Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Nepal boetiek rondreis

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Kathmandu – Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga - Ghorepani - Tadapani - Ghandruk - Pokhara - Chitwan - Kathmandu
reissom:
va. € 1985,- (p.p. bij 2 volw.) (Boek zelf je retourvlucht)

Nepal, dat zijn de bergen. De machtige Himalaya. Die je het best ziet op een trekking langs kleine dorpen en met sneeuw bedekte bergpieken. Maar kun je je Nepal rondreis ook upgraden? Ja, dat kan. Niet enkel overnachten in basic teahouses of community stays na een trekking, maar met meer comfort en aandacht in de sfeer van het land.

Tijdens deze boetiek rondreis door Nepal zijn de transfers privé, maak je een niet al te zware 4-daagse trekking over de flanken van het beroemde Annapurna circuit, spot je wilde dieren vanuit je sfeervolle lodge in het subtropisch laagland van Chitwan NP en sluit je in stijl af in het beroemde Dwarika hotel in Kathmandu.

Inclusief:
- alle transfers; 
- 2 nachten Chitwan jungle lodge met volpension; 
- 3 nachten stijlvol hotel Pokhara inclusief ontbijt;
- 4 nachten boetiekhotel Kathmandu inclusief ontbijt;
- 4 nachten in teahouses in 2 pers. kamers met eigen sanitair op basis van logies;
- 4 daagse trekking met Engelstalige gids, drager en permits;  
- genoemde excursies en entrees;
- assistentie van je local hero

Exclusief:
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades of excursies; 
- warme slaapzak (tot -20°); 
- dag rugzak (overige bagage tot max. 15 kg  p.p. wordt gedragen); 
- fooien (ca. € 2,50 per persoon per dag voor gids en drager);
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Nepal?
Nepal heeft diverse klimaatzones: van subtropisch laagland tot koud alpine berg klimaat. Nepal bezoek je het best in de maanden maart t/m mei en vanaf half september t/m november. De details per seizoen:

Maart t/m mei 
De lente in Nepal: je zit precies tussen de koude winter en de natte zomer in. Het zijn prima maanden voor trekkings, het is aangenaam weer en de prijzen zijn relatief laag. Goed alternatief als je niet tussen half september en half november wilt gaan.

Juni t/m september 
De zomer en de natte moesson tijd in Nepal. Het regent veel, wel vooral ’s nachts maar het is bewolkt, waardoor je weinig zicht hebt op de bergtoppen. Veel wegen en bergpaden zijn lastig begaanbaar door overstromingen en modderlawines. Wel zijn de valleien groen, de prijzen in deze periode op zijn laagst en kom je minder reizigers tegen.

Oktober t/m november 
De herfst, hét hiking seizoen van Nepal. Warme dagen en heldere luchten (veel stof en vuil is door de regen uit de lucht gespoeld) dus ideaal weer voor een trekking door Nepal. Het betekent ook dat de prijzen hoger zijn en dat hotels en trekking accommodatie snel vol zitten. Wil je in deze periode door Nepal reizen, boek dan ver vooruit. 

December t/m februari 
De winter in Nepal is koud tot zeer koud en er valt veel sneeuw. Een reis naar Nepal in deze periode is echt voor de diehards.

Welk visum heb ik nodig in Nepal?

Voor de reizen naar Nepal is een visum nodig. Regel dit: 

1. bij het consulaat Herengracht 562 te Amsterdam (ma-vr 10.30-13.00 uur) Meenemen: paspoort (strikt: nog min. 6 maanden geldig na vertrek uit Nepal), ingevuld aanvraagformulier (mail naar consulate@nepal.nl voor het juiste formulier) en pasfoto. 

2. Op de luchthaven van Kathmandu. Dit wel eerst op http://www.nepalimmigration.gov.np  min. 2 weken voor vertrek aanvragen en een pasfoto uploaden. De bevestiging die je per mail gelijk krijgt print je uit, onderteken je en neem je mee naar Nepal, samen met een kopie van je paspoort en (als van toepassing) van je laatste visumpagina in je paspoort.

3. Idem, op bij de grenspost Birganj, tussen India en Nepal (overigens ook andere grensovergangen mogelijk).

4. of gemakkelijk en snel, via e-visums.nl. Een online Nederlands visumbureau dat na het invullen van de juiste gegevens deze per post naar je verstuurd. Regel dit wel op tijd. De kosten van een visum voor Nepal zijn afhankelijk van het aantal reisdagen. Maar zal over het algemeen rond de € 88,- liggen.

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reis documenten voor Nepal. Het is handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor Nepal, ook voor evt. tussenstops.

Tijdens wandeltochten in Nepal moet je in het bezit zijn van een zogenaamd ‘Trekking Permit’. Zo is het voor de autoriteiten duidelijk hoeveel mensen er wanneer in het betreffende gebied zijn. Voor een trekking in het Annapurna gebied heb je bovendien een pasfoto nodig, dus neem er enkele mee. Je lokale begeleider zorgt verder voor de permits. De kosten hiervan zijn bij je reis inbegrepen.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Nepal?
Vaccinaties voor Nepal zijn niet verplicht. Aangeraden worden dtp en hepatitis A. In het tropisch laagland van Nepal is er een beperkt malaria risico. Draag hier zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vind je goede, actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op je reis naar Nepal. 

Hoe zit het met hoogteziekte in Nepal?
In gebieden boven de 2500 meter bestaat de kans op hoogteziekte. Ook als je in goede conditie bent en nooit eerder last hebt gehad van hoogte ziekte kan het je treffen. Doordat het zuurstof gehalte in de lucht veel lager is dan op zeeniveau adem je veel sneller en verliest daardoor ook meer vocht. Drink daarom echt veel meer: zo’n 3 liter per dag. 

Symptomen van hoogteziekte zijn o.a. hoofdpijn, misselijk zijn, slecht slapen, algehele vermoeidheid. Meestal verdwijnt dit binnen enkele dagen, zo niet dan is afdalen de enige remedie. Belangrijk is voldoende acclimatiseren en het die eerste dagen echt rustig aan te doen. Boek anders hier een daar nog een extra nachtje, veel routes zijn zo kort mogelijk en een extra dag geeft je meer rust. Voor meer info klik hier

Hoeveel tijdverschil met Nepal?
In Nepal is het gedurende onze zomertijd 3,45 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 4,45 uur later (inderdaad, geen hele uren)

Is Nepal veilig?
Nepal is een veilig land, waar je zonder problemen kunt rondreizen. Zorg er wel voor ’s avonds niet door afgelegen straten en wijken te lopen, neem anders een taxi. Kleine criminaliteit komt vooral voor in de grotere steden dus wees daar voorzichtig. Maak kopieën van je reisdocumenten en mail die naar jezelf. Gebruik de kluisjes als ze er zijn (vergeet niet die tijdig te legen) Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Nepal, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie van Nepal en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf voor je reis ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Nepal.

Wat neem ik mee naar Nepal?
Zorg voor luchtige katoenen kleding in laagjes, slippers en goede, ingelopen, waterafstotende of waterdichte schoenen. Daarnaast heb je warme winddichte kleding nodig. In de meeste hotels in Nepal kun je kleding laten wassen. Dit gebeurt vaak vrij hardhandig, dus geef liever niet je beste spullen mee. Pak je bagage in een rugzak, niet in een harde koffer en probeer het zoveel mogelijk te beperken.

Trekking: 
Bij een trekking in Nepal heb je een dag rugzakje nodig voor je waterfles, snacks, camera en persoonlijke medicijnen en spullen. Verder zorgt een drager voor je bagage: dat is per persoon ca. 7 kg (15 kg per drager) inclusief slaapzak (ook te huur maar neem die liefst zelf mee, inclusief lakenzak). De rest blijft achter in je hotel in Kathmandu of Pokhara tot na je trekking.

De belangrijkste bagage items zijn verder: 
- voldoende goede wandelsokken. 
- lang /thermisch ondergoed 
- lange/korte broek en warme fleece 
- wind regendicht jack 
- pet, hoed of muts, sjaal en warme handschoenen 
- zonnebril, zonnecrème, vaseline om je gezicht in te smeren 
- water/veldfles 
- afbreekbare zeep/shampoo 
- wandelstok / hangslotje / kleine EHBO kit. 

Welke gewoontes heeft Nepal?
Zoals wij elkaar begroeten met een hallo of handdruk, zo begroeten Nepalezen elkaar door de handen bij elkaar te vouwen en ‘Namaste’ of (bij een belangrijk persoon) ‘Namaskar’ te zeggen. Als je daarbij je hoofd nog iets buigt dan is dat extra respectvol. Het hoofd is het hoogste en daarmee het heiligste lichaamsdeel. Je raakt dat bij voorkeur dus niet aan en bedekt dat bij het bezoek van tempels niet. Bedekkende kleding is gewenst, ook in de kleine dorpen op het platteland, (bikini) topjes en korte rokjes worden niet op prijs gesteld. 

Net als in andere Aziatische landen geef je in Nepal iemand nooit (iets aan met) de linkerhand, die bij gebrek aan WC papier als onrein wordt beschouwd. Ook de voeten, het laagste lichaamsdelen, zijn dat. Wijs dus nooit met je voeten, stap niet over iemand heen of leg je sokken bij iemands hoofd. Bij tempels trek je je schoenen uit.

Hoe betaal ik in Nepal?
In Nepal betaal je met de Nepalese Rupia (NPR). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Pinnen is in de grote steden geen probleem, je kunt overal terecht waar er een Cirrus/Maestro sticker op de automaat staat. (zorg dat je pas geschikt is gemaakt voor Azie) Neem verder wat extra cash US$ mee, voor als de automaten het niet doen. Verder is dit vooral handig als reserve. Neem je ook een creditcard mee naar Nepal dan worden Visa en Mastercard aanbevolen. Maak je een trekking in Nepal, besef dan dat je niet kunt wisselen en zorg voor voldoende cash, ook in kleine biljetten, wisselen is vaak een probleem. 

Is fooi gebruikelijk in Nepal?
Fooien zijn in Nepal, behalve in de bergen en bij kleine restaurantjes en eethuisjes, gebruikelijk. Reken op 5-10%. In duurdere restaurants in Nepal betaal je naast BTW ook een service charge. Ook voor kleine diensten wordt een bedragje verwacht. Op trektochten in Nepal moet je voor een drager en gids ca. € 2,- per dag rekenen, chauffeurs verwachten ca. 100 rp. per dag. Wees hier relaxt mee, de lonen liggen laag en men is sterk afhankelijk van het toerisme.

Elektriciteit / telefoneren / internet 
De stopcontacten in Nepal werken op 220 volt. Neem een adapter / wereldstekker mee. De stroom kan regelmatig uitvallen dus een zak/hoofdlamp (naast je mobiel) is wel zo praktisch. Heb je dure apparatuur die je wilt opladen, dan is een kleine spanningsbeveiliger een goed idee. Ook te krijgen bij lokale winkels.

Voor een paar euro koop je voor een paar euro bij belwinkels, in supermarkten en internetcafés een prepaid simkaart voor je sim-lock vrije mobiel. Dit kan ook op de luchthaven van Kathmandu (formulier, kopie paspoort en 1 pasfoto in kleur) Zo kun je Whats-app bellen en internetten. Zelfs in de bergen rond Everest en Annapurna is er tegenwoordig vaak wifi, alleen niet kosteloos.

Waar slaap je in Nepal?
Op je rondreis slaap je in diverse soorten hotels. In de steden zijn er goede budget en middenklas hotels, soms ook luxere, 4-5 sterren hotels. Kies in de steden voor comfortabele accommodatie, fijn want in de bergen van Nepal is alles vrij simpel. 

Tijdens de trekkings overnacht je in goede, schone lodges (‘tea houses’) gerund door lokale families die ook de hygiënische maaltijden verzorgen. De trekking hutten, lodges en b&b s beschikken over eenvoudige slaapgelegenheid, bed, matras, kussen, veelal met gedeeld sanitair. Tijdens de boutique reis regelen we teahouses met eigen sanitair waar mogelijk. Je hebt je eigen slaapzak/lakenzak nodig. Luxere accommodatie is op aanvraag beperkt beschikbaar rond Annapurna en in Khumbu. De trekkings worden altijd begeleid door gecertificeerde lokale gidsen met EHBO training. 

Wat eten in Nepal?
In het algemeen is Nepalees eten eenvoudig, gezond en voedzaam. Je bent niet in Nepal geweest als je niet Bhat Arkari hebt gegeten. Dit nationale gerecht bestaat uit rijst met linzensoep en groente in curry vorm, soms met kip of buffel vlees. Ook zijn er Indiase eethuisjes en Tibetaanse restaurantjes, waar de momo’s op het menu staan: een soort gestoomde oliebollen met gebakken groenten of vlees. Op de drukkere toeristen routes zijn er internationale restaurants met westerse gerechten als pizza, steaks etc. Op trekkings ontbijt en dineer je in de lodges waar je verblijft. Je gids regelt dan de lunch voor onderweg.

De nationale drank is sterke thee (chai) met melk en suiker. Als je thee zonder suiker wilt vraag je om ‘chini na rageko chai’ en zonder melk ‘dudh na rageko chai’. Maar espresso of cappuccino is in de grotere steden en op drukkere routes ook te krijgen. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans op je hotelkamer.

Vluchtinformatie Nepal

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  

-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-fairtickets.nl  
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:  

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en verdere essentiële informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Elke Nepal reiziger vliegt eerst naar Kathmandu. Ook als je combineert met andere landen in de regio is Kathmandu de luchthaven van aankomst.

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht in het laagseizoen op tenminste € 1000,-. Reken in de drukke tijden toch al snel op hogere kosten. 

Maatschappijen  

Het handigst is vliegen via het Midden Oosten. Qatar Airways vliegt naar Kathmandu via Doha. Een alternatief is Turkish Airways die vliegt via Istanbul, zowel vanaf Amsterdam als vanaf Brussel. Zoals je ziet altijd met een overstap, direct vliegen kan helaas niet.

Tijden  

* Doorgaans kom je in de loop van de volgende dag aan. 
* Je Local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips  

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Check tevoren of een (transit) visum noodzakelijk is.

Binnenlandse vluchten  

Je local Hero regelt binnenlandse vlucht (en) als die nodig zijn op je route, houdt alles bij en verwerkt eventuele wijzigingen direct in je reisschema. Op de binnenlandse vlucht van Kathmandu naar Lukla geldt een bagage beperking van 10 kg. pp. plus max. 5 kg handbagage in de cabine. 
Vanuit Kathmandu kun je dagelijks rondvluchten maken rond de top van de Mount Everest, zo kom je toch heel dichtbij zonder al die inspanning!

Live with locals, het is dé specialiteit van onze lokale partner. Als enige reisorganisatie ter plaatse is men nauw betrokken bij het ontwikkelen van projecten in de verschillende dorpen in Nepal. Plan een of meer nachten homestay in je reis. Misschien even een drempel, maar neem het aan: het wordt een van de beste herinneringen van je reis. 

Bovendien, als elke Nepal reiziger een nachtje homestay zou boeken, zou dat een enorm positief effect hebben op de lokale families en communities. Er zijn inmiddels al zo’n 13 netwerken: in Panauti, Ilam, Patan, Bardia, Nagarkot, Nuwakot, Patlekhet, Palpa, Barauli, Tharu in Chitwan en langs de Annapurna community route (zie de budgetreis) en zelfs in Mustang.

Een paar homestay voorbeelden:

Chitwan: Tharu community homestay 
Broodnodige werkgelegenheid, contact met de westerse wereld en tóch de eigen tradities en gewoontes bewaren. Dat waren de uitgangspunten bij het opzetten van het homestay project van de Tharu, een arme community van boeren en vissers bij het Chitwan National Park. Nu, enkele jaren later, is het een groot succes. Wie hier verblijft, komt terug met een enthousiast verhaal. Bij aankomst is er een glas sap van de mangobomen. De dorpsvrouwen brengen je naar je kamer in in Tharu stijl gebouwde huisjes. Weg van de drukte kabbelt het dorpsleven rustig voort. Wil je helpen koken of vissen? Dat kan. Een praatje maken, een lokaal feest voorbereiden, wat kunstnijverheid kopen: het dorpsleven gaat door maar nu met kans voor iedereen.

Nuwakot: community homes 
Op twee uur rijden vanuit Kathmandu tussen de stille groene heuvels. Middelpunt, dankzij het homestay en schoolproject, is de opgeknapte highschool.  Ook hier spelen de dorpsvrouwen de hoofdrol. De homestays in het plaatsje worden door hun tip-top gehouden, alle inkomsten gelijk weer geïnvesteerd in verbeteringen voor de lokale gemeenschap. 
Alle huizen zijn verschillend, de gastvrijheid is overal gelijk. Wat je miste, zelfs in het meest vriendelijke hotel, het gevoel dat men blij en trots is gasten te kunnen ontvangen. Wandel doorhet dorp, bezoek het project en ben je er tijdens het rijstplant seizoen wellicht help je dan kniediep in de modder een poosje mee. 

Meer info over de homestay projecten op de speciale website: www.communityhomestay.com. Alle aanbod op deze site is te boeken via je Local Hero en in te passen in je eigen rondreis.

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Kathmandu – Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga - Ghorepani - Tadapani - Ghandruk - Pokhara - Chitwan - Kathmandu
reissom:
va. € 1985,- (p.p. bij 2 volw.)
Nepal, dat zijn de bergen. De machtige Himalaya. Die je het best ziet op een trekking langs kleine dorpen en …
︿

Inclusief:
- alle transfers; 
- 2 nachten Chitwan jungle lodge met volpension; 
- 3 nachten stijlvol hotel Pokhara inclusief ontbijt;
- 4 nachten boetiekhotel Kathmandu inclusief ontbijt;
- 4 nachten in teahouses in 2 pers. kamers met eigen sanitair op basis van logies;
- 4 daagse trekking met Engelstalige gids, drager en permits;  
- genoemde excursies en entrees;
- assistentie van je local hero

Exclusief:
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades of excursies; 
- warme slaapzak (tot -20°); 
- dag rugzak (overige bagage tot max. 15 kg  p.p. wordt gedragen); 
- fooien (ca. € 2,50 per persoon per dag voor gids en drager);
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Nepal?Nepal heeft diverse klimaatzones: van subtropisch laagland tot koud alpine berg klimaat. Nepal bezoek je …
︿
Vluchtinformatie Nepal Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de …
︿

Live with locals, het is dé specialiteit van onze lokale partner. Als enige reisorganisatie ter plaatse is men nauw betrokken bij het ontwikkelen van projecten in de verschillende dorpen in Nepal. Plan een of meer nachten homestay in je reis. Misschien even een drempel, maar neem het aan: het wordt een van de beste herinneringen van je reis. 

Bovendien, als elke Nepal reiziger een nachtje homestay zou boeken, zou dat een enorm positief effect hebben op de lokale families en communities. Er zijn inmiddels al zo’n 13 netwerken: in Panauti, Ilam, Patan, Bardia, Nagarkot, Nuwakot, Patlekhet, Palpa, Barauli, Tharu in Chitwan en langs de Annapurna community route (zie de budgetreis) en zelfs in Mustang.

Een paar homestay voorbeelden:

Chitwan: Tharu community homestay 
Broodnodige werkgelegenheid, contact met de westerse wereld en tóch de eigen tradities en gewoontes bewaren. Dat waren de uitgangspunten bij het opzetten van het homestay project van de Tharu, een arme community van boeren en vissers bij het Chitwan National Park. Nu, enkele jaren later, is het een groot succes. Wie hier verblijft, komt terug met een enthousiast verhaal. Bij aankomst is er een glas sap van de mangobomen. De dorpsvrouwen brengen je naar je kamer in in Tharu stijl gebouwde huisjes. Weg van de drukte kabbelt het dorpsleven rustig voort. Wil je helpen koken of vissen? Dat kan. Een praatje maken, een lokaal feest voorbereiden, wat kunstnijverheid kopen: het dorpsleven gaat door maar nu met kans voor iedereen.

Nuwakot: community homes 
Op twee uur rijden vanuit Kathmandu tussen de stille groene heuvels. Middelpunt, dankzij het homestay en schoolproject, is de opgeknapte highschool.  Ook hier spelen de dorpsvrouwen de hoofdrol. De homestays in het plaatsje worden door hun tip-top gehouden, alle inkomsten gelijk weer geïnvesteerd in verbeteringen voor de lokale gemeenschap. 
Alle huizen zijn verschillend, de gastvrijheid is overal gelijk. Wat je miste, zelfs in het meest vriendelijke hotel, het gevoel dat men blij en trots is gasten te kunnen ontvangen. Wandel doorhet dorp, bezoek het project en ben je er tijdens het rijstplant seizoen wellicht help je dan kniediep in de modder een poosje mee. 

Meer info over de homestay projecten op de speciale website: www.communityhomestay.com. Alle aanbod op deze site is te boeken via je Local Hero en in te passen in je eigen rondreis.

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Nepal, verblijf Kathmandu

Na je intercontinentale vlucht sta je aan het eind van de dag op de luchthaven van Kathmandu. Je chauffeur staat in de aankomsthal op je te wachten en nadat je de bagage hebt ingeladen ben je in een klein uurtje in je comfortabele hotel. De restaurantwijk Thamel is per taxi in een kwartier bereikbaar.

Laat je niet afschrikken door de aanslag op je zintuigen en de gezellige chaos: auto’s, fietsers, riksja’s vechten om een plekje. Gouden tempeldaken en witte stoepa’s zijn versierd met kleurige gebedsvlaggen. Uit de restaurantjes dwarrelen exotische geuren en heilige koeien versperren je pad. Een andere wereld waar je je snel thuis zult voelen.

Dag 1 - 2: Aankomst Nepal, verblijf Kathmandu

Na je intercontinentale vlucht sta je aan het eind van de dag op de luchthaven van Kathmandu. Je chauffeur staat in de aankomsthal op je te wachten en nadat je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nachten regel ik liever zelf

 • De eerste nachten regel ik liever zelf

Dag 3: Kathmandu en omgeving

De must see’s buiten de stad zijn de beroemde stoepa van Swayambunath met zijn aapjes en het boeddhistische Bodnath waar je vooral Tibetaanse pelgrims tegen zult komen. In Pashupatinath aan de Bagmati, een heilige rivier, nemen Hindoes een bad en zie je saddhu’s, heilige mannen. Bezoek ook de tempels van Patan.

Je kunt Kathmandu helemaal op eigen gelegenheid doen. Maar vind je het wat te druk, dan kan ik een tempeltoer regelen in de stad en/of een dagje auto met chauffeur voor de bezienswaardigheden in de groene Kathmandu vallei. Een handige manier om vóór je trekking een stukje Nepalese cultuur te doen. Een dagje extra boeken is dan wel handig.

Dag 3: Kathmandu en omgeving

De must see’s buiten de stad zijn de beroemde stoepa van Swayambunath met zijn aapjes en het boeddhistische Bodnath waar je vooral Tibetaanse pelgrims tegen zult komen. In Pashupatinath aan …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 190,- p.p.

 • Reken op ca. € 190,- p.p.

Dag 4: Van Kathmandu naar Pokhara

Vanochtend weg uit het drukke Kathmandu. De rit gaat naar Pokhara, een bergstadje aan het Phewa meer met een ontspannen sfeertje. Het is een aardig stukje rijden, maar dan sta je plotseling aan de voet van het Annapurna gebergte. Vraag je chauffeur gerust even te stoppen voor een foto, want je reist per privé transfer.

Je comfortabele hotel voor vanavond ligt middenin de Pokhara-vallei. Stijlvol, met een grote tuin en zwembad. In Pokhara vind je genoeg restaurantjes op loopafstand, wij tippen Thakali Kitchen (aan de Lakeside). Een gezellig tuinrestaurant met een authentieke Thakali keuken waar ook de locals komen om te eten. 

local Hero

Trekkings doe je in maart, april, mei, oktober en november. In het regenseizoen (jun-sep) zijn de paden te modderig, zijn er aardverschuivingen en worden de trips vaak afgelast. Deze Annapurna trek is goed te doen, ook voor wie geen top conditie heeft. Makkelijke en wat moeilijker stukken wisselen elkaar af maar altijd word je beloond door een prachtig uitzicht op de bergen.

meet the locals

Dag 4: Van Kathmandu naar Pokhara

Vanochtend weg uit het drukke Kathmandu. De rit gaat naar Pokhara, een bergstadje aan het Phewa meer met een ontspannen sfeertje. Het is een aardig stukje rijden, maar dan sta …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 64,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 64,- p.p.p.n.

Dag 5: Nayapul, trek naar Tirkhedhunga (1577 m)

Vandaag begint je 4-daagse trekking door Nepal. Vanuit Pokhara brengt je chauffeur je in zo’n 1,5 uur naar het plaatsje Nayapul. Bij de hangbrug de start van de trekking. Het eerste plaatsje op de route is Birethanti. Het wordt rustiger, de grotere plaatsen met souvenir verkopers maken plaats voor een smalle vallei en bergrichel met kleine dorpen.

Door bamboebossen en langs de Bhurundi Khola rivier wandel je in ca. 3 uur naar je eerste overnachtingsplaats, Tikhedhunga, waar je overnacht. Dit gedeelte van ‘het Annapurna circuit’ is populair: lokale teahouses (eenvoudige houten hutten met enkele kamers met 2 losse bedden) hier hebben vaak warm water. Tijdens je Nepal boetiek reis zorgen we voor eigen sanitair. 

local Hero

Je gebruikt je eigen slaapzak (neem ook een lakenzak mee) en er zijn extra dekens voor de koude nachten. Maaltijden kosten niet meer dan ca. € 5,-. Op het menu onder anderen dahl bhat (rijst met linzen), gestoomde momo’s (soort bapao) en brood. Soms ook westers zoals tomatensoep, pizza of zelfs pannenkoeken.

Dag 5: Nayapul, trek naar Tirkhedhunga (1577 m)

Vandaag begint je 4-daagse trekking door Nepal. Vanuit Pokhara brengt je chauffeur je in zo’n 1,5 uur naar het plaatsje Nayapul. Bij de hangbrug de start van de trekking. Het …

︿

Dag 6: Nepal rondreis, trek naar Ghorepani (2850 m)

Een paar flinke stukken omhoog, grotendeels over een lange stenen trap die de dorpjes van Magar, Gurung en Chettri met elkaar verbindt. Langzaam wordt het landschap onbewoonbaar, de laatste fruitbomen verdwijnen, ook akkertjes en kleine dorpen worden schaars. Je tocht gaat verder door een dicht begroeid rododendron woud bergopwaarts.

Een helderblauwe lucht, besneeuwde Himalaya toppen, snel stromende riviertjes en een bruine rotsbodem vormen het decor. En natuurlijk zie je onderweg de Annapurna regelmatig opdoemen. In het plaatsje Nangethani rust je even uit tijdens de lunch voordat je aan de laatste klim naar Ghorepani begint. Je bent vandaag zo’n 5 tot 6 uur onderweg.

local Hero

Grappig is dat bij gebrek aan wegen werkelijk alles meegesjouwd moet worden. Manden vol levende have, gasflessen, balen rijst of kleding en natuurlijk kratten vol cola flesjes. En dat in een tempo waar de gemiddelde reiziger een puntje aan kan zuigen. Respect!

Dag 6: Nepal rondreis, trek naar Ghorepani (2850 m)

Een paar flinke stukken omhoog, grotendeels over een lange stenen trap die de dorpjes van Magar, Gurung en Chettri met elkaar verbindt. Langzaam wordt het landschap onbewoonbaar, de laatste fruitbomen …

︿

Dag 7: Trek naar Poon Hill (3193 m) en naar Tadapani (2600 m)

Vroeg opstaan wordt vanmorgen beloond. Na een korte maar flinke klim naar de top van Poon Hill staat je een geweldige zonsopgang te wachten. De toppen van het Annapurna gebergte zijn gehuld in een rood-oranje gloed. Wel meer drukte hier maar zeker de moeite waard. Wil je liever alleen van het uitzicht genieten, ga dan wat later want na 09.00 uur is het weer rustig.

Na het ontbijt in Ghorepani daal je in ca. 5 uur over modderige paden af naar Tadapani. De rivier komt weer in zicht, je steekt de brug over en verzamelt energie voor de laatste steile klim naar Tadapani. Mooi uitzicht op (een van de) woonplaatsen van de hindoegod Shiva, de Machapuchare berg.

local Hero

Bagagetips voor een trekking door Nepal? Arzoo vertelt in ons blog wat je absoluut niet mag vergeten en wat je juist beter achterwege kunt laten: Nepal trekking, 5 bagage tips.

Dag 7: Trek naar Poon Hill (3193 m) en naar Tadapani (2600 m)

Vroeg opstaan wordt vanmorgen beloond. Na een korte maar flinke klim naar de top van Poon Hill staat je een geweldige zonsopgang te wachten. De toppen van het Annapurna gebergte …

︿

Dag 8: Van Tadapani naar Ghandruk (1950 m)

Een wat makkelijker wandeldagje van ca. 4 uur. Het wordt meer subtropisch: overal staan bananen- en citroenbomen, je dikke kleding kan echt wel uit. Het eerste stuk is tamelijk vlak. Na Baishi Kharka daal je via enkele authentieke Gurung dorpen en langs vruchtbare velden verder af naar Ghandruk waar je overnacht.

Je slaapt vanavond op 2000 meter hoogte, in de Himalaya lodge. Geen oprijlaan maar alleen te voet en per paard bereikbaar. De kleinschalige lodge heeft 18 kamers in gebouwtjes rond het historische farmhouse en wordt gerund door gastvrije Ghandruk locals. Bij helder weer heb je fantastische vergezichten op de Himalaya toppen. Dit is pas ontspannen na de inspanning: ondergaande zon, knisperend kampvuur en de benen omhoog. (Himalaya lodge – Ghandruk)

local Hero

In ons blog schreven we eerder over deze bijzondere lodge in Ghandruk: Top 5 luxe hotels in Nepal mét sfeer

Dag 8: Van Tadapani naar Ghandruk (1950 m)

Een wat makkelijker wandeldagje van ca. 4 uur. Het wordt meer subtropisch: overal staan bananen- en citroenbomen, je dikke kleding kan echt wel uit. Het eerste stuk is tamelijk vlak. …

︿

Dag 9: Van Ghandruk naar Pokhara (850 m)

De laatste dag van je trekking door Nepal loop je verder bergafwaarts, je wandelt vandaag nog ca. 3 uur. Afdalen klinkt makkelijk, maar dat voel je in je knieën. Je komt weer uit bij de brug van Nayapul vanwaar je privéchauffeur je in 1,5 uur weer naar Pokhara brengt. Je 4-daagse trek door Nepal zit er op.

Wie wil kan de trek met een dag inkorten en de route naar Ghandruk en Pokhara combineren op één dag. Je slaapt dan niet in de Himalaya lodge. 

Dag 9: Van Ghandruk naar Pokhara (850 m)

De laatste dag van je trekking door Nepal loop je verder bergafwaarts, je wandelt vandaag nog ca. 3 uur. Afdalen klinkt makkelijk, maar dat voel je in je knieën. Je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 64,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 64,- p.p.p.n.

Dag 10: Nepal boetiek reis, verblijf Pokhara

Je bent weer terug in het gemoedelijke Pokhara aan het meer. Rust uit van je trekking, neem een verfrissende duik in het zwembad en wandel wat rond door het centrum van dit plaatsje. Je kunt naar de Varahi tempel met zijn gouden piek of gaan varen op het meer voor een mooie zonsondergang. Verder is het fijn relaxen na al die inspanning.

TIP: bezoek vanuit Pokhara een nabijgelegen Tibetaanse vluchtelingenkamp. Een succesvol project waar inmiddels bijna 15.000 Tibetanen wonen. Schooltjes, stupa’s, kloosters en gezondheidsposten, er is veel bereikt. Neem deel aan meditatie Tibetan style bij een van de gastfamilies en hoor meer over de ins en outs van het Tibetaans boeddhisme.

Dag 10: Nepal boetiek reis, verblijf Pokhara

Je bent weer terug in het gemoedelijke Pokhara aan het meer. Rust uit van je trekking, neem een verfrissende duik in het zwembad en wandel wat rond door het centrum …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Volle dag tempels, grotten, watervallen, boottrip en kamp: reken op ca. € 60,- p.p. incl. entrees

 • Volle dag tempels, grotten, watervallen, boottrip en kamp: reken op ca. € 60,- p.p. incl. entrees

Dag 11 - 12: Van Pokhara naar de jungle van Chitwan

Je Nepal boetiek reis is niet compleet zonder een bezoek aan het subtropisch laagland van Terai en het Royal Chitwan National Park. Grotendeels ongerepte natuur, waar ontmoetingen met wilde olifanten, luipaarden en de Chitwan neushoorn geen uitzondering zijn. Vanuit Pokhara is het ca. 5 uur rijden. Je jungle lodge resort voor vanavond ligt middenin de natuur van Chitwan. Vanuit de luie stoel op je veranda kijk je uit over de wildernis.  

Met een gids maak je de volgende ochtend een spannende jeepsafari door het park. Daarna verken je per kano de smalle waterwegen. Tientallen kleurige vogelsoorten, apen slingeren door de bomen en krokodillen liggen te slapen langs de Rapti rivier.

Dag 11 - 12: Van Pokhara naar de jungle van Chitwan

Je Nepal boetiek reis is niet compleet zonder een bezoek aan het subtropisch laagland van Terai en het Royal Chitwan National Park. Grotendeels ongerepte natuur, waar ontmoetingen met wilde olifanten, …

︿

Dag 13 - 14: Van Chitwan Kathmandu, luxe afsluiten

Je Nepal boetiek rondreis sluit je af in Kathmandu. Zo aan het eind van je reis is het lekker om weer te genieten van de faciliteiten van de stad. Je slaapt in het stijlvolle Dwarika Hotel, vol historisch Nepalees houtsnijwerk dat door oprichter Dwarika vanaf de jaren ’70 van de kliko en de vuilstort werd gered. Alles behalve sfeerloos: de Nepalese cultuur staat voorop, ook in de restaurants. Daarna een frisse duik in het zwembad.

Gun jezelf die massage. Terwijl je je ogen sluit zie je jezelf nog door de Annapurna lopen. Kies in de avond een fijn restaurant en ga voor een westerse maaltijd als je die erg gemist hebt.

Dag 13 - 14: Van Chitwan Kathmandu, luxe afsluiten

Je Nepal boetiek rondreis sluit je af in Kathmandu. Zo aan het eind van je reis is het lekker om weer te genieten van de faciliteiten van de stad. Je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nachten regel ik liever zelf

 • De laatste nachten regel ik liever zelf

Dag 15 - 16: Nepal vertrek, aankomst Amsterdam

Na je ontbijt vertrek je in de loop van de dag per privé transfer naar de internationale luchthaven voor de vlucht terug naar Europa. Je komt de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam. Je Nepal boetiek rondreis zit erop.

Liever je reis verlengen of bijkomen tussendoor? Ik kan op verschillende plekken in je Nepal reis extra dagen inplannen. Ben je een fanatiek wandelaar en wil je liever langere of zwaardere trekkings maken, ook dan kan ik je helpen een ideale route samen te stellen. Ik adviseer je graag.

Dag 15 - 16: Nepal vertrek, aankomst Amsterdam

Na je ontbijt vertrek je in de loop van de dag per privé transfer naar de internationale luchthaven voor de vlucht terug naar Europa. Je komt de volgende ochtend vroeg …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Abika

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Nepal: