Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Cuba autorondreis de leukste

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Havana - Viñales - Soroa - Playa Larga - Trinidad - Varadero
reissom:
va. € 1480,- (p.p. 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Met een oldtimer door Havana cruisen. Die beroemde Cubaanse sigaren roken met een Cuba Libre in de hand en de vrolijke salsa op de achtergrond. Even heerlijk bijkomen aan één van de tropische witte stranden.

Al wordt Cuba steeds drukker, tot 3 weken voor vertrek kunnen we nog van alles regelen. Alleen het regelen van je huurauto, zo kort voor vertrek, is afhankelijk van de periode waarin je wilt reizen. 

Tijdens deze Cuba rondreis van 2 weken doe je een rondje over de westkant, waarbij de afstanden beperkt blijven zodat je rustig kunt rijden met je huurauto. Je wandelt tussen de tabaksvelden van Vinales, snorkelt tussen de koralen aan de rustige stranden van Playa Larga en verkent het gezellige stadje Trinidad. 

Een verlenging van je Cuba vakantie reis kan, maar in elk geval eindig je met wat relaxte dagen in Varadero, dé badplaats van Cuba. Iets te vieren? Of gewoon iever een Cuba rondreis met meer luxe? Ook dat kan je local Hero, je lokale Cuba reisspecialist, voor je regelen.

Inclusief:

 • Airporttransfer bij aankomst; 
 • 10 dagen autohuur medium automatic model inclusief autoverzekering;
 • Alle overnachtingen met ontbijt;
 • Oldtimer tour Havana;
 • Wandeling of paardrijden tussen de tabaksvelden;
 • Bicitour met gids in Trinidad;
 • Meet/greet dag 2;
 • Assistentie local Hero.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht)
 • Overige maaltijden;
 • Eventuele upgrade hotel Varadero;
 • Extra's autohuur (meerkosten volle tank, drop-off, extra bestuurder, automaat, etc.);
 • Extra excursies indien gewenst;
 • Visum Cuba (ca. € 30,-)

Wat is de beste reistijd voor Cuba? 

Je kunt eigenlijk het hele jaar naar Cuba reizen, in het droge seizoen kan het wel echt warm, boven de 30 C worden, in het natte seizoen valt wat meer regen. Qua klimaat ligt de beste reistijd voor Cuba tussen november en mei. Cuba ligt in de tropen en de gemiddelde temperatuur is ca. 27˚C. Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen in Cuba, een nat en een droog seizoen. De droge periode, van oktober tot mei kent een warm, droog klimaat, met temperaturen tussen de 27˚C en 30˚C. In de natte tijd, zo tussen mei en september, regent het, maar meestal alleen aan het eind van de dag en kort, maar dan wel hevig De luchtvochtigheid is hoog.

Wat voor visum heb ik nodig voor Cuba?

Voor Cuba moet je van te voren een visum aan vragen. Dat kan via de local Hero of gemakkelijk online via e-visums.nl. Reken op ca. € 35,- Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Cuba. Vertrekbelasting is niet verschuldigd meer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en update documenten beschikt.

Sinds 12 januari 2021 staat Cuba op de USA-lijst van landen die terrorisme sponsoren. Een gevolg van deze maatregel is dat je als reiziger niet kan deelnemen aan het Visa Waver programma en dus geen ESTA kan aanvragen. Wil je na je Cuba reis dus naar of via de USA reizen, dan dien je een B2 toeristen visum aan te vragen bij de ambassade van de USA, een proces dat langer en ingewikkelder is dan ESTA.

Zijn er vaccinaties verplicht voor Cuba? 

Voor Cuba zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis en DTP worden aangeraden voor je Cuba rondreis. Blijf je langer dan 2 tot 3 weken, dan eventueel ook buiktyfus. Ben je 7 dagen eerder in een land geweest waar gele koorts heerst, dan is een inenting daartegen verplicht. Je moet dat dan aantonen in je vaccinatieboekje. Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk, met minimaal 30-50% DEET.

Via de website van het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of check de website van GGD Reisvaccinaties voor actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Is er tijdverschil met Cuba? 

Op Cuba is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Welke kleding moet ik meenemen naar Cuba? 

Lekkere, liefst katoenen zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen voor je Cuba rondreis. Een jurkje, korte broek, T-shirt. En vergeet je badspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog praktisch tegen de muggen en evt. door hen over te dragen ziekte als Dengue, Zika etc.

Hoe betaal ik in Cuba? 

Op Cuba betaal je met de Cubaanse Peso (CUP). De ‘peso convertible’ de CUC, oftewel de toeristenpeso, is per 1 januari 2021 afgeschaft. Kijk voor je reis op een zgn. currency converter.

Neem genoeg contante euro's (niet beschadigde biljetten) mee, want pinnen in Cuba staat nog in de kinderschoenen, dus reken er maar niet op. Met je creditcard, Master of Visa, kun je contant geld opnemen bij de casa cambio’s, de wisselkantoortjes. Hier kun je ook je euro’s wisselen. Wissel ook een klein beetje gewone peso om op straat kleine dingen te kopen. Geld wisselen op straat is streng verboden en het risico niet waard.

Welke stekker heb ik nodig in Cuba? 

De stopcontacten op Cuba werken op 110 volt. Deze zijn vaak wel anders dan in Nederland. Het is handig om voor je Cuba rondreis een wereldstekker mee te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Nieuw grote hotels in Cuba hebben vaak 220 volt. Een zaklamp voor als de elektriciteit uitvalt, is handig. Wifi is langzaam, er is nog nauwelijks breedband, maar de eerste verbindingen worden gelegd. In steeds meer hotels en in internetcafés in Cuba kun je sowieso wel terecht.

Hoe reis ik door Cuba?

Het middel van vervoer voor individuele reizigers in Cuba is de huurauto. Let op dat je tijdig boekt: elk jaar zijn er periodes waarin het aantal huurauto’s op Cuba op is. Het is dan zo goed als onmogelijk nog een huurauto te vinden. Dit probleem is, nu Cuba steeds populairder wordt, voorlopig nog niet opgelost.

Met de informatie van je local Hero en wat woordjes Spaans kom je overal. Buiten Havana zijn de wegen rustig, twee-baans maar niet al te goed onderhouden. Snel gaat het dus niet.

De oude Amerikanen die je in Cuba ziet worden met steeds meer kunst en vliegwerk rijdend gehouden. De echt mooie exemplaren zijn het laatste decennium al aan het buitenland verkocht. Verder gebruiken de Cubanen alles wat vooruit komt, zoals paard en wagen enz.

Het openbaar vervoer in Cuba is redelijk maar het materieel is oud, vooral de stadsbussen, die vaak al een leven lang elders dienst deden. Wees dus niet verbaasd als je een Nederlandse stadsbus met het opschrift Leeuwarden of zo voorbij ziet rijden. Lange afstandsbussen van Viazul zijn comfortabel en rijden goed op tijd. Omdat ze prijzig zijn worden ze vooral gebruikt door buitenlanders en reizigers. Binnen de steden zijn er bicitaxi’s, fietstaxi’s.

 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

Je budget Cuba rondreis begint doorgaans in de hoofdstad Havana. Er zijn geen directe vluchten, meestal stap je over in Parijs, Frankfurt of Zurich. 

Kosten 

Reken op ca. € 800,- voor een retour in het laagseizoen. Reken in het hoogseizoen al snel €300- meer. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen

* KLM
* AirFrance 
* Iberia

Tijden 

* Houd er rekening mee dat je op de heenreis op dezelfde dag aankomt, op de terugreis altijd een dag later. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Doorgaans kom je laat in de middag aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.  
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap ook belangrijk. Je kunt beter direct vliegen, vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Sowieso is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips  

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken of aanbiedingen van TUIfly.  
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig.

Binnenlandse vluchten  

We raden je af om in Cuba binnenlands te vliegen, omdat binnenlandse vlucht(en) vaak last-minute worden verplaatst of ze zijn vertraagd. Het risico dat je je aansluitende internationale vlucht naar huis mist is daardoor groot. Vraag je local hero om alternatieve, betere opties, want die zijn er vaak voldoende. 

 

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Havana - Viñales - Soroa - Playa Larga - Trinidad - Varadero
reissom:
va. € 1480,- (p.p. 2 volwassenen)
Met een oldtimer door Havana cruisen. Die beroemde Cubaanse sigaren roken met een Cuba Libre in de hand en de …
︿

Inclusief:

 • Airporttransfer bij aankomst; 
 • 10 dagen autohuur medium automatic model inclusief autoverzekering;
 • Alle overnachtingen met ontbijt;
 • Oldtimer tour Havana;
 • Wandeling of paardrijden tussen de tabaksvelden;
 • Bicitour met gids in Trinidad;
 • Meet/greet dag 2;
 • Assistentie local Hero.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht)
 • Overige maaltijden;
 • Eventuele upgrade hotel Varadero;
 • Extra's autohuur (meerkosten volle tank, drop-off, extra bestuurder, automaat, etc.);
 • Extra excursies indien gewenst;
 • Visum Cuba (ca. € 30,-)
Wat is de beste reistijd voor Cuba?  Je kunt eigenlijk het hele jaar naar Cuba reizen, in het droge seizoen kan …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Start auto rondreis Cuba, casa particulares Havana

Als je op de luchthaven van Havana bent aangekomen, zorgen we voor een transfer. Deze transfer brengt je vanaf de luchthaven door de buitenwijken naar je casa particulares in het levendige oude centrum. De vervallen koloniale gevels, pleintjes en verschillende oldtimers die je (zolang het nog duurt) voorbij ziet komen, je komt al snel in de sfeer van de jaren ’50 terecht. Een mooi begin van je auto rondreis door Cuba.

Je kleinschalige casa ligt centraal nabij de oude wijk: Havana Vieja en heeft alle faciliteiten. Verwacht geen gloednieuwe badkamer en weet dat in de oudere sfeervolle casas water- en elektriciteit soms kan uitvallen.

local Hero

Ga vanavond een hapje eten bij aan het plein met de grote kathedraal. Op het balkon heb je een prachtig uitzicht over het verlichte plein beneden.

Dag 1: Start auto rondreis Cuba, casa particulares Havana

Als je op de luchthaven van Havana bent aangekomen, zorgen we voor een transfer. Deze transfer brengt je vanaf de luchthaven door de buitenwijken naar je casa particulares in het …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra

 • Ik start luxe. Reken op ca € 125,- p.p.p.n. extra.

 • Ik start luxe. Reken op ca € 125,- p.p.p.n. extra.

Dag 2 - 3: Ontdek Havana, oldtimer tour

In stijl verken je de wijken van de stad, stap weer in de oldtimer vandaag. Havana is opvallend groen: overal parken met standbeelden. Vedado, de oude villawijk, Miramar, de ambassadewijk, de boulevard de Malecon (de ‘’sofa’’ van Havana), het oude theater en de Plaza de Revolucion, waar je Castro bijna ‘’ziet’’ speechen, je bent écht op Cuba.

Voor je het weet zit je uit te blazen in een klein cafe, een Cuba libre voor je neus en de flarden van salsa in je oren. Toeristisch, maar wellicht toch een must is de bar van Ernest Hemmingway, Bodequita del Media. Het leukst tijdens onze rondreis Cuba vonden wij op een parkbankje de Cubaanse dag voorbij te laten gaan.

local Hero

Aan het einde van dag 2 geeft de gids van de oldtimer tour je de Meet&Greet informatie. Hij neemt de reis met je door en beantwoordt je vragen. Handig, zodat je goed voorbereid aan je reis begint. 

Dag 2 - 3: Ontdek Havana, oldtimer tour

In stijl verken je de wijken van de stad, stap weer in de oldtimer vandaag. Havana is opvallend groen: overal parken met standbeelden. Vedado, de oude villawijk, Miramar, de ambassadewijk, …

︿

Dag 4: Auto rondreis Cuba, van Havana naar Viñales

Vandaag stap je in je huurauto en ga je op weg naar Viñales, ca. 200 km en 4 uur rijden. Buiten Havana is er weinig verkeer, wordt het landschap snel groener en heuvelachtiger en na de provincie hoofdstad Pinar del Rio komen de platte karstbergen (mojotes) in zicht. Waar je ook kijkt zie je de tabaksplantages, dit is dé tabaksstreek en één van de hoogtepunten van Cuba.

Viñales is een klein mooi gelegen plattelandsdorp, een goed uitgangspunt om de streek te leren kennen. Je slaapt in een casa particular. Je local Hero zorgt voor alle tips en tricks vooraf voor wat je onderweg moet weten. Een wegenkaart en plattegrondjes waar de casas liggen, krijg je van tevoren.

Dag 4: Auto rondreis Cuba, van Havana naar Viñales

Vandaag stap je in je huurauto en ga je op weg naar Viñales, ca. 200 km en 4 uur rijden. Buiten Havana is er weinig verkeer, wordt het landschap snel …

︿

Dag 5 - 6: Viñales, tour door de tabaksvelden

Je maakt een halve dagtrip door Viñales in een kleine groep met lokale gids. Te voet of te paard krijg je een goede indruk van de streek en de verspreid liggende boerderijen. De tabak wordt vooral verbouwd tussen oktober en maart. Na de pluk worden de bladeren gedroogd onder de schuine daken van palmbladeren, die je overal ziet. Neem een trek van een verse sigaar, gedoopt in honing, en voel je even een echte local.

In het centrum van Viñales, aan de hoofdstraat, vind je vele restaurantjes en barretjes waar je kunt lunchen, dineren of 's avonds een drankje kunt drinken. Overnacht je in een casa dan is het absoluut de moeite waard om een paar keer in de casa te eten. 

local Hero

Een paar bezienswaardigheden liggen buiten het dorp. Wil je de rust op zoeken, ga dan op verkenning naar de nabijgelegen Valle de Silencio (Vallei van de Stilte). Wandel of huur via je accommodatie een fiets (neem wat extra water mee voor onderweg). Ook kun je naar de Cueva del Indio met een ondergrondse rivier van 300 meter waar je met een bootje over kunt varen. Een andere plek buiten het dorp is de Mural de la Prehistoria, een mogote die is beschilderd met verschillende fases van de evolutie.

Lekker relaxen en een verfrissende duik in het zwembad? Bij hotel Los Jazmines mag je er tegen een kleine prijs gebruik van maken. Het ligt zo'n 3km vanaf het centrum de heuvel op, heb je meteen een prachtig uitzicht over de vallei. 

Dag 5 - 6: Viñales, tour door de tabaksvelden

Je maakt een halve dagtrip door Viñales in een kleine groep met lokale gids. Te voet of te paard krijg je een goede indruk van de streek en de verspreid liggende …

︿

Dag 7: Cuba individuele rondreis, van Viñales naar Soroa

Weer een hele andere kant van Cuba: Soroa is een klein bergresort nabij de westelijke Sierra del Rosario. Door de vele regen is het er groen en vruchtbaar, een paradijs voor natuurliefhebbers: overal hoor je vogels zingen en zie je hoge bomen, kleurige orchideeën en uitgestrekte (koffie) plantages.

Een ideaal gebied ook om tijdens je Cuba rondreis je auto uit te komen en per mountainbike langs de watervallen en koloniale estates een fietstocht te maken door de parkachtige omgeving. De afstand van Vinales naar Soroa leg je af in ca. 1,5 uur. Hoe eerder je vertrekt, hoe meer je kunt zien van de omgeving. Ga ’s avonds een hapje eten bij je knusse casa en geniet van de rust.

Dag 7: Cuba individuele rondreis, van Viñales naar Soroa

Weer een hele andere kant van Cuba: Soroa is een klein bergresort nabij de westelijke Sierra del Rosario. Door de vele regen is het er groen en vruchtbaar, een paradijs …

︿

Dag 8 - 9: Van Soroa naar het strand van Playa Larga

Playa Larga, zo’n 600 ha. vogelrijk mangrove gebied bezit een prachtig koraalrif: tussen Playa Larga en Playa Girón kun je op zo’n 17 plekken snorkelen of duiken tussen de kleurige vissen. Voordeel is dat je er zo vanaf de kust naar de koralen kunt zwemmen. Ook zijn er vele verborgen grotten en rotsstrandjes.

Playa Larga zelf, een klein plaatsje aan zee, staat qua toerisme nog in de kinderschoenen, er zijn hier nog maar weinig bars of restaurantjes, dus je eet bij je casa particulares. Je local Hero kan, afhankelijk van het seizoen een gids en diverse excursies regelen, de casa-eigenaar zorgt voor een lekker lunchpakket.

Dag 8 - 9: Van Soroa naar het strand van Playa Larga

Playa Larga, zo’n 600 ha. vogelrijk mangrove gebied bezit een prachtig koraalrif: tussen Playa Larga en Playa Girón kun je op zo’n 17 plekken snorkelen of duiken tussen de kleurige …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Met gids in je huurauto naar Enigma de las Rocas: zwemmen in diepblauw water en relaxen op het privestrand van Caleta Bueno. Reken op ca. € 22,- p.p.

 • Met gids in je huurauto naar Enigma de las Rocas: zwemmen in diepblauw water en relaxen op het privestrand van Caleta Bueno. Reken op ca. € 22,- p.p.

 • Ochtendexcursie met gids in je huurauto naar het moeras natuurpark Cienaga de Zapata. Van nov-febr. Vertrek ca. 09.00 uur. Reken op ca. € 22,- p.p. en neem insectenspray mee.

 • Ochtendexcursie met gids in je huurauto naar het moeras natuurpark Cienaga de Zapata. Van nov-febr. Vertrek ca. 09.00 uur. Reken op ca. € 22,- p.p. en neem insectenspray mee.

Dag 10: Auto rondreis Cuba, van Playa Larga naar Trinidad

Vandaag is de rijafstand ca 240 km, in ca 5 uur. Onderweg kun je eventueel nog naar Cienfuegos en een korte stop maken bij de waterval van El Nicho.

Trinidad ligt bijna aan de zuidkust en is gebouwd op een heuvel en door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site en één van de highlights van je individuele rondreis door Cuba. In het knusse centrum tref je nauwelijks oldtimers op straat, men verplaatst zich vooral te voet, ezel of met paard en wagen. Langs de smalle zanderige koloniale straatjes met kinderkopjes liggen pastelkleurige huizen, allemaal met rode daken.

local Hero

De wegen op Cuba zijn wel redelijk goed maar niet verlicht. Zorg er dus voor dat je ruim voor donker aankomt bij je casa.

Dag 10: Auto rondreis Cuba, van Playa Larga naar Trinidad

Vandaag is de rijafstand ca 240 km, in ca 5 uur. Onderweg kun je eventueel nog naar Cienfuegos en een korte stop maken bij de waterval van El Nicho.

Trinidad ligt …

︿

Dag 11: Verken kleurrijk Trinidad, casa particular Cuba

De meeste bezienswaardigheden in Trinidad vind je rond de centrale Plaza Major. Vanaf de kerk met zijn gele klokkentoren en het klooster San Francisco heb je een goed uitzicht. In het historisch museum kun je zien hoe Trinidad er in de tijden van de welvarende suikerindustrie uit zag. In de paladars, de lokale eethuisjes tegenwoordig beperkt toegestaan door de regering, kun je voordelig eten. 

Je slaapt in een kleinschalige casa particular in het oude centrum. Doorgaans woont de familie in een afgescheiden deel van het huis en krijg je een eigen sleutel. Elke casa heeft zijn eigen sfeer en manier van omgang. Je privacy wordt gewaarborgd, de ene familie houdt zich meer met je bezig dan de ander.

local Hero

De casa particulares is Cubaanse variant van bed&breakfast. Hier ideaal want in het oude centrum van Trinidad, waar je wilt zitten, zijn bijna geen hotels. Je kamer heeft douche/wc, airco, warmwater en elektra maar verwacht geen tv of wifi.

meet the locals

Dag 11: Verken kleurrijk Trinidad, casa particular Cuba

De meeste bezienswaardigheden in Trinidad vind je rond de centrale Plaza Major. Vanaf de kerk met zijn gele klokkentoren en het klooster San Francisco heb je een goed uitzicht. In …

︿

Dag 12: Auto rondreis Cuba, bicitour Trinidad

Vanochtend een kijkje achter de schermen: je maakt kennis met het echte leven op Cuba. Met je Engelssprekende gids en bici-taxi verken je de plekken waar je meestal aan voorbij gaat. Je komt langs schooltjes, een wasserij, tabaks- en keramiekfabriekjes. Maakt een praatje met verkopers van fruit en bezoekt winkeltjes met rijst, zeep en ananas.

Onze gids vertelde ons over de gezondheidszorg in Cuba, de scholen, het inkomen en hoe alles met kunst en vliegwerk toch geregeld wordt. ’s Middags kun je wandelen in de groene omgeving of een fiets huren om naar het strand te gaan. Mis ’s avonds het Casa de la Musica niet. Overal staan mensen te praten, men maakt muziek en vaak wordt op de trappen een compleet concert gegeven. Een Cuba dat nog steeds bestaat!

Dag 12: Auto rondreis Cuba, bicitour Trinidad

Vanochtend een kijkje achter de schermen: je maakt kennis met het echte leven op Cuba. Met je Engelssprekende gids en bici-taxi verken je de plekken waar je meestal aan voorbij …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Uitleg over de vele soorten cocktails en uiteraard proeven. Reken op ca. € 11,- p.p.

 • Uitleg over de vele soorten cocktails en uiteraard proeven. Reken op ca. € 11,- p.p.

Dag 13 - 14: Van Trinidad naar Varadero

Naar Varadero, dé badplaats van Cuba is het met je huurauto nog 4 uur rijden. Een heel andere wereld, hier staat alles in het teken van het lange witte zandstrand en lekker ontspannen. Na al die kilometers tijdens je individuele auto rondreis over Cuba is dat ook wel even fijn: gewoon toeristisch rondwandelen, wat shoppen op de souvenirmarkt en lekkere restaurants.

Je verblijft niet ver van de boulevard in een van onze casa particulares en het strand ligt nooit verder dan 100 meter. 

Dag 13 - 14: Van Trinidad naar Varadero

Naar Varadero, dé badplaats van Cuba is het met je huurauto nog 4 uur rijden. Een heel andere wereld, hier staat alles in het teken van het lange witte zandstrand …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil graag in luxe eindigen. Reken op ca. € 100,- tot € 125,- p.p.p.n. extra

 • Ik wil graag in luxe eindigen. Reken op ca. € 100,- tot € 125,- p.p.p.n. extra

 • Dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45,- p.p. Ter plaatse boeken..

 • Dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45,- p.p. Ter plaatse boeken..

Dag 15 - 16: Einde van je auto rondreis Cuba, terugvlucht

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, check je uit. Vlieg je terug vanaf Varadero, dan neem je zelf een taxi naar de dichtbijgelegen luchthaven.

Vlieg je vanaf Havana, dan krijg je een transfer van ca. 1,5 uur waar je aan boord gaat van je vliegtuig. Aankomst in Amsterdam in de loop van de volgende ochtend. Je Cuba rondreis en strand afsluiter zijn dan toch echt voorbij. Liever verlengen? Vraag je local Hero, je lokale Cuba reis-expert.

Dag 15 - 16: Einde van je auto rondreis Cuba, terugvlucht

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, check je uit. Vlieg je terug vanaf Varadero, dan neem je zelf een taxi naar de dichtbijgelegen luchthaven.

Vlieg je vanaf Havana, dan krijg …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Verleng je verblijf in Varadero. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

 • Verleng je verblijf in Varadero. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

Wat te vieren? Upgrade je Cuba reis

Een paar nachten luxe slapen in comforthotels en resorts in plaats van casa’s en privé transfers bij aankomst en vertrek? Je lokale Cuba reis-expert kan het voor je regelen.

Reken op een toeslag v.a. €157 p.p. Uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid en je reisseizoen. Voor reizen in het Cubaanse hoogseizoen geldt een aangepaste prijs. Benieuwd naar de opties voor jouw reisperiode, je local Hero kan je er meer over vertellen.

Wat te vieren? Upgrade je Cuba reis

Een paar nachten luxe slapen in comforthotels en resorts in plaats van casa’s en privé transfers bij aankomst en vertrek? Je lokale Cuba reis-expert kan het voor je regelen.

Reken op …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Luis

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Cuba: