ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Cuba met kinderen

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Havana - Viñales - Cienfuegos - Trinidad - Varadero
reissom:
va. € 805,- (p.p. 2 volwassenen / 2 kinderen) (Boek zelf je retourvlucht)

Een rondreis door Cuba met je kinderen? En dan meer zien dan op een all-inclusive vakantie? Wij deden het en kwamen enthousiast terug. Want Cuba leeft, de mensen zijn relaxt en met je huurauto en de van tevoren gereserveerde nachten in casas particulares kan er weinig misgaan. Oh ja, wel vroeg boeken, dan heb je precies de kleinschalige plekjes die je wilt. Je local Hero, je Cuba reisspecialist, regelt het voor je.

Na enkele dagen Havana stuur je langs tabaksplantages zover je kunt kijken. Je pakt de fietstaxi door de smalle straatjes van swingend Trinidad, één van de highlights van Cuba. En voor je het weet, speel je domino op een wankel tafeltje. Gewoon op straat, waar het al gauw gaat over sport. Met je handen, je voeten, een glimlach voor je kinderen: dit is het Cuba dat je niet wilt missen. 

Inclusief:

 • Transfer bij aankomst;
 • 7 dagen autohuur standaard (Renault Fluence of vergelijkbaar, groot genoeg voor 4 pers.) inclusief verzekering;
 • Alle overnachtingen met ontbijt;
 • Meet en greet dag 2;
 • Oldtimer tour Havana;
 • Wandeling of paardrijden tussen de tabaksvelden;
 • Bicitour met gids in Trinidad;
 • Assistentie local Hero.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • Overige maaltijden;
 • Eventuele upgrade hotel Varadero;
 • Extra's autohuur (meerkosten volle tank, drop-off, extra bestuurder, etc.);
 • Extra excursies indien gewenst;
 • Visum Cuba (ca. € 30,-).

Wat is de beste reistijd voor Cuba?

Je kunt eigenlijk het hele jaar een familiereis naar Cuba maken, in het droge seizoen kan het wel echt warm, boven de 30 C worden, in het natte seizoen valt wat meer regen. Qua klimaat ligt de beste reistijd voor Cuba tussen november en mei. Cuba ligt in de tropen en de gemiddelde temperatuur is ca. 27˚C. Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen in Cuba, een nat en een droog seizoen. De droge periode, van oktober tot mei kent een warm, droog klimaat, met temperaturen tussen de 27˚C en 30˚C. In de natte tijd, zo tussen mei en september, regent het, maar meestal alleen aan het eind van de dag en kort, maar dan wel hevig De luchtvochtigheid is hoog.

Heb ik een visum nodig voor Cuba? 

Voor Cuba moet je van te voren een visum aan vragen. Dat kan via de local Hero of gemakkelijk online via e-visums.nl. Reken op ca. € 35,- Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Cuba. Vertrekbelasting is niet verschuldigd meer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en update documenten beschikt.

Sinds 12 januari 2021 staat Cuba op de USA-lijst van landen die terrorisme sponsoren. Een gevolg van deze maatregel is dat je als reiziger niet kan deelnemen aan het Visa Waver programma en dus geen ESTA kan aanvragen. Wil je na je Cuba reis dus naar of via de USA reizen, dan dien je een B2 toeristen visum aan te vragen bij de ambassade van de USA, een proces dat langer en ingewikkelder is dan ESTA.

Zijn er vaccinaties verplicht voor Cuba? 

Voor Cuba zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis en DTP worden aangeraden voor je Cuba rondreis. Blijf je langer dan 2 tot 3 weken, dan eventueel ook buiktyfus. Ben je 7 dagen eerder in een land geweest waar gele koorts heerst, dan is een inenting daartegen verplicht. Je moet dat dan aantonen in je vaccinatieboekje. Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk, met minimaal 30-50% DEET.

Via de website van het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of check de website van GGD Reisvaccinaties voor actuele informatie.  De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Hoeveel tijdsverschil is er met Cuba? 

Op Cuba is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Welke kleding moet ik meenemen naar Cuba? 

Lekkere, liefst katoenen zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen voor je Cuba rondreis. Een jurkje, korte broek, T-shirt. En vergeet je badspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog praktisch tegen de muggen en evt. door hen over te dragen ziekte als Dengue, Zika etc.

Hoe betaal ik in Cuba? 

Op Cuba betaal je met de Cubaanse Peso (CUP). De ‘peso convertible’ de CUC, oftewel de toeristenpeso, is per 1 januari 2021 afgeschaft. Kijk voor je reis op een zgn. currency converter.

Neem genoeg contante euro's (niet beschadigde biljetten) mee, want pinnen in Cuba staat nog in de kinderschoenen, dus reken er maar niet op. Met je creditcard, Master of Visa, kun je contant geld opnemen bij de casa cambio’s, de wisselkantoortjes. Hier kun je ook je euro’s wisselen. Wissel ook een klein beetje gewone peso om op straat kleine dingen te kopen. Geld wisselen op straat is streng verboden en het risico niet waard.

Welke stekker wordt gebruikt in Cuba? 

De stopcontacten op Cuba werken op 110 volt. Deze zijn vaak wel anders dan in Nederland. Het is handig om voor je Cuba familiereis een wereldstekker mee te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Nieuw grote hotels in Cuba hebben vaak 220 volt. Een zaklamp voor als de elektriciteit uitvalt, is handig. Wifi is langzaam, er is nog nauwelijks breedband, maar de eerste verbindingen worden gelegd. In steeds meer hotels en in internetcafés in Cuba kun je sowieso wel terecht.

Hoe reis ik door Cuba? 

Het middel van vervoer voor individuele reizigers in Cuba is de huurauto. Let op dat je tijdig boekt: elk jaar zijn er periodes waarin het aantal huurauto’s op Cuba op is. Het is dan zo goed als onmogelijk nog een huurauto te vinden. Dit probleem is, nu Cuba steeds populairder wordt, voorlopig nog niet opgelost.

Met de informatie van je local Hero en wat woordjes Spaans kom je overal. Buiten Havana zijn de wegen rustig, twee-baans maar niet al te goed onderhouden. Snel gaat het dus niet.

De oude Amerikanen die je in Cuba ziet worden met steeds meer kunst en vliegwerk rijdend gehouden. De echt mooie exemplaren zijn het laatste decennium al aan het buitenland verkocht. Verder gebruiken de Cubanen alles wat vooruit komt, zoals paard en wagen enz.

Het openbaar vervoer in Cuba is redelijk maar het materieel is oud, vooral de stadsbussen, die vaak al een leven lang elders dienst deden. Wees dus niet verbaasd als je een Nederlandse stadsbus met het opschrift Leeuwarden of zo voorbij ziet rijden. Lange afstandsbussen van Viazul zijn comfortabel en rijden goed op tijd. Omdat ze prijzig zijn worden ze vooral gebruikt door buitenlanders en reizigers. Binnen de steden zijn er bicitaxi’s, fietstaxi’s.

 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

Je budget Cuba rondreis begint doorgaans in de hoofdstad Havana. Er zijn geen directe vluchten, meestal stap je over in Parijs, Frankfurt of Zurich. 

Kosten 

Reken op ca. € 800,- voor een retour in het laagseizoen. Reken in het hoogseizoen al snel €300- meer. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen

* KLM
* AirFrance 
* Iberia

Tijden 

* Houd er rekening mee dat je op de heenreis op dezelfde dag aankomt, op de terugreis altijd een dag later. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Doorgaans kom je laat in de middag aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.  
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap ook belangrijk. Je kunt beter direct vliegen, vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Sowieso is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips  

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken of aanbiedingen van TUIfly.  
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig.

Binnenlandse vluchten  

We raden je af om in Cuba binnenlands te vliegen, omdat binnenlandse vlucht(en) vaak last-minute worden verplaatst of ze zijn vertraagd. Het risico dat je je aansluitende internationale vlucht naar huis mist is daardoor groot. Vraag je local hero om alternatieve, betere opties, want die zijn er vaak voldoende. 

 

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Havana - Viñales - Cienfuegos - Trinidad - Varadero
reissom:
va. € 805,- (p.p. 2 volwassenen / 2 kinderen)
Een rondreis door Cuba met je kinderen? En dan meer zien dan op een all-inclusive vakantie? Wij deden het en …
︿

Inclusief:

 • Transfer bij aankomst;
 • 7 dagen autohuur standaard (Renault Fluence of vergelijkbaar, groot genoeg voor 4 pers.) inclusief verzekering;
 • Alle overnachtingen met ontbijt;
 • Meet en greet dag 2;
 • Oldtimer tour Havana;
 • Wandeling of paardrijden tussen de tabaksvelden;
 • Bicitour met gids in Trinidad;
 • Assistentie local Hero.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • Overige maaltijden;
 • Eventuele upgrade hotel Varadero;
 • Extra's autohuur (meerkosten volle tank, drop-off, extra bestuurder, etc.);
 • Extra excursies indien gewenst;
 • Visum Cuba (ca. € 30,-).
Wat is de beste reistijd voor Cuba? Je kunt eigenlijk het hele jaar een familiereis naar Cuba maken, in het droge …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Start familie rondreis Cuba, Havana

Als je op de luchthaven van Havana bent aangekomen, brengt een minibusje jou en je gezin via de buitenwijken naar je casa particular in het levendige oude centrum van Havana. De vervallen koloniale gevels, pleintjes en andere oldtimers die je voorbij rijden, je komt al snel in de sfeer van de jaren ’50 terecht. 

Je kleinschalige casa in Havana ligt centraal nabij de oude wijk: Havana Vieja en heeft alle faciliteiten. Verwacht geen gloednieuwe badkamer en weet dat in de oudere sfeervolle casas water- en elektriciteit soms kan uitvallen. Ga vanavond een hapje eten bij aan het plein met de grote kathedraal, je selfdrive gezinsreis door Cuba is begonnen. 

Dag 1: Start familie rondreis Cuba, Havana

Als je op de luchthaven van Havana bent aangekomen, brengt een minibusje jou en je gezin via de buitenwijken naar je casa particular in het levendige oude centrum van Havana. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n extra.

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n extra.

 • Centraal hotel. Reken op ca € 125,- p.p.p.n. extra.

 • Centraal hotel. Reken op ca € 125,- p.p.p.n. extra.

Dag 2 - 3: Ontdek Havana, oldtimer stadstour

In stijl verken je de wijken van de stad, stap in een oldtimer vandaag. Havana is opvallend groen: overal parken met standbeelden. Vedado, de oude villawijk, Miramar, de ambassadewijk, de boulevard de Malecon (de ‘’sofa’’ van Havana), het oude theater en de Plaza de Revolucion, waar je Castro bijna ‘’ziet’’ speechen, je bent écht op Cuba.

Voor je het weet zit je uit te blazen in een klein café, een Cuba libre voor je neus en de flarden van salsa in je oren. Toeristisch, maar toch een must is de bar van Ernest Hemmingway, Bodeguita del Medio. Het leukst op deze familiereis Cuba: slenteren door de smalle straatjes van de oude stad.

local Hero

Wanneer je een groot gezin hebt, dan regel ik meerdere oldtimers.

Dag 2 - 3: Ontdek Havana, oldtimer stadstour

In stijl verken je de wijken van de stad, stap in een oldtimer vandaag. Havana is opvallend groen: overal parken met standbeelden. Vedado, de oude villawijk, Miramar, de ambassadewijk, de …

︿

Dag 4: Autorondreis Cuba met kinderen, Havana naar Viñales

Vandaag stap je in de huurauto op weg naar Viñales, ca. 200 km en 4 uur rijden. Buiten Havana is er weinig verkeer, wordt het landschap snel groener en heuvelachtiger en na de provincie hoofdstad Piñar del Rio komen de platte karstbergen (mojotes) in zicht. Waar je ook kijkt zie je de tabaksplantages, dit is dé tabaksstreek en één van de highlights van je familiereis Cuba.

Viñales is een klein mooi gelegen plattelandsdorp, een goed uitgangspunt om de streek te leren kennen. Als je vroeg vertrekt kun je nog even langs Soroa en Las Terrazas rijden. Bij aankomst rijd je naar je kleinschalige casa particular voor een welkomstcocktail!

Dag 4: Autorondreis Cuba met kinderen, Havana naar Viñales

Vandaag stap je in de huurauto op weg naar Viñales, ca. 200 km en 4 uur rijden. Buiten Havana is er weinig verkeer, wordt het landschap snel groener en heuvelachtiger …

︿

Dag 5: Verken Viñales, wandelend of te paard door tabaksvelden

Je maakt een halve dag trip in een kleine groep met lokale gids. Te voet of te paard krijg je een goede indruk van de tabaksstreek van Cuba en de verspreid liggende boerderijen. De tabak wordt vooral verbouwd tussen oktober en maart.

Na de pluk worden de bladeren gedroogd onder de schuine daken van palmbladeren, die je overal ziet. Op de vruchtbare rode grond van de boerderijen wordt hard gewerkt en de inkomsten worden aangevuld met de verkoop van sigaren aan individuele Cuba reizigers zoals jij.

Dag 5: Verken Viñales, wandelend of te paard door tabaksvelden

Je maakt een halve dag trip in een kleine groep met lokale gids. Te voet of te paard krijg je een goede indruk van de tabaksstreek van Cuba en de …

︿

Dag 6: Cuba met kinderen, van Vinales naar Cienfuegos

Een lange reisdag van ca. 500 km. Je stapt al vroeg in je huurauto voor de rit richting Havana en beroemde Varkensbaai, waar de USA Cuba is binnengevallen. Bij aankomst in Cienfuegos aan de voet van het Escambray gebergte naar je casa particular. Je verblijft in het centrum van Cienfuegos, dat opvalt door de 19e eeuwse gebouwen in Franse stijl.

In het voetgangersgebied heerst een gemoedelijke drukte en overal zie je paardenkoetsjes. Ga ’s avonds nog even naar de baai net als de Cubanen die hier komen voor de zonsondergang en om wat te drinken. De perfecte plek om je dag af te sluiten tijdens je familie rondreis Cuba. Liever cultuur: neem dan een kijkje bij het Teatro Tomás Terry.

Dag 6: Cuba met kinderen, van Vinales naar Cienfuegos

Een lange reisdag van ca. 500 km. Je stapt al vroeg in je huurauto voor de rit richting Havana en beroemde Varkensbaai, waar de USA Cuba is binnengevallen. Bij aankomst …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • hier zijn weinig casas dus kan alleen op aanvraag en bij beschikbaarheid.

 • hier zijn weinig casas dus kan alleen op aanvraag en bij beschikbaarheid.

Dag 7: Cienfuegos naar Trinidad, slapen in casa particulares

Vandaag is het maar een klein stukje, ca. 85 km naar Trinidad. Het stadje is gebouwd op een heuvel en door Unesco uitgeroepen tot World Heritage site en een hoogtepunt van Cuba. In het knusse centrum verplaatst men zich te voet, per ezel of met paard en wagen. Langs de zanderige, koloniale straatjes met kinderkopjes liggen pastelkleurige huizen allemaal met rode daken.

De bezienswaardigheden vind je rond de centrale Plaza Major. Vanaf de kerk met zijn gele klokkentoren en het klooster San Francisco heb je er een goed uitzicht op. Hoe Trinidad er uit zag in de tijden van de welvarende suikerindustrie zie je in het historisch museum. In de paladars, kun je voordelig eten. Je slaapt in een casa particular in Trinidad's oude centrum. 

local Hero

De casa particular is de Cubaanse variant van een Bed & Breakfast. Hier ideaal want in het oude centrum, waar je wilt zitten, zijn bijna geen hotels. Je casa heeft douche/wc, airco, warmwater en elektra maar verwacht geen tv of wifi. Doorgaans woont de Cubaanse familie in een afgescheiden deel van het huis en krijg je een eigen sleutel. Soms maak je echt kennis met het gezin maar dat is niet altijd zo.

Dag 7: Cienfuegos naar Trinidad, slapen in casa particulares

Vandaag is het maar een klein stukje, ca. 85 km naar Trinidad. Het stadje is gebouwd op een heuvel en door Unesco uitgeroepen tot World Heritage site en een hoogtepunt …

︿

Dag 8 - 9: Rondreis Cuba met kinderen, bicitour Trinidad

Eerst een kijkje achter de schermen: je maakt kennis met het echte leven op Cuba. Met je Engelssprekend gids en bici-taxi verken je de plekken waar je meestal aan voorbij gaat. Je komt langs schooltjes, een wasserij, tabaks- en keramiekfabriekjes, maakt een praatje met verkopers van fruit, en suikerriet en bezoekt winkeltjes met rijst, zeep en ananas.

Onze Cubaanse gids vertelde ons over de gezondheidszorg, de scholen, het inkomen en hoe alles met kunst en vliegwerk toch geregeld wordt. ’s Middags kun je wandelen in de groene omgeving of een fiets huren om naar het strand te gaan. Mis ’s avonds het casa de la Musica niet. Overal staan mensen te praten, men maakt muziek en soms, op de trappen, een compleet concert. Een Cuba dat nog steeds bestaat!

Dag 8 - 9: Rondreis Cuba met kinderen, bicitour Trinidad

Eerst een kijkje achter de schermen: je maakt kennis met het echte leven op Cuba. Met je Engelssprekend gids en bici-taxi verken je de plekken waar je meestal aan voorbij …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • naar Los Pilones. Reken op ca. € 25,- p.p.

 • naar Los Pilones. Reken op ca. € 25,- p.p.

Dag 10: Van swingend Trinidad naar het strand van Varadero

Vanochtend rijd je in 3,5 uur door naar Varadero, dé badplaats van Cuba. Een heel andere wereld, hier staat alles in het teken van het lange witte zandstrand en lekker ontspannen. Na een rondreis over Cuba is dat ook wel even fijn: gewoon toeristisch rondwandelen, wat shoppen op de souvenirmarkt en meer keus uit de betere restaurants, wat in de rest van Cuba nog wel eens lastig is.

Je verblijft niet ver van de boulevard in één van onze casas particulares. Het strand van Varadero ligt nooit verder dan 100 meter. Tijdens deze selfdrive gezinsreis door Cuba is een verblijf in een all-inclusive hotel ook mogelijk. Kijk hiervoor bij de optie upgrade hotel.

Dag 10: Van swingend Trinidad naar het strand van Varadero

Vanochtend rijd je in 3,5 uur door naar Varadero, dé badplaats van Cuba. Een heel andere wereld, hier staat alles in het teken van het lange witte zandstrand en lekker …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra

 • Naar Rio Canimar. Dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45,- p.p. Ter plaatse boeken.

 • Naar Rio Canimar. Dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45,- p.p. Ter plaatse boeken.

 • 4 sterren all-inclusive, 2 kamers: 2 volw/kind. Reken op ca. € 360 per nacht

 • 4 sterren all-inclusive, 2 kamers: 2 volw/kind. Reken op ca. € 360 per nacht

Dag 11 - 12: Laatste dag van je familiereis door Cuba, terugvlucht

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, check je met het gezin uit in je hotel. Vlieg je terug vanaf Varadero, dan neem je zelf een taxi naar de dichtbijgelegen luchthaven. Vlieg je vanaf Havana, dan krijg je een transfer van ca. 1,5 uur waarna je aan boord gaat van je vliegtuig.

Aankomst in Amsterdam is in de loop van de volgende ochtend, je gezinsreis door Cuba zit er toch echt op. Liever je reis met kinderen verlengen? Of wat meer luxe slapen? Vraag je local Hero, je Cuba reis-expert, naar de mogelijkheden.

Dag 11 - 12: Laatste dag van je familiereis door Cuba, terugvlucht

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, check je met het gezin uit in je hotel. Vlieg je terug vanaf Varadero, dan neem je zelf een taxi naar de dichtbijgelegen …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Cuba: