reisduur:
3 dagen / 2 nachten
route:
in overleg met jou passen we de homestays in je reis
reissom:
va. € 56,- (p.p bij 3d/2n obv 2 volw.)

Een nachtje bij een lokale familie, een kijkje achter de voordeur waarbij je echt een klik maakt. Slaap tijdens je reis door Nepal in een homestay. Er is geen betere manier om de Nepali te leren kennen. Eerst even een drempel, maar dan een van de beste herinneringen van je reis.

Ben je er in het rijstplant seizoen dan help je kniediep in de modder mee. Tijdens een festival help je met de versiering. Samen koken kan ook. Je ziet de wereld door andere ogen. Leef je in, toon respect voor hun gastvrijheid en je hebt een unieke ervaring.

Onze Nepalese homestays zijn geselecteerd door reizigers zoals jij. Altijd een gastvrij ontvangst, kleinschalig en puur. Echt contact, met mensen als jij en ik. Je logeert in hun huis en eet wat zij eten. Er is geen betere manier om je in een cultuur te verdiepen.

Inclusief
- 1 nacht volpension homestay regel je al va. € 28 p.p.p.n.; 
- assistentie van je local hero; 
- CO2 compensatie reis.

Exclusief
- internationale retourvlucht;  
- transfers;  
- overige maaltijden;  
- extra upgrades of excursies;  
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Beste reistijd Nepal
Nepal heeft diverse klimaatzones: van subtropisch laagland tot koud alpine berg klimaat. Nepal bezoek je het best in de maanden maart t/m mei en vanaf half september t/m november. De details per seizoen:

Maart t/m mei 
De lente in Nepal: je zit precies tussen de koude winter en de natte zomer in. Het zijn prima maanden voor trekkings, het is aangenaam weer en de prijzen zijn relatief laag. Goed alternatief als je niet tussen half september en half november wilt gaan.

Juni t/m september 
De zomer en de natte moesson tijd in Nepal. Het regent veel, wel vooral ’s nachts maar het is bewolkt, waardoor je weinig zicht hebt op de bergtoppen. Veel wegen en bergpaden zijn lastig begaanbaar door overstromingen en modderlawines. Wel zijn de valleien groen, de prijzen in deze periode op zijn laagst en kom je minder reizigers tegen.

Oktober t/m november 
De herfst, hét hiking seizoen van Nepal. Warme dagen en heldere luchten (veel stof en vuil is door de regen uit de lucht gespoeld) dus ideaal weer voor een trekking door Nepal. Het betekent ook dat de prijzen hoger zijn en dat hotels en trekking accommodatie snel vol zitten. Wil je in deze periode door Nepal reizen, boek dan ver vooruit. 

December t/m februari 
De winter in Nepal is koud tot zeer koud en er valt veel sneeuw. Een reis naar Nepal in deze periode is echt voor de diehards.

Visum & paspoort / permits

Voor de reizen naar Nepal is een visum nodig. Regel dit: 

1. bij het consulaat Herengracht 562 te Amsterdam (ma-vr 10.30-13.00 uur) Meenemen: paspoort (strikt: nog min. 6 maanden geldig na vertrek uit Nepal), ingevuld aanvraagformulier (mail naar consulate@nepal.nl voor het juiste formulier) en pasfoto. 

2. Op de luchthaven van Kathmandu. Dit wel eerst op http://www.nepalimmigration.gov.np  min. 2 weken voor vertrek aanvragen en een pasfoto uploaden. De bevestiging die je per mail gelijk krijgt print je uit, onderteken je en neem je mee naar Nepal, samen met een kopie van je paspoort en (als van toepassing) van je laatste visumpagina in je paspoort.

3. Idem, op bij de grenspost Birganj, tussen India en Nepal (overigens ook andere grensovergangen mogelijk).

4. of gemakkelijk en snel, via e-visums.nl. Een online Nederlands visumbureau dat na het invullen van de juiste gegevens deze per post naar je verstuurd. Regel dit wel op tijd. De kosten van een visum voor Nepal zijn afhankelijk van het aantal reisdagen. Maar zal over het algemeen rond de € 88,- liggen.

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reis documenten voor Nepal. Het is handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor Nepal, ook voor evt. tussenstops.

Tijdens wandeltochten in Nepal moet je in het bezit zijn van een zogenaamd ‘Trekking Permit’. Zo is het voor de autoriteiten duidelijk hoeveel mensen er wanneer in het betreffende gebied zijn. Voor een trekking in het Annapurna gebied heb je bovendien een pasfoto nodig, dus neem er enkele mee. Je lokale begeleider zorgt verder voor de permits. De kosten hiervan zijn bij je reis inbegrepen.

Vaccinaties Nepal
Vaccinaties voor Nepal zijn niet verplicht. Aangeraden worden dtp en hepatitis A. In het tropisch laagland van Nepal is er een beperkt malaria risico. Draag hier zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op je reis naar Nepal. 

Hoogteziekte Nepal
In gebieden boven de 2500 meter bestaat de kans op hoogteziekte. Ook als je in goede conditie bent en nooit eerder last hebt gehad van hoogte ziekte kan het je treffen. Doordat het zuurstof gehalte in de lucht veel lager is dan op zeeniveau adem je veel sneller en verliest daardoor ook meer vocht. Drink daarom echt veel meer: zo’n 3 liter per dag. 

Symptomen van hoogteziekte zijn o.a. hoofdpijn, misselijk zijn, slecht slapen, algehele vermoeidheid. Meestal verdwijnt dit binnen enkele dagen, zo niet dan is afdalen de enige remedie. Belangrijk is voldoende acclimatiseren en het die eerste dagen echt rustig aan te doen. Boek anders hier een daar nog een extra nachtje, veel routes zijn zo kort mogelijk en een extra dag geeft je meer rust. Voor meer info klik hier

Tijdsverschil
In Nepal is het gedurende onze zomertijd 3,45 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 4,45 uur later (inderdaad, geen hele uren)

Veiligheid in Nepal
Nepal is een veilig land, waar je zonder problemen kunt rondreizen. Zorg er wel voor ’s avonds niet door afgelegen straten en wijken te lopen, neem anders een taxi. Kleine criminaliteit komt vooral voor in de grotere steden dus wees daar voorzichtig. Maak kopieën van je reisdocumenten en mail die naar jezelf. Gebruik de kluisjes als ze er zijn (vergeet niet die tijdig te legen) Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Nepal, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie van Nepal en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf voor je reis ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl

Kleding en bagage 
Zorg voor luchtige katoenen kleding in laagjes, slippers en goede, ingelopen, waterafstotende of waterdichte schoenen. Daarnaast heb je warme winddichte kleding nodig. In de meeste hotels in Nepal kun je kleding laten wassen. Dit gebeurt vaak vrij hardhandig, dus geef liever niet je beste spullen mee. Pak je bagage in een rugzak, niet in een harde koffer en probeer het zoveel mogelijk te beperken.

Trekking: 
Bij een trekking in Nepal heb je een dag rugzakje nodig voor je waterfles, snacks, camera en persoonlijke medicijnen en spullen. Verder zorgt een drager voor je bagage: dat is per persoon ca. 7 kg (15 kg per drager) inclusief slaapzak (ook te huur maar neem die liefst zelf mee, inclusief lakenzak). De rest blijft achter in je hotel in Kathmandu of Pokhara tot na je trekking.

De belangrijkste bagage items zijn verder: 
- voldoende goede wandelsokken. 
- lang /thermisch ondergoed 
- lange/korte broek en warme fleece 
- wind regendicht jack 
- pet, hoed of muts, sjaal en warme handschoenen 
- zonnebril, zonnecrème, vaseline om je gezicht in te smeren 
- water/veldfles 
- afbreekbare zeep/shampoo 
- wandelstok / hangslotje / kleine EHBO kit. 

Gewoontes 
Zoals wij elkaar begroeten met een hallo of handdruk, zo begroeten Nepalezen elkaar door de handen bij elkaar te vouwen en ‘Namaste’ of (bij een belangrijk persoon) ‘Namaskar’ te zeggen. Als je daarbij je hoofd nog iets buigt dan is dat extra respectvol. Het hoofd is het hoogste en daarmee het heiligste lichaamsdeel. Je raakt dat bij voorkeur dus niet aan en bedekt dat bij het bezoek van tempels niet. Bedekkende kleding is gewenst, ook in de kleine dorpen op het platteland, (bikini) topjes en korte rokjes worden niet op prijs gesteld. 

Net als in andere Aziatische landen geef je in Nepal iemand nooit (iets aan met) de linkerhand, die bij gebrek aan WC papier als onrein wordt beschouwd. Ook de voeten, het laagste lichaamsdelen, zijn dat. Wijs dus nooit met je voeten, stap niet over iemand heen of leg je sokken bij iemands hoofd. Bij tempels trek je je schoenen uit.

Geld & pinnen
In Nepal betaal je met de Nepalese Rupia (NPR). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Pinnen is in de grote steden geen probleem, je kunt overal terecht waar er een Cirrus/Maestro sticker op de automaat staat. (zorg dat je pas geschikt is gemaakt voor Azie) Neem verder wat extra cash US$ mee, voor als de automaten het niet doen. Verder is dit vooral handig als reserve. Neem je ook een creditcard mee naar Nepal dan worden Visa en Mastercard aanbevolen. Maak je een trekking in Nepal, besef dan dat je niet kunt wisselen en zorg voor voldoende cash, ook in kleine biljetten, wisselen is vaak een probleem. 

Fooien
Fooien zijn in Nepal, behalve in de bergen en bij kleine restaurantjes en eethuisjes, gebruikelijk. Reken op 5-10%. In duurdere restaurants in Nepal betaal je naast BTW ook een service charge. Ook voor kleine diensten wordt een bedragje verwacht. Op trektochten in Nepal moet je voor een drager en gids ca. € 2,- per dag rekenen, chauffeurs verwachten ca. 100 rp. per dag. Wees hier relaxt mee, de lonen liggen laag en men is sterk afhankelijk van het toerisme.

Elektriciteit / telefoneren / internet 
De stopcontacten in Nepal werken op 220 volt. Neem een adapter / wereldstekker mee. De stroom kan regelmatig uitvallen dus een zak/hoofdlamp (naast je mobiel) is wel zo praktisch. Heb je dure apparatuur die je wilt opladen, dan is een kleine spanningsbeveiliger een goed idee. Ook te krijgen bij lokale winkels.

Voor een paar euro koop je voor een paar euro bij belwinkels, in supermarkten en internetcafés een prepaid simkaart voor je sim-lock vrije mobiel. Dit kan ook op de luchthaven van Kathmandu (formulier, kopie paspoort en 1 pasfoto in kleur) Zo kun je Whats-app bellen en internetten. Zelfs in de bergen rond Everest en Annapurna is er tegenwoordig vaak wifi, alleen niet kosteloos.

Waar slaap je? 
Op je rondreis slaap je in diverse soorten hotels. In de steden zijn er goede budget en middenklas hotels, soms ook luxere, 4-5 sterren hotels. Kies in de steden voor comfortabele accommodatie, fijn want in de bergen van Nepal is alles vrij simpel. 

Tijdens de trekkings overnacht je in goede, schone lodges (‘tea houses’) gerund door lokale families die ook de hygiënische maaltijden verzorgen. De trekking hutten, lodges en b&b s beschikken over eenvoudige slaapgelegenheid, bed, matras, kussen, veelal met gedeeld sanitair. Tijdens de Nepal boutiek reis regelen we teahouses met eigen sanitair waar mogelijk. Je hebt je eigen slaapzak/lakenzak nodig. Luxere accommodatie is op aanvraag beperkt beschikbaar rond Annapurna en in Khumbu. De trekkings worden altijd begeleid door gecertificeerde lokale gidsen met EHBO training. 

Eten en drinken 
In het algemeen is Nepalees eten eenvoudig, gezond en voedzaam. Je bent niet in Nepal geweest als je niet Bhat Arkari hebt gegeten. Dit nationale gerecht bestaat uit rijst met linzensoep en groente in curry vorm, soms met kip of buffel vlees. Ook zijn er Indiase eethuisjes en Tibetaanse restaurantjes, waar de momo’s op het menu staan: een soort gestoomde oliebollen met gebakken groenten of vlees. Op de drukkere toeristen routes zijn er internationale restaurants met westerse gerechten als pizza, steaks etc. Op trekkings ontbijt en dineer je in de lodges waar je verblijft. Je gids regelt dan de lunch voor onderweg.

De nationale drank is sterke thee (chai) met melk en suiker. Als je thee zonder suiker wilt vraag je om ‘chini na rageko chai’ en zonder melk ‘dudh na rageko chai’. Maar espresso of cappuccino is in de grotere steden en op drukkere routes ook te krijgen. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans op je hotelkamer.

Vluchtinformatie Nepal

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:  
-vliegwinkel.nl   
-vliegtickets.nl  
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-fairtickets.nl  
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende:  

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en verdere essentiële informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Elke Nepal reiziger vliegt eerst naar Kathmandu. Ook als je combineert met andere landen in de regio is Kathmandu de luchthaven van aankomst.

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht in het laagseizoen op tenminste € 900,-. Reken in de drukke tijden toch al snel op hogere kosten. 

Maatschappijen  

Het handigst is vliegen via het Midden Oosten. Qatar Airways vliegt naar Kathmandu via Doha. Een alternatief is Turkish Airways die vliegt via Istanbul, zowel vanaf Amsterdam als vanaf Brussel. Zoals je ziet altijd met een overstap, direct vliegen kan helaas niet.

Tijden  

* Doorgaans kom je in de loop van de volgende dag aan. 
* Je Local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips  

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Check tevoren of een (transit) visum noodzakelijk is.

Binnenlandse vluchten  

Je local Hero regelt binnenlandse vlucht (en) als die nodig zijn op je route, houdt alles bij en verwerkt eventuele wijzigingen direct in je reisschema. Op de binnenlandse vlucht van Kathmandu naar Lukla geldt een bagage beperking van 10 kg. pp. plus max. 5 kg handbagage in de cabine. 
Vanuit Kathmandu kun je dagelijks rondvluchten maken rond de top van de Mount Everest, zo kom je toch heel dichtbij zonder al die inspanning!

reisduur:
3 dagen / 2 nachten
route:
in overleg met jou passen we de homestays in je reis
reissom:
va. € 56,- (p.p bij 3d/2n obv 2 volw.)
Een nachtje bij een lokale familie, een kijkje achter de voordeur waarbij je echt een klik maakt. Slaap tijdens je …
︿

Inclusief
- 1 nacht volpension homestay regel je al va. € 28 p.p.p.n.; 
- assistentie van je local hero; 
- CO2 compensatie reis.

Exclusief
- internationale retourvlucht;  
- transfers;  
- overige maaltijden;  
- extra upgrades of excursies;  
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Beste reistijd NepalNepal heeft diverse klimaatzones: van subtropisch laagland tot koud alpine berg klimaat. Nepal bezoek je het best in …
︿
Vluchtinformatie Nepal Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Nepal community based travel

Als je local hero, Nepal reisspecialist ter plaatse, ben ik nauw betrokken bij de lokale homestay en community based projecten. Ik help je bij het plannen van je Nepal rondreis en leg graag verschillende home- en community stays voor je vast. Welke reisroute je ook maakt door Nepal, er zijn altijd mogelijkheden.

Veel reizigers vragen zich af of het niet primitief is. Of er eigen sanitair is en of je bewoners niet op de lip zit. Over het algemeen geldt; het valt enorm mee. Verwacht geen luxe, hoe je geselecteerde homestay er uit ziet wisselt. Soms heb je een eigen huisje, soms deel je het met de bewoners. Je hebt altijd je eigen slaapkamer en men doet er alles aan om het je naar de zin te maken.

local Hero

Je ziet de wereld door andere ogen. Bedenk wel: communities zijn vrij onschuldig, wellicht naïef en traditioneel. De dorpsjeugd wordt snel beïnvloed door onheus gedrag. Leef je in, toon respect voor hun gastvrijheid en je hebt een unieke ervaring.

meet the locals

Nepal community based travel

Als je local hero, Nepal reisspecialist ter plaatse, ben ik nauw betrokken bij de lokale homestay en community based projecten. Ik help je bij het plannen van je Nepal rondreis …

︿

Patlekhet community homestay

Reisbloggers Brian & Sandra sliepen in verschillende village homestays in Nepal. Zij ervaarden het als iets puurs en totaal niet toeristisch. Je gaat echt van de gebaande paden af.

Sandra: “We sliepen twee nachten in een farmstay in Patlekhet. Patlekhet is nog een traditioneel, Hindoeïstisch dorp, op 40 km van Kathmandu. Perfect om uit de drukte en chaos te ontsnappen. Fruit, groenten en melk, alles komt van het eigen land. De inwoners maken de lekkerste lokale gerechten. Leuk om een handje te helpen bij het oogsten. Toen ik onze gastvrouw vragen stelde over het bereiden van Dal Baht, een typisch Nepalees gerecht, kregen we meteen een kookles. Super leuk en lief! ”

local Hero

Meer lezen over Brian & Sandra’s Nepal reis? Bezoek hun blogsite dewereldreizigers.nl

Patlekhet community homestay

Reisbloggers Brian & Sandra sliepen in verschillende village homestays in Nepal. Zij ervaarden het als iets puurs en totaal niet toeristisch. Je gaat echt van de gebaande paden af.

Sandra: “We …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 28 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner, kookworkshop en villagewalk

  • Reken op ca. € 28 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner, kookworkshop en villagewalk

Community homestay Shree Antu, Ilam

Diep ademhalen door je neus, ruik je het? Overal om je heen theeplantages. De nacht heb je doorgebracht in Shree Antu, een klein plaatsje in Ilam. Vanuit je eenvoudige houten huisje zie je bewoners zich klaarmaken om te gaan plukken. De heuvels in. Vandaag mag je een dagje mee.

De meeste huizen in het dorp zijn door de mensen zelf gebouwd. Er wonen vaak meerdere families samen. Heel normaal in Nepal, ze zorgen voor elkaar. Je gastgezin praat goed Engels. Op de lokale basisschool vinden ze het belangrijk dat de kinderen als van kleins af aan Engels leren. Want, spreek je goed Engels, dan gaat er een wereld vol mogelijkheden open, aldus je gastheer die ook leraar is.

local Hero

Responsible travel: als elke Nepal reiziger een nachtje homestay zou boeken, zou dat een enorm positief effect hebben op de lokale families en communities. Er zijn inmiddels al zo'n 13 netwerken in Nepal: in Panauti, Ilam, Patan, Bardia, Nagarkot, Nuwakot, Patlekhet, Palpa, Barauli, Tharu in Chitwan en langs de Annapurna community route (zie de Nepal budgetreis) en zelfs in Mustang. 

Community homestay Shree Antu, Ilam

Diep ademhalen door je neus, ruik je het? Overal om je heen theeplantages. De nacht heb je doorgebracht in Shree Antu, een klein plaatsje in Ilam. Vanuit je eenvoudige houten …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 28 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner en villagewalk

  • Reken op ca. € 28 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner en villagewalk

Barauli community, Chitwan

Veel reizigers die naar Chitwan National Park reizen komen er voor wildlife en de natuur. Combineer het juist met een nachtje homestay en maak kennis met de mensen die rondom het park wonen. Een verrijking, want je ziet letterlijk hoe natuur en cultuur hier hand in hand gaan.

Je slaapt bij de Barauli community. De Tharu’s, zoals de inheemse bevolking hier heet, leven voornamelijk van de landbouw. Dorpsvrouwen spelen de hoofdrol en houden de huizen tip top. De inkomsten uit jouw local stay worden direct geïnvesteerd in verbeteringen voor het dorp. Men is trots gasten te kunnen ontvangen en het hen naar de zin te maken. Je voelt je al snel welkom als je onthaald wordt met een glas vers sap van hun eigen mangobomen.

local Hero

Zie in deze video met eigen ogen de positieve impact van lokaal reizen in Nepal. Het verblijven in een homestay is een vorm van responsible travel, zo zorg je ervoor dat de opbrengsten niet bij een multinational terecht komen maar direct bij de lokale gemeenschap: Community Based Tourism - Barauli, Nepal.

Barauli community, Chitwan

Veel reizigers die naar Chitwan National Park reizen komen er voor wildlife en de natuur. Combineer het juist met een nachtje homestay en maak kennis met de mensen die rondom …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 35 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner en villagewalk

  • Reken op ca. € 35 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner en villagewalk

Homestay in Panauti

Panauti, een uur rijden vanaf Kathmandu, was ooit een commercieel centrum, nu een rustig dorp met tempels en rijstterrassen doorsneden door kalm stromende riviertjes. De bewoners leven van landbouw en metaalbewerking. Het is je kans onderdeel te worden van hun leven in hun eigen homestay programma, waarbij je slaapt in een van de 17 huizen.

Trotse dorpsvrouwen leerden basis Engels in de dorpsschool en leiden je zelf rond door het dorp. Op veel plaatsen in Nepal worden vrouwen verwaarloosd, hier wordt hun potentieel echt ontwikkeld: er is inkomen, meer status en er komt geld voor onderwijs, weeskinderen en zonnepanelen. Zo kan het dus ook: het toerisme heeft echt een positieve impact op de lokale community.

local Hero

Local storiese mensen die je ontmoet op je reis in de wereld. Hun families en relaties. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid.

meet the locals

Homestay in Panauti

Panauti, een uur rijden vanaf Kathmandu, was ooit een commercieel centrum, nu een rustig dorp met tempels en rijstterrassen doorsneden door kalm stromende riviertjes. De bewoners leven van landbouw en …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 28 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner, kookworkshop en villagewalk

  • Reken op ca. € 28 p.p.p.n. incl. ontbijt, lunch, diner, kookworkshop en villagewalk

Reisplan met 'n nachtje homestay ontvangen?

Er zijn nog veel meer zorgvuldig geselecteerde homestays en communities waar je even deel van uit kunt maken tijdens je reis door Nepal. Vraag me naar de mogelijkheden, ik adviseer je graag.

Met handen en voeten kom je tijdens je verblijf in je homestay een heel eind. De meeste inwoners praten best een woordje Engels, maar een woordje in de lokale taal maakt dat je net dat stapje dichterbij komt:

- Namasté: dag, goedemorgen, -middag, -avond
- Jo mietho tsjha: het is lekker
- Dhanjabaat: bedankt
- Pheri bhetaulaa: tot ziens!

Reisplan met 'n nachtje homestay ontvangen?

Er zijn nog veel meer zorgvuldig geselecteerde homestays en communities waar je even deel van uit kunt maken tijdens je reis door Nepal. Vraag me naar de mogelijkheden, ik adviseer …

︿

Local stories

Korte verhalen en interviews van de mensen die je ontmoet op je reis. Hun families en relaties. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid. 

Thuli Maya Tamang, fruitverkoopster in Bhaktapur: "I started selling vegetables, as it was easy and cheap to set up a vegetable stand. After the earthquake in 2015 I changed to fruits, because fruits are less perishable and have larger profit margins. Now I sell fruits and peanuts in Gapali Suryabinayak, just off the highway from Bhaktapur to Kathmandu..."

Verder lezen over Thuli Maya? Ga naar onze local stories of Instagram.

Local stories

Korte verhalen en interviews van de mensen die je ontmoet op je reis. Hun families en relaties. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid. 

Thuli Maya Tamang, fruitverkoopster in …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Arzoo

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Nepal: