ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Tbilisi – Telavi - Gudauri - Ateni – Martvilli - Borjomi - Vardzia - Gyumri - Jerevan
reissom:
va. € 1465,- (p.p. bij 2 volw.)

Een avontuurlijke vakantie maar zonder veel te vliegen? Dat kan. Aan de rand van Europa liggen deze twee nog weinig bezochte Kaukasus republieken. Een buitenkans voor de ondernemende reiziger die historie en natuur combineert en niet vies is van enkele flinke wandelingen door hooggelegen alpine bergweiden.

Op deze budget reis Georgië en Armenië zie je zowel de oeroude, christelijke kant van beide landen alsook de moderne, multiculturele hoofdsteden. In beide landen is er volop gelegenheid om naast de natuur ook ‘couleur locale’ op te snuiven/te ontdekken en in contact te komen met de vaak verrassend goed Engelssprekende locals.

Je lokale reisspecialist, local Hero Lela, kan je alles vertellen over haar bestemming. Neem contact met haar op voor de mogelijkheden. 

Inclusief:
- luchthaventransfers;
- 15 overnachtingen in 3 sterren hotels en guesthouses met ontbijt;
- 6x diner;
- alle vervoer (dag 2, alles loopafstand); per auto met chauffeur;
- Marshrutka tussen Gyumri
- Jerevan;
- stadstoer met gids in Gyumri; 
- alle ontbijten;
- assistentie van je local Hero;
- volledige CO2 compensatie van de reis.


Exclusief:
- internationale vlucht;
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies;
- entreegelden (ca.  80 euro,- totaal) ;
- Gids;

Beste reistijd Georgie en Armenie

Georgië en Armenië liggen in de Kaukasus. Naast het landklimaat hier (koude winters, warme zomers) is ook de hoogte van belang. West Georgië heeft een meer subtropisch klimaat, iets vochtiger dan Zuid-Frankrijk. Een groot deel van deze landen ligt echter in de bergen en uiteraard is het op 1000 m. hoogte (Armenië ligt voor 90% al hoger) al een stuk koeler en boven de 2000 meter kan het ’s nachts vriezen. In Bakoe heerst een landklimaat met warme zomers. De beste reistijd ligt tussen april en oktober. Voor hiking en wandelingen zou je iets later moeten reizen, zo vanaf juni t/m september, daarvoor en daarna is het nog behoorlijk koud op hoogte. De wijngebieden zijn op zijn best tijdens de oogst in september / begin oktober. ’s Winters kun je Georgië en Armenië uiteraard ook bezoeken maar dan is, tenzij je er wilt wintersporten, het aantal outdoor activiteiten beperkt.

Visum & paspoort

Voor reizen naar Georgië en Armenië is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort (dus geen ID kaart) moet bij vertrek nog 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben. Verleng je met Azerbeidzjan, vraag dan tevoren een e-visum aan op www.evisa.gov.az  voor US$ 25,- p.p. Aan de grens kan het in theorie ook maar dat kan soms uren duren. Belgische reizigers kunnen in Georgië ook alleen met hun ID terecht. Check dit tevoren nog eens.

Vaccinaties & gezondheid

Voor Georgië en Armenië zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Voor Azerbeidzjan geldt hetzelfde. Het leidingwater (meestal uit de bergen) is overal goed drinkbaar.

Tijdsverschil

In Georgië en Armenië is het gedurende onze zomertijd 2 uur later als in Nederland. In de winter is het 3 uur later.

Veiligheid

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding en gewoontes

Op een rondreis door Georgië en Armenië reis je op verschillende hoogten. Het land en bergklimaat zorgt voor grote temperatuur verschillen tussen dag en nacht. Zorg dus voor gelaagde kleding ook in de zomer. Een goede winddichte jas, sjaal, handschoenen en trui zijn nodig in het voor- en najaar. Kn het zomerseizoen zijn handschoenen muts en sjaal niet nodig, wel een regenjas en regenbroek/winddichte broek). Een dunne trui extra komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen (wandel)schoenen zijn een must.

In Georgië en Armenië is het niet toegestaan kerken en kloosters te bezoeken in shorts of minirok. Vrouwen moeten daarbij hun hoofd bedekken (in Armenië is dat optioneel). Meestal zijn er wel omslagdoeken voorradig. In Azerbeidzjan geldt voor moskee bezoek hetzelfde, je doet dan ook je schoenen uit. Fotograferen in kerken en klooster wordt, zeker met flits, niet op prijs gesteld, als het wel mag is dat vaak tegen betaling. Uiteraard fotografeer je geen militaire objecten, politie of grensbewaking.

Geld & pinnen

In Georgië betaal je met de Lari (GEL), in Armenië met de Dram (AMD) en in Azerbeidzjan met de New Manat (AZN). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor als OANDA alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas van tevoren uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen in de bergen zijn uiteraard geen pinautomaten. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd, Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Euro’s kun je overal wisselen, dus geen US$ nodig.

Fooien & entrees

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten elk tenminste ca.€ 5,- per dag. Ook in restaurants, bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen laag, men moet van 1 salaris vaak een hele familie onderhouden, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Bij bezienswaardigheden en in parken moet meestal entree worden betaald. Dit is exclusief. Reken totaal op ca. € 100,- p.p. als je alle entrees en optionals wilt.

Elektriciteit/ internet

De stopcontacten in Georgië, Armenië en Azerbeidzjan werken op 220 volt, gewone Europese stopkontakten. Straten op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig. Wifi in alle grotere plaatsen, op het platteland moet je het soms zonder stellen (ook wel relaxt..).

Getting around

Veel reizigers combineren Georgië, Armenië en Azerbeidzjan onderling. Meestal vlieg je dan naar de ene luchthaven en terug vanaf de andere in het andere land. De afstanden zijn niet enorm groot, maar doordat je door de bergen reist is de gemiddelde snelheid laag en zit je dus toch nog aardig wat in de auto.

Een combi met actieve en sportieve afwisseling is daarom aan te raden. Zo zie je deze landen vanuit een cultureel historisch perspectief, maar ben je ook in de natuur en is er tijd voor contact met de locals. Hier en daar een extra dag inplannen is aan te raden, achteraf blijken dit vaak de leukste dagen te zijn geweest.

Vluchtinformatie Georgië-Armenië

Zelf boeken
Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:  
-vliegwinkel.nl   
-vliegtickets.nl  
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-fairtickets.nl  
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende:  
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks op de hoofdstad Tbilisi. Je vliegt met KLM en bent er in +- 4 uur. Voor Armenië geldt hetzelfde. 

Maatschappijen  
KLM vliegt vanaf Amsterdam maar wel met tussenstop. Ook kun je met Air France, via Parijs. Wil je de landen combineren dan is de combi Austrian / Lufthansa vaak voordelig, je maakt dan wel een korte stop in Oostenrijk / Duitsland.

Kosten  
Reken op ca. € 200,- tot € 300,- voor een retour. 

Tijden 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips  
* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, zeker voor vertrek in juli / augustus.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken. 

Binnenlandse vluchten 
Er zijn regelmatige vluchten van Batumi naar Tbilisi, en van Mestia naar Tbilisi. Goedkoop, veilig en steeds populairder. Het meeste vervoer echter gaat over land. Ook rijdt er een ultramoderne hogesnelheidstrein tussen Tbilisi en de badplaats Batoemi aan de Zwarte Zee.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Tbilisi – Telavi - Gudauri - Ateni – Martvilli - Borjomi - Vardzia - Gyumri - Jerevan
reissom:
va. € 1465,- (p.p. bij 2 volw.)
Een avontuurlijke vakantie maar zonder veel te vliegen? Dat kan. Aan de rand van Europa liggen deze twee nog weinig …
︿

Inclusief:
- luchthaventransfers;
- 15 overnachtingen in 3 sterren hotels en guesthouses met ontbijt;
- 6x diner;
- alle vervoer (dag 2, alles loopafstand); per auto met chauffeur;
- Marshrutka tussen Gyumri
- Jerevan;
- stadstoer met gids in Gyumri; 
- alle ontbijten;
- assistentie van je local Hero;
- volledige CO2 compensatie van de reis.


Exclusief:
- internationale vlucht;
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies;
- entreegelden (ca.  80 euro,- totaal) ;
- Gids;

Beste reistijd Georgie en Armenie Georgië en Armenië liggen in de Kaukasus. Naast het landklimaat hier (koude winters, warme zomers) is …
︿
Vluchtinformatie Georgië-Armenië Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Georgië, verblijf Tbilisi

Na aankomst op de luchthaven van Georgië per transfer naar je kleinschalige hotel in het centrum vol 19e -eeuwse herenhuizen. Slenter over de boulevards met neoklassieke gebouwen, neem een bad in een 18e -eeuws zwavelbadhuis én bewonder de ultramoderne architectuur die de stad óók kent.

Pak in Tbilisi in ieder geval de kabelbaan naar de heuvels voor een blik over de vallei: een mix van religieuze gebouwen, coole bars, restaurants en hippe hotelketen. Op de heuvels staan het standbeeld van Moeder Georgië en Narikala, een kasteel uit de 4e eeuw.

Dag 1 - 2: Aankomst Georgië, verblijf Tbilisi

Na aankomst op de luchthaven van Georgië per transfer naar je kleinschalige hotel in het centrum vol 19e -eeuwse herenhuizen. Slenter over de boulevards met neoklassieke gebouwen, neem een bad …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Bezoek badhuis. Ca. € 20,-. p.p.

 • Bezoek badhuis. Ca. € 20,-. p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 85,- totaal

 • Reken op ca. € 85,- totaal

Dag 3: Budget reis Georgië, Tbilisi naar Telavi

Vandaag begint je Georgië rondreis met de route naar de grens met Azerbeidzjan. Hier, in de droge halfwoestijn, liggen de grotten van David Gareja. Je bezoekt het Lavra klooster en het voormalige Udabno klooster: een flinke klim die wordt beloond met een panoramisch uitzicht. Boven je hoofd vliegen de zeldzame Egyptische gier en de keizerarend.

Na David Gareja rijd je verder naar de stad Telavi, middenin het bekendste wijnbouw gebied van Georgië, Kakheti. Diner en overnachting in een lokaal kleinschalig guesthouse. Vandaag ben je ca. 2,5 uur aan het wandelen, je reistijd is ca. 5 uur totaal. Je reist per auto met chauffeur.

Dag 3: Budget reis Georgië, Tbilisi naar Telavi

Vandaag begint je Georgië rondreis met de route naar de grens met Azerbeidzjan. Hier, in de droge halfwoestijn, liggen de grotten van David Gareja. Je bezoekt het Lavra klooster en …

︿

Dag 4: Rondreis Georgië, op pad in Telavi

Na het ontbijt naar de kleurrijke markt van Telavi om wat in te slaan voor de lunch. Dan maak je een korte maar steile wandeling naar een heuvel (700 m.) met het Nekresi klooster, al gesticht in de 4e eeuw. Via de burcht van Gremi verder naar de kathedraal van Alaverdi, waar in het klooster nog een grote groep monniken leeft.

Na al die sightseeing tijd voor de wijn, die mag je hier niet missen! Tussen de uitgestrekte wijngaarden rond de stad liggen diverse landgoederen en wijnmakerijen. Veel wordt nog geproduceerd in traditionele kleipotten, de zgn. ‘qvevri’s’. Je ziet het productieproces en proeft een aantal toppers.

Dag 4: Rondreis Georgië, op pad in Telavi

Na het ontbijt naar de kleurrijke markt van Telavi om wat in te slaan voor de lunch. Dan maak je een korte maar steile wandeling naar een heuvel (700 m.) …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 7,- p.p.

 • Reken op ca. € 7,- p.p.

Dag 5: Rondreis Georgië en Armenië - Telavi naar Gudauri

Een stukje Italië in Georgië? Ja dan kan. Met de 4,5 km muur ziet het 18 -eeuwse Sighnaghi eruit als een middeleeuwse Italiaans vestingstadje, zeker na de recente renovatie. Wandel door de klinkerstraatjes langs de huizen met hun balkons en terracotta daken en je waant je in ‘’Bella Italia’’ maar dan met uitzicht op de Kaukasus bergen.

‘s Middags naar Mtskheta, de oude hoofdstad en sinds 300 na Chr. een belangrijk religieus centrum. Vanuit het intiem aanvoelende Jvari klooster (5e eeuw) heb je uitzicht op de Svetitskhoveli kathedraal, een 11e-eeuws gebouw vol Georgische religieuze pracht en praal. Diner en overnachting in het op 2200 m. hoogte gelegen ski resort Gudauri.

Dag 5: Rondreis Georgië en Armenië - Telavi naar Gudauri

Een stukje Italië in Georgië? Ja dan kan. Met de 4,5 km muur ziet het 18 -eeuwse Sighnaghi eruit als een middeleeuwse Italiaans vestingstadje, zeker na de recente renovatie. Wandel …

︿

Dag 6: Budget reis Georgië - Gudauri, excursie Kazbegi

Vandaag naar het stadje Kazbegi en het gelijknamige National Park. Erboven zie je met wat mazzel tussen de wolken de 5054 meter hoge top van de berg Kazbek. De 14e -eeuwse Gergeti kerk op een van de flanken zien? Dat betekent een sportieve wandeling van ca. 2 uur en 400 meter hoger. Je liever laten rijden? Huur dan ter plaatse een 4WD jeep.

Terug in Kazbegi tijd om te lunchen en dit dorp te verkennen. Wie wil kan bij de locals thuis lunchen en na de thee (met zelfgemaakt ingelegd fruit) de handen uit de mouwen steken bij het vervaardigen van de vilten kunstnijverheid. Diner en overnachting in je kleinschalige hotel in Gudauri.

Dag 6: Budget reis Georgië - Gudauri, excursie Kazbegi

Vandaag naar het stadje Kazbegi en het gelijknamige National Park. Erboven zie je met wat mazzel tussen de wolken de 5054 meter hoge top van de berg Kazbek. De 14e …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 20,- p.p.

 • Reken op ca. € 20,- p.p.

Dag 7: Budget reis Georgië en Armenië - via Gori naar Ateni

Gori zou een onbetekenend stadje zijn, ware het niet dat Stalin er geboren werd. Naast zijn ouderlijk huis en zijn privé treinwagon staat zijn museum dat de dictator op gepaste wijze de hemel in prijst. Al dan niet overtuigd van zijn goede daden reis je daarna de bronstijd in naar de 3 millennia oude ruïnes van de grottenstad Uplistsikhe.

Na een wandeling weer de auto in op weg naar de kloof van Ateni. Midden in de natuur, in ‘the middle of nowhere’ ligt je gezellige guesthouse met wijnkelder. Na een verkenning van de omgeving kun je de goede wijnen hier proeven en aanschuiven bij een diner van organische streekproducten. Je bent vandaag totaal ca. 3 uur onderweg.

Dag 7: Budget reis Georgië en Armenië - via Gori naar Ateni

Gori zou een onbetekenend stadje zijn, ware het niet dat Stalin er geboren werd. Naast zijn ouderlijk huis en zijn privé treinwagon staat zijn museum dat de dictator op gepaste …

︿

Dag 8: Budget reis Georgië en Armenië - via Kutaisi naar Martvili

Op weg naar Kutaisi, de tweede stad van Georgië. In de ochtend is het op een heuvel gelegen Gelati klooster met zijn muurschilderingen op zijn mooist. Zoek na alle religieuze historie een gezellig lokaal café op. Kutaisi is ook een fijne plek om de benen te strekken en over de levendige markt te slenteren.

In de middag ga je even ondergronds: in de grotten van Prometheus maak je een wandeling langs kleurig uitgelichte stalactieten en stalagmieten voert naar watervallen, rivieren en een onderaards meer waar je het bootje naar de uitgang neemt. Je overnacht in het nabijgelegen Martvili. Totale reisduur vandaag ca. 4 uur.

Dag 8: Budget reis Georgië en Armenië - via Kutaisi naar Martvili

Op weg naar Kutaisi, de tweede stad van Georgië. In de ochtend is het op een heuvel gelegen Gelati klooster met zijn muurschilderingen op zijn mooist. Zoek na alle religieuze …

︿

Dag 9: Martvili naar Borjomi

In de canyon van Martvili kun je vanochtend een hike maken langs de wanden van de kloof. Je einddoel vandaag: het stadje Borjomi, bekend om zijn zuivere, veel geëxporteerde mineraalwater. Rond de stad ligt een van de hoogtepunten van je budget rondreis door Armenië en Georgië: het 85.000 ha. grote Borjomi Kharagauli Nationale Park.

Machtige bergtoppen en alpine weiden vol bloemen worden afgewisseld door maagdelijke naaldwouden, bruisende riviertjes en kristal heldere stroompjes. Inderdaad: een luilekkerland voor outdoor liefhebbers. Je kunt er vanmiddag paardrijden of mountainbiken. Bijzondere overnachting in Borjomi. Reisduur vandaag ca. 3 uur.

local Hero

Hiking en activiteiten zijn uiteraard onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Dag 9: Martvili naar Borjomi

In de canyon van Martvili kun je vanochtend een hike maken langs de wanden van de kloof. Je einddoel vandaag: het stadje Borjomi, bekend om zijn zuivere, veel geëxporteerde mineraalwater. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ca. €15,- p.p.

 • Ca. €15,- p.p.

Dag 10 - 11: Borjomi - Vardzia - Gyumri (Armenië)

Vanochtend naar Akhaltsikhe met een toeristentrekker: het voor veel geld opgeknapte Rabati fort. Daarna reis je verder richting Vardzia, de overtreffende trap van een grottenstad. Het uitgestrekte gangenstelsel verbindt 139 grotten, 409 kamers, 25 wijnkelders (jazeker) en 12 kapellen!

Na de overnachting in Vardzia het laatste stuk rijden naar Bavra aan de grens met Armenië. Hier staat een Armeense chauffeur je op te wachten voor de rit naar Gyumri, de 2e en meest kunstzinnige stad van het land. Je maakt er een stadswandeling met gids door de historische buurt Kumayri en overnacht in een lokaal guesthouse. Reisduur dag 10 twee uur, dag 11 vier uur.

Dag 10 - 11: Borjomi - Vardzia - Gyumri (Armenië)

Vanochtend naar Akhaltsikhe met een toeristentrekker: het voor veel geld opgeknapte Rabati fort. Daarna reis je verder richting Vardzia, de overtreffende trap van een grottenstad. Het uitgestrekte gangenstelsel verbindt 139 …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 20,- per bezoek

 • Reken op ca. € 20,- per bezoek

Dag 12: Budgetreis Georgië - Armenië, naar Jerevan

Na het ontbijt is het nog ca. 2 uur per ‘’marshrutka’’ (soort kruising tussen ene stadsbus en een deeltaxi) naar de hoofdstad Jerevan. Bij aankomst op eigen gelegenheid naar je hotel in het centrum. Verder verken je Yerevan te voet. Begin op het centrale Plein van de Republiek (mooie fonteinen), loop langs de 19e eeuwse opera en bezoek het Cascade complex.

Bibliofielen gaan naar het Matendaran, een museum vol unieke, kleurig versierde Armeense manuscripten. Het ietwat stoffige historisch museum vonden we voor diehards, wij slenterden deze dag liever over de overdekte kruiden bazaar en dronken thee in de mooie binnentuin van de Blauwe moskee.

local Hero

In het weekend (za en zo) wordt er in de stad de zgn. Vernissage gehouden, een ‘antiek’, rommel-, kunst- en souvenirmarkt. Leuk om en in de cafeetjes eromheen iets te drinken. Kom liefst wel voor 14.00 uur, daarna bloedt de markt wat dood.

Dag 12: Budgetreis Georgië - Armenië, naar Jerevan

Na het ontbijt is het nog ca. 2 uur per ‘’marshrutka’’ (soort kruising tussen ene stadsbus en een deeltaxi) naar de hoofdstad Jerevan. Bij aankomst op eigen gelegenheid naar je …

︿

Dag 13: Jerevan, excursie Geghard en Garni, Echmiadzin

‘s Ochtends bezoek je het in de rotsen uitgehouwen 4e -eeuws kloostercomplex van Geghard, een UNESCO-erfgoed. Daarna door heuvelachtige landschap naar het dorpje Garni, een heidense zonnetempel uit de 1e eeuw, prachtig gelegen in het berglandschap. Het maakte op ons zeker zoveel indruk als de Romeinse tempels in Griekenland of Italië.

Daarna gooi je deze dag van je budget reis Georgië en Armenië je spieren los bij een wandeling van ca. 1,5 uur door de omliggende natuur naar de kloof van Garni bij de Azat rivier. Tenslotte op de terugweg naar Echmiadzin, het ‘Vaticaan’ van Armenië. Je bezoekt de donkere, oeroude kathedraal, de schatkamer, slentert door de omliggende parken waar devote gelovigen picknicken en ziet de Zvartnots kathedraal.

local Hero

Ga lunchen bij een Armeense lokale familie waar de vrouwen in ovens in de grond het Armeens plat brood, bakken en stop onderweg bij de stalletjes waar dorpelingen zelfgemaakte jam, gepekelde groenten, fruit en lekkernijen verkopen.

Dag 13: Jerevan, excursie Geghard en Garni, Echmiadzin

‘s Ochtends bezoek je het in de rotsen uitgehouwen 4e -eeuws kloostercomplex van Geghard, een UNESCO-erfgoed. Daarna door heuvelachtige landschap naar het dorpje Garni, een heidense zonnetempel uit de 1e …

︿

Dag 14 - 15: Budget reis Georgië en Armenië - Jerevan, excursies Khor Virap en Sevan

Op weg naar de Ararat vlakte met mooi uitzicht op de besneeuwde top van Ararat (5137 m). Aan de voet van de Armeense kant van de berg ligt, heel fotogeniek, het klooster Khor Virap, een van de hoogtepunten van Armenië. Je besluit met de rode kliffen van het Novarank klooster, een middeleeuws meesterwerk.

Lake Sevan, op 1900 m. en een van de grootste zoetwatermeren ter wereld mag je niet missen. Je rijdt naar de top van het schiereiland vanwaar je de wisselende kleuren van het water goed ziet. Ook bewonder je het Sevanavank klooster en wandel je bij Noratus door een veld vol historische khachkars. Terug in Jerevan een laatste diner tijdens je Georgië en Armenië rondreis in een van de typische restaurantjes.

Dag 14 - 15: Budget reis Georgië en Armenië - Jerevan, excursies Khor Virap en Sevan

Op weg naar de Ararat vlakte met mooi uitzicht op de besneeuwde top van Ararat (5137 m). Aan de voet van de Armeense kant van de berg ligt, heel fotogeniek, …

︿

Dag 16: Vertrek Armenië, vlucht naar Amsterdam

Tijd voor de laatste inkopen en afhankelijk van je vluchttijd, transfer naar de luchthaven van Jerevan en terugvlucht naar Amsterdam. Je budget rondreis Georgië en Armenië zit erop.

Er toch nog niet helemaal klaar voor om deze twee republieken achter je te laten? Vraag je Georgië reis-expert naar de reismogelijkheden.

Dag 16: Vertrek Armenië, vlucht naar Amsterdam

Tijd voor de laatste inkopen en afhankelijk van je vluchttijd, transfer naar de luchthaven van Jerevan en terugvlucht naar Amsterdam. Je budget rondreis Georgië en Armenië zit erop.

Er toch nog …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Lela

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Georgië: