ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

4x bijzonder overnachten in Georgië & Armenië

Lisanne 30 november 2020 Georgië Bijzonder overnachten

Georgië, het land van de ruige berglandschappen, uitgestrekte wijnvelden en eeuwenoude historie. Reis je naar Georgië & Armenië, dan reis je weg van de massa. Struin door de verassend moderne hoofdstad Tbilisi, wandel door de Kaukasus en proef verfijnde lokale wijntjes.

Maar, kun je tijdens een rondreis door Georgië & Armenië ook verblijven op wat luxere locaties? Geen grote massahotels, wel kleinschalige guesthouses en slapen op bijzondere plekken middenin de natuur. Dichtbij de locals en hun cultuur met een verfrissende duik in het zwembad en waar gewenst de nodige luxe. Ja, dat kan zeker in Georgië & Armenië. In dit blog hebben we '4 keer bijzonder overnachten in Georgië & Armenië' voor je op een rijtje gezet:

1. Stamba hotel, Tbilisi

Bijzonder overnachten in een oude fabriekshal, nostalgische verwijzingen naar de jaren ’20 en ’30 maar wel een urban eigentijdse draai. Je bent in designerhotel Stamba, gelegen in hartje Tbilisi. De industriële pilaren herinneren nog aan de Sovjet tijd. De kamers zijn modern ingericht en hebben een typisch 19e -eeuws koperen bad op pootjes. Lees ontspannen een boek in de hotel bibliotheek of waag een gokje in het casino in de lobby. Behoefte aan een verfrissende duik? Op het dak vind je een zwembad met uitzicht. Zorg dat je geen hoogtevrees hebt, want het zwembad heeft een glazen bodem.

2. Chateau Mere, Telavi

Exclusiviteit en luxe in Chateau Mere in Telavi. Dit kasteel vind je op zo’n 90km ten noorden van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Vanuit de stenen torens en traditionele balkons kijk je uit over de Kaukasus en de Alezani vallei. In het kasteel worden er diverse workshops georganiseerd, zoals koken, een wijnproeverij of een sightseeing naar Kakheti. Het kasteel heeft een modern tintje en is voorzien van een restaurant en zwembad. Relax op een ligbed, proef een lokaal wijntje en ervaar een vorstelijk vakantie gevoel.

3. Vardzia Resort, Vardzia

Midden tussen de oude grotten, kloosters en omgeven door fruittuinen ligt het Vardzia resort. Wees voor even van de wereld en ervaar de geschiedenis van oude Meskhetiaanse tradities in combinatie met modern comfort in dit kleinschalige hotel. Vanuit je bed kijk je uit over de binnenstad en de bekende grotten van Vardzia. Na een dagje de grotten te hebben verkend, volg je een masterclass over de diverse Georgische wijntonen in de wijnkelder van het hotel. Reken maar dat je een echte wijnkenner bent na je rondreis Georgië.  

4. Bass Boutique hotel, Yerevan, Armenië

Combineer je rondreis Georgië met buurland Armenië en overnacht in het Bass Boutique hotel in Yerevan. Dit kleinschalige hotel ligt in het centrum van Yerevan, op 2 minuten lopen van het Plein van de Republiek. Huur een fiets bij de receptie en verken de stad al trappend. De kamers zijn modern met een authentiek tintje ingericht en kijken uit over de besneeuwde toppen van de Ararat berg. Sluit je dag af met een Tan, een typisch Armeens drankje, op het dakterras van het hotel.

Ben je benieuwd hoe je dichterbij de locals kunt komen tijdens je rondreis Georgië en Armenië? Lees onze insider tips op Meet the Locals Georgië

Enthousiast geworden?

Benieuwd naar een rondreis Georgië & Armenië? Of wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk de voorbeeldroutes Georgië rondreis betaalbaarGeorgië rondreis de leukste en Georgië rondreis actief. Local Hero Lela komt uit Georgië en kent de leukste plekken. Ze helpt je graag bij het plannen van je ideale reis op maat.

  

Terug naar overzicht