Waar naartoe in de winter?

Veerle 15 augustus 2016 Reistips

Niet alle landen zijn het hele jaar door goed te bereizen, waar kun je nou in onze wintermaanden perfect naartoe? Zeker handig om te weten wanneer je opzoek bent naar wat zon-zee-strand-vitamines. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt van onze Local Hero Travel bestemmingen: 

Costa Rica,
Vanaf januari t/m maart geniet je optimaal van dit groene land, hoewel Costa Rica in de regenmaanden juni t/m november nóg groener wordt. 

Cuba,
November is perfect voor Cuba: droog en warm. Maar vanaf december t/m april is het klimaat ook erg aangenaam. 

Peru
Lima is het beste te bezoeken in de Peruaanse zomer: december t/m februari. De kust is in die periode een stuk warmer. En in de Andes is er dan regenseizoen.

Zuid-Afrika (zuidwesten),
In de Kaapstad regio is het heerlijk toeven in de zomermaanden van Zuid-Afrika, oftewel onze winter. Het noordoosten is dan vochtig en heet. De beste maanden zijn: maart, april, september en oktober. 

Sri Lanka (west)
Als je beide moesson periodes wilt omzeilen, dan reis je het beste in de maanden februari en maart. Maar het zuidwesten is in december t/m maart ook erg fijn hoor. 
Thailand (noorden, midden, zuidwesten),
Altijd populaire zonvakantie in de winter: Thailand. Nadat het regenseizoen stopt in oktober kun je zowel naar het noorden, midden als zuidwesten van Thailand. 

Vietnam (noord en zuid), 
In december t/m februari is de luchtvochtigheid en temperatuur relatief laag, dus goed om rond te reizen, In maart begint het regenseizoen in het noorden, en in mei in het zuiden. 


Neem dus snel contact op met onze local Hero ter plaatse, zij helpen je graag met je winterzon plannen...