rica.

Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zgn visa waiver in. Kost $ 14, te betalen per creditcard.

Bij vertrek uit Costa Rica betaal je $ 28,- vertrekbelasting op de luchthaven.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Zijn er vaccinaties verplicht voor Costa Rica?

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  kun je informatie inwinnen en de dichtsbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of check de website van GGD Reisvaccinaties voor actuele informatie De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Is er tijdverschil met Costa Rica?

In Costa Rica is het gedurende onze zomertijd 8 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 7 uur vroeger.

Welke kleding heb ik nodig in Costa Rica?

Goede wandelschoenen zijn belangrijk tijdens je Costa Rica rondreis, want je gaat wat meters door de natuur afleggen. Een poncho is altijd handig, je weet nooit of er een regenbuit valt. De temperaturen in Costa Rica verschillen, draag daarom meerdere laagjes kleding over elkaar. Wordt het warmer dan kan je snel wat uittrekken. Een verrekijker behoort in Costa Rica tot je standaard uitrusting.

Welke valuta heb ik nodig in Costa Rica?

In Costa Rica betaal je met de Colón (CRC). Om een idee te krijgen kun je thuis alvast de koers bekijken. Het is ook mogelijk om met US dollars te betalen, maar dan ben je wel afhankelijk van de wisselkoers van dat ene souvenirwinkeltje. 

Geld pinnen kan met je bankpas, ze moeten wel voorzien zijn van een Cirrus en Maestro logo. Gek genoeg worden bankpassen van de ING en ABN Amro door verschillende pinautomaten in Costa Rica vaak niet geaccepteerd. In dit geval kun je het beste terecht bij een van de pinautomaten van Banco Nacional. 

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Welke stekker heb ik nodig in Costa Rica?

De stopcontacten in Costa Rica werken op 110 volt. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig met een uitgang van een Amerikaanse stekker, met twee platte pinnetjes. 

Hoe reis ik door Costa Rica?

Autohuur is echt de aangewezen manier van vervoer tijdens je budget Costa Rica rondreis. Je reist met een 4wd, door de hoogte wat comfortabeler. Je kunt zo het meeste uit je Costa Rica reis halen, vooral omdat je je eigen route kunt rijden en kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Het wegennet van Costa Rica is niet groot. Als je alle wegen rekent, is slechts 20% verhard. Gelukkig is het met een 4×4 voor de gemiddelde reiziger goed te doen. Bijna alles wat je zult rijden is geasfalteerd, op een paar stukken na onder andere bij Rincon en Monteverde.  

Vrijwel alle wegen lopen via San José, wat betekent dat je niet altijd de aller kortste route rijdt. Hoewel het land klein is, vallen de reis afstanden in Costa Rica toch tegen. Gaten in de weg komen net vaak genoeg voor om nergens echt harder dan 80 km per uur te kunnen rijden, soms (veel) minder. Op de onverharde stukken is dat slechts 15 km per uur. We geven van Costa Rica vervoer de afstanden dan ook in echte rij-uren aan en niet in kilometers.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Voor je rondreis Costa Rica vlieg je doorgaans naar de hoofdstad San José. Er gaan directe vluchten van KLM, die op de terugreis alleen een tussenstop maken (geen overstap). Ook overstappen op een Amerikaanse luchthaven is mogelijk. 

Kosten

Reken op ca. euro 750,- voor een retour, soms minder, in het hoogseizoen is dit meer. Er zijn goedkope mogelijkheden, maar dan moet je vaker overstappen, ben je langer onderweg of het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 250,- meer voor je ticket. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen

* Delta en United via de USA. Denk aan je ESTA. 
* KLM 
* Vluchten vanuit Brussel en Dusseldorf zijn ook mogelijk.

Tijden
  
* De meeste maatschappijen komen een dag later aan. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.  
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. 

Tips
  
* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken.  
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zgn. visa waiver in. Kost 14 USD te betalen per creditcard.

Binnenlandse vluchten
  
Doorgaans regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen. 

Wie boekt de auto voor mijn reis?

Uiteraard kun je via mij je huurauto boeken. Op veel bestemmingen is het geen gek idee om hier in Nederland al te boeken, bijvoorbeeld via Sunny Cars. Voor Costa Rica echter kun je dit beter via onze local Hero regelen: met verhuurder National hebben wij namelijk deze speciale afspraken:

  • Kosteloos ophalen auto in Guapiles of Siquirres. Na Tortuguero wil je liever niet terug naar San José maar direct met je huurauto richting Sarapiqui en Fortuna. Gratis drop off geldt ook voor Peñas Blancas en Paso Canoas of als je de auto inlevert in Manuel Antonio, Samara of aan de grens met Nicaragua.
  • Minimale borg. Veel autoverhuurders vragen minimaal US$ 800,-; via Local Hero Travel is dat US$ 100,-.Te voldoen met een creditcard op naam van de bestuurder.
  • Tweede chauffeur is gratis i.p.v. normaal US$ 5,- per dag (geldt dan voor evt. 3e bestuurder)
  • 24 uurs noodnummer en evt. assistentie van je local Hero als dat nodig is.
  • Gratis afleveren bij je hotel in San José. Ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor kan uiteraard ook.
  • GPS is gratis en erg handig. Een eventuele verzekering hiervan is wel extra.


Welke auto boek je?


Dit zijn de meest geboekte categorieën: 
* Voor 2 personen:  
Cat. A. Suzuki Jimny of verg. 3 deurs, 1,3 liter, 4WD handgeschakeld en met airco en gps.
Twee kleine koffers en twee tassen kunnen er net in. Lange mensen kunnen beter een categorie hoger huren. 
* Voor 3 personen: 
Cat. B. Suzuki Gran Vitara of verg. 5 deurs, 2 liter 4WD, handgeschakeld of automaat, met airco en gps. 
Vier zachte tassen passen erin. Kan met 4 personen maar is dan wel iets krap. 
* Voor 4 personen: 
Cat. C. Toyota Fortuner of verg, 5 deurs, 3 liter  4WD, automaat, airco en gps. 
Vier niet te grote koffers of 4-5 tassen. Kan eventueel met 5 personen. 
* Electrisch rijden in Costa Rica:
BYD S1 SUV pro of verg, 5 deurs.
Vier niet te grote koffers of 4-5 tassen. Geschikt voor 4 / 5 personen. 

Wat is verder inbegrepen? 

* onbeperkt aantal km; 
* LDW (loss damage waiver) oftewel diefstal verzekering 100%. Geldt niet voor banden en ruitenschade; 
* SLC (aansprakelijkheid derden) met een maximum van US$ 73.300,- en US$ 183.000 per gebeurtenis. 

Wat is exclusief?  

* toeslag 3e extra bestuurder; 
* evt. kinderzitje.

Waar moet je op letten?  

* een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt;  
* de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
* creditcard op naam van bestuurder nodig, deze ook meenemen;  
* gewoon Nederlands rijbewijs (min 1 jaar in bezit), een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
* min. leeftijd 21 jaar min. 1 jaar in bezit van rijbewijs, er geldt geen maximum leeftijd.

Onze 10 tips:

  • In Costa Rica worden vooral kleinere 4WD verhuurd. De bagageruimte daarvan is beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. 
  • Een auto die hoger op de wielen staat is sterk aan te raden (meestal een 4WD). Vooral omdat het nog wel eens regent en de wegen dan modderig zijn is dit fijn en zo kun je ook over wat mindere (zand) wegen, zoals de laatste stukjes naar Monteverde en Rincon. 
  • Bijt je niet vast op een merk, dat wordt nooit gegarandeerd want men wil ook wel eens een deal sluiten met een autoleverancier van een ander merk. Je boekt voor een auto categorie. 
  • Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie. De weg kwijt of iets anders? De ervaring leert dat men in Costa Rica heel behulpzaam is.
  • Rijd niet bij donker: in plaats van 60 tot 80 km/uur ga je nog maar 30 km/uur gemiddeld. Verder zijn wegen/afslagen etc. onverlicht en loopt/rijdt er ook onverlicht verkeer/dieren.
  • Afstanden zijn beperkt, meestal maximaal 5 uur tussen de verschillende toeristische plaatsen, dat is goed te doen, en zo hoef je geen haast te hebben.
  • Iedereen gebruikt de app “Waze” om het drukke verkeer in San José te omzeilen, maar ook op andere plaatsen in Costa Rica is het handig om deze app te raadplegen.
  • Flitspalen zijn hier ook ontdekt. Vooral rond San José. Boetes zijn niet mals. Je bent op vakantie dus doe het rustig aan, wel zo veilig.
  • Benzine: kost ca. US$ 1,15 per liter, zorg voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in.
  • Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je auto.
reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
San José – Tenorio National Park – Arenal – Potrero (Guanacaste) – San José
reissom:
va. € 2940,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Een rondreis door Costa Rica, met veel comfort en zonder al te veel te verplaatsen. Bijzonder overnachten in kleinschalige boetiekhotels …
︿

Inclusief:

  • aankomsttransfer, meet & greet, infopakket en routemap;
  • 13 overnachtingen in boetiekhotels met ontbijt;
  • autohuur Cat. C. Toyota Fortuner of vergelijkbaar: 5 deurs, 3 liter 4WD, automaat, airco en gps. Geschikt voor 4-5 personen en 4 niet te grote koffers of 4-5 tassen. Alle km’s en volledige verzekering inbegrepen;
  • Assistentie local Hero.

Exclusief:

  • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • extra’s autohuur ter plaatse;
  • entreegelden nationale parken en thermische baden;
  • optionele excursies en overige maaltijden.
Wat is de beste reistijd voor Costa Rica? Qua klimaat zijn er twee belangrijke seizoenen in Costa Rica; droog en natter. Droog: …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Wie boekt de auto voor mijn reis?

Uiteraard kun je via mij je huurauto boeken. Op veel bestemmingen is het geen gek idee om hier in Nederland al te boeken, bijvoorbeeld via Sunny Cars. Voor Costa Rica echter kun je dit beter via onze local Hero regelen: met verhuurder National hebben wij namelijk deze speciale afspraken:

  • Kosteloos ophalen auto in Guapiles of Siquirres. Na Tortuguero wil je liever niet terug naar San José maar direct met je huurauto richting Sarapiqui en Fortuna. Gratis drop off geldt ook voor Peñas Blancas en Paso Canoas of als je de auto inlevert in Manuel Antonio, Samara of aan de grens met Nicaragua.
  • Minimale borg. Veel autoverhuurders vragen minimaal US$ 800,-; via Local Hero Travel is dat US$ 100,-.Te voldoen met een creditcard op naam van de bestuurder.
  • Tweede chauffeur is gratis i.p.v. normaal US$ 5,- per dag (geldt dan voor evt. 3e bestuurder)
  • 24 uurs noodnummer en evt. assistentie van je local Hero als dat nodig is.
  • Gratis afleveren bij je hotel in San José. Ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor kan uiteraard ook.
  • GPS is gratis en erg handig. Een eventuele verzekering hiervan is wel extra.


Welke auto boek je?


Dit zijn de meest geboekte categorieën: 
* Voor 2 personen:  
Cat. A. Suzuki Jimny of verg. 3 deurs, 1,3 liter, 4WD handgeschakeld en met airco en gps.
Twee kleine koffers en twee tassen kunnen er net in. Lange mensen kunnen beter een categorie hoger huren. 
* Voor 3 personen: 
Cat. B. Suzuki Gran Vitara of verg. 5 deurs, 2 liter 4WD, handgeschakeld of automaat, met airco en gps. 
Vier zachte tassen passen erin. Kan met 4 personen maar is dan wel iets krap. 
* Voor 4 personen: 
Cat. C. Toyota Fortuner of verg, 5 deurs, 3 liter  4WD, automaat, airco en gps. 
Vier niet te grote koffers of 4-5 tassen. Kan eventueel met 5 personen. 
* Electrisch rijden in Costa Rica:
BYD S1 SUV pro of verg, 5 deurs.
Vier niet te grote koffers of 4-5 tassen. Geschikt voor 4 / 5 personen. 

Wat is verder inbegrepen? 

* onbeperkt aantal km; 
* LDW (loss damage waiver) oftewel diefstal verzekering 100%. Geldt niet voor banden en ruitenschade; 
* SLC (aansprakelijkheid derden) met een maximum van US$ 73.300,- en US$ 183.000 per gebeurtenis. 

Wat is exclusief?  

* toeslag 3e extra bestuurder; 
* evt. kinderzitje.

Waar moet je op letten?  

* een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt;  
* de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
* creditcard op naam van bestuurder nodig, deze ook meenemen;  
* gewoon Nederlands rijbewijs (min 1 jaar in bezit), een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
* min. leeftijd 21 jaar min. 1 jaar in bezit van rijbewijs, er geldt geen maximum leeftijd.

Onze 10 tips:

  • In Costa Rica worden vooral kleinere 4WD verhuurd. De bagageruimte daarvan is beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. 
  • Een auto die hoger op de wielen staat is sterk aan te raden (meestal een 4WD). Vooral omdat het nog wel eens regent en de wegen dan modderig zijn is dit fijn en zo kun je ook over wat mindere (zand) wegen, zoals de laatste stukjes naar Monteverde en Rincon. 
  • Bijt je niet vast op een merk, dat wordt nooit gegarandeerd want men wil ook wel eens een deal sluiten met een autoleverancier van een ander merk. Je boekt voor een auto categorie. 
  • Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie. De weg kwijt of iets anders? De ervaring leert dat men in Costa Rica heel behulpzaam is.
  • Rijd niet bij donker: in plaats van 60 tot 80 km/uur ga je nog maar 30 km/uur gemiddeld. Verder zijn wegen/afslagen etc. onverlicht en loopt/rijdt er ook onverlicht verkeer/dieren.
  • Afstanden zijn beperkt, meestal maximaal 5 uur tussen de verschillende toeristische plaatsen, dat is goed te doen, en zo hoef je geen haast te hebben.
  • Iedereen gebruikt de app “Waze” om het drukke verkeer in San José te omzeilen, maar ook op andere plaatsen in Costa Rica is het handig om deze app te raadplegen.
  • Flitspalen zijn hier ook ontdekt. Vooral rond San José. Boetes zijn niet mals. Je bent op vakantie dus doe het rustig aan, wel zo veilig.
  • Benzine: kost ca. US$ 1,15 per liter, zorg voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in.
  • Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je auto.

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst boetiek rondreis Costa Rica, verblijf San José

Na de internationale vlucht sta je op het Noord-Amerikaanse continent, welkom in Costa Rica. De transfer staat al voor je klaar en brengt je in 20 minuten vanaf de luchthaven in San José naar je comfortabele hotel, Studio Hotel Boutique.

De rest van de dag is het rustig bijkomen: neem een duik in het zwembad op het dakterras en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Een hapje eten kan in het a-la-carte restaurant. Even de benen strekken? In de authentieke wijk Santa Ana vind je veel lokale en internationale restaurants. Op loopafstand van je hotel vind je de lokale dinery Taco Bar. Perfect voor een snelle hap, grote kans dat je vanavond toch lekker op tijd je bed in stapt.

Dag 1: Aankomst boetiek rondreis Costa Rica, verblijf San José

Na de internationale vlucht sta je op het Noord-Amerikaanse continent, welkom in Costa Rica. De transfer staat al voor je klaar en brengt je in 20 minuten vanaf de luchthaven …

︿

Dag 2: Ontdek San José

Na een uitgebreid ontbijt ontmoet je local Hero Wil en neem je de reis door. Daarna kun je op eigen gelegenheid San José in. Hop in een taxi (te regelen via je hotel) naar het koloniale centrum. Wandel langs de kathedraal aan de oostzijde van Parque Central. Ook het oude Teatro National vol glitter en glamour voor de Costa Ricaanse ‘beau monde’ vonden wij een bezoekje waard. In de kelders van de nationale bank vind je een goudmuseum met meer dan duizend precolumbiaanse goudstukken.

Ben je op zondag in San José, dan is de boerenmarkt Zapote een bezienwaardigheid. Hier kopen de locals hun groente en fruit. Heb je na dit alles zelf trek gekregen? Ga net als de Tico's stijlvol lunchen bij Café Mundo, gevestigd in een oud Victoriaans huis.

Dag 2: Ontdek San José

Na een uitgebreid ontbijt ontmoet je local Hero Wil en neem je de reis door. Daarna kun je op eigen gelegenheid San José in. Hop in een taxi (te regelen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Wil je nog een dagje langer in San Jose blijven, je local Hero kan het regelen.

  • Wil je nog een dagje langer in San Jose blijven, je local Hero kan het regelen.

Dag 3: Naar Tenorio National Park, luxe jungle lodge

Vanmorgen maak je de eerste kilometers in je 4x4 huurauto. Zodra je de stad uit bent zie je overal om je heen natuur en heuvelachtige vergezichten. Het is ca. 3,5 uur rijden tot Tenorio National Park en de gelijknamige vulkaan. Dit is het onbekende zusje van Arenal. Naast veel wildlife stroomt hier de ‘hemelse rivier’ Rio Celeste. Een rivier die door mineralen een fel azuurblauwe kleur heeft.

Je overnacht midden in het Costa Ricaanse regenwoud, in het 4-sterren Rio Celeste Hideaway Hotel. Je luxe bungalow heeft uitzicht over de jungle én een verfrissende buitendouche. Wij relaxten wat op de veranda en namen ‘s avonds een drankje bij het zwembad. Met het geluid van de jungle om ons heen vielen we al snel in slaap.

Dag 3: Naar Tenorio National Park, luxe jungle lodge

Vanmorgen maak je de eerste kilometers in je 4x4 huurauto. Zodra je de stad uit bent zie je overal om je heen natuur en heuvelachtige vergezichten. Het is ca. 3,5 …

︿

Dag 4 - 5: Verken Tenorio National Park

Tijd om de natuur te verkennen: met de wandelschoenen onder begin je aan een 12 km. lange wandelroute dwars door het groene regenwoud. Onderweg loop je over touwbruggen hangend over de Rio Celeste en kun je apen, neusberen en tapirs spotten. Halverwege kom je langs de volgens Costa Ricanen mooiste waterval van het land. Verscholen tussen het groen zie je het azuurblauw van de Rio Celeste waterval.

De omgeving op een andere manier zien? Wij verkenden het park samen met een gids te paard. Zo kom je nog dichterbij het wildlife, je gids weet zelfs de kleinste dieren te spotten. Ben je meer in voor avontuur? Mountainbike dan langs de voet van de vulkaan of ‘tube’ met een opblaasband dwars door de jungle.

Dag 4 - 5: Verken Tenorio National Park

Tijd om de natuur te verkennen: met de wandelschoenen onder begin je aan een 12 km. lange wandelroute dwars door het groene regenwoud. Onderweg loop je over touwbruggen hangend over …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Wil je langer in het Tenorio National Park blijven, verleng dan met een nachtje.

  • Wil je langer in het Tenorio National Park blijven, verleng dan met een nachtje.

Dag 6: Naar La Fortuna, resort verblijf in het Arenal National Park

Vandaag stap je weer in de auto voor een korte rit van ca. 2 uur naar La Fortuna, de toegangspoort tot Arenal National Park. Het park is bekend vanwege de actieve vulkaan Arenal, die overal in het park ver boven het groen uitsteekt. Weer een vulkaan? Ja, want je verblijf in Lost Iguana Resort & Spa aan de voet van deze vulkaan wil je niet overslaan.

Je luxe kamer heeft een eigen balkon met weids uitzicht op de Arenal vulkaan. Daaromheen een overdaad aan weelderig groen en fladderende kolibries. Je hoeft even niets, je slaapt hier drie nachten. Laat gerust de reiskilometers uit je rug kneden in de Golden Gecko Spa, het wellness centre van het resort.

local Hero

Stop onderweg voor een lunch bij Organico Fortuna in het centrum van La Fortuna. Hier kun je verse fruitsappen en biologische gerechten bestellen.

meet the locals

Dag 6: Naar La Fortuna, resort verblijf in het Arenal National Park

Vandaag stap je weer in de auto voor een korte rit van ca. 2 uur naar La Fortuna, de toegangspoort tot Arenal National Park. Het park is bekend vanwege de …

︿

Dag 7 - 8: Luxe verblijf Arenal, hiken en thermische baden

Na je tweede of misschien wel derde massage, wil je er toch even op uit. Er is genoeg te zien en doen. Wij kozen voor een hike door Arenal National Park. Samen met een gids trek je door het park en aanschouw je de afwisselende flora en fauna. Met wat geluk spot je een gordeldier of toekan. Onderweg maak je een stop je bij de 700 meter hoge Fortuna waterval en koel je af tussen de met groen bedekte rotsenwanden.

Baden in thermische bronnen? Bezoek het eco-vriendelijke Eco Termales. Natuurlijke heetwaterbronnen tussen de 32 en 41 graden. Wij vonden het een prima combi, eerst een hike door Arenal Nat. Park en daarna een middagje bubbelen in de bronnen.  

Dag 7 - 8: Luxe verblijf Arenal, hiken en thermische baden

Na je tweede of misschien wel derde massage, wil je er toch even op uit. Er is genoeg te zien en doen. Wij kozen voor een hike door Arenal National …

︿

Dag 9: Naar Potrero (Guanacaste), strandafsluiter aan de Stille Oceaan

Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je in ca. 3 uur naar Potrero. Dit ontspannen vissersdorpje aan de Stille Oceaan is nog aangenaam rustig. Strijk je handdoek neer op het tropische palmstrand van Playa Potrero, duik in de blauwe zee en ontdek een kleurige onderwaterwereld. ’s Avonds verse vis op je bord bij één van de vele goede restaurants in het dorp.

Je kunt kiezen: verblijf in Bahia del Sol Boutique hotel, rechtstreeks aan Playa Potrero. De ruime kamers hebben een eigen patio met uitzicht op de tuin. Of blijf in de natuur en ga voor een luxe kampeerervaring in Libelula lounge. Hier slaap je in een luxe tent of bungalow in de gemeenschappelijke tuin met zwembad en bar. Het strand is dichtbij, op ca. 800 meter.  

local Hero

Maak op weg naar Potrero een tussenstop in Liberia, ook wel de ‘witte stad’ genoemd. Lopend door de sfeervolle straten van de stad wordt de bijnaam meteen duidelijk: oude witte koloniale huizen, een witte katholieke kerk en met wit zand/grind bedekte wegen. 

Dag 9: Naar Potrero (Guanacaste), strandafsluiter aan de Stille Oceaan

Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je in ca. 3 uur naar Potrero. Dit ontspannen vissersdorpje aan de Stille Oceaan is nog aangenaam rustig. Strijk je …

︿

Dag 10 - 12: Verblijf Potrero, ontdek de hidden beaches van Guanacaste

Langs de kustlijn van Potrero vind je verlaten palmstranden. Geen strandbedjes en luxe beachclubs, maar een ruwe kustlijn zonder pottenkijkers. Deze ‘hidden beaches’ kun je makkelijk in je eigen auto bezoeken. Vanaf Potrero rijd je langs de kust omhoog. De stranden Playa Danta en Playa Dantita liggen in een soort baai. Hierdoor heb je geen last van opspattend zeewater of een sterke stroming. Neem en duik en huur ter plekke een snorkelset als je de onderwaterwereld wilt verkennen.

Potrero is geliefd bij sportvissers door de grote vissen die je hier kunt vangen. Georganiseerde vistrips zijn makkelijk ter plaatse te boeken. Samen met een lokale visser dein je op de golven van de zee, terwijl er een marlijn, snapper of baars aan je aas knabbelt. Gewoon even niks doen, mag natuurlijk ook.

local Hero

Vanaf Playa Danta kun je een korte uphill trek maken. Vanaf de berg heb je uitzicht over de uitgestrekte kustlijn. Loop door tot het volgende strandje, hier heb je de vissen helemaal voor jezelf.

meet the locals

Dag 10 - 12: Verblijf Potrero, ontdek de hidden beaches van Guanacaste

Langs de kustlijn van Potrero vind je verlaten palmstranden. Geen strandbedjes en luxe beachclubs, maar een ruwe kustlijn zonder pottenkijkers. Deze ‘hidden beaches’ kun je makkelijk in je eigen auto …

︿

Dag 13: Via Monteverde nevelwoud (optioneel) terug naar San José

Vandaag rijd je terug naar San José, een rit van ca. 4 uur. Je slaapt vannacht dichtbij het vliegveld, zodat je de volgende dag zo op de luchthaven bent. Je hebt de hele dag om naar San José te rijden. Misschien wil je rustig opstaan en nog een laatste duik nemen in zee.

Vertrek je vroeg, dan heb je tijd om onderweg wat stops te maken. Je moet er wel een uur voor omrijden, maar een echte aanrader is het nevelwoud van Monteverde. Wandel over de door mist bedekte loopbruggen langs bijzondere dieren en planten. Hier komt de quetzal voor, volgens velen de mooiste vogel ter wereld. Zorg er wel voor dat je voor het donker in San José bent.

local Hero

Meer op je route naar San José ligt het inheemse dorpje Guaitil, waar tijd lijkt stil te hebben gestaan. Over stoffige zandwegen wandel je door het serene dorp en zie hoe locals hier op tradiotionele wijze aardewerken maken. Wij vonden het leuke souvenirs voor thuis.

Dag 13: Via Monteverde nevelwoud (optioneel) terug naar San José

Vandaag rijd je terug naar San José, een rit van ca. 4 uur. Je slaapt vannacht dichtbij het vliegveld, zodat je de volgende dag zo op de luchthaven bent. Je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Wil je liever nog een extra nacht San José voor je naar huis vliegt, dat kan. Vraag je local Hero.

  • Wil je liever nog een extra nacht San José voor je naar huis vliegt, dat kan. Vraag je local Hero.

Dag 14 - 15: Vertrek boetiek rondreis Costa Rica, terugvlucht

Na je ontbijt vertrek je in de loop van de dag richting de internationale luchthaven van San José. Op het vliegveld lever je je huurauto in en stap je op je vlucht richting Amsterdam, waar je de volgende ochtend vroeg aankomt. Je boetiek rondreis door Costa Rica zit erop.

Liever je reis verlengen of een extra stop tussendoor in een nationaal park of aan het strand? Of geef je boetiek reis nog een extra cultureel tintje en verleng met een bezoek aan Granada, Nicaragua. Maak samen met local Hero Wil, je Costa Rica reis-expert, jouw rondreis op maat.

 

Dag 14 - 15: Vertrek boetiek rondreis Costa Rica, terugvlucht

Na je ontbijt vertrek je in de loop van de dag richting de internationale luchthaven van San José. Op het vliegveld lever je je huurauto in en stap je op …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Costa Rica: