Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Japan met kinderen

Lotte 17 januari 2024 Japan Reistips, reis met kinderen, avontuurlijke reis met kinderen

Japan is modern en futuristisch, en tegelijkertijd vol traditie, cultuur en tempels. Het is enorm afwisselend, heeft van alles te bieden voor jong en oud en is verassend geschikt als vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen.

In dit blog laten we je kennis maken met Japan en de beste activiteiten om te doen met je kinderen.

1. Een ritje in de trein

Een van de beste manieren om Japan te ontdekken met kinderen is per trein. Het is niet alleen handig en efficiënt, maar biedt ook (letterlijk) een uniek uitzicht op de Japanse cultuur en het landschap. Neem bijvoorbeeld de beroemde Shinkansen, ook wel bekend als de bullet train. Het is een snelle en comfortabele manier om de verschillende steden en regio's van het land te verkennen.

De stations zijn overzichtelijk en schoon en voor de kinderen is er altijd wel iets interessants te zien. Van langs flitsende kunstzinnige treinen tot eetstalletjes met de typisch Japanse Bento-lunchbox, ideaal voor tijdens de treinreis.

2. Samoerais, geisha’s en worstelaars

Japan heeft een rijke en unieke cultuur die al eeuwenlang bestaat. Leer meer over de Japanse cultuur door het bijwonen van traditionele (thee)ceremonieën, festivals en musea.

Bezoek bijvoorbeeld het Samoerai-museum en voel je even een heuse samoerai krijger zodra je wordt opgetogen met harnas en zwaard. Of, bezoek het Edo-Tokyo-museum in Tokyo, dat op een interactieve manier de geschiedenis en cultuur van de Tokyo-region laat zien. Wandel er door een typisch Japans huis en stap op een oude fiets.

Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan, staat dan weer bekend om zijn traditionele tempels, tuinen, en bijzondere geishacultuur. Ideaal om per fiets te ontdekken.

Tip: leuk met je kinderen is het bijwonen van een Sumo lunch experience, waarin je deze typische Japanse sport van dichtbij kunt aanschouwen. Bekijk onze voorbeeldreis Japan met kinderen, waarin je deze lunch kunt opnemen.

3Duik in de natuur van Japan

Japan staat bekend om zijn indrukwekkende natuur en landschappen. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Mt. Fuji, Japan's hoogste berg en een heiligdom voor de Japanners. Maak een wandeling en om de zonsopgang te zien. Of ga naar een van de vele parken of tuinen in Japan, zoals de Koraku-en in Okayama, waar je kan genieten van traditionele Japanse landschappen. Koop een lunch bij de supermarkt om de hoek en je hebt een ideale picknickplek met je kinderen.

Wil je wat meer van de gebaande paden? Reis dan naar de Japanse Alpen, in de Kiso Valley. Hier wandel je door bamboebossen, langs watervallen en rijstvelden. Overnachten doe je met je gezin bij een lokale familie in een traditionele Japanse minshuku.

Je Japan reis een luxe tintje geven? Duik letterlijk de natuur en dompel je onder in een zogenaamde onsen, natuurlijke thermale bronnen. Op de achtergrond de bergen en verder alleen het geluid van stromend rivierwater. Je ryokan, een traditioneel verblijf is een ware wellness. Zo beleef je de natuur in Japan niet alleen actie maar ook heel relaxed.

4. Proef de Japanse keuken

Eten in Japan, een lekker avontuur om te ontdekken met je kinderen. Niet alleen vers en smaakvol maar vaak ook een ware presentatie. Opgediend door een robot in futuristisch restaurant of ‘gewoon’ op straat bij een neon verlicht eettentje. Van de bekende sushi, ramen, tempura of onze persoonlijke favoriet okonomiyaki - een hartige pannenkoek gevuld met groenten, vlees en eventueel zeevruchten.

Tip: maak een streed food tour per fiets, één van de leukste manieren om een stad te proeven. Je vindt de Bike ’n sushi tour door Tokyo in onze Top 5 must do in Japan.

5. Bezoek spannende pretparken en waterparken

Voor een dagje pretpark reis je niet helemaal met je kinderen naar Azië, maar je kroost maak je er zeker blij mee. Japan heeft enkele van de leukste en meest unieke in Azië. Tokyo Disneyland en Disney Sea zijn twee van de meest populaire attracties in het land, overweeg je kaartjes tevoren online aan te schaffen. Daarnaast zijn er nog meer pretparken zoals Universal Studios Japan, Fuji-Q Highland en Nagashima Spa Land. 

Conclusie:

Reizen naar Japan met kinderen? Wij zeggen doen. Het land biedt een unieke mix van traditionele en moderne attracties en activiteiten. Of je nu geniet van de natuur, de cultuur of de keuken, Japan biedt iets voor iedereen. Een bezoek aan Japan is niet alleen een geweldige manier om je kinderen kennis te laten maken met een andere cultuur, maar ook om als gezin nieuwe ervaringen op te doen. Dus waar wacht je nog op? Begin nu met het plannen van je volgende gezinsvakantie naar Japan!

Laat je inspireren door onze familiereis Japan, een voorbeeldroute die je samen met local Hero Thijs aan kunt passen naar jouw wensen. Bekijk ook eens onze meest geboekte rondreis Japan en de betaalbare Japan rondreis.

Je reis een local touch? Meet the locals in Japan, want net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis. Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert.

Terug naar overzicht