Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Cuba

reisduur:
13 dagen / 12 nachten
route:
Havana - Cienfuegos - Trinidad - Varadero - Havana
reissom:
va. € 1365,- (p.p. 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Wil je naar Cuba, comfortabel slapen en niet te veel verplaatsen? Een korte reis maken over het westelijk deel van het eiland waarbij je vervoer en hotels top geregeld zijn? Dan is deze privé boetiek reis door Cuba een aanrader. Dat zit hem vooral in de gekozen 4 sterren hotels die, naast meer comfort dan de casas particulares, qua typisch Cubaanse sfeer nét dat beetje extra hebben.

Ook fijn: je hoeft niet zelf te rijden of de weg te zoeken. Onderweg lekker achteroverleunen en turen naar het verassend groene Cubaanse landschap en de kleurrijke dorpen. Je (Spaanstalige) privé chauffeur brengt je overal. Bovendien, 24/7 heb je de zekerheid van contact met je local Hero ter plaatse. Met de informatie over route, verblijfplaatsen en lokale activiteiten maak je je Cuba boetiek rondreis op maat.

Inclusief:

- alle privé transfers, inclusief aankomst- en vertrektransfers;
- overnachtingen in comfortabele casas en 4-5 sterren comfort hotels;
- ontbijt en in Varadero all-inclusive;
- diensten local Hero ter plaatse

Exclusief:
internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden;
- toeristenvisum ca €30 (via je local Hero te regelen)
- fooien;
- entrees bezienswaardigheden;
- overige facultatieve excursies.

Wat is de beste reistijd in Cuba? 

Je kunt eigenlijk het hele jaar naar Cuba reizen, in het droge seizoen kan het wel echt warm, boven de 30 C worden, in het natte seizoen valt wat meer regen. Qua klimaat ligt de beste reistijd voor Cuba tussen november en mei. Cuba ligt in de tropen en de gemiddelde temperatuur is ca. 27˚C. Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen in Cuba, een nat en een droog seizoen. De droge periode, van oktober tot mei kent een warm, droog klimaat, met temperaturen tussen de 27˚C en 30˚C. In de natte tijd, zo tussen mei en september, regent het, maar meestal alleen aan het eind van de dag en kort, maar dan wel hevig De luchtvochtigheid is hoog.

Heb ik een visum nodig in Cuba? 

Voor Cuba moet je van te voren een visum aan vragen. Dat kan via de local Hero of gemakkelijk online via e-visums.nl. Reken op ca. € 35,- Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Cuba. Vertrekbelasting is niet verschuldigd meer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en update documenten beschikt.

Sinds 12 januari 2021 staat Cuba op de USA-lijst van landen die terrorisme sponsoren. Een gevolg van deze maatregel is dat je als reiziger niet kan deelnemen aan het Visa Waver programma en dus geen ESTA kan aanvragen. Wil je na je Cuba reis dus naar of via de USA reizen, dan dien je een B2 toeristen visum aan te vragen bij de ambassade van de USA, een proces dat langer en ingewikkelder is dan ESTA.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Cuba? 

Voor Cuba zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis en DTP worden aangeraden voor je Cuba rondreis. Blijf je langer dan 2 tot 3 weken, dan eventueel ook buiktyfus. Ben je 7 dagen eerder in een land geweest waar gele koorts heerst, dan is een inenting daartegen verplicht. Je moet dat dan aantonen in je vaccinatieboekje. Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk, met minimaal 30-50% DEET.

Via de website van het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of check de website van GGD Reisvaccinaties voor actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Hoeveel tijdsverschil is er met Cuba? 

Op Cuba is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Welke kleding neem ik mee naar Cuba? 

Lekkere, liefst katoenen zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen voor je Cuba rondreis. Een jurkje, korte broek, T-shirt. En vergeet je badspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog praktisch tegen de muggen en evt. door hen over te dragen ziekte als Dengue, Zika etc.

Welke valuta is er in Cuba? 

Op Cuba betaal je met de Cubaanse Peso (CUP). De ‘peso convertible’ de CUC, oftewel de toeristenpeso, is per 1 januari 2021 afgeschaft. Kijk voor je reis op een zgn. currency converter.

Neem genoeg contante euro's (niet beschadigde biljetten) mee, want pinnen in Cuba staat nog in de kinderschoenen, dus reken er maar niet op. Met je creditcard, Master of Visa, kun je contant geld opnemen bij de casa cambio’s, de wisselkantoortjes. Hier kun je ook je euro’s wisselen. Wissel ook een klein beetje gewone peso om op straat kleine dingen te kopen. Geld wisselen op straat is streng verboden en het risico niet waard.

Welke stekker neem ik mee naar Cuba? 

De stopcontacten op Cuba werken op 110 volt. Deze zijn vaak wel anders dan in Nederland. Het is handig om voor je budget Cuba rondreis een wereldstekker mee te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Nieuw grote hotels in Cuba hebben vaak 220 volt. Een zaklamp voor als de elektriciteit uitvalt, is handig. Wifi is langzaam, er is nog nauwelijks breedband, maar de eerste verbindingen worden gelegd. In steeds meer hotels en in internetcafés in Cuba kun je sowieso wel terecht.

Hoe reis ik door Cuba? 

Het middel van vervoer voor individuele reizigers in Cuba is de huurauto. Let op dat je tijdig boekt: elk jaar zijn er periodes waarin het aantal huurauto’s op Cuba op is. Het is dan zo goed als onmogelijk nog een huurauto te vinden. Dit probleem is, nu Cuba steeds populairder wordt, voorlopig nog niet opgelost.

Met de informatie van je local Hero en wat woordjes Spaans kom je overal. Buiten Havana zijn de wegen rustig, twee-baans maar niet al te goed onderhouden. Snel gaat het dus niet.

De oude Amerikanen die je in Cuba ziet worden met steeds meer kunst en vliegwerk rijdend gehouden. De echt mooie exemplaren zijn het laatste decennium al aan het buitenland verkocht. Verder gebruiken de Cubanen alles wat vooruit komt, zoals paard en wagen enz.

Het openbaar vervoer in Cuba is redelijk maar het materieel is oud, vooral de stadsbussen, die vaak al een leven lang elders dienst deden. Wees dus niet verbaasd als je een Nederlandse stadsbus met het opschrift Leeuwarden of zo voorbij ziet rijden. Lange afstandsbussen van Viazul zijn comfortabel en rijden goed op tijd. Omdat ze prijzig zijn worden ze vooral gebruikt door buitenlanders en reizigers. Binnen de steden zijn er bicitaxi’s, fietstaxi’s.

 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

Je boetiek Cuba rondreis begint doorgaans in de hoofdstad Havana. Er zijn geen directe vluchten, meestal stap je over in Parijs, Frankfurt of Zurich. 

Kosten 

Reken op ca. € 800,- voor een retour in het laagseizoen. Reken in het hoogseizoen al snel €300- meer. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen

* KLM
* AirFrance 
* Iberia

Tijden 

* Houd er rekening mee dat je op de heenreis op dezelfde dag aankomt, op de terugreis altijd een dag later. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Doorgaans kom je laat in de middag aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.  
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap ook belangrijk. Je kunt beter direct vliegen, vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Sowieso is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips  

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken of aanbiedingen van TUIfly.  
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig.

Binnenlandse vluchten  

We raden je af om in Cuba binnenlands te vliegen, omdat binnenlandse vlucht(en) vaak last-minute worden verplaatst of ze zijn vertraagd. Het risico dat je je aansluitende internationale vlucht naar huis mist is daardoor groot. Vraag je local hero om alternatieve, betere opties, want die zijn er vaak voldoende. 

 

reisduur:
13 dagen / 12 nachten
route:
Havana - Cienfuegos - Trinidad - Varadero - Havana
reissom:
va. € 1365,- (p.p. 2 volwassenen)
Wil je naar Cuba, comfortabel slapen en niet te veel verplaatsen? Een korte reis maken over het westelijk deel van …
︿

Inclusief:

- alle privé transfers, inclusief aankomst- en vertrektransfers;
- overnachtingen in comfortabele casas en 4-5 sterren comfort hotels;
- ontbijt en in Varadero all-inclusive;
- diensten local Hero ter plaatse

Exclusief:
internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden;
- toeristenvisum ca €30 (via je local Hero te regelen)
- fooien;
- entrees bezienswaardigheden;
- overige facultatieve excursies.

Wat is de beste reistijd in Cuba?  Je kunt eigenlijk het hele jaar naar Cuba reizen, in het droge seizoen kan …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Start van je boetiek rondreis door Cuba, comfort hotel Havana

Na je internationale vlucht kom je aan op de luchthaven van Havana. Je chauffeur staat al te wachten en in een half uurtje ben je in je fijne hotel, hartje centrum. Tijd om je te installeren en wat op te frissen. Heb je na de lange vlucht nog energie, pak dan een taxi naar het bekende hotel National. Met een cuba libre of mojito ben je gelijk in de juiste stemming.

Het oude centrum, Habana Vieja, is dé plek waar je alle highlights, pleintjes en historische gebouwen van de stad vindt. Snuffel in de tweedehandsboeken op de markt bij Plaza de Armas, slenter langs de boulevard Paseo del Prado en bekijk de oldtimers bij El Capitolio. Ga net als de Habaneros na zonsondergang naar de Malecón en geniet van het uitzicht.

local Hero

Afhankelijk van de beschikbaarheid verblijf je in Santa Isabel of Palacio Marques de San Felipe. Ook andere comfort hotels zijn op aanvraag mogelijk.

Dag 1: Start van je boetiek rondreis door Cuba, comfort hotel Havana

Na je internationale vlucht kom je aan op de luchthaven van Havana. Je chauffeur staat al te wachten en in een half uurtje ben je in je fijne hotel, hartje …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Wil je nog een dagje langer blijven, je local Hero kan het regelen

  • Wil je nog een dagje langer blijven, je local Hero kan het regelen

Dag 2 - 3: Ontdek het koloniale Havana, oldtimer tour en stadswandeling

Voordat je rondreis door Cuba écht gaat beginnen, komt onze lokale vertegenwoordiger langs om ervoor te zorgen dat alle details van je reis duidelijk zijn. Vandaag verken je Havana in stijl: je gids neemt je in een authentieke oldtimer mee naar de meest interessante plekken in Havana.

Tijdens de stadswandeling daarna bezoek je het oude centrum en deelt je gids allerlei handige weetjes, tips en tricks en wat je nog meer in Havana kunt bezoeken. Voorbeeld: de wijk El Vedado op zo'n 10 minuten van het centrum per taxi. Hier kun je o.a. naar de Fábrica de Arte Cubano (een project van hedendaagse Cubaanse kunstenaars met live optredens en tentoonstellingen.

local Hero

Neem vanuit Old Havana in 10 min. de ferry naar Casablanca en Regal: historische wijken met een Afro Cubaanse sfeer en uitzicht op de stad. Opvallend: het marmeren Christus beeld dat van al van ver te zien is. Een bijzonder restaurant? La Guarida, wel tevoren reserveren. Een dagje extra? Ga naar Playas del Este op een half uurtje rijden. Mooi strand, in het weekend uiteraard druk en met veel muziek. Ja, je bent op Cuba!

Dag 2 - 3: Ontdek het koloniale Havana, oldtimer tour en stadswandeling

Voordat je rondreis door Cuba écht gaat beginnen, komt onze lokale vertegenwoordiger langs om ervoor te zorgen dat alle details van je reis duidelijk zijn. Vandaag verken je Havana in …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • privé dagtour met wandeling door de beroemde tabaksvelden. Incl. transfers.

  • privé dagtour met wandeling door de beroemde tabaksvelden. Incl. transfers.

Dag 4 - 5: Van Havana naar Cienfuegos (250 km, ca. 3 uur)

Na je ontbijt staat je privé chauffeur klaar voor het eerste traject over het eiland. Door het glooiende landschap en langs bananen- en suikerrietplantages naar de historische stad Cienfuegos. Verblijf in een 4-sterrenhotel met dakterras midden in het centrum. Overal historische gebouwen en een bijna Frans aandoende sfeer.

Rondom Parque José Martí vind je o.a. Teatro Tomás Terry en het Museo de las Artes Palacio Ferrer. Wandel langs de El Prado langs de Malecón naar het zuidelijke stadsdeel: Punta Gorda. De dag erop kun je naar de flamingo lagune Guanaroca, of naar kasteel El Jagua aan de overkant van de baai.

 

local Hero

Privé vervoer: meestal vertrek je rond 09.00 uur. Andere tijd? Laat het even weten als je het reisplan definitief maakt. Taxi’s kunnen soms wat minder comfortabel zijn dan hier, maar hebben wel airco (vraag de chauffeur als je die aan wilt hebben). Korte tussenstops kunnen altijd, wil je langer stoppen, laat dat dan tevoren inplannen.

Dag 4 - 5: Van Havana naar Cienfuegos (250 km, ca. 3 uur)

Na je ontbijt staat je privé chauffeur klaar voor het eerste traject over het eiland. Door het glooiende landschap en langs bananen- en suikerrietplantages naar de historische stad Cienfuegos. Verblijf …

︿

Dag 6: Van Cienfuegos naar Trinidad (90 km, ca. 1,5 uur)

Vanochtend een korte rit naar Trinidad, niet voor niets een van de highlights van je Cuba reis. De stad heeft een levendig historisch (autovrij) centrum (UNESCO-werelderfgoed) met imposante en kleurrijke huizen en gebouwen. Het is de ideale plek om een paar dagen te verblijven. Keuze genoeg qua gezellige restaurants en bars. 's Avonds vind je locals bij Las Escalinatas (trappen) die salsa dansen of van een cocktail genieten. 

Voor natuurliefhebbers kunnen we een wandeltocht regelen naar Topes de Collantes (voor de ervaren hiker) of naar het park El Cubano (zwemmen bij de waterval). Je kunt ook een paardrijdtocht maken naar Los Pilones. Niet ver liggen diverse stranden, zoals Playa Ancón. Je overnacht in Trinidad in een sfeervolle upmarket casa particular.

Dag 6: Van Cienfuegos naar Trinidad (90 km, ca. 1,5 uur)

Vanochtend een korte rit naar Trinidad, niet voor niets een van de highlights van je Cuba reis. De stad heeft een levendig historisch (autovrij) centrum (UNESCO-werelderfgoed) met imposante en kleurrijke …

︿

Dag 7 - 8: Boetiek rondreis Cuba, bici-tour door Trinidad en omgeving

Vandaag neem je met je lokale gids de bici-taxi door de interessante buitenwijken van Trinidad. Je rijdt langs staatswinkels, lokale fabrieken en scholen, een bijzonder inkijkje in het lokale leven van Trinidad. Ook ga je op een van deze dagen naar de voormalige suikerrietplantages in de groene vallei Valle de los Ingenios.

Ook even weg uit de stad? Ga dan naar Maria Aquilar (ca. 15 km), een minder toeristisch strand dan Playa Ancon. Heerlijk Caribisch. Pas wel op in het water (zee egels, rotsen) en regel tevoren alvast de taxi die je aan het eind van de dag weer terug brengt naar Trinidad. Alternatief is Playa la Boca, nog iets dichterbij. Lekker eten? Restaurant Giraud of Taberna La Cachánchara.

Dag 7 - 8: Boetiek rondreis Cuba, bici-tour door Trinidad en omgeving

Vandaag neem je met je lokale gids de bici-taxi door de interessante buitenwijken van Trinidad. Je rijdt langs staatswinkels, lokale fabrieken en scholen, een bijzonder inkijkje in het lokale leven …

︿

Dag 9 - 11: Van Trinidad naar het strand in Varadero (320 km, ca. 5 uur), All Inclusive

Na alle historie en lokale sfeer is het fijn om je comfortabele Cuba rondreis af te sluiten met een all-inclusive strandverblijf in Varadero. Deze drukke toeristische badplaats (de lokale sfeer is hier uiteraard anders) is vanwege het 20 km lange zandstrand al van oudsher de populairste strandbestemming.

Je verblijft in hotel Sol Palmeras of vergelijkbaar, voorzien van alle nodige faciliteiten, dus eigenlijk hoef je zelfs je hotel niet uit. Buiten tref je uiteraard volop strandplezier, watersport (duiken, snorkelen, kitesurfen), marktkraampjes, restaurants en gelegenheden om te ‘s avonds te dansen. De azuurblauwe zee, wuivende palmen en het witte zand maken het plaatje compleet.

Dag 9 - 11: Van Trinidad naar het strand in Varadero (320 km, ca. 5 uur), All Inclusive

Na alle historie en lokale sfeer is het fijn om je comfortabele Cuba rondreis af te sluiten met een all-inclusive strandverblijf in Varadero. Deze drukke toeristische badplaats (de lokale sfeer …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45,- p.p. Ter plaatse boeken.

  • dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45,- p.p. Ter plaatse boeken.

Dag 12 - 13: Einde van je comfort reis door Cuba, terug naar Havana airport

Struin na het ontbijt nog over het strand of neem nog een laatste duik in het zwembad. Aansluitend op je terugvlucht reis je het laatste traject (ca. 145 km, ca. 2,5 uur) per privé transfer terug naar Havana en de internationale luchthaven. Op het vliegveld stap je op je vlucht naar Amsterdam, waar je de volgende ochtend vroeg aankomt. Een bijzondere Cuba ervaring rijker.

Liever je reis wat verlengen of meer bijkomen tussendoor? Je local Hero kan op verschillende plekken in je rondreis extra dagen inplannen. Zo maak je samen je Cuba privé rondreis op maat.

Dag 12 - 13: Einde van je comfort reis door Cuba, terug naar Havana airport

Struin na het ontbijt nog over het strand of neem nog een laatste duik in het zwembad. Aansluitend op je terugvlucht reis je het laatste traject (ca. 145 km, ca. …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Luis

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Cuba: