reisduur:
13 dagen / 12 nachten
route:
Panama City - Embera village - San Blas eilanden - Panama City
reissom:
va. € 1259,- (p.p. bij 2 volw.) retourvlucht San Blas € 145,- p.p.

Nee, het is niet de meest voor de hand liggende vakantie. En ook niet de vakantiebestemming van je buurman. Panama is méér dan een beroemd kanaal. Het is niet zo bekend maar het land leent zich uitstekend voor een afwisselende trip: stad, strand, natuur en lokale communities in één.

Een rechtstreekse KLM vlucht brengt je naar de bling-bling van Panama stad. Verrassend: er is ook een koloniaal centrum: Casco Viejo. Daarna een treinreis naar de Caribische kust, een homestay bij de Indianen van Embera en een hikingtour in het Campana of Soberania Nat. Park. Je sluit af met een bezoek aan de Kuna indianen op de paradijselijke San Blas eilanden.

Inclusief:

 • transfers van/naar de luchthaven; 
 • overnachtingen met ontbijt; San Blas gedeeld sanitair; 
 • excursie met gids Panama kanaal en oude stad; 
 • homestay Embera met gids, lunch en diner; 
 • hiking National Park met entree, gids, snacks / water. 
 • 3 dagen boottrips met snorkelmateriaal en gids San Blas;  
 • assistentie van je chauffeur en/of local Hero;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale vlucht; 
 • overige maaltijden; 
 • upgrades of extra excursies; 
 • overige entreegelden (o.a. Miraflores ca. US$ 15,- p.p.)

Beste reistijd Panama
Het goede nieuws: in Panama schijnt de zon bijna altijd: in de droge maanden 7-8 uur per dag. De zon is wel sterk, dus zorg voor petje, zonnebril en zonnecrème. Panama ligt net buiten de zgn Hurricane Belt, dus van orkanen heb je geen last. De temperatuur in Panama is het hele jaar door gelijk, ca. 30 ˚ C. Op de eilanden Bocas de Toro en San Blas is het tropisch vochtig, ca. 24-27˚ C. Ga je de bergen van Panama in bv. bij Boquete, dan daalt de temperatuur en heb je wat warme kleding nodig. De droge periode van Panama loopt van half december t/m half april. Dit is ook het hoogseizoen en deze periode is het meest geschikt voor een bezoek aan de Pacifische kust en hikings in de natuur. Ook duiken en surfen is dan ideaal: een strakblauwe lucht en een lekker zeewindje. Het natte seizoen loopt van mei tot half december. De regen, meestal ’s middags, valt in korte, heftige buien, het blijft drukkend warm en vochtig en de zon schijnt ca. 6 uur per dag. In deze periode staat de tropische natuur prachtig in bloei in Panama.

Visum & paspoort
Voor de reizen naar Panama is een paspoort nodig dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is. Je mag zonder visum maximaal 180 dagen blijven, wel moet je op verzoek daartoe, middels een geboekte retourvlucht, kunnen aantonen dat je geld genoeg hebt voor de terugreis. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Panama. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties & gezondheid
Voor Panama zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen.  

Panama kent een beperkt malaria risico. In Panama stad en de Kanaalzone heerst geen malaria. In het westelijk deel van Panama komt wel malaria voor maar is het risico beperkt en zijn muggen werende maatregelen genoeg. In de provincies Darién, Kuna Yala (San Blas) en het deel van Panama ten oosten van het kanaal is wel een malaria risico. Blijf je daar langer dan 2 nachten, overweeg dan een malariaprofylaxe. Zika virus: in een groot deel van Midden en Zuid Amerika heerst het Zika virus, dat wordt verspreid door muggen (dezelfde muggen die ook het dengue virus verspreiden). Het is voor alsnog voor volwassenen niet gevaarlijk maar kan voor zwangere vrouwen complicaties opleveren. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan adviseren we je om contact op te nemen met de GGD of je huisarts.

Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. De ziekenhuizen in Panama zijn uitstekend, op het niveau van de USA, waar de meeste artsen ook zijn opgeleid. Kraanwater in Panama is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar.

Tijdsverschil
In Panama is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Veiligheid Panama
De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, je reisspecialist van Panama, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl

Panama is  over het algemeen een veilig land. Alleen in Panama City moet je voorzichtig zijn: vermijd afgelegen wijken en stranden en bel ’s avonds altijd een taxi. Let verder op bij populaire bezienswaardigheden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Taal
In Panama spreken ze Spaans. Van de 3,5 miljoen inwoners (een kwart daarvan woont in Panama City) is de meerderheid mesties, een mix van Spaanse, inheemse en West Indische voorouders. De grootste inheemse bevolkingsgroep van Panama zijn de Kuna indianen. De meeste wonen op de San Blas (Kuna Yala) archipel. Met Engels kun je goed terecht, in Panama city maar ook elders waar men gewend is aan het toerisme.

Kleding & gewoontes
Panama City is een internationale zakenstad met Amerikaanse invloeden. Een korte broek of strandkleding draag je daar niet. Buiten de stad is westerse vrijetijdskleding gebruikelijk. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer van Panama en voel je je het prettigst. Neem vooral luchtige katoenen kleding mee in laagjes. Een T-shirt met lange mouwen en een lange broek helpen tegen de muggen ’s avonds. Daarnaast is een dun vest en regenjack handig. Een opvouwbare paraplu is goed tegen de regen en de felle zon. Goede wandelschoenen met profiel en slippers horen er ook bij. Neem geen harde koffer maar een afsluitbare sport/weekendtas of rugzak mee.

Geld & pinnen
In Panama betaal je met de Balboa (PAB). De waarde is gelijk aan de US$. Amerikaanse munten en Panamese Balboa munten worden gewoon door elkaar gebruikt, ze zijn even zwaar en groot, alleen de afbeelding erop verschilt. Uitzondering is de munt van een halve dollar, die ze hier pesos noemen. Omdat biljetten van 50 of 100 US$ of Balboa niet altijd worden geaccepteerd is het handig je kleingeld voorraad op peil te houden. Pinnen kan op veel plaatsen bij banken met een Cirrus/Maestro logo. Pas via je bank voor vertrek naar Panama de instelling van je pas aan naar ‘Wereld’, die staat standaard op Europa. Neem als extra ook wat cash in US$ mee. Betalen met een creditcard kan ook, vooral in de wat prijziger gelegenheden. Soms betaal je extra kosten. Let erop dat je de kaart altijd zelf in het oog blijft houden, extra afschrijvingen komen voor.

Fooien & entrees
Een fooi van ca. 10% is gebruikelijk in restaurants, bars enz in Panama. Als je weet hoe laag de salarissen liggen dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Bijzonder: taxichauffeurs vragen geen fooi (!) De entreegelden zijn exclusief. De entree voor de Miraflores sluis is ca. US$ 15,- p.p. Voor natuurparken in Panama moet worden betaald: tussen de € 5,- en €10,- p.p en ook voor San Blas geldt een kleine entry fee.

Eten/drinken
Panama kent veel nationaliteiten dus de Panameese keuken is internationaal: er zijn Chinese, Mexicaanse, Indiase, Italiaanse en Arabische eetgelegenheden. In Midden Amerikaanse landen zijn bonen het belangrijkste ingrediënt, in Panama zijn dat bananen, die op allerlei wijzen worden verwerkt. Kip is populair net als koriander (of de sterkere versie Culantro). Aan de Caribische kust wordt kokos veel gebruikt en uiteraard eet je er ceviche. Typisch Panamees zijn drankjes van rijst en ananas en chicheme (soort drinkbare havermout). Verse vruchtensappen kun je overal krijgen in Panama, net als Balboa, het lokale bier en rum (seco, een witte variant).

Elektriciteit / water
De stopcontacten in Panama werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten, vaak het Amerikaanse systeem met 2 dunne polen. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht. Stroomuitval in je hotel kan voorkomen, net als gebrek aan warm water.

Getting around
Panama City doe je per transfer en taxi. Verder reis je door het land het best per huurauto. De wegen zijn prima, de routes goed aangegeven en een gewone auto is voldoende, je hebt geen 4WD nodig. San Blas en Bocas de Toro zijn per propellervliegtuig bereikbaar (bagagelimiet van ca. 12-14 kg. p.p.).

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl   
-vliegtickets.nl  
-cheaptickets.nl  
-tix.nl 
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

Je vliegt naar de hoofdstad Panama City. Je kunt comfortabel rechtstreeks met KLM maar dat is natuurlijk wel wat prijziger. Alternatieven zijn Iberia en Air France met één of twee stops en uiteraard een langere vluchtduur. Ook kun je combineren met Curaçao (Copa Airlines en KLM) 

Binnenlandse vluchten 

Heb je een vlucht nodig naar Bocas de Toro of de San Blas eilanden, dan worden die vluchten doorgaans geboekt door je local Hero. Vooral door frequente tijdswijzigingen is dat ook beter. Houd er rekening mee dat men kleine (propeller) toestellen gebruikt en bagage doorgaans gelimiteerd is tot 12 kg per persoon. Gebruik evt. een kluisje op de luchthaven en neem een lege sporttas mee voor de bagage die je tijdens het eilandverblijf nodig hebt. 

Combi met Costa Rica 

Ook combinaties met Costa Rica zijn populair. De vlucht van Panama City naar San José duurt ca. 1,5 uur en kost ca. € 100,- p.p. Handig als je met KLM snel naar Panama wilt, het kanaal wilt zien en dan je vakantie wilt doorbrengen in Panama. In andere gevallen: bedenk dat Panama op zichzelf al genoeg te bieden heeft, je zult verrast zijn over de afwisseling. 

Kosten 

Reken voor een internationale retourvlucht per KLM op tenminste € 600,- a € 800,- Vluchten met Iberia heb je in het laagseizoen al vanaf ca. € 500,-. 

Maatschappijen 

De meeste reizigers vliegen met KLM. Boek vroeg, dan is dat betaalbaar, veel zakenreizigers, die relatief laat boeken, de prijzen vliegen dan omhoog. Iberia is een goede tweede, zeker als je combineert met omliggende landen. Kijk verder eens op skyscanner.

Tijden

* De meeste vluchten uit Europa komen dezelfde dag nog aan in de namiddag. De terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.

*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips 

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Werelddeal weken.

reisduur:
13 dagen / 12 nachten
route:
Panama City - Embera village - San Blas eilanden - Panama City
reissom:
va. € 1259,- (p.p. bij 2 volw.) retourvlucht San Blas € 145,- p.p.
Nee, het is niet de meest voor de hand liggende vakantie. En ook niet de vakantiebestemming van je buurman. Panama …
︿

Inclusief:

 • transfers van/naar de luchthaven; 
 • overnachtingen met ontbijt; San Blas gedeeld sanitair; 
 • excursie met gids Panama kanaal en oude stad; 
 • homestay Embera met gids, lunch en diner; 
 • hiking National Park met entree, gids, snacks / water. 
 • 3 dagen boottrips met snorkelmateriaal en gids San Blas;  
 • assistentie van je chauffeur en/of local Hero;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale vlucht; 
 • overige maaltijden; 
 • upgrades of extra excursies; 
 • overige entreegelden (o.a. Miraflores ca. US$ 15,- p.p.)
Beste reistijd PanamaHet goede nieuws: in Panama schijnt de zon bijna altijd: in de droge maanden 7-8 uur per dag. …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst Panama, Panama City

Na je directe vlucht sta je eind van de middag op de luchthaven van Panama City waar je je eerste balboa’s uit de ATM haalt. Je chauffeur staat in de aankomsthal op je te wachten en nadat je de bagage hebt ingeladen ben je in een half uurtje in je hotel in  het centrum.

Panama City is een bijzondere mix van oud en nieuw. Als belangrijke handelsstad aan het kanaal zijn er grote zakenwijken en veel hoogbouw. Je hotel ligt in een wijk met hotels en shops, niet ver van Casco Viejo en heeft een zwembad en een prima prijs/kwaliteitverhouding. Wil je graag de eerste typische Panameese gerecht eten? Ga dan naar Manolo's op de hoek en probeer de gefrituurde "Patacones" bananen.

Dag 1: Aankomst Panama, Panama City

Na je directe vlucht sta je eind van de middag op de luchthaven van Panama City waar je je eerste balboa’s uit de ATM haalt. Je chauffeur staat in de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 2 - 3: Panama City, excursie, verblijf

Na het ontbijt excursie naar het Panama kanaal. Bij de beroemde Miraflores sluizen zie je het water de enorme containerschepen in 1,5 minuut zo’n 10 meter omhoog tillen, een fascinerend gezicht! Daarna naar Casco Viejo, het oude koloniale deel. Daarna er verder zelf op uit. Tip: vanaf de Cerro Ancon heuvel heb je een mooi uitzicht op de skyline vol blinkende wolkenkrabbers.

De dag erop is voor de stad zelf. Ga naar de Mercado de Artesanias de 5 Mayo, waar bijzondere kunstnijverheid uit alle hoeken van het land te koop is. In de Amerikaans aandoende shoppingmalls zoals Multicentro, Multiplaza Pacific of de Albrook Mall is voordelige kleding, elektronica en cosmetica te koop: de Colon Free Trade Zone is immers de grootste vrijhandelszone ter wereld.

local Hero

Een andere mogelijkheid is een excursie naar de apen, luiaards, vogels en vlinders in het  Portobelo Nat. Park. In het gelijknamige stadje Portobelo, ooit bekend om zijn goudhandel, kun je ook naar het oude fort.

meet the locals

Dag 2 - 3: Panama City, excursie, verblijf

Na het ontbijt excursie naar het Panama kanaal. Bij de beroemde Miraflores sluizen zie je het water de enorme containerschepen in 1,5 minuut zo’n 10 meter omhoog tillen, een fascinerend …

︿

Dag 4: Dagtrip met de trein van kust naar kust

Vrije dag waarop je een rit kunt maken over de Panama Canal railroad, dwars door de jungle. Het traject werd gebouwd in 1855 en 1909 tijdens de constructie van het Panama kanaal. Jarenlang was dit dé verbinding tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Wel vroeg op, je moet om ca. 06.30 op het station zijn. De trein vertrekt dagelijks om 07.15 uur en komt 45 min. later aan in Colon.

We raden aan deze treinreis en terugreis te maken met een lokale chauffeur en privé gids. Je komt dan efficient op de juiste plekken en het is wel zo veilig, vraag meer informatie aan je Local Hero. Eenmaal terug in Panama city heb je tijd om te shoppen in één van de grote winkel centra. 

local Hero

Een andere leuke dag trip is het bezoek aan het jungle park, op 20 minuten afstand van Panama City. Ook zijn er verschillende wandelroutes rondom Panama City en vanaf Cedars Hill heb je een mooi uitzicht over de stad. 

Dag 4: Dagtrip met de trein van kust naar kust

Vrije dag waarop je een rit kunt maken over de Panama Canal railroad, dwars door de jungle. Het traject werd gebouwd in 1855 en 1909 tijdens de constructie van het …

︿

Dag 5 - 6: Embera indians, homestay

De Embera, een van de 7 indianenstammen in Panama, komen oorspronkelijk uit het ruige, ontoegankelijk Darien gebied. Je Embera gids haalt je op bij je hotel in Panama City en vanaf de pier vaar je per boot de Chagres rivier op naar het dorp, waar je alles te weten komt over hun gewoonten en gebruiken. 

Voor een slaapmatje, lunch, diner en ontbijt wordt gezorgd (neem zelf drinkwater mee), verder is het basic, er is geen elektra. De heldere sterrenhemel zorgt voor wat licht en ’s ochtends wacht een fris bad in de rivier. Engels spreken doet men niet, maar met handen en voeten (en je Embera gids) kom je een heel eind.

local Hero

Ietwat toeristisch. Kijk er doorheen: voor de Embera is het dé manier is om aan  inkomsten te komen en hun culturele identiteit te bewaren. Als om 15.00 uur de dag bezoekers weg zijn, kun je in alle rust dorp en omgeving verkennen en met de kinderen spelen in de rivier.

Dag 5 - 6: Embera indians, homestay

De Embera, een van de 7 indianenstammen in Panama, komen oorspronkelijk uit het ruige, ontoegankelijk Darien gebied. Je Embera gids haalt je op bij je hotel in Panama City en …

︿

Dag 7: Dagtrip hiking in Campana of Soberania

Vandaag om 08.00 uur vertrek je vanaf je hotel in Panama City naar Campana, het oudste Nationaal Park en de look-out op 600 meter hoogte. Prachtig uitzicht over de Caribbean, en startpunt van de 1 uur durende trekking dwars door het tropische woud naar het hoogste punt op bijna 1000 m. Apen, opossums, luiaards, reptielen en talloze vogelsoorten, unieke bomen, planten en orchideeën: ook dit is Panama.

Alternatief is een hike door het Soberania National Park (vertrek ca. 07.00 uur). Je loopt er de Plantation trail ( ca. 2 uur) en na een lunchstop de Pipeline road trail. (ca. 2 uur) Net als in Campana wordt je begeleid door een Engels sprekende natuurgids die je vertelt over park, natuur en historie. Soberania heeft een enorme bio-diversiteit.

local Hero

Voor de hikes heb je nodig: lange broek, stevige schoenen, reserve kleding, zwemspullen (er is zwemgelegenheid in Campana), handdoek, slippers, zonnebrand en insecten werend middel. Tussen mei en dec ook regenkleding. Stop dat in een kleine dag rugzak, je overige bagage kan in het hotel in Panama City blijven. Min. leeftijd 15 jaar, groepsgrootte ca. 8-10 personen.

Dag 7: Dagtrip hiking in Campana of Soberania

Vandaag om 08.00 uur vertrek je vanaf je hotel in Panama City naar Campana, het oudste Nationaal Park en de look-out op 600 meter hoogte. Prachtig uitzicht over de Caribbean, …

︿

Dag 8: Panama City naar San Blas

San Blas ofwel Kuna Yala is een autonoom gebied binnen Panama. Het betekent ‘land van de Guna’: indianen afkomstig uit de jungle van Dariën die zich eeuwen geleden, op zoek naar een gezonder klimaat en meer voedsel op de eilanden vestigden. Er zijn er zo’n 350, voor het grootste deel onbewoond: echt paradijsjes met wuivende palmen en wit strand.

Je kunt per busje en boot naar San Blas maar komt dan niet op de betere eilanden en in de goede hotels terecht. Ook wordt dit, zeker bij slechter weer, nog wel eens geannuleerd. We kiezen daarom voor de iets duurdere vliegvariant. Je vliegt vanaf Panama City direct op de lokale airstrip, waar je lokale Kuna gids je naar je hotel brengt. 

local Hero

Naast het toerisme leven de Kuna ook van de kokosnoot export. Grappig is dat er zelfs een wet is die het buitenstaanders verbiedt een kokosnoot te openen of op te eten zonder toestemming van een Kuna. Gelukkig, de eilandbewoners zijn relaxt en straf staat er niet op.

Dag 8: Panama City naar San Blas

San Blas ofwel Kuna Yala is een autonoom gebied binnen Panama. Het betekent ‘land van de Guna’: indianen afkomstig uit de jungle van Dariën die zich eeuwen geleden, op zoek …

︿

Dag 9 - 10: Budgetreis Panama, verblijf San Blas

Verwacht geen luxe, het verblijf op de eilanden is basic (wel privé faciliteiten, geen heet water). Het eten is vrij eenzijdig en niet erg gekruid. Wel is er een overvloed aan verse vis, en ook kreeft, zeker geen straf. Je verblijft op Achutupo eiland, bekend om zijn mola's (lokaal borduurwerk). 

Tijdens je verblijf zijn hier 2 dagtrips met de boot inbegrepen, dit is namelijk de beste manier om de eilanden en de mooiste stranden te zien. Je bezoekt enkele van de volgende eilanden: Mamitupu (kokoszeep, suikerriet), Cainora en Islandia (privé eilanden met witte zandranden). 

local Hero

Alle excursies in Kuna Yala worden door de lokale bevolking naar eiegen inzicht georganiseerd, het is van te voren dus niet aan te geven hoe je trip er precies uitziet. Maar dat je zult genieten van de tropische stranden is zeker. 

Dag 9 - 10: Budgetreis Panama, verblijf San Blas

Verwacht geen luxe, het verblijf op de eilanden is basic (wel privé faciliteiten, geen heet water). Het eten is vrij eenzijdig en niet erg gekruid. Wel is er een overvloed …

︿

Dag 11: San Blas – Panama City

Omdat het verstandig is de internationale vlucht niet direct te plannen in aansluiting op je vlucht uit San Blas, volgt vandaag eerst de terugvlucht naar Panama City. Toch nog toe aan een slokje typisch Panama? Ga dan naar Pedro Mandinga, de eerste ambachtelijke rumdistilleerderij en bar/restaurant van de stad. In het hard van Casco Viejo, bij Plaza Herrera en tegenover de Rolo muurschilderingen.

Vanuit Panaviera, op de 66e verdieping van Ocean Sun Casino in the Bahia Grand hotel heb je de beste zonsondergang van de stad. Ga rond 18.00 uur.

Dag 11: San Blas – Panama City

Omdat het verstandig is de internationale vlucht niet direct te plannen in aansluiting op je vlucht uit San Blas, volgt vandaag eerst de terugvlucht naar Panama City. Toch nog toe …

︿

Dag 12 - 13: Vertrek Panama, terugvlucht

Na het ontbijt eindigt je trip, in de loop van de dag neem je een taxi naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Europa. Je komt de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam. Je individuele rondreis Panama zit erop.

Dag 12 - 13: Vertrek Panama, terugvlucht

Na het ontbijt eindigt je trip, in de loop van de dag neem je een taxi naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Europa. Je komt de volgende ochtend …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Sashara

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Panama: