Je reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Tbilisi: Vino Underground

Lela: Georgië is de bakermat van de wijn. Al 8000 jaar geleden dronk men hier gefermenteerd druivensap. In de middeleeuwse aandoende kelder van Vino Underground, de naam zegt het al, rijpt de wijn afkomstig van grote kleien kruiken in  traanvorm.

Toppers als Rkatsiteli, Saperavi, Kisi en biologische wijnen van kleine wijnboeren. Je proeft diverse soorten, ja ook wijn profi’s worden hier gelukkig. Bij je glas kun je genieten van snacks of een volledige ‘slow food’ maaltijd.

Waar: 15 Galaktion Tabidze street, Tbilisi 0105.
Open
: dagelijks van 11.00 -23.00 uur.
Tel: +995 322 30 96 10
Checked: april 2019 door Lela, je Local Hero.

2

Tbilisi: Vegetarisch eetcafé Leila

Lela: een vegetarisch (nou ja, er is wel vis) eetcafé met heerlijke veganistische schotels. Handig want nogal wat Georgiërs zijn religieus en tijdens vastenperiodes zoals vóór Kerst en Pasen eet men geen vlees, eieren of zuivel. Dus vandaar Leila: een mooi café met Perzische tekeningen en houtsnijwerk.

Populaire gerechten zijn ajapsandali (vooral aubergines), zoete pepers met walnoot en kruiden (badridjani nigvzit) en pittige bonen (lobio). Ook diverse paddenstoel-schotels, falafel en gezonde salades zoals tabouleh.

Open: dagelijks, 12.00 – 02.00 uur.
Adres: 18 Ioane Shavteli /2 Erekele strs.
Tel: +995 555 94 94 20
Checked: maart 2019 door Lela, je Local Hero

3

Tbilisi: Abanotubani zwavelbaden

Lela: een thermaal bad is dé plek om op een relaxte manier locals te ontmoeten. De historie van de koepelvormige baden gaat ver terug, ook de karavaan reizigers op de voormalige zijderoute maakten er gebruik van. Het water (47° C) borrelt op uit een bron diep in de grond.

Wel een zwavellucht van rotte eieren, volgens de locals supergezond. Wie wil kan zelfs een eigen zwavelbad afhuren, er zijn diverse baden, o.a. het Royal Bath. Ook massages en scrubs, niet heel verfijnd maar wel effectief. Meestal blijf je er een uurtje, je komt er zeker appeltje fris weer uit.

Wanneer: van 08.00 -23 uur, hele jaar.
Waar: Abano street, Tbilisi.
Tel: +995 322 22 54 71
Checked: maart 2019 door Lela, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

kies je bestemming
Terug naar Georgië