ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Beste reistijd Argentinië

Esmee 4 oktober 2022 Argentinië Reistips, Beste reistijd

Gaaf! Een rondreis Argentinië. Rondstruinen in de bruisende steden Mendoza en Buenos Aires, één worden met de natuur op Vuurland of op het randje van de wereld staan in de meeste zuidelijke stad Ushuaia. Dichter bij Antarctica kan je niet komen. Dit en nog veel meer, kun je beleven tijdens je rondreis Argentinië. Er is zoveel diversiteit in dit grote land, echt een bucketlist reis.

Wanneer je je rondreis Argentinië gaat plannen wil je natuurlijk de best mogelijke weersomstandigheden en zeker niet dat je reis letterlijk ‘in het water valt’. Het liefst ga je op pad tijdens de beste reistijd voor Argentinië. Maar wat is nu precies de beste periode om dit land te bezoeken? Dat hebben wij voor je onderzocht.

Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika. Het kent dan ook behoorlijke klimaat verschillen. De beste reistijd Argentinië kan dan ook erg verschillen per gebied. Belangrijk om mee te beginnen zijn de jaargetijden in Argentinië. Deze zijn precies het tegenovergestelde van onze Nederlandse jaargetijden. Wanneer het hier winter is, is het in Argentinië zomer en andersom. Daarnaast heersen er binnen het land nog diverse klimaten. In het noorden is er een aangenaam subtropisch klimaat, waarbij je wel rekening moet houden met de hoogte van de bergen qua temperatuur. Hoe verder je naar het zuiden afdaalt, hoe groter de verschillen worden. In het zuiden van Argentinië ligt bijvoorbeeld op de bergen eeuwige sneeuw.

De Argentijnse seizoenen

De Argentijnse seizoenen zijn dus het tegenovergestelde van de voor onze bekende seizoenen:

De maanden november t/m februari zijn de hoogseizoen maanden. Dan is het namelijk zomer in Argentinië. De temperaturen zijn dan het hoogst, vaak rond de 27ºC tot 30ºC. Vooral in het noorden en het midden van het land is het dan warm. Tip: neem wel een poncho/regenjas mee op reis. Naast de hoge temperaturen valt er in deze periode namelijk ook de meeste regen, vooral in het noordwesten van het land. De maand januari gaat daarbij aan kop met zo’n 140 mm.

Houd er rekening mee dat dit ook de drukke maanden zijn voor een reis naar Argentinië. De stranden zijn goed gevuld en de steden worden druk bezocht. Ook gaat in deze periode de prijs van de meeste accommodaties omhoog. De reis kan dus iets duurder uitvallen dan in eerste instantie wordt gedacht.

De maanden maart t/m mei en september t/m eind oktober / begin november kun je zien als het tussenseizoen voor Argentinië. Rond deze tijden van het jaar zal de Argentijnse herfst en lente tevoorschijn komen. De ideale tijd om het land te bezoeken. Het is minder warm dan in de zomer. De temperaturen zullen tussen de 22 ºC en 26 ºC schommelen. In deze periode is het bijvoorbeeld erg leuk om de stad Buenos Aires te bezoeken. De prijzen liggen dan lager dan in het hoogseizoen en de temperatuur is nog aangenaam. Ook is dit de periode waarin je goed het Argentijnse wild-life kan spotten. Zoals walvissen, zeehonden, pinguïns en veel vogels. Win-win zeggen we dan.

Geen overbodige tip: Neem tijdens je reis door Argentinië  warme kleding mee! Vooral ’s ochtends en ’s avonds kan het al flink afkoelen in deze periode.

De maanden juni t/m augustus vallen onder het laagseizoen. Met een uitzondering op de maand juli.

Voor de skiërs onder ons is juli een erg aantrekkelijke maand om naar het noorden van Argentinië af te reizen. Hier begint dan het wintersportseizoen, wel een erg druk bezochte periode. Geen après-ski maar mooi besneeuwde landschappen en diverse skipistes. Cerro Catedral is een van de grootste skigebieden met zo’n 120 kilometer aan piste.

De maanden juni en augustus zijn in Argentinië echt laagseizoen. Tijdens deze maanden sluiten veel accommodaties en restaurants hun deuren en trekt het toerisme weg. Als je houdt van de serene rust en wel tegen een beetje kou kunt, het midden en het noorden van het land zijn tijdens deze periode prima te bereizen. Houd er wel rekening mee dat er dan overal sneeuw kan liggen en dat veel plekken gesloten kunnen zijn.

De temperaturen in de skigebieden zijn natuurlijk vrij laag maar tijdens de Argentijnse winter liggen de temperaturen in het binnenland rond de 17ºC. In vergelijking met Nederlandse winters, prima te doen.

Kortom, reis naar Argentinië in de maand..

Je kunt dus wel concluderen dat er in elk jaargetijde wel afgereisd kan worden naar het mooie Argentinië. De beste reistijd hangt af van je doel, periode en gebied. Toch willen we je een advies meegeven: wil je tijdens je rondreis in Argentinië optimaal genieten; dan raden we aan te reizen tussen half oktober en eind april. Waarbij de prijzen in oktober en april het gunstigst zijn, zo net voor en net na het echte hoogseizoen.

November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een rondreis Argentinië. Evenals januari en februari. Wanneer de Argentijnen zelf vakantie hebben. De Nederlandse winter kan je dan ook best goed ontsnappen door op reis te gaan naar Argentinië. In het noorden van het land is het in deze maanden behoorlijk warm en ook het zuiden is in deze periode goed te bezoeken.

Zelf op reis naar Argentinië?

Enthousiast geworden voor een rondreis naar Argentinië? Check snel onze Argentinië voorbeeld rondreizen of doe inspiratie op van onze Top 5. Onze local hero Cynthia woont in Argentinië en helpt je graag met het op maat maken van jouw droomreis naar Argentinië. Als reisspecialist voor dit land kent hij de beste plekjes en kan hij al je vragen beantwoorden. Wil je nog meer lezen over Argentinië? Bekijk dan ook eens onze andere Argentinië blogs! Wist je bijvoorbeeld dat je rondreis Argentinië een goede combinatiereis kan zijn met Chili?

Terug naar overzicht