ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Beste reistijd Galapagoseilanden

Lotte 3 februari 2021 Galapagos Reistips, Beste reistijd

Een reis naar die bijzondere archipel. Eilandhoppen per boot en oog in oog staan met exotische en unieke dieren zoals de reuzenschildpad, blue footed boobies en zeeleeuwen. Natuurlijk ook snorkelen in de zee en relaxen op het strand. Heb je besloten op reis te gaan naar de Galapagos, dan wil je vast weten wat de beste reistijd voor deze bij Ecuador horende archipel is. Je leest het hier:

Zomer op de Galapagos (december - mei)

Van december tot en mei is het zomer. Deze periode wordt over het algemeen getipt als beste reistijd voor de Galapagoseilanden. Het is gemiddeld 30 graden en het water is niet veel kouder, met zo’n 27 graden. In deze maanden schijnt de zon veel, maar moet je ook rekening houden met regen, met een piek in maart. Het regent niet continu, meestal een keer per dag. Het voordeel is dat de Galapagos dan nog weelderiger en groener zijn. Bovendien is het een perfecte tijd om dieren te spotten. De groene zeeschildpadden leggen hun eieren op de stranden en onder water word je vriendelijk begroet door spelende zeeleeuwen.

Winter op de Galapagos (juni - augustus)

Het regenseizoen loopt ten einde in juni. Tot en met augustus wordt deze tijd gezien als het droge seizoen op de Galapagos. Tegelijkertijd schijnt de zon dan ook net wat minder, maar altijd nog wel zo’n zes tot acht uur per dag. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 21 en 28 graden. Zeevogels beginnen met hun broedseizoen en walvissen en dolfijnen zijn nu goed te spotten bij de kust van Isabela. Laat je dus niet weerhouden om in de zomervakantie naar de Galapagos te reizen. Omdat het vakantie periode is, is het wel drukker en liggen de vlucht- en accommodatie prijzen hoger.

Winter op de Galapagos (september – november)

Met zo’n 18 tot 25 graden is dit de koudste periode op de Galapagoseilanden. Het wordt gezien als het laagseizoen. De zee is ruwer en heb je snel last van zeeziekte, dan is deze periode niet aan te raden. Wel is het in deze tijd droog, worden in november de zeeleeuw pups geboren en zijn veel zeevogels aan het nestelen. Ander voordeel, er zijn niet zoveel andere reizigers die in deze maanden naar de Galapagos komen, waardoor de vlucht- en accommodatieprijzen lager zijn.

In het kort, beste reistijd Galapagos

De Galapagos is het hele jaar door een geschikte reisbestemming. Elke maand heeft wel iets unieks. De beste reistijd is tussen december en mei. Hoge temperaturen, af en toe een verfrissend buitje en warm zeewater om te snorkelen en duiken. Van juni tot en met augustus reis je in het koelere seizoen maar heb je een goede kans om dieren te spotten. Reis je tussen september en november dan reis je in het laagseizoen, maar kun je de eilandengroep ongestoord verkennen omdat er maar weinig andere reizigers zijn.

Op reis naar de Galapagos & Ecuador

Jouw eigen reis naar de Galapagoseilanden uitstippelen? Vraag local Hero Helen je te helpen. Ook voor combinaties met het vasteland van Ecuador. Bekijk de Galapagos voorbeeld routes op onze website, doe extra inspiratie op in de Galapagos Top 5 en check de mogelijkheden voor reizen op het vasteland van Ecuador.

Terug naar overzicht