Waar naartoe in de winter?

Veerle 12 augustus 2019 Reistips, Beste reistijd

Niet alle landen zijn het hele jaar door goed te bereizen, waar kun je nou in onze winter maanden perfect naartoe? Zeker handig om te weten wanneer je op zoek bent naar wat zon-zee-strand-vitamines, tijdens onze natte en koude wintermaanden. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt van onze Local Hero Travel bestemmingen: 

Costa Rica

Vanaf januari t/m maart geniet je optimaal van dit groene land, hoewel Costa Rica in de regenmaanden juni t/m november nóg groener wordt. 

Cuba

November is perfect voor Cuba: droog en warm. Maar vanaf december t/m april is het klimaat ook erg aangenaam. 

Peru

Lima is het beste te bezoeken in de Peruaanse zomer: december t/m februari. De kust is in die periode een stuk warmer. En in de Andes is er dan regenseizoen.

Zuid-Afrika (zuidwesten)

In de Kaapstad regio is het heerlijk toeven in de zomermaanden van Zuid-Afrika, oftewel onze winter. Het noordoosten is dan vochtig en heet. De beste maanden zijn: maart, april, september en oktober. Zie je jezelf al met een Kaaps wijntje onder de Zuid-Afrikaanse zon zitten?

Sri Lanka (west)

Als je beide moesson periodes wilt omzeilen, dan reis je het beste naar Sri Lanka in de maanden februari en maart. Maar het zuidwesten van Sri Lanka is in december t/m maart ook erg fijn hoor!

Thailand (noorden, midden, zuidwesten)

Altijd populaire zonvakantie in de winter: Thailand. Nadat het regenseizoen stopt in oktober kun je zowel naar het noorden, midden als zuidwesten van Thailand. 

Vietnam (noord en zuid)

In december t/m februari is de luchtvochtigheid en temperatuur relatief laag, dus goed om rond te reizen door Vietnam, In maart begint het regenseizoen in het noorden, en in mei in het zuiden. 

Argentinië

De beste tijd voor een reis naar Argentinië is tussen half oktober en eind april. In het noorden van het land is het in deze maanden behoorlijk warm en ook het zuiden is in deze periode goed te bezoeken. In oktober en april zijn de prijzen het 'gunstigst', zo net voor en net na het echte hoogseizoen. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste en dus drukste maanden voor een rondreis Argentinië. Evenals januari en februari. Wanneer de Argentijnen zelf vakantie hebben. 

Waar reis jij naar toe deze winter?
Neem snel contact op met onze local Hero ter plaatse, zij helpen je graag met je winterzon plannen... 

Terug naar overzicht