Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Zuid-Afrika rondreis betaalbaar

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Johannesburg - Panoramaroute - Kruger Park - Swaziland - St. Lucia - Umhlanga - Addo - Knysna - Kaapstad
reissom:
va. € 1595,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Voordelig drie weken door Zuid-Afrika rondreizen? Dan is deze budget autorondreis Zuid-Afrika een goed uitgangspunt. De binnenlandse vlucht, autohuur en de kleinschalige overnachtingen met ontbijt zijn inbegrepen. 

Alleen je route ligt vast, zodat je geen tijd kwijt bent aan het zoeken naar een slaapplaats. Handig, want de afstanden zijn langer dan je denkt. Verder heb je alle vrijheid de reis in te delen zoals je wilt.

Na een safari in het Kruger Park rijd je naar Swaziland, waar je slaapt in een originele ‘’beehive’’. In het Milwane park kun je even lekker je auto uit.

Zelf lastig te organiseren en daarom inclusief: kennismaken met de Xhosa gemeenschap bij Knysna en een verblijf op een werkende farm in de Kaapprovincie. Zo zie je Zuid-Afrika the local way. Je Zuid-Afrika reisspecialist, je local Hero Tanja, regelt het voor je.

Inclusief:

 • 18 nachten verblijf inclusief ontbijt; 
  (in Kruger alleen verblijf)
 • Autohuur cat. E  (Toyota corolla Quest of vergelijkbaar) 9x24 uur (Johannesburg-Durban) en 8 x 24 uur (Port Elizabeth-Kaapstad);
 • Alle km, btw, luchthaven toeslag, contractfee, young driver surcharge (wel min. 2 jaar ibv rijbewijs.) kosten 2e chauffeur, volledige verzekering zonder eigen risico, die ook schade aan banden, ramen en onderkant dekt);
 • Informatiepakket bij ophalen van je auto
 • Meet & Greet op airport
 • Assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • Binnenlandse vlucht Durban Port – Elizabeth;
 • Overige autokosten ter plaatse:
 • 2x de one way fee: R 750 tot 1000 km, daarna R 1250;  
 • Brandstof (vol/vol, 10% fee), benzine moet cash betaald worden;
 • Borgsom (oa voor brandstof, te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
 • Entreegelden o.a. nationale parken; 
 • Kosten grensovergang Swaziland 
 • Overige maaltijden, eventuele fooien.

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika? 

In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als bij ons. De beste reistijd Zuid Afrika hangt vooral af van wat je er wilt doen. Ga je vooral in Kaapstad of bij Durban op het strand liggen, dan kun je het best in december of januari t/m maart gaan. Wildlife is het best te zien in de droge winter, in juli en augustus, als de parken niet zo begroeid zijn. De Kaapprovincie is in die tijd lenteachtig.

Belangrijker nog zijn de Zuid-Afrikaanse vakanties: rond Kerst en Nieuwjaar hebben de Zuid-Afrikanen zelf zomervakantie en boeken veel Noord Europeanen een trip naar de warme Zuid-Afrikaanse zomer.
Ook met Pasen is het erg druk. Maak je je rondreis door Zuid-Afrika in deze periodes, boek dan heel vroeg, want vooral de meeste Nationale Parken, vooral Kruger, Umhlanga zijn snel vol. Juli en augustus zijn ook populair dus ook dan is vroeg boeken aan te raden.

Heb ik een visum nodig in Zuid-Afrika? 

Voor deze reizen naar Zuid-Afrika hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een sticker in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen mag blijven. Je hebt een vliegticket nodig met een bevestigde terugvlucht en je paspoort moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na terugkomst in Nederland. Verder moeten er nog 2 lege bladzijden zijn.

Voor Swaziland geldt dat je een gratis visum krijgt bij de grens. Je paspoort moet nog wel minimaal 3 maanden na terugkomst uit het land geldig zijn. Kom je per huurauto, vraag dan bij het ophalen of is aangegeven dat je de auto mee mag nemen naar Swaziland. Wil je naar Lesotho, dan moet je paspoort na aankomst daar nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Ouders met kinderen
Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders met kinderen jonger dan 18 jaar, naast paspoort en ticket, ook een geboortecertificaat kunnen laten zien (in het Engels). Je haalt dit bij de gemeente waar zij geboren zijn. Was dat niet in Nederland, dan is dat buitenlandse geboortebewijs nodig. Als maar één ouder meereist, is daarnaast óók nodig één van de drie documenten:
* schriftelijke en ondertekende toestemming van de andere ouder in het Engels
* bewijs van voogdij of zeggenschap in het Engels (bv uitspraak van de rechtbank)
* kopie van de overlijdensacte van de andere ouder, in het Engels, indien van toepassing. Reizen je kinderen niet met hun ouders maar met andere begeleiders, neem dan contact op met de ambassade van Zuid Afrika. Er gelden afwijkende regels.

Zijn vaccinaties verplicht in Zuid-Afrika? 

Voor Zuid-Afrika zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties.

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Zuid-Afrika een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Zuid-Afrika een vaccinatie stempel getoond kunnen worden.

Zuid Afrika kent in onze winter, hun zomer, een malaria risico in de noordelijke provincies (o.a. Kruger) en KwaZulu Natal (Durban e.o.). Dat geldt ook voor Swaziland. Draag beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray. Het LCR kan adviseren over malaria profylaxe.

Is er tijdverschil met Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika is het gedurende onze zomertijd even laat als in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur later.

Is het veilig in Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is een redelijk veilig land, maar 's avonds ga je in Afrika liever niet te voet: bel altijd een taxi. Overdag geldt: vermijd afgelegen wijken en stranden, en let op je spullen bij populaire bezienswaardigheden. Berg je papieren en kostbaarheden op in een kluis.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Zuid Afrika, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Zuid-Afrika en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Zuid-Afrika.

Kleding

Zuid-Afrika is minder warm dan je denkt, het is de fout die bijna iedereen maakt: de meeste reizigers kleden zich te luchtig. In onze zomer is het zuidelijk deel koel, vergelijkbaar met onze lente. De temperatuur daalt verder snel met de hoogte en Zuid-Afrika is natuurlijk niet zo plat als Nederland.

Zorg dus, ook in de Nederlandse winter, de zomer van Zuid-Afrika, voor een warme trui en sjaal en kleding in verschillende laagjes. Vroege en late gamedrives kunnen erg koud zijn, ook al om dat je in de rijwind van een open jeep zit.

Bezoek je tempels, kerken of moskeeën, zorg dan voor bedekkende kleding. Topless zonnen is in Zuid-Afrika verboden. In steden en plaatsen aan het strand wordt geen strandkleding gedragen, behalve aan het strand zelf. Neem geen militaire camouflage kleding mee, dat kan problemen opleveren bij de grenzen.

Geld en pinnen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (Zar). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor  alvast de koers bekijken. Let op dat bij benzinepompen alleen cash rands worden geaccepteerd, dus pin tijdig. Dat kan overal in Zuid-Afrika. In Swaziland en Lesotho kun je ook met randen betalen. Je krijgt wel lokale valuta terug (resp. de Liliangeni ofwel Emalangeni in Swaziland, de Loti/Maloti in Lesotho.

Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In afgelegen gebieden kom je veel minder pin-automaten tegen, dus zorg ervoor voldoende contact geld te hebben. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Afrika’, anders kun je geen geld pinnen.

Elektriciteit

De stopcontacten in Zuid-Afrika werken op 220 volt. Je hebt een speciale driepotige stekker nodig, vaak past ook een wereldstekker niet. Je kunt zo’n stekker kopen bij warenhuizen of ijzerwinkels maar vaak ook lenen bij de receptie van je hotel. Bushcamps hebben niet altijd stroom, vaak wel bij de receptie. Olielampen verlichten de paden en een kleine zaklamp meenemen is een must, ook voor onderweg.

Getting around

Je reist in Zuid Afrika vooral per huurauto. Check of deze in goede staat is als je hem ophaalt, en noteer / fotografeer waar nodig, eventuele beschadigingen. Check de banden en vraag als je via Swaziland gaat, om een ok-tje daarvoor! Veel snelwegen buiten de steden zijn 3 baans, met inhaalstroken maar zonder pechstrook en met slechte kanten. Wees voorzichtig en rijd niet te snel.

Er zijn veel verborgen radarcontroles en boetes zijn fors. Dit geldt ook in de Nationale parken, waar de maximum snelheid vaak niet meer dan 40 km is. Veel huurauto’s zijn wit, herinner je goed waar je parkeert of maak een aantekening. Neem na zonsondergang in de steden altijd de auto of taxi, ook vanuit je restaurant of pub naar je hotel als dat vlakbij is.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 


* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

De meeste reizigers starten in Johannesburg en reizen dan zuidwaarts naar Kaapstad, vanwaar ze dan terug vliegen. Andersom kan natuurlijk ook, zo bewaar je het safari gedeelte voor het laatst. Je vliegt dus op de ene luchthaven en vliegt terug vanaf de andere. Of combineer met een binnenlandse vlucht: Je kunt bijvoorbeeld heen op Johannesburg vliegen en dan vanaf Durban via Johannesburg weer naar huis. Op de vliegsites kun je dit apart aangeven.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen rond € 600,- maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in het hoogseizoen al snel € 250 meer. In het topseizoen, met de kerst is € 1300,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen  

Naar Zuid-Afrika vliegen de meeste reizigers met een directe KLM vlucht. Na een overnachting in de buurt van de luchthaven kun je de dag erop dan direct op weg. Andere mogelijkheden zijn er ook zoals Britisch Airways en Lufthansa, vaak met een overstap in Londen of Frankfurt. 

Tijden

* De meeste maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). De KLM nog op dezelfde dag. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een direct vlucht duurt ca. 11 uur.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan regelt je local Hero een overnachting in de buurt van de luchthaven, zodat je na een lange vlucht niet lang en/of in het donker moet rijden.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up to date met nieuwe prijzen.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken.
*Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de vlucht Durban – Port Elizabeth, die in veel routes voorkomt. South African Airways zijn er Kulala (meest betrouwbaar), Skywise en Mango. Zij richten zich vooral op de lokale markt tussen de grote steden.

 

 

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Johannesburg - Panoramaroute - Kruger Park - Swaziland - St. Lucia - Umhlanga - Addo - Knysna - Kaapstad
reissom:
va. € 1595,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Voordelig drie weken door Zuid-Afrika rondreizen? Dan is deze budget autorondreis Zuid-Afrika een goed uitgangspunt. De binnenlandse vlucht, autohuur en de …
︿

Inclusief:

 • 18 nachten verblijf inclusief ontbijt; 
  (in Kruger alleen verblijf)
 • Autohuur cat. E  (Toyota corolla Quest of vergelijkbaar) 9x24 uur (Johannesburg-Durban) en 8 x 24 uur (Port Elizabeth-Kaapstad);
 • Alle km, btw, luchthaven toeslag, contractfee, young driver surcharge (wel min. 2 jaar ibv rijbewijs.) kosten 2e chauffeur, volledige verzekering zonder eigen risico, die ook schade aan banden, ramen en onderkant dekt);
 • Informatiepakket bij ophalen van je auto
 • Meet & Greet op airport
 • Assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • Binnenlandse vlucht Durban Port – Elizabeth;
 • Overige autokosten ter plaatse:
 • 2x de one way fee: R 750 tot 1000 km, daarna R 1250;  
 • Brandstof (vol/vol, 10% fee), benzine moet cash betaald worden;
 • Borgsom (oa voor brandstof, te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
 • Entreegelden o.a. nationale parken; 
 • Kosten grensovergang Swaziland 
 • Overige maaltijden, eventuele fooien.
Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?  In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst budget reis Zuid-Afrika, naar Hazyview

Je selfdrive budget reis Zuid-Afrika is begonnen! Als je laat aankomt in Zuid-Afrika hoef je niet ver meer te reizen want je eerste lodge die dichtbij het vliegveld ligt. Met hun shuttle bus rijd je naar je hotel. En de volgende dag, terug op het vliegveld, ontmoet je je local Hero en daarna haal je de huurauto op.

Het voelt even gek om links te rijden, maar het went snel. Zodra je de stad uit bent, wordt de weg rustiger en het landschap heuvelachtiger. Na een lunchstop en zo’n 6 uur rijden bereik je je lodge in Hazyview. Even wat eten kan in het hotel, je hoeft er niet de deur voor uit. Hazyview ligt in de heuvels tussen bananenplantages en is een mooie tussenstop naar het Kruger Park.

local Hero

Wellicht ben je wat bezweet van de reis, even afkoelen kan prima in het zwembad

Dag 1 - 2: Aankomst budget reis Zuid-Afrika, naar Hazyview

Je selfdrive budget reis Zuid-Afrika is begonnen! Als je laat aankomt in Zuid-Afrika hoef je niet ver meer te reizen want je eerste lodge die dichtbij het vliegveld ligt. Met …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Ik start lekker luxe. Reken op ca. € 48,- p.p.p.n. extra.

 • Ik start lekker luxe. Reken op ca. € 48,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Hazyview, verken Panoramaroute

Vanuit Hazyview verken je met de auto de bekende Panoramaroute, letterlijk één van de highlights van Zuid-Afrika. Op de route liggen bijzondere natuurverschijnselen. Zoals de kilometerslange kloof Blyde River Canyon, het uitzicht ter hoogte van de "Drie Rondavels". Maak een foto door God’s Window en bewonder het maanlandschap van Bourke's Luck Potholes. Hier ben je wel een hele dag zoet mee.

’s Avonds stippel je alvast een route uit die je de volgende dag gaat rijden, dwars door het Kruger Park. In het family-owned hotel hebben ze vast ook nog leuke en nuttige tips.

Dag 3: Hazyview, verken Panoramaroute

Vanuit Hazyview verken je met de auto de bekende Panoramaroute, letterlijk één van de highlights van Zuid-Afrika. Op de route liggen bijzondere natuurverschijnselen. Zoals de kilometerslange kloof Blyde River Canyon, …

︿

Dag 4: Budget reis Zuid-Afrika, Hazyview naar Kruger Park

De volgende dag rijd je al vroeg (6:00 uur) met je huurauto naar het Kruger Park. En daar ben je snel want de toegangspoort is maar zo’n 10 minuten rijden. Je gaat je een echte ranger voelen, want je mag zelf rondrijden op zoek naar de Big 5 die je hier kunt spotten. Harder dan 40 km/u mag je niet rijden dus tijd zat om te turen naar olifanten, giraffes en veel meer ‘game’.

Voor zonsondergang rijd je naar een van de rest camps in het zuiden van het park. Je slaapt er in een bungalow met eigen douche en toilet. Hongerig geworden van deze eerste safari dag? Eten koop je in de shop van het park en maak je vervolgens zelf klaar op de braai van je bungalow. 

local Hero

De entree van het park is ca. € 25,- p.p.p.d. Je moet voor het donker thuis zijn omdat de hekken van het park sluiten voor zonsondergang. De tijden zijn per uitgangspoort verschillend. Let daar dus op….

Dag 4: Budget reis Zuid-Afrika, Hazyview naar Kruger Park

De volgende dag rijd je al vroeg (6:00 uur) met je huurauto naar het Kruger Park. En daar ben je snel want de toegangspoort is maar zo’n 10 minuten rijden. …

︿

Dag 5 - 6: Van Kruger Park naar Swaziland

Na het ontbijt rijd je in circa drie uur naar Swaziland. Grote kans dat je onderweg ook nog dieren tegenkomt, dus blijf opletten. Om het koninkrijk Swaziland binnen te mogen zetten ze eerst een hoop stempels in je paspoort. De Swazi’s geloven dat ze wijsheid verkrijgen wanneer ze buitenlandse gasten groeten, dus je zal je er erg welkom voelen.

Je slaapt in een typisch Swazi-hutje van riet in de vorm van een bijenkorf. Het verblijf is wat eenvoudig, maar de bijenkorfhuisjes zijn wel aangepast op de luxere wensen van toeristen. Vanuit je bijenkorfhuisje wandel je zo het Mlilwane Park in. Eindelijk even die auto uit en je benen strekken. De Big 5 is hier niet, maar Pumbaa uit de Lion King kom je hier vast tegen.

local Hero

* Gasten van de bijenkorfhuisjes hoeven geen entree te betalen voor het Mliwane Park.
* Een aanrader is het internationale festival Bush Fire eind mei.

Dag 5 - 6: Van Kruger Park naar Swaziland

Na het ontbijt rijd je in circa drie uur naar Swaziland. Grote kans dat je onderweg ook nog dieren tegenkomt, dus blijf opletten. Om het koninkrijk Swaziland binnen te mogen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik ga liever voor comfort. Upgrade je hotel voor ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Ik ga liever voor comfort. Upgrade je hotel voor ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 7 - 9: Van Swaziland naar St. Lucia

Tijdens je budget reis Zuid-Afrika verlaat Swaziland en rijdt ca. 4 uur naar het St. Lucia. Een dorp waar je je niet onder de dieren, maar onder de vakantiegangers bevindt. De locals die je hier dan wel weer kunt spotten zijn de nijlpaarden. Ze komen ’s avonds aan land op zoek naar eten: gras. Het kleinschalige guesthouse ligt op loopafstand van het centrum. 

Vanuit je guesthouse kan je twee natuurparken bezoeken; Simangaliso Wetland Park en het Hluhluwe-Imfolozi (spreek uit Sloewie Sloewie). Voor beide parken geldt dat je er speciale tours kan boeken of zelf met de auto op zoek gaat naar de Big 5. In het Wetland Park is het ook mogelijk om een 2 uur durende bootsafari te maken.

local Hero

* Waar je niet misschien niet meteen aan denkt; In St. Lucia kan je ook uitstekend duiken. Met name langs de zuidwestkust in de buurt van Soufrière. De tocht hierheen is ook erg mooi.
* En wat dacht je van een dag zeilen op een catamaran?  

Dag 7 - 9: Van Swaziland naar St. Lucia

Tijdens je budget reis Zuid-Afrika verlaat Swaziland en rijdt ca. 4 uur naar het St. Lucia. Een dorp waar je je niet onder de dieren, maar onder de vakantiegangers bevindt. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Op zoek naar krokodillen en nijlpaarden, 2 uur, reken op ca. € 12,- p.p.

 • Op zoek naar krokodillen en nijlpaarden, 2 uur, reken op ca. € 12,- p.p.

 • Met gids, van 5:00 – 15:30 uur Reken op ca. € 46,- p.p. Inclusief ontbijt, bbq-lunch en versnaperingen.

 • Met gids, van 5:00 – 15:30 uur Reken op ca. € 46,- p.p. Inclusief ontbijt, bbq-lunch en versnaperingen.

Dag 10 - 11: St. Lucia naar Umhlanga, binnenlandse vlucht, Addo

Nu je zoveel natuur hebt gezien is het tijd om richting het strand te rijden. Je rijdt in zo’n drie uur langs de Indische Oceaan naar de badplaatsjes aan de Dolphin Coast ten noorden van Durban, waar het net wat rustiger is.

De volgende dag lever je je auto in op de luchthaven van Durban en vlieg je naar Port Elizabeth. Met je nieuwe huurauto rijdt je in 2 uurtjes naar Addo Elephant National Park, één van de hoogtepunten van je budget reis Zuid-Afrika. Het staat bekend om de vele olifanten dus mocht je ze nog niet hebben gezien, hier heb je een grote kans. Na deze dag slaap je in een knus guesthouse naast het park.

local Hero

Entree van Addo Elephant National Park is ca.€ 20,- p.p.p.d.

Dag 10 - 11: St. Lucia naar Umhlanga, binnenlandse vlucht, Addo

Nu je zoveel natuur hebt gezien is het tijd om richting het strand te rijden. Je rijdt in zo’n drie uur langs de Indische Oceaan naar de badplaatsjes aan de Dolphin …

︿

Dag 12 - 13: Budget reis Zuid-Afrika, van Addo naar Knysna

De route richting Kaapstad gaat verder en na ca. 4 uur kom je in Knysna aan. Hier slaap je twee nachten. Vanuit Knysna krijg je de gelegenheid om kennis te maken met de Xhosa-bevolking. Je wordt opgehaald door een Xhosa-gids die je meeneemt in het alledaagse leven van een township gemeenschap.

Xhosa is één van de grootste stammen van Zuid-Afrika waartoe ook Nelson Mandela en Desmond Tutu behoren. Ze zijn bekend vanwege hun bijzondere kliktaal. Je komt in contact met verschillende lokale mensen en krijgt te zien en te horen hoe het is om hier te wonen. Geen dag is hetzelfde. Aan het eind van de ochtend schuif je aan bij een lokaal restaurantje voor een traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd.

Dag 12 - 13: Budget reis Zuid-Afrika, van Addo naar Knysna

De route richting Kaapstad gaat verder en na ca. 4 uur kom je in Knysna aan. Hier slaap je twee nachten. Vanuit Knysna krijg je de gelegenheid om kennis te …

︿

Dag 14 - 15: Van Knysna naar Heidelberg

Vanuit Knysna vertrek je noordwaarts richting Heidelberg. Een stoere trip door woestijngebied en bergpassen. Halverwege de Route 62 slaap je bij een gastvrije boerenfamilie. De boerderij ligt in de glooiende heuvels, een leefgebied voor 1500 dieren (koeien, schapen, struisvogels). 

‘s Avonds maakt de familie een typisch Afrikaanse maaltje klaar. Vaak wordt de traditionele braai aangestoken, terwijl de familie vertelt over het boerenleven in Afrika. Na een laatste wijntje, uit de buurt natuurlijk, kun je beter bijtijds naar bed: de volgende morgen ga je namelijk al heel vroeg op pad met de boer en maak je kennis met het boerenleven. 's Middags luieren aan het zwembad of vraag je boerenfamilie om tips.

Dag 14 - 15: Van Knysna naar Heidelberg

Vanuit Knysna vertrek je noordwaarts richting Heidelberg. Een stoere trip door woestijngebied en bergpassen. Halverwege de Route 62 slaap je bij een gastvrije boerenfamilie. De boerderij ligt in de glooiende …

︿

Dag 16: Van Heidelberg naar Kaapstad

Je vervolgt je individuele budget reis Zuid-Afrika richting Kaapstad. Dit kan rechtstreeks, maar je kunt ook langs de kust rijden met een tussenstop in Hermanus. Je hebt hierna toch nog twee dagen om Kaapstad te bekijken. In zo’n twee uur ben je in Hermanus, ook wel de ‘walvishoofdstad’ genoemd. Je kunt de walvissen tijdens het seizoen (juli-november) vanuit de kust spotten. Ook is er een grote kans dat je zeehonden en dolfijnen ziet.

Na deze stop op de route rijd je door en bereik je het hotel in Kaapstad. Dit hotel ligt buiten het centrum maar met je huurauto ben je er binnen 10 minuten.

Dag 16: Van Heidelberg naar Kaapstad

Je vervolgt je individuele budget reis Zuid-Afrika richting Kaapstad. Dit kan rechtstreeks, maar je kunt ook langs de kust rijden met een tussenstop in Hermanus. Je hebt hierna toch nog twee …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Verleng je verblijf in Kaapstad. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

 • Verleng je verblijf in Kaapstad. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

 • Ik ga voor lekker luxe aan het einde van mijn reis. Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

 • Ik ga voor lekker luxe aan het einde van mijn reis. Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

Dag 17 - 18: Budget reis Zuid-Afrika, Kaapstad

Kaapstad heeft een paar bezienswaardigheden die je niet mag missen. Eén daarvan is met de kabelbaan naar de top van de bekendste berg van Zuid-Afrika; de Tafelberg. Overal waar je in de stad bent zie je deze berg, vanaf de top kan je alle richtingen bekijken. De ander is met de boot naar Robbeneiland waar Nelson Mandela tot 1990 gevangen heeft gezeten.

Je hebt nog steeds je huurauto dus het is makkelijk om de omgeving van Kaapstad ook te bekijken. Bezoek Kaap de Goede Hoop of proef wijn bij de wijngaarden rond Stellenbosch.

local Hero

* Wil je zeker zijn van een plekje op de boot naar het drukke Robbeneiland, dan kan ik tickets voor je regelen.
* Op en neer met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg kost ca. € 18,- p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen de helft. 

meet the locals

Dag 17 - 18: Budget reis Zuid-Afrika, Kaapstad

Kaapstad heeft een paar bezienswaardigheden die je niet mag missen. Eén daarvan is met de kabelbaan naar de top van de bekendste berg van Zuid-Afrika; de Tafelberg. Overal waar je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Hele dag met gids. Privé tour ca. € 120,- p.p., met groep ca. € 68,- p.p.

 • Hele dag met gids. Privé tour ca. € 120,- p.p., met groep ca. € 68,- p.p.

Dag 19 - 20: Vertrek budget reis Zuid-Afrika, terugvlucht

In de loop van de middag/avond ga je naar de luchthaven (afhankelijk van je vlucht), waar je je huurauto inlevert en naar huis terug vliegt.

De volgende dag zal je, met veel bijzondere indrukken van je autorondreis Zuid-Afrika, aankomen op Schiphol.

Nog geen zin om naar huis te gaan? Breid dan je reisprogramma uit met bijvoorbeeld Drakensberg. Local Hero Tanja, je Zuid-Afrika reisexpert, helpt je bij het verlengen van je reis.

Dag 19 - 20: Vertrek budget reis Zuid-Afrika, terugvlucht

In de loop van de middag/avond ga je naar de luchthaven (afhankelijk van je vlucht), waar je je huurauto inlevert en naar huis terug vliegt.

De volgende dag zal je, …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Tanja

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Zuid-Afrika: