ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Ecuador rondreis met je gezin

Lisanne 1 september 2021 Ecuador Gezin

De één vindt het spannend, de ander kan niet wachten en vindt het fantastisch: reizen met kinderen. Ecuador is zo’n bestemming waar je relatief makkelijk kunt rondreizen met kinderen. Reizen door Ecuador is niet alleen leuk met tieners, ook met peuters en kleuters is het een bijzonder avontuur om het land te ontdekken.

Een gezinsrondreis door Ecuador: twijfels of al plannen? Lees er alles over in deze blog:

Wat te doen in Ecuador met kinderen?

Ecuador heeft veel te bieden, waardoor je met het gezin altijd een afwisselende rondreis maakt. Van hiken door de hoogvlaktes in de Andes tot ziplinen in de jungle om vervolgens bij te komen op het strand of badderend in thermale bronnen: Ecuador heeft het. Doordat de verschillende landschappen op een korte afstand liggen van elkaar, zal je geen uren in een auto zitten of ellenlange reisdagen hebben. Dat is helemaal fijn wanneer de kids maar een korte spanningsboog hebben. 

Wat dacht je van een adrenalinekick voor de waaghalzen onder ons? Zo kan je samen met je tieners het groene, tropische regenwoud van Ecuador ontdekken of raft samen over de kolkende rivieren in Baños. Een echte aanrader is het beklimmen van de Cotopaxi vulkaan, waarbij je zowel klimmend als met de mountainbike de vulkaan trotseert. Onderweg er naar toe kom je langs valleien met lama’s & alpaca's, besneeuwde toppen en een knalblauwe lucht erboven. Stop even en sta stil bij de omgeving. Foto's maken van de wollige, schattig uitziende lama's hoort er natuurlijk ook bij. 

Niet zo’n behoefte aan sportieve activiteiten? Ook dan valt er in Ecuador genoeg te beleven. Badder in een resort op 3300 meter hoogte met uitzicht op de Andes. Trek samen met je kinderen de jungle in en ga op zoek naar toekans en tapirs. Het spotten van wilde dieren blijft interessant voor jong en oud, zelfs tieners rollen er hun bed voor uit. Inside tip: ga eens voor een nachtwandeling met gids. In de ‘stilte’ van de nacht hoor je duidelijk dat de dieren actief zijn en slingeren de apen boven je hoofd. In het licht van je zaklamp spot je de kaaimannen aan de oevers.

Ga verder de Amazone in en meet the locals in Isla Anaconda. Je bezoekt een familie uit een van de dorpen en leert over hun landbouw, de vele medicinale planten in het oerwoud en de traditionele jachtmethodes, zoals het gebruik van de cerbatana (blaaspijp) en het maken van vallen. Zo beleef je een jungle trekking op een andere manier, een ware local experience. Het is één van de highlights tijdens je gezinsreis door Ecuador. Daarnaast kun je ook in andere plaatsen een nachtje in een homestay slapen. Bijzonder om je peuter of kleuter te laten zien hoe mensen elders wonen en leven. Samen een potje voetballen, een handje helpen met de oogst en je zult zien hoe snel je met de locals mixt.

Daarnaast kun je eindeloos struinen door de knusse straatjes en kleurrijke markten van Quito, Cuenca, Otavalo en Guayaquil. Als het gaat om snacks, zijn tieners altijd wel te porren. Stop onderweg bij de streetfoodkraampjes in de steden en laat je tieners kennis maken met de lokale cuisine. Van stevige soepen en ceviche tot cuy (ja, cavia, wij zagen ze liever levend). Ga je liever meer off the beaten track in Ecuador? Bekijk dan eens onze alternatieve top 5 Ecuador wat je kunt zien en beleven zonder omringd te worden door een massa toeristen.

Waarom Ecuador met (jonge) kinderen?

Van jungle tot de hoogvlaktes van de Andes tot strand: Ecuador is een afwisselende bestemming. Het land kent unieke flora en fauna en biedt veel mogelijkheden tot sportieve activiteiten. Ideaal als je kinderen wat ouder zijn. Maar is Ecuador wel een bestemming voor peuters of kleuters? Het antwoord is: ja.

Tijdens je rondreis door Ecuador wil je de cultuur ontdekken maar ook voldoende vermaak hebben voor de jongste leden van het gezin. Want: als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin. Het land is vrij modern, maar wel authentiek en basic. Wil je luxe, dan betaal je er wel meer voor. Wissel je rondreis af door te verblijven in een homestay of blijf wat langer op één plek, slow travel. 

Combineer je Ecuador rondreis met de Galapagos eilanden

Wil je jouw gezinsreis door Ecuador een bijzonder tintje geven? Combineer dan je rondreis met een bezoek aan de Galapagos eilanden. Leer op deze manier het Zuid-Amerikaanse continent nog beter kennen. Leuk voor zowel ouder als kind, jong én oud.

Spot samen met je (jonge) kinderen de spelende zeehonden en de waggelende blue footed boobies. Of ga samen met je tieners zwemmen en ga op zoek naar meer wildlife. Naast de unieke exotische dieren, dé highlights van de Galapagos, heb je volop tijd voor zee en strand, fietsen, snorkelen en leer je de bewoners van deze eilanden van dichtbij kennen. 

Wil je liever een minder duur alternatief maar wel met een vergelijkbare ervaring? Dan raadt onze lokale reisspecialist, local Hero Helen, het eiland Isla de la Plata aan. Het is een betaalbaar alternatief, mét blue footed boobies en zeehonden. 

Enthousiast geworden?

Ben je helemaal overtuigd dat reizen met kinderen door Ecuador kan? Benieuwd naar de mogelijkheden én wil je inspiratie opdoen voor jouw eigen familierondreis door het veelzijdige Ecuador? Bekijk de rondreis Familiereis Ecuador met kinderen, of neem een kijkje bij onze andere voorbeeldrondreizen: Ecuador rondreis betaalbaar of Ecuador rondreis de leukste

Liever eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens onze top 5 Ecuador. Meer off the beaten track: bekijk dan onze alternatieve top 5 Ecuador. Onze lokale Ecuador reis-expert, local Hero Helen, kent het land als geen ander en ze helpt je graag bij het ontwerpen van jouw ideale reis op maat.

Terug naar overzicht