ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Georgië rondreis actief

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Jerevan - Yeghegnadzor - Dilijan - Gyumri - Vardzia - Borjomi - Gudauri – Kazbegi - Tbilisi
reissom:
va. € 1695,- (p.p. bij 2 volw.) (Boek zelf je retourvlucht)

Deze outdoor rondreis door Armenië en Georgië legt de nadruk op sportief bezig zijn. Je wisselt de rijke historie af met sportieve activiteiten: wandelingen, trekkings, paardrijden, ziplinen, een MTB tocht en wildkamperen. Je zit dus niet alleen in de auto maar geniet volop van de spectaculaire Kaukasus natuur.

Uiteraard zie je de kerken en kloosters van Armenië en Georgië maar je trekt ook door de belangrijkste Nationale Parken van Georgië en naar het afgelegen dorp Juta. Alle vervoer per auto met chauffeur, verblijf in sfeervolle, kleinschalige guesthouses met ontbijt en diverse diners zijn inbegrepen. Je lokale reisspecialist, local Hero Lela, regelt het voor je. Verder kun je de reis naar eigen wens aanpassen.

Inclusief:
- luchthaventransfer bij aankomst;
- alle vervoer (beh. dag 2, 14, alles loopafstand);
- 14 of 19 overnachtingen in 3 sterren hotels, guesthouses en homestays, 1 x tent;
- alle ontbijten, 4x diner;
- auto /chauffeur (Engelstalig als beschikbaar);
- huur kampeermaterialen (tent, slaapzak, matje);
- 1x paardrijdtocht, 1x MTB tocht;
- Fietstocht in Georgië 
- assistentie van je local Hero. 


Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- laatste transfer;
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies;
- transfer van hotel in Tbilisi naar luchthaven
- Gids
- entreegelden (ca. 30,- totaal).

Wat is de beste reistijd in Georgië en Armenië? 

Georgië en Armenië liggen in de Kaukasus. Naast het landklimaat hier (koude winters, warme zomers) is ook de hoogte van belang. West Georgië heeft een meer subtropisch klimaat, iets vochtiger dan Zuid-Frankrijk. Een groot deel van deze landen ligt echter in de bergen en uiteraard is het op 1000 m. hoogte (Armenië ligt voor 90% al hoger) al een stuk koeler en boven de 2000 meter kan het ’s nachts vriezen. In Bakoe heerst een landklimaat met warme zomers. De beste reistijd ligt tussen april en oktober. Voor hiking en wandelingen zou je iets later moeten reizen, zo vanaf juni t/m september, daarvoor en daarna is het nog behoorlijk koud op hoogte. De wijngebieden zijn op zijn best tijdens de oogst in september / begin oktober. ’s Winters kun je Georgië en Armenië uiteraard ook bezoeken maar dan is, tenzij je er wilt wintersporten, het aantal outdoor activiteiten beperkt. 

Heb ik een visum nodig in Georgië en Armenië? 

Voor reizen naar Georgië en Armenië is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort (dus geen ID kaart) moet bij vertrek nog 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben. Verleng je met Azerbeidzjan, vraag dan tevoren een e-visum aan op www.evisa.gov.az  voor US$ 25,- p.p. Aan de grens kan het in theorie ook maar dat kan soms uren duren. Belgische reizigers kunnen in Georgië ook alleen met hun ID terecht. Check dit tevoren nog eens.

Zijn vaccinaties verplicht in Georgië en Armenië? 

Voor Georgië en Armenië zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Voor Azerbeidzjan geldt hetzelfde. Het leidingwater (meestal uit de bergen) is overal goed drinkbaar.

Hoeveel tijdverschil is er met Georgië en Armenië? 

In Georgië en Armenië is het gedurende onze zomertijd 2 uur later als in Nederland. In de winter is het 3 uur later.

Is het veilig in Georgië en Armenië? 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding heb ik nodig in Georgië en Armenië? 

Op een rondreis door Georgië en Armenië reis je op verschillende hoogten. Het land en bergklimaat zorgt voor grote temperatuur verschillen tussen dag en nacht. Zorg dus voor gelaagde kleding ook in de zomer. Een goede winddichte jas, sjaal, handschoenen en trui zijn nodig in het voor- en najaar. Kn het zomerseizoen zijn handschoenen muts en sjaal niet nodig, wel een regenjas en regenbroek/winddichte broek). Een dunne trui extra komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen (wandel)schoenen zijn een must.

In Georgië en Armenië is het niet toegestaan kerken en kloosters te bezoeken in shorts of minirok. Vrouwen moeten daarbij hun hoofd bedekken (in Armenië is dat optioneel). Meestal zijn er wel omslagdoeken voorradig. In Azerbeidzjan geldt voor moskee bezoek hetzelfde, je doet dan ook je schoenen uit. Fotograferen in kerken en klooster wordt, zeker met flits, niet op prijs gesteld, als het wel mag is dat vaak tegen betaling. Uiteraard fotografeer je geen militaire objecten, politie of grensbewaking.

Welke valuta is er in Georgië en Armenië? 

In Georgië betaal je met de Lari (GEL), in Armenië met de Dram (AMD) en in Azerbeidzjan met de New Manat (AZN). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor als OANDA alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas van tevoren uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen in de bergen zijn uiteraard geen pinautomaten. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd, Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Euro’s kun je overal wisselen, dus geen US$ nodig.

Moet ik fooi geven in Georgië en Armenië? 

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten elk tenminste ca.€ 5,- per dag. Ook in restaurants, bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen laag, men moet van 1 salaris vaak een hele familie onderhouden, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Bij bezienswaardigheden en in parken moet meestal entree worden betaald. Dit is exclusief. Reken totaal op ca. € 100,- p.p. als je alle entrees en optionals wilt.

Welke stekker heb ik nodig in Georgië en Armenië? 

De stopcontacten in Georgië, Armenië en Azerbeidzjan werken op 220 volt, gewone Europese stopkontakten. Straten op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig. Wifi in alle grotere plaatsen, op het platteland moet je het soms zonder stellen (ook wel relaxt..).

Hoe reis ik in Georgië en Armenië? 

Veel reizigers combineren Georgië, Armenië en Azerbeidzjan onderling. Meestal vlieg je dan naar de ene luchthaven en terug vanaf de andere in het andere land. De afstanden zijn niet enorm groot, maar doordat je door de bergen reist is de gemiddelde snelheid laag en zit je dus toch nog aardig wat in de auto.

Een combi met actieve en sportieve afwisseling is daarom aan te raden. Zo zie je deze landen vanuit een cultureel historisch perspectief, maar ben je ook in de natuur en is er tijd voor contact met de locals. Hier en daar een extra dag inplannen is aan te raden, achteraf blijken dit vaak de leukste dagen te zijn geweest.

Vluchtinformatie Georgië-Armenië

Zelf boeken
Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-fairtickets.nl  
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:  

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks op de hoofdstad Tbilisi. Je vliegt met KLM en bent er in +- 4 uur. Voor Armenië geldt hetzelfde. 

Maatschappijen  
KLM vliegt vanaf Amsterdam maar wel met tussenstop. Ook kun je met Air France, via Parijs. Wil je de landen combineren dan is de combi Austrian / Lufthansa vaak voordelig, je maakt dan wel een korte stop in Oostenrijk / Duitsland.

Kosten  
Reken op ca. € 200,- tot € 300,- voor een retour. 

Tijden 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips  
* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, zeker voor vertrek in juli / augustus.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken. 

Binnenlandse vluchten 
Er zijn regelmatige vluchten van Batumi naar Tbilisi, en van Mestia naar Tbilisi. Goedkoop, veilig en steeds populairder. Het meeste vervoer echter gaat over land. Ook rijdt er een ultramoderne hogesnelheidstrein tussen Tbilisi en de badplaats Batoemi aan de Zwarte Zee.

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Jerevan - Yeghegnadzor - Dilijan - Gyumri - Vardzia - Borjomi - Gudauri – Kazbegi - Tbilisi
reissom:
va. € 1695,- (p.p. bij 2 volw.)
Deze outdoor rondreis door Armenië en Georgië legt de nadruk op sportief bezig zijn. Je wisselt de rijke historie af …
︿

Inclusief:
- luchthaventransfer bij aankomst;
- alle vervoer (beh. dag 2, 14, alles loopafstand);
- 14 of 19 overnachtingen in 3 sterren hotels, guesthouses en homestays, 1 x tent;
- alle ontbijten, 4x diner;
- auto /chauffeur (Engelstalig als beschikbaar);
- huur kampeermaterialen (tent, slaapzak, matje);
- 1x paardrijdtocht, 1x MTB tocht;
- Fietstocht in Georgië 
- assistentie van je local Hero. 


Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- laatste transfer;
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies;
- transfer van hotel in Tbilisi naar luchthaven
- Gids
- entreegelden (ca. 30,- totaal).

Wat is de beste reistijd in Georgië en Armenië?  Georgië en Armenië liggen in de Kaukasus. Naast het landklimaat hier (koude …
︿
Vluchtinformatie Georgië-Armenië Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Armenië, verblijf Jerevan

Na je vlucht brengt de chauffeur je naar je kleinschalige hotel in het centrum. De dag erop verken je Jerevan te voet. Begin je reis op het centrale Plein van de Republiek met spuitende fonteinen, loop langs de 19e -eeuwse opera en bezoek het Cascade complex. Slenter over de kruiden bazaar en door de binnentuin van de Blauwe moskee en drink een kop thee met een lahmajun (soort Turkse pizza).

In het weekend wordt er in Jerevan de zogenaamde Vernissage gehouden, een ‘antiek’, rommel-, kunst- en souvenirmarkt. Kom dan wel voor 14.00 uur. Heb je nog tijd of boek je een extra nacht, dan kun je sportief gaan ziplinen over de Hrzadan rivier in de gelijknamige kloof bij Jerevan.

local Hero

Pak een taxi naar de Ararat cognac fabriek op een heuvel aan de rand van de stad. Armeense cognac is wereldberoemd en volgens kenners als Churchill beter dan de Franse variant. Proeverij, museum en uiteraard enorme kelders. Reken op ca. 2 uur en pas op, wij kwamen wat beneveld beneden.

Dag 1 - 2: Aankomst Armenië, verblijf Jerevan

Na je vlucht brengt de chauffeur je naar je kleinschalige hotel in het centrum. De dag erop verken je Jerevan te voet. Begin je reis op het centrale Plein van …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • in de Hrazdan kloof. Reken op ca. € 35,- p.p.

 • in de Hrazdan kloof. Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

Dag 3: Jerevan, excursie Geghard en Garni, Echmiadzin

‘s Ochtends bezoek je het in de rotsen uitgehouwen 4e -eeuws kloostercomplex van Geghard, een UNESCO erfgoed. Daarna door heuvelachtige landschap naar het dorpje Garni, een heidense zonnetempel uit de 1e eeuw, prachtig gelegen in het berglandschap. Het maakte op ons zeker zoveel indruk als de Romeinse tempels in Griekenland of Italië.

Daarna gooi je je spieren los bij een wandeling van ca. 1,5 uur door de omliggende natuur naar de kloof van Garni bij de Azat rivier. Tenslotte op de terugweg naar Echmiadzin, het ‘Vaticaan’ van Armenië. Je bezoekt de donkere, oeroude kathedraal, de schatkamer, slentert door de omliggende parken waar devote gelovigen picknicken en ziet de Zvartnots kathedraal.

local Hero

Ga lunchen bij een lokale familie waar de vrouwen in ovens in de grond het Armeens plat brood, bakken en stop onderweg bij de stalletjes waar dorpelingen zelfgemaakte jam, gepekelde groenten, fruit en lekkernijen verkopen.

Dag 3: Jerevan, excursie Geghard en Garni, Echmiadzin

‘s Ochtends bezoek je het in de rotsen uitgehouwen 4e -eeuws kloostercomplex van Geghard, een UNESCO erfgoed. Daarna door heuvelachtige landschap naar het dorpje Garni, een heidense zonnetempel uit de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Bereiding en lunch van traditioneel plat brood ca. € 20,- p.p.

 • Bereiding en lunch van traditioneel plat brood ca. € 20,- p.p.

Dag 4: Van Jerevan naar je homestay in Yeghegnadzor

Op weg naar Zuid-Armenië. De weg voert over de Ararat vlakte, waar je, inderdaad, een mooi uitzicht hebt op de besneeuwde top van Ararat (5137 m), de iconische berg die het symbool van Armenië is, maar sinds de 1e WO net over de grens in Turkije ligt. Aan de voet van de Armeense kant ligt, heel fotogeniek, het klooster Khor Virap, een van de highlights van Armenië.

Na Khor Virap verder naar het wijndorp Areni en de rode kliffen van het Novarank klooster, zonder meer een middeleeuws meesterwerk. De hoofdkerk is versierd met mooie bas-reliëfs. Je maakt hier wandeling door het rotsachtige landschap voordat je verder rijdt naar je homestay in Yeghegnadzor, waar je bijzonder overnacht bij een lokale familie.

Dag 4: Van Jerevan naar je homestay in Yeghegnadzor

Op weg naar Zuid-Armenië. De weg voert over de Ararat vlakte, waar je, inderdaad, een mooi uitzicht hebt op de besneeuwde top van Ararat (5137 m), de iconische berg die …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Areni. ca. € 20,- p.p.

 • Areni. ca. € 20,- p.p.

Dag 5: Yeghegnadzor, excursie Goris, Halidor & Tatev

Over kronkelige bergwegen naar Goris gelegen in een ruig berglandschap aan de Iraans/ Azerbeidzjaanse grens. Het plaatsje met zijn stenen huizen en beboomde lanen geeft je een indruk van het harde leven hier. In het verlaten grottendorp Khdzoresk maak je een wandeling door de gelijknamige kloof met zijn ‘swinging bridge’, off the beaten track.

Daarna verder naar Halidor en Tatev waar je de spectaculaire kabelbaan neemt (ca 6 km, ca € 15,- p.p.) over het ravijn van de Vorotan rivier. Hier staat ook het 9e-eeuwse Tatev klooster, dé universiteit van middeleeuws Armenië. Tenslotte naar het prehistorische Karahunj, een soort Armeens Stonehenge uit het 5e millennium voor Chr. De totale reistijd is ca. 5,5 uur.

local Hero

Bij het Tatev klooster kun je fijn lunchen in een lokaal restaurant met uitzicht op het klooster zelf.

Dag 5: Yeghegnadzor, excursie Goris, Halidor & Tatev

Over kronkelige bergwegen naar Goris gelegen in een ruig berglandschap aan de Iraans/ Azerbeidzjaanse grens. Het plaatsje met zijn stenen huizen en beboomde lanen geeft je een indruk van het …

︿

Dag 6: Actieve rondreis Armenië, via Sevan naar Dilijan

Na het ontbijt langs de middeleeuwse zijderoute verder noordwaarts. Je rijdt de pittoreske Selim Pass (2.014 m) op en stopt bij een Selim Caravanserai uit de 14e eeuw. Die gastvrijheid bood aan handelaren die langs de zijderoutes reisden. Tijdens een wandeling door de Alpine kan je onderweg locals tegenkomen die hier voor de zomer komen.

Je komt vanmiddag langs Sevan, op 1900 m. een van de grootste zoetwatermeren ter wereld en rijdt naar de top van het schiereiland Sevan. Vanaf het klooster Sevanavank heb je een goed uitzicht op het wateroppervlak van het meer met zijn steeds wisselende kleurschakeringen. Een bijzondere overnachting in een guesthouse in Dilijan. De totale reistijd vandaag is ca. 3 uur.

Dag 6: Actieve rondreis Armenië, via Sevan naar Dilijan

Na het ontbijt langs de middeleeuwse zijderoute verder noordwaarts. Je rijdt de pittoreske Selim Pass (2.014 m) op en stopt bij een Selim Caravanserai uit de 14e eeuw. Die gastvrijheid …

︿

Dag 7: Via Lastiver naar Gyumri

Een dag in de natuur. Dilijan, in de bossen van het gelijknamige nationaal park, was ooit vanwege de ongerepte natuur en zuivere lucht een populair kuuroord bij de Sovjets. Het gebied wordt ook wel het Klein Zwitserland van Armenië genoemd. Ook ga je naar het weinig bezochte Lastiver met zijn dichte bossen, ruige rivieren, klaterende watervallen en diepe grotten.

Inderdaad, een paradijs voor de outdoor liefhebber. Volop tijd om een korte trekking te maken waarbij je je even helemaal in een andere wereld waant. Kies voor rust en gooi je hengel uit in een van de visrijke rivieren of juist voor ziplinen over de beboste kloven. Het kan in overleg met je gids allemaal. Je overnacht in het stadje Gyumri. Reistijd totaal ca. 4 uur.

Dag 7: Via Lastiver naar Gyumri

Een dag in de natuur. Dilijan, in de bossen van het gelijknamige nationaal park, was ooit vanwege de ongerepte natuur en zuivere lucht een populair kuuroord bij de Sovjets. Het …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 20,- p.p.

 • Reken op ca. € 20,- p.p.

Dag 8: Gyumri naar Vardzia (Georgië)

Vanochtend eerst rondleiding door het historische centrum met zijn 19e -eeuwse huizen. Ooit stond Gyumri bekend om zijn rijke kunst, ambachten en tradities. Aan het begin van de middag bereik je bij Bavra de grens met Georgië, waar je van auto met chauffeur wisselt.

Na je oude chauffeur te hebben uitgezwaaid, maak je kennis met je nieuwe chauffeur. Samen op weg naar Vardzia: een uitgestrekt gangenstelsel verbindt 139 grotten, 409 kamers, 25 wijnkelders (jazeker) en 12 kapellen waar je waarschijnlijk dan enigszins benevelt je zonden kon overdenken. De kerk heeft mooie muurschilderingen. Diner en overnachting in een gezellig familiehotel in het plaatsje Vardzia. Reistijd totaal ca. 4 uur.

Dag 8: Gyumri naar Vardzia (Georgië)

Vanochtend eerst rondleiding door het historische centrum met zijn 19e -eeuwse huizen. Ooit stond Gyumri bekend om zijn rijke kunst, ambachten en tradities. Aan het begin van de middag bereik …

︿

Dag 9: Rondreis Georgië, Borjomi National Park kamperen

Een van de hoogtepunten van je actieve rondreis door Armenië en Georgië: wildkamperen in het grootste Nationale Park van Georgië, het 85.000 ha. grootte Borjomi Kharagauli park dat onder bescherming staat van het Wereld Natuurfonds. Je maakt er een 2 uur durende paardrijdtocht, een trekking en je hebt een bijzondere overnachting bij het kampvuur.

Hoewel het berglandschap een ruige indruk maakt, zeker als er mist hangt, is het park erg mooi: machtige bergtoppen, alpine weiden vol bloemen, maagdelijke naaldwouden, bruisende riviertjes en kristalheldere stroompjes, een luilekkerland voor outdoor liefhebbers en, hoewel het toerisme groeit, nog rustig en weg van de massa.

local Hero

Hiking en activiteiten zijn uiteraard onder voorbehoud van weersomstandigheden. Het park is heel veilig (ondanks het gehuil van een wolf in de verte!), de parkwachten houden alles scherp in de gaten. Zomers kan het warm zijn, maar ’s nachts daalt de temperatuur, zorg dus voor warme kleding en voldoende water (Borjomi staat bekend om zijn excellente mineraalwater)

Dag 9: Rondreis Georgië, Borjomi National Park kamperen

Een van de hoogtepunten van je actieve rondreis door Armenië en Georgië: wildkamperen in het grootste Nationale Park van Georgië, het 85.000 ha. grootte Borjomi Kharagauli park dat onder bescherming …

︿

Dag 10: Borjomi naar Gudauri

Na het ontbijt stap je op de mountainbike voor de trip naar de ingang, waar je auto met chauffeur staat te wachten. Strek je benen en laat je rijden naar de bronstijd: naar de 3 millennia oude ruïnes van de grottenstad Uplistsikhe, waar je kunt rondwandelen tussen de ruïnes. Ook in Ateni trek je je wandelschoenen weer aan: je maakt een wandeling in de mooie Ateni vallei en kloof.

Gaat het niet teveel in je benen zitten, dan kun je hier lunchen én de lokale wijn proeven. Over een eeuwenoude militaire hoofdweg richting Rusland trek je het grote Kaukasus gebergte over. Na het Ananuri fort naar het op 2200 m. hoogte gelegen skiresort Gudauri voor diner en overnachting. Je reistijd vandaag is ca. 5 uur totaal.

Dag 10: Borjomi naar Gudauri

Na het ontbijt stap je op de mountainbike voor de trip naar de ingang, waar je auto met chauffeur staat te wachten. Strek je benen en laat je rijden naar …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 20,- p.p.

 • Reken op ca. € 20,- p.p.

Dag 11: Actieve reis Georgië, via Truso naar Kazbegi

Vanuit Gudauri op weg naar het Kazbegi Nationaal park. Hier start je met een wandeling door de Truso vallei. Je hebt ruim de tijd in de natuur en de hoogteverschillen zijn beperkt. Eerst steek je de Tergi rivier over, dan wandel je stroomopwaarts de vallei in. Je komt langs oude nederzettingen (spectaculair uitzicht op de bergen) tot Ketrisi, een dorp waar je alleen in de zomer wat families vindt die hier kaas maken.

Daarna per auto naar het stadje Stepantsminda (ook wel Kazbegi genoemd). Is het helder, dan zie je de top van de 5047 m. hoge berg Kazbek. Diner en overnachting in een kleinschalig familiehotel. Reistijd ca. 1,5 uur totaal.

Dag 11: Actieve reis Georgië, via Truso naar Kazbegi

Vanuit Gudauri op weg naar het Kazbegi Nationaal park. Hier start je met een wandeling door de Truso vallei. Je hebt ruim de tijd in de natuur en de hoogteverschillen …

︿

Dag 12: Kazbegi, excursie naar Juta

Verder de bergen in naar de Sno Vallei. Eerst over asfalt maar dan een steil omhooglopende off-road piste naar Juta, een klein, afgelegen dorp, dat in de wintermaanden zelfs geheel afgesloten is van de rest van Georgië. Je merkt direct het verschil met het modernere Kazbegi: men woont en leeft hier nog traditioneel en houdt oude gebruiken in ere.

Vanuit Juta trek je door de natuur naar de voet (op 2550 m.) van de 3842 m. hoge Chaukhebi berg, een wandeltocht van ca. 4,5 uur. Ben je een echte diehard, dan kun je na je wandeling verder rijden naar de grens met Rusland. Hier is een korte klim (300 m. hoogteverschil) te maken naar de ruige Gveleti waterval.

Dag 12: Kazbegi, excursie naar Juta

Verder de bergen in naar de Sno Vallei. Eerst over asfalt maar dan een steil omhooglopende off-road piste naar Juta, een klein, afgelegen dorp, dat in de wintermaanden zelfs geheel …

︿

Dag 13: Kazbegi naar Tbilisi

Na alle natuur in Georgie is het tijd voor wat historie: voor je vertrek naar Tbilisi wandel je naar de 14e -eeuwse Gergeti kerk, op een heuvel bij de berg Kazbek. Daarna volg je de hoofdweg naar Tbilisi. Nog meer energie: maak onderweg, in Gudauri, een paragliding trip (een duo-sprong kost ca € 95,-). Vlak voor Tbilisi stop je in Mtskheta.

Mtskheta was de oude hoofdstad en sinds 300 na Chr. een belangrijk religieus centrum. Vanuit het intiem aanvoelende Jvari klooster (5e eeuw) heb je uitzicht op de onder UNESCO-bescherming staande Svetitskhoveli kathedraal, een overweldigend 11e eeuws gebouw vol Georgische religieuze pracht en praal. Reistijd totaal ca. 3 uur.

Dag 13: Kazbegi naar Tbilisi

Na alle natuur in Georgie is het tijd voor wat historie: voor je vertrek naar Tbilisi wandel je naar de 14e -eeuwse Gergeti kerk, op een heuvel bij de berg …

︿

Dag 14: Rondreis Georgië, verblijf Tbilisi

19e -eeuwse herenhuizen met hun houten balkons in de smalle straatjes van oud Tbilisi. Maar óók grootse boulevards met neoklassieke gebouwen. Verscholen 18e -eeuwse zwavelbaden én ultramoderne architectuur die in Rotterdam niet zou misstaan. In het Nationaal Museum (dicht op maandag) kun je een bijzondere goudschat bewonderen.

Pak in ieder geval de kabelbaan naar de heuvels voor een blik over de vallei: een mix van religieuze gebouwen, coole bars, restaurants en hippe hotelketens. Op de heuvels rond de stad staan het standbeeld van Moeder Georgië en Narikala, een kasteel uit de 4e eeuw.

Dag 14: Rondreis Georgië, verblijf Tbilisi

19e -eeuwse herenhuizen met hun houten balkons in de smalle straatjes van oud Tbilisi. Maar óók grootse boulevards met neoklassieke gebouwen. Verscholen 18e -eeuwse zwavelbaden én ultramoderne architectuur die in …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Comfort hotel, reken op ca. € 20,-. p.p.p.n. extra.

 • Comfort hotel, reken op ca. € 20,-. p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 20,- p.p

 • Reken op ca. € 20,- p.p

 • Reken op ca. € 85,- totaal

 • Reken op ca. € 85,- totaal

Dag 15: Rondreis Georgië - Armenië, vertrek Tbilisi

Alweer de laatste dag van je rondreis door Georgië en Armenië. Op eigen gelegenheid reis je naar de luchthaven van Tbilisi, voor je terugvlucht naar Amsterdam. Je reis zit er op.

Georgië en Armenië lenen zich naast al die historie goed voor een sportieve wandelvakantie. Wellicht dat je je reis hier en daar nog wat wilt verlengen of aanpassen. Dat kan, in overleg met je Georgië reis-expert kun je het actieve deel zo klein of groot maken als je wilt.

Dag 15: Rondreis Georgië - Armenië, vertrek Tbilisi

Alweer de laatste dag van je rondreis door Georgië en Armenië. Op eigen gelegenheid reis je naar de luchthaven van Tbilisi, voor je terugvlucht naar Amsterdam. Je reis zit er …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Lela

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Georgië: