ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Beste reistijd Japan

Adriënne 16 februari 2021 Japan Reistips, Beste reistijd

Het mystieke Japan: bosrijke heuvels, besneeuwde bergtoppen, hoge watervallen en pittoreske dorpjes met oude tempels, rode torii’s (traditionele poorten) en sierlijke theehuizen. Maar ook hypermoderne steden met hedendaagse architectuur, groene stadsparken en punctuele hogesnelheidstreinen die je comfortabel van stad naar stad brengen.

Een rondreis door Japan is afwisselend en maak je natuurlijk het liefst met een zonnetje en aangename temperaturen. Wat is de beste reistijd voor Japan? En welke bijzondere highlights mag je niet missen? Wij vertellen je er meer over in ons blog.

Beste reistijd Japan

Hoewel Japan het hele jaar door goed te bereizen is, worden de lente (april en mei) en herfst (september en oktober) toch vaak als beste reistijd Japan gezien. Niet alleen zijn de temperaturen in deze periode het meest aangenaam: in de lente tussen de 17 en 23 graden C en in de herfst tussen de 17 en 26 graden C, met de laagste temperaturen in het noorden. Er is nog een reden waarom deze maanden als beste reistijd Japan worden gezien. In de lente bloeit namelijk de bekende kersenbloesem in de bomen. Overal waar je kijkt kleuren de bomen wit/roze, een schilderachtig gezicht wanneer je over de bruggetjes door de stadsparken wandelt. In september en oktober kleurt Japan naar de herfst, de rood, oranje en geel gekleurde bomen kaatsen mooi af tegen de oude witte kastelen.

In de zomer kan de temperatuur in Japan oplopen tot de 30 graden C. Toch valt er door het subarctische klimaat en het subtropische klimaat in Japan, met name in de zomer, regelmatig een bui. Vooral in het zuiden en midden van het land kun je in deze periode een bui verwachten. Neem voor de zekerheid een paraplu mee, maar voor je het weet steekt de zon weer op. Kom je voor de winter en sneeuw naar Japan, dan kun je het beste reizen tussen januari en maart. De temperaturen liggen dan in het noorden rond het vriespunt en in de rest van het land rond de 10 graden Celsius.

To do’s Japan

Er is ontzettend veel te zien en doen, Japan biedt voor ieder wat wils. Van de steden tot de uitbundige natuur en eeuwenoude cultuur, je vindt het in Japan allemaal. Daarom een kleine greep uit onze Japan Top-5.

#Futuristisch Tokyo

Natuurlijk mag een bezoek aan de grootste stad ter wereld niet ontbreken. Het is, zeker bij aankomst, best overweldigend, maar wel met recht een echte must-see. In het futuristische en hypermoderne Tokyo vind je hoogbouw en kleurrijke billboards. Met de punctuele metro bezoek je gemakkelijk op eigen houtje alle highlights van de stad.

Heb je de tijd, dan is het een aanrader om Tokyo daarnaast ook op de fiets te verkennen. Met een gids fiets je tussen de hoge gebouwen via kleine achterafstraatjes naar de vismarkt. Hier verkopen marktmannen hun net gevangen vis, die ze nog voor je neus omtoveren in sushi. Zo vers proefde je sushi nog nooit.

#Theeceremonie in Kyoto

Kyoto is een Japanse stad die knus en gezellig aandoet. Je vindt er oude architectuur, geplaveide steegjes en houten huisje. De Geisha wijk Gion voelt aan als een kleine dorp, een unieke hideaway in de grote stad.

De eeuwenoude theeceremonies zijn een bijzondere beleving om bij te wonen. Het gaat niet alleen om het drinken van (Matcha) thee, maar vooral om de schoonheid van het ritueel die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Voor de Japanner is een theeceremonie een mindfull ritueel en vorm van meditatie. De theeceremonies worden uitgevoerd in traditionele theehuizen, waar je plaats neemt op de grond met artistieke werken aan de muur en de bekende schuifdeurtjes die de ruimte afsluiten. Een theeceremonie mag wat ons betreft niet ontbreken tijdens je rondreis door Japan.

#Badderen in een onsen

In Japan kun je jezelf ook heerlijk verwennen: stap in een ‘onsen’ en badder er rijkelijk op los. Een onsen is een natuurlijk heetwater bad, ontstaan in het vulkanische landschap van Japan en niet meer weg te denken uit de Japanse cultuur. De Japanner trekt er regelmatig even op uit om ultiem te relaxen in één van de natuurlijk heetwater bronnen die het land rijk is. De serene rust van de bergen, meren en heuvels op de achtergrond maken de ‘onsen-ervaring’ compleet. Op verschillende plekken in het land kun je even ‘onsen’. Wij raden je aan het te combineren met een overnachting, zo kom je optimaal tot rust.

Benieuwd naar meer highlights of bijzondere off the beaten track mogelijkheden, bekijk onze Japan Top-5 en alternatieve highlights.

Meer informatie

Wil je meer informatie over een rondreis? Vraag je local Hero Thijs om meer informatie. Of stel samen jouw ideale rondreis Japan op. Ter inspiratie, lees onze Japan rondreizen.

Terug naar overzicht