Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Georgië

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Tbilisi – Napareuli – Ateni – Vardzia – Borjomi – Kazbegi - Tbilisi
reissom:
va. € 2380,- p.p. bij 2 volw. (of €1950 p.p. bij 4 volw.) (Boek zelf je retourvlucht)

Een kleine twee weken comfortabel op reis door een bijzonder stukje Europa. Genieten van de eeuwenoude historie, wandelen door de ongerepte Kaukasus, wijnproeven in Telavi en overal de gastvrije Georgiërs. Niet zelf rijden, maar comfortabel per privé auto met chauffeur.

Onderweg stops bij historisch interessante sites, zodat je ook tijdens het reizen je auto uitkomt. Je slaapt niet in massa resorts maar in topklasse unieke ‘boetiek’ hotels, waar je je snel thuis voelt. Zo kan het dus ook: 5 sterren reizen door Georgië met luxe, comfort en aandacht maar wel in de sfeer van het land en met contact met de locals. Je Georgië reisspecialist, local Hero Lela, heeft overal aan gedacht.

Inclusief:
- aankomst en vertrek transfer; 
- alle vervoer per auto met chauffeur;
- 11 nachten in boetiekhotels met ontbijt en 1x diner Ateni; 
- stadstoer met Engelstalige gids in Tbilisi;
- wijnproeverij Telavi;
- assistentie van je local Hero;


Exclusief:
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades of excursies; 
- fooien;
- entreegelden, reken op ca. € 30 p.p.;
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen, je local Hero heeft de laatste informatie.

 

Wat is de beste reistijd voor Georgië en Armenië? 

Georgië en Armenië liggen in de Kaukasus. Naast het landklimaat hier (koude winters, warme zomers) is ook de hoogte van belang. West Georgië heeft een meer subtropisch klimaat, iets vochtiger dan Zuid-Frankrijk. Een groot deel van deze landen ligt echter in de bergen en uiteraard is het op 1000 m. hoogte (Armenië ligt voor 90% al hoger) al een stuk koeler en boven de 2000 meter kan het ’s nachts vriezen. In Bakoe heerst een landklimaat met warme zomers. De beste reistijd ligt tussen april en oktober. Voor hiking en wandelingen zou je iets later moeten reizen, zo vanaf juni t/m september, daarvoor en daarna is het nog behoorlijk koud op hoogte. De wijngebieden zijn op zijn best tijdens de oogst in september / begin oktober. ’s Winters kun je Georgië en Armenië uiteraard ook bezoeken maar dan is, tenzij je er wilt wintersporten, het aantal outdoor activiteiten beperkt. 

Heb ik een visum nodig voor Georgië en Armenië? 

Voor reizen naar Georgië en Armenië is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort (dus geen ID kaart) moet bij vertrek nog 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben. Verleng je met Azerbeidzjan, vraag dan tevoren een e-visum aan op www.evisa.gov.az  voor US$ 25,- p.p. Aan de grens kan het in theorie ook maar dat kan soms uren duren. Belgische reizigers kunnen in Georgië ook alleen met hun ID terecht. Check dit tevoren nog eens.

Heb ik vaccinaties nodig voor Georgië en Armenië? 

Voor Georgië en Armenië zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Voor Azerbeidzjan geldt hetzelfde. Het leidingwater (meestal uit de bergen) is overal goed drinkbaar.

Hoeveel tijdverschil is er met Georgië en Armenië? 

In Georgië en Armenië is het gedurende onze zomertijd 2 uur later als in Nederland. In de winter is het 3 uur later.

Is het veilig in Georgië en Armenië? 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding heb ik nodig in Georgië en Armenië? 

Op een rondreis door Georgië en Armenië reis je op verschillende hoogten. Het land en bergklimaat zorgt voor grote temperatuur verschillen tussen dag en nacht. Zorg dus voor gelaagde kleding ook in de zomer. Een goede winddichte jas, sjaal, handschoenen en trui zijn nodig in het voor- en najaar. Kn het zomerseizoen zijn handschoenen muts en sjaal niet nodig, wel een regenjas en regenbroek/winddichte broek). Een dunne trui extra komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen (wandel)schoenen zijn een must.

In Georgië en Armenië is het niet toegestaan kerken en kloosters te bezoeken in shorts of minirok. Vrouwen moeten daarbij hun hoofd bedekken (in Armenië is dat optioneel). Meestal zijn er wel omslagdoeken voorradig. In Azerbeidzjan geldt voor moskee bezoek hetzelfde, je doet dan ook je schoenen uit. Fotograferen in kerken en klooster wordt, zeker met flits, niet op prijs gesteld, als het wel mag is dat vaak tegen betaling. Uiteraard fotografeer je geen militaire objecten, politie of grensbewaking.

Welke valuta heb ik nodig in Georgië en Armenië? 

In Georgië betaal je met de Lari (GEL), in Armenië met de Dram (AMD) en in Azerbeidzjan met de New Manat (AZN). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor als OANDA alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas van tevoren uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen in de bergen zijn uiteraard geen pinautomaten. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd, Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Euro’s kun je overal wisselen, dus geen US$ nodig.

Is fooi gebruikelijk in Georgië en Armenië? 

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten elk tenminste ca.€ 5,- per dag. Ook in restaurants, bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen laag, men moet van 1 salaris vaak een hele familie onderhouden, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Bij bezienswaardigheden en in parken moet meestal entree worden betaald. Dit is exclusief. Reken totaal op ca. € 100,- p.p. als je alle entrees en optionals wilt.

Heb ik een stekker nodig voor Georgië en Armenië? 

De stopcontacten in Georgië, Armenië en Azerbeidzjan werken op 220 volt, gewone Europese stopkontakten. Straten op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig. Wifi in alle grotere plaatsen, op het platteland moet je het soms zonder stellen (ook wel relaxt..).

Hoe reis ik door Georgië en Armenië? 

Veel reizigers combineren Georgië, Armenië en Azerbeidzjan onderling. Meestal vlieg je dan naar de ene luchthaven en terug vanaf de andere in het andere land. De afstanden zijn niet enorm groot, maar doordat je door de bergen reist is de gemiddelde snelheid laag en zit je dus toch nog aardig wat in de auto.

Een combi met actieve en sportieve afwisseling is daarom aan te raden. Zo zie je deze landen vanuit een cultureel historisch perspectief, maar ben je ook in de natuur en is er tijd voor contact met de locals. Hier en daar een extra dag inplannen is aan te raden, achteraf blijken dit vaak de leukste dagen te zijn geweest.

Vluchtinformatie Georgië-Armenië

Zelf boeken
Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-fairtickets.nl  
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:  

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks op de hoofdstad Tbilisi. Je vliegt met KLM en bent er in +- 4 uur. Voor Armenië geldt hetzelfde. 

Maatschappijen  
Wizz-Air vliegt rechtstreeks van Eindhoven naar Koetaisi. KLM vliegt vanaf Amsterdam maar wel met tussenstop. Ook kun je met Air France, via Parijs. Wil je de landen combineren dan is de combi Austrian / Lufthansa vaak voordelig, je maakt dan wel een korte stop in Oostenrijk / Duitsland.

Kosten  
Reken op ca. € 300,- tot € 400,- voor een retour. Er zijn soms nog goedkopere mogelijkheden bijvoorbeeld met de low-budget maatschappij Wizz Air die vanaf Eindhoven naar Kutaisi vliegt.

Tijden 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips  
* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, zeker voor vertrek in juli / augustus.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken. 

Binnenlandse vluchten 
Er zijn regelmatige vluchten van Batumi naar Tbilisi, en van Mestia naar Tbilisi. Goedkoop, veilig en steeds populairder. Het meeste vervoer echter gaat over land. Ook rijdt er een ultramoderne hogesnelheidstrein tussen Tbilisi en de badplaats Batoemi aan de Zwarte Zee.

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Tbilisi – Napareuli – Ateni – Vardzia – Borjomi – Kazbegi - Tbilisi
reissom:
va. € 2380,- p.p. bij 2 volw. (of €1950 p.p. bij 4 volw.)
Een kleine twee weken comfortabel op reis door een bijzonder stukje Europa. Genieten van de eeuwenoude historie, wandelen door de …
︿

Inclusief:
- aankomst en vertrek transfer; 
- alle vervoer per auto met chauffeur;
- 11 nachten in boetiekhotels met ontbijt en 1x diner Ateni; 
- stadstoer met Engelstalige gids in Tbilisi;
- wijnproeverij Telavi;
- assistentie van je local Hero;


Exclusief:
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades of excursies; 
- fooien;
- entreegelden, reken op ca. € 30 p.p.;
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen, je local Hero heeft de laatste informatie.

 

Wat is de beste reistijd voor Georgië en Armenië?  Georgië en Armenië liggen in de Kaukasus. Naast het landklimaat hier (koude winters, …
︿
Vluchtinformatie Georgië-Armenië Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Georgië, verblijf Tbilisi

Na de vlucht staat de chauffeur je in de aankomsthal op te wachten. Een half uur later loop je naar een van de 13 kamers van het Vinotel Boutique. Een statig 19e-eeuws pand in het centrum van Tbilisi. Fris je wat op, bekijk de historische wijnkelder in je hotel en maak een ommetje over de boulevards met de prachtige neoklassieke gebouwen en verscholen 18e eeuwse badhuizen.

Na het ontbijt ontmoet je je gids. Samen ga je vandaag Tbilisi verkennen. Per kabelbaan omhoog naar de heuvels voor een blik over de Georgische hoofdstad: een mix van religieuze gebouwen en moderne architectuur. Op de heuvels staan het standbeeld van Moeder Georgië en het Narikala kasteel. Sluit de dag af in een van de vele restaurants. 

Dag 1 - 2: Aankomst Georgië, verblijf Tbilisi

Na de vlucht staat de chauffeur je in de aankomsthal op te wachten. Een half uur later loop je naar een van de 13 kamers van het Vinotel Boutique. Een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Bezoek badhuis, reken op ca. € 20,-. p.p.

  • Bezoek badhuis, reken op ca. € 20,-. p.p.

  • Reken op ca. € 48,- p.p.p.n.

  • Reken op ca. € 48,- p.p.p.n.

Dag 3: Naar Napareuli, via David Gareja

Tijd voor de eerste autokilometers van je Georgië boetiek rondreis. Via de verlaten halfwoestijn en de grens met Azerbeidzjan reis je naar de grotten van David Gareja. Je bezoekt het 9e-eeuwse Lavra klooster en het voormalige Udabno klooster: een flinke klim wordt beloont met een panoramisch uitzicht. Met wat geluk spot je boven je de zeldzame Egyptische gier en de keizerarend.

Daarna door naar je comfortabele resort in de Kakheti regio, dé wijnstreek van Georgië. Neem een duik in het zwembad of ga voor een Georgisch wijntje op je veranda met uitzicht op het Lopota meer.


local Hero

Meer van de omgeving zien? Vraag je chauffeur via het Italiaans aandoende en geheel ommuurde vestingstadje Sighnaghi met zijn klinkerstraatjes en terracotta daken te rijden. Alleen Sighnaghi bezoeken en David Gareja overslaan is ook mogelijk.

Dag 3: Naar Napareuli, via David Gareja

Tijd voor de eerste autokilometers van je Georgië boetiek rondreis. Via de verlaten halfwoestijn en de grens met Azerbeidzjan reis je naar de grotten van David Gareja. Je bezoekt het 9e-eeuwse …

︿

Dag 4: Napareuli, Kakheti regio, wijnproeven in Telavi

Vanmorgen ontwaak je in het luxe Lopota Lake Resort, midden in het groen. Na een uitgebreid ontbijt ga je per auto met chauffeur naar de Kathedraal van Alaverdi en rijd je door naar Telavi voor een bezoek aan de lokale markt. Probeer eens de tsjoertchela (in druivensiroop gedrenkte walnoten) bij een van de vriendelijke verkopers.

Dan is het tijd voor wijnproeven, op het landgoed van de eerste moderne wijnmakerij van Georgië, o.a. bezocht door Alexandre Dumas (die van de 3 musketiers). Strek de benen in de grote tuinen en parken voor het serieuze wijngebeuren begint: in een wijnkelder verderop kun je gaan wijn proeven. Je ziet het productieproces en proeft een aantal lokale toppers.

local Hero

Veel wijn in Georgië wordt nog geproduceerd in traditionele kleipotten, de. ‘qvevri’s’. Sinds 2013 staat deze traditionele manier van wijn maken op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Dag 4: Napareuli, Kakheti regio, wijnproeven in Telavi

Vanmorgen ontwaak je in het luxe Lopota Lake Resort, midden in het groen. Na een uitgebreid ontbijt ga je per auto met chauffeur naar de Kathedraal van Alaverdi en rijd …

︿

Dag 5: Via Gori en Uplistsikhe naar Ateni

Gori zou een onbetekenend stadje zijn, ware het niet dat het de geboorteplaats van Stalin is. Naast zijn ouderlijk huis en privé treinwagon staat zijn museum dat de dictator op gepaste wijze de hemel in prijst. Al dan niet overtuigd van zijn goede daden reis je daarna de bronstijd in naar de drie millennia oude ruïnes van de grottenstad Uplistsikhe.

Na een wandeling stap je weer de auto in op weg naar de kloof van Ateni. Midden in de natuur, in ‘the middle of nowhere’ ligt je gezellige guesthouse met wijnkelder. Je kunt de goede wijnen hier proeven en aanschuiven bij een diner van organische streekproducten (inclusief).

Dag 5: Via Gori en Uplistsikhe naar Ateni

Gori zou een onbetekenend stadje zijn, ware het niet dat het de geboorteplaats van Stalin is. Naast zijn ouderlijk huis en privé treinwagon staat zijn museum dat de dictator op …

︿

Dag 6 - 7: Via het fort van Khertvisi naar Vardzia, Resort & Spa

Op naar Vardzia, de overtreffende trap van een grottenstad. Een uitgestrekt gangenstelsel verbindt 139 grotten, 409 kamers, 25 wijnkelders (jazeker) en 12 kapellen met mooie muurschilderingen. Onderweg maak je eerst nog een stop bij het eeuwenoude Khertvisi fort.

Onderweg zijn in Georgië verveelt niet snel. De bergen om je heen zijn ruw, soms gelaagd door terrassenbouw of bedekt met een goudgele, felgroene kleur door de mineralen in de grond. Hier en daar piekt een verdwaalde cipres en er omheen grazen koeien tegen hoge steile wanden. Je slaapt twee nachten in het comfortabele Vardzia Resort & Spa. Ga voor een ontspannen massage of een duik in het zwembad met uitzicht op de grottenstad.

Dag 6 - 7: Via het fort van Khertvisi naar Vardzia, Resort & Spa

Op naar Vardzia, de overtreffende trap van een grottenstad. Een uitgestrekt gangenstelsel verbindt 139 grotten, 409 kamers, 25 wijnkelders (jazeker) en 12 kapellen met mooie muurschilderingen. Onderweg maak je eerst …

︿

Dag 8: Via het Rabati fort naar Borjomi

Het voor veel geld opgeknapte Rabati fort in Akhaltsikhe is de volgende highlight op je Georgië reis. 'Wie is de Mol' liefhebbers zullen het herkennen. Daarna in ca. twee uur naar Borjomi. In het stadspark proef je het tweede exportproduct van Georgië: Kaukasisch mineraalwater. Het wat zilte water zou een helende werking hebben. Het trok Russische tsaren naar hier om de vakantie door te brengen in hun nu vervallen paleizen.

Vanavond slaap je in zo’n paleisje: een voormalig zomerhuis uit de 19e-eeuw, het gerestaureerde en stijlvolle Golden Tulip hotel in het centrum van Borjomi. 

local Hero

Vanmiddag op eigen houtje de natuur in? Ga dan naar het Borjomi-Kharagauli NP. Het grootste nationale park van Georgië met inheemse bossen, meren en groene alpenweiden. Kies een van de twaalf goed gemarkeerde trails in dit beschermde natuurgebied.

Dag 8: Via het Rabati fort naar Borjomi

Het voor veel geld opgeknapte Rabati fort in Akhaltsikhe is de volgende highlight op je Georgië reis. 'Wie is de Mol' liefhebbers zullen het herkennen. Daarna in ca. twee uur naar …

︿

Dag 9: Van Borjomi naar Kazbegi (Stepantsminda)

Diep verborgen in de Kaukasus ligt je volgende bestemming: het Rooms hotel in Kazbegi. Dit is zo’n plek uit de stijlvolle magazines. Een interieur vol glas, staal en houtwerk. Vanuit je luxe kamer heb je vrij zicht op het Kaukasus gebergte waar je hotel midden in ligt.

Voor je jezelf settelt bij de open haard in de bar, of achter de fijne menukaart, bezoek je vanmorgen nog het Ananuri fort en het stadje Kazbegi met gelijknamig National Park. Erboven zie je de 5054 meter hoge top van de berg Kazbek. De 14e eeuwse Gergeti kerk op een van de flanken zien? Dat betekent een wandeling van 2 uur en 400 meter hoger. Dan is de luxe ontspanning daarna extra fijn. Per 4x4 naar boven kan en mag natuurlijk ook.

Dag 9: Van Borjomi naar Kazbegi (Stepantsminda)

Diep verborgen in de Kaukasus ligt je volgende bestemming: het Rooms hotel in Kazbegi. Dit is zo’n plek uit de stijlvolle magazines. Een interieur vol glas, staal en houtwerk. Vanuit …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. €20,- per jeep.

  • Reken op ca. €20,- per jeep.

Dag 10: Georgië boetiekreis, verblijf in Kazbegi

Gisteren niet naar de Gergeti kerk geweest? Vandaag heb je daar tijd voor. Een korte, steile (300 m) wandeling naar Gveleti waterval op de grens met Rusland kan ook. Naast de waterval kun je hier ook een groot klooster bezoeken. Of, maak een dagrit door de Sno vallei naar Juta en een wandeling naar de voet van de berg Chaukhebi.

Kies je niet voor Juta en de Sno vallei, dan heb je eenmaal terug in Kazbegi tijd om te lunchen in je hotel en te relaxen aan het zwembad met uitzicht op de Kaukasus bergen. Of, ga vanmiddag het dorp verkennen en lunch bij de locals thuis. Je schuift aan bij de thee (met vers ingelegd fruit) en steekt de handen uit de mouwen bij het vervaardigen van vilten kunstnijverheid.

Dag 10: Georgië boetiekreis, verblijf in Kazbegi

Gisteren niet naar de Gergeti kerk geweest? Vandaag heb je daar tijd voor. Een korte, steile (300 m) wandeling naar Gveleti waterval op de grens met Rusland kan ook. Naast …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 20,- p.p.

  • Reken op ca. € 20,- p.p.

Dag 11 - 12: Van Kazbegi naar Tbilisi, vertrek Georgië

Na twee nachten in de Kaukasus rijd je terug naar de hoofdstad Tbilisi. Eerst naar Mtskheta, de oude hoofdstad en sinds 300 na Chr. een belangrijk religieus centrum. Vanuit het oeroude, intiem aanvoelende Jvari klooster (5e-eeuw) heb je uitzicht op de eveneens onder UNESCO-bescherming staande Svetitskhoveli kathedraal, een 11e-eeuws gebouw vol Georgische religieuze pracht en praal.

Na nog een laatste nacht in Tbilisi zit je boetiek rondreis door Georgië er op. Doe nog wat laatste inkopen en afhankelijk van je vluchttijd ga je per transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Je Georgië reis verlengen of wat extra nachten tussendoor? Je lokale reis-expert Lela kan op verschillende plekken extra dagen inplannen.

local Hero

Vegetarisch eetcafé Leila is een mooi café in Tbilisi met Perzische tekeningen en houtsnijwerk. Populaire gerechten zijn ajapsandali (vooral aubergines), zoete pepers met walnoot en kruiden (badridjani nigvzit) en pittige bonen (lobio). Ook diverse paddenstoel-schotels, falafel en gezonde salades zoals tabouleh.

meet the locals

Dag 11 - 12: Van Kazbegi naar Tbilisi, vertrek Georgië

Na twee nachten in de Kaukasus rijd je terug naar de hoofdstad Tbilisi. Eerst naar Mtskheta, de oude hoofdstad en sinds 300 na Chr. een belangrijk religieus centrum. Vanuit het …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Lela

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Georgië: