Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

De eerste keer naar China, onze tips

Corine 9 februari 2024 China Rondreis China, Top 5 China, China, Familireis China

De beslissing is gevallen. Het wordt een reis naar China. Maar dat land is zo enorm groot en er is zoveel te zien en te doen. Je bent er nog nooit geweest, dus hoe maak je nou een keuze uit die lange lijst met mogelijkheden? Onze local hero Stella heeft een handige top 5 gemaakt.

#1 Trektocht over de Chinese muur

Wereldberoemd en bijna een ‘verplicht’ onderdeel voor jouw individuele rondreis China is natuurlijk de Chinese muur. Je kunt hem natuurlijk gewoon bezoeken en er een klein stukje overheen lopen. Maar als je het goed wilt doen ga je mee met een 2-daagse trekking waarbij je écht over de muur trekt. Je klimt en daalt 11 kilometer lang, dus de beenspieren worden flink aan het werk gezet. Je wandelt langs de talloze hoge wachttorens naar een deel van de muur dat bijna niet gerenoveerd is. Je zult hier minder toeristen tegen komen. Wel zo fijn. Zo kan je nog meer genieten van het uitzicht over het bosrijke landschap.

#2 Fietsen door de hutongs van Peking

(Bijna) iedere Nederlander houdt van fietsen. Hoe leuk is het om ook tijdens je rondreis China op de stalen ros te springen? Op die manier kom je makkelijker op plekjes waar je anders niet zo snel verzeild raakt. Tijdens deze fietstocht kom je in de hutongs van Peking, oude traditionele stadswijken waar het een en al bedrijvigheid is. Je fietst al kronkelend door de steegjes langs werkplaatsen, tempeltjes en kleine houten huizen. En geen zorgen, je zult niet verdwalen. Je hoeft niet met de kaart in de hand zelf je route te bepalen, maar je fiets lekker achter je gids aan. Heb je er na de fietstocht nog geen genoeg van? Doorkruis de wijk dan nog eens te voet en ervaar de magische sfeer die er rond zondondergang in de hutongs hangt.

#3 Tibetaanse graslanden van Sichuan

Niet iets waar je direct aan zou denken, maar wel heel bijzonder om aan je rondreis China toe te voegen, zijn de graslanden van Sichuan met Tibetaanse invloeden. Een ruig gebied met besneeuwde bergtoppen, glinsterende meren en grazende yaks. Hier beleef je een heel andere wereld dan in het enorme Peking. Tijdens een meerdaagse trip kan je de valleien zelf ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ga te voet op pad. Of klim op de rug van een paard en laat je door dit uitgestrekte gebied rijden. Een hoogtepunt is Jiaju Tibetan village waar kleurrijke huizen in Tibetaanse stijl fel afsteken tegen het groen van de bergen. Ook indrukwekkend zijn de wachttorens van Suopo die hoog boven de bomen uitsteken. En natuurlijk bezoek je het 1000 jaar oude Tagong klooster waar je je tegoed kunt doen aan een momo, een Tibetaanse oliebol. Tip van Stella: Bezoek Sichuan tussen maart en november. Het gebied ligt wat hoger en in de maanden ervoor en erna wordt het erg koud.

#4 De Regenboogbergen van Zhangye

We blijven nog even bij indrukwekkende natuurgebieden. Minder bezocht en dus ‘off the beaten track’ zijn de regenboogbergen van Zangye Binggou Danxia Geological park. Bergtoppen zover je oog reikt in alle kleuren van de regenboog. Met open mond zul je dit magische landschap een poosje op je in laten werken. Als je je los kunt rukken van deze kleurenpracht, bezoek dan ook nog de Dafo tempel met het indrukwekkende, liggende boeddhabeeld in goud en rood. Vanaf de Muta pagode kan je (alweer) genieten van een wijds uitzicht. Dit keer niet over bergen, maar over de oude stad. En het mooie van dit alles? Het ligt verrassend dichtbij Xi’an en dus is het prima in te passen in je China rondreis.

#5  Oasestad Turpan, ruïnes & Zijderoute

Weer een heel andere beleving is een bezoek aan de oasestad Turpan. Kan het in Sichuan aardig koud worden, in Turpan is dat een heel ander verhaal. Door de lage ligging kan het hier wel 50 graden worden. Niet voor niets wordt Turpan de ‘oven van China’ genoemd. Ontmoet hier de vriendelijke locals en koop wat fruit bij hun straatstalletjes. In de bazaar is het een gezellige drukte van belang en je slalomt langs de ezelskarren die over de droge wegen ratelen. Je zou het nu niet direct zeggen, maar ooit liep hier de Zijderoute langs. Wandel tussen de eeuwenoude ruïnes van de handelsposten en waan je even in de oudheid. Heb je nog energie, huur dan een fiets en trap naar de grootste moskee van China, de Emin Minaret. Na de stoffige ruïnes die je eerder zag, is het een grote verrassing als je ineens akkers vol druivenranken ziet.

Rondreis China

Om je te je inspireren staan er voorbeeldreizen op onze website die je met local Hero Stella nog kunt aanpassen naar jouw wensen. Bekijk ook eens onze meest geboekte rondreis China en de China familiereis.

Terug naar overzicht