ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Namibië rondreis de leukste

reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Aus - Sesriem - Swakopmund - Damaraland - Etosha - Okonjima - Windhoek
reissom:
va. € 1910,- p.p. bij 2 personen in laagseizoen. Of vanaf € 2565,- p.p. bij 2 personen hoogseizoen. (Boek zelf je retourvlucht)

In drie weken op eigen houtje heel Namibië zien? Dan is onze leukste Namibië rondreis echt iets voor jou. Een avontuurlijke selfdrive in een stoere 4x4 met je eigen daktent(en), zodat je kunt gaan en staan waar je zelf wilt.

Je bezoekt highlights als Etosha National Park (met extra dagen voor gamedrives), de 'Duitse' kustplaats Swakopmund en de kleurige duintoppen van Sossusvlei. Daarnaast doe je tijdens deze leukste Namibië selfdrive ook het zuiden aan: de ruige woestijn van de Kalahari en de fascinerende Fish River Canyon (die niet onder doet voor de Grand Canyon).

De campings onderweg zijn vast geboekt. Ze zijn kleinschalig en comfortabel, met douches en meestal ook met zwembad en barbecue. Verder is het helemaal up to you en reis je prettig in je eigen reistempo. Zo voelt het, naast een avontuur, ook echt als vakantie.

Wil je wel deze selfdrive route door Namibië, maar liever (deels) slapen in knusse lodges of niet zelf sturen en met een kleine internationale groep op pad? Ook dat kan, vraag het aan je local Hero.

Inclusief:
- transfer bij aankomst;
- huurauto, een 4x4 met daktent incl. full cover verzekering, geen eigen risico, zie auto/4wd pagina;
- campingverblijf, 2 nachten hotel met ontbijt;
- Kalahari en Damaraland, nature drive met gids;
- toerist tax;  
- assistentie van je local Hero

Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- evt. airport tax;
- extra’s auto/4wd huur, zie autopagina.
- overige maaltijden;
- facultatieve excursies
- alle entreegelden, fooien etc.;
- visum, zie ook praktisch.

Niet kamperen maar comfort lodges:
Prijs vanaf € 4090,- p.p. bij 2 personen in hoogseizoen
Inclusief:
- inclusief vervoer per 4x4 huurauto;
- accommodaties met ontbijten, in de Kalahari, Damaraland en Okonjima ook met diner;
- excursies zoals beschreven in rondreis de leukste.

Je slaapt in onderstaande hotels/lodges of vergelijkbaar: Windhoek: Tamboti; Kalahari: Bagatelle site; Fish River: Canon roadhouse; Aus: Desert Horse Inn; Sossusvlei: Dune Lodge, Swakopmund: Sands hotel, Damaraland: Camp Kipwe en Grootberg Lodge, Etosha: Okaukuejo en Namutoni restcamps, Okonjima: Bush Camp. Boek vroeg, liefst 6 maanden van tevoren, de lodges zijn kleinschalig en de vraag is groot. 

Niet zelf rijden door Namibië maar een eigen privé safari met gids? Zelfs dat kan, vraag je local Hero naar de details. 

Wat is de beste reistijd voor Namibië?
Namibië heeft een droog, semi woestijnklimaat. Overdag is het warm tot zeer warm (midden zomer kan het tot 40˚ C poplopen), ’s nachts koelt het altijd sterk af. ’s Winters is het overdag nog warm maar ’s nachts kan het bijna vriezen. Het regenseizoen van Namibië loopt van oktober t/m april, de rest van het jaar is het droog en wolkeloos, gemiddeld heeft Namibië 300 dagen zon per jaar.

* Zomer in Namibië
Die loopt van oktober t/m mei. Het is warm en zonnig, ’s ochtends ca. 15˚ C, overdag tot 35˚ C. Dit is ook de regentijd maar regen valt in korte periodes. Na een paar onweersbuien kleurt het droge landschap groen, het is de favoriete tijd van de locals. 
* Herfst in Namibië
Niet zo lang als bij ons, zomer en winter volgen elkaar hier snel op. Juni is de herfstmaand, reken op ongeveer 20˚ C. met wat koudere dagen. 
* Winter in Namibië
Juli en augustus. Veel zon, ’s ochtends en ’s avonds zak de temperatuur onder de 10˚ C, overdag is het ca. 15 tot 22 ˚C. 
* Voorjaar in Namibië
Ook dat is kort, vooral de maand september. Af en toe een koude dag, goed reisweer, het wordt zelden warmer dan 30˚ C. 

Welk visum heb ik nodig voor Namibië?
Voor de reizen naar Namibië is een paspoort nodig, dat bij vertrek uit Namibië minimaal nog zes maanden geldig is. Verder moet je beschikken over een geldig retourticket of bewijs dat je Namibië weer uit reist. Je mag als bonafide toerist max. 90 dagen blijven. Ga je de grens over met Botswana, dan hoef je ook daar tevoren geen visum voor te hebben. Je visum bij de grens is maximaal 90 dagen geldig. Voor Zimbabwe en Zambia is een zgn. Kaza Univisa beschikbaar, te koop voor ca. US$ 50,- bij de grens. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassades nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Reizen met kinderen onder de 18: 
Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten. We benadrukken de regels voor het reizen met kinderen. Voor Namibië en Botswana gelden strenge regels, wat inhoudt dat je verplicht bent om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van je kind(eren) (internationaal en Engelstalig), voor: reizende ouders met minderjarige kind(eren), alleenreizende ouder met minderjarige kind(eren), voogd reizende met minderjarige kind(eren). Wanneer je niet over deze originele geboorteakte met originele stempel beschikt, word je niet toegelaten op de vlucht.

Heb ik vaccinaties nodig voor Namibië?
Voor Namibië zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vind je actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Namibië. Maak je op weg naar Namibië een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je bij binnenkomst een vaccinatie (stempel) hebben. Namibië heeft een beperkt malaria risico, meer in het noorden (Etosha) dan in het zuiden en dan vooral in de regenmaanden van december t/m mei. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Hoeveel tijdverschil is er met Namibië?

Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later. Een uitzondering hierop: tussen de laatste zondag van maart en de eerste zondag van april en tussen de eerste zondag van september en de laatste zondag van oktober is er geen tijdsverschil. Bezoek je ook Botswana, Zambia of Zimbabwe dan is er tijdens onze zomertijd geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het 1 uur later.

Is het veilig in Namibië?
De veiligheid van jou als reiziger in Namibië staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, reisexpert van Namibië checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele informatie over reizen naar Namibië.

Namibië is een veilig land. Met net 2 miljoen mensen op een oppervlakte van 4x Verenigd Koninkrijk, is het alleen rond Windhoek echt druk. Net als in andere Afrikaanse steden komt kleine criminaliteit voor. Neem ’s avonds een taxi of gebruik je huurauto en ga niet zonder begeleiding naar de buitenwijken. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke taal heeft Namibië?
De officiële taal in Namibië is Engels, ook voor verkeersborden. Daarnaast worden Afrikaans en Duits veel gebruikt. De verschillende bevolkingsgroepen van Namibië hebben hun eigen Afrikaanse talen. De belangrijkste groepen daarvan zijn de Bantu en Khoisan talen.

Wat neem ik mee naar Namibië?
Hieronder een lijst met bagage items die zeker van pas komen:
- lichte vrijetijdskleding overdag, warme trui of jas voor ’s ochtends /’s avonds. 
- warme fleece, sjaal, handschoenen en muts in koude wintermaanden 
- goed zittende wandelschoenen en slippers (handig als je doucht op safari) 
- badkleding, veel hotels en lodges hebben zwembaden. 
- Zonnebrandmiddel, zonnebril en hoed/pet, lipbalm (sterke zon, erg droog) 
- Op safari: slaapzak (evt. ook te huur) een klein reiskussen is handig. 
- Waterfles, 2 liter of 2 losse. Je moet veel blijven drinken vooral in de zomer. 
- Zaklantaarn, hoofdlamp en evt. verrekijker.

Hoe betaal ik in Namibië?
In Namibië betaal je met de Namibian Dollar (NAD). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. De koers is altijd gelijk aan de Zuid-Afrikaanse rand. Daarmee (biljetten én munten) kun je ook betalen in Namibië. Pinnen met je bankpas kan in Windhoek, wel met je creditcard (alleen Visa) maar dat is niet altijd mogelijk en ook duur. Creditcards worden alleen in de luxe hotels en lodges in Namibië geaccepteerd. Zorg dus voor US$ of Euro cash, geen beschadigde biljetten en 50 Euro biljetten of kleiner. Zorg verder, als je gewisseld hebt voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Fooien & entrees. Ga je op safari in Namibië dan verwachten je chauffeur/gids bij goede service verwacht ca. N$ 20,- tot 40,- p.p. per dag. In restaurants, bars enz. is 10% fooi gebruikelijk. Wat kleingeld voor andere kleine services is handig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Entrees: voor de meeste parken moet worden betaald: per persoon per dag N$ 80,- en N$ 10,- per auto., kleinere parken zijn half geld, autoprijzen blijven gelijk. Ga je mee op een georganiseerde safari in Namibië, dan zijn de entrees doorgaans al inbegrepen.

Eten/drinken
Namibië heeft een gevarieerde keuken, niet veel anders als die in Zuid-Afrika. Hamburgers, pizza, steak, pasta, braai, salades. Maar ook, vooral in Swakopmund, vis, kreeft en oesters. Voor vegetariërs zijn er linzen/couscous salades, rijst met kikkererwten, groente kebabs enz. Ga je op georganiseerde safari, geeft dan even door dat je vegetarisch wilt eten. Frisdrank en mineraal water zijn overal verkrijgbaar. Windhoek lager is populair, wijn komt vooral uit Zuid Afrika. Het prijsniveau ligt lager als in Nederland.

Welke stekker heeft Namibië?
De stopcontacten in Namibië werken op 220-240 volt en hebben 3 dikke ronde polen. Dat zit meestal niet in een wereldstekker dus koop er een in Windhoek. Op veel, maar niet alle, campings in Namibië kun je batterijen opladen. Buiten Windhoek is er nauwelijks verlichting, ook bij je hotel kan de stroom wel eens uitvallen. Neem een (hoofd) zaklamp mee, ook handig op safari. Kraanwater in Namibië wordt goed gezuiverd en is veilig drinkbaar. Uitzondering zijn de afgelegen kampplaatsen. Uiteraard is ook mineraal water in flessen te koop.Verblijf Gezien het beperkte aantal hotels en lodges in Namibië en hun eveneens beperkte capaciteit (meestal niet meer dan 20-25 kamers), en de grote vraag is echt vroeg boeken nodig (liefst 6 maanden of meer vooruit).

Ook kan het voorkomen dat op sommige plaatsen een gepland hotel (nog) niet te reserveren valt. Vaak omdat groepen hier tot ca. een maand tevoren nog een claim op hebben. Er wordt dan altijd direct een alternatief hotel geboekt en daarnaast, als het echt een fijn hotel is dat de moeite van het wachten waard is, wordt er een zgn. wachtlijst boeking aangehouden. Je local Hero van Namibië heeft meer informatie. 

4wd Double Cab camper Ook al vanwege bovenstaande en de kosten zijn autoreizen met een 4x4 auto met een of twee tentjes op het dak populair. De beschikbaarheid van campsites en deze auto’s is groter en vaak ook nog tot vlak voor vertrek te boeken. Daarbij houd niemand je tegen als je onderweg toch een nachtje of meer in een hotel of lodge slaapt als ze plek hebben. Geen verkeerde combinatie! Voor info over de uitrusting en de auto kijk op de autohuur pagina.

Georganiseerd: Op georganiseerde kampeersafari’s in Namibië slaap je in 2 pers. koepeltentjes met ingenaaid grondzeil en insecten werend gaas voor de ramen. Je slaapt op matrassen van ca. 5 cm dik, comfortabel genoeg. Een slaapzak is nodig, evt. te huur (ca. N$ 50,-) en een kussen neem je zelf mee. In de tent kun je staan en ze zijn makkelijk op te zetten. Verder hoef je niet mee te helpen, de crew doet de rest. Alle materialen, bord bestek etc zijn inclusief. Maaltijden worden boven open vuur klaargemaakt. Ben je vegetarisch, geef dit dan bij boeking door.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. * bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Windhoek. Er zijn geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd overstappen, veelal in Frankfurt (Lufthansa) of Johannesburg (South African Airways), soms op beide luchthavens.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans bezoek je Namibië overland, dus reis je per auto. In het hele land zijn op veel plaatsen airstrips aangelegd vooral bij de parken. Je kunt ze dus ook door de lucht bereiken. De kosten van van een zgn. fly-in safari zijn wel flink veel hoger.  

Combi met Botswana / Zimbabwe of Zambia

Combineren met de omringende landen gaat vaak met South African Airways, je kunt zgn. open jaw vliegen, heen op de ene, terug op de andere luchthaven. Bijvoorbeeld heen naar Windhoek, terug vanaf Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Maun (Botswana)

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht op tenminste € 900,-. Reken in de drukke tijden toch al snel € 1000/€ 1100,-. Aanbiedingen zitten op ca. € 800,-. Je moet dan wel vaak overstappen en de aansluitingen zijn niet al te best. Qatar Airways, via Doha en Johannesburg heeft vaak scherpe prijzen.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen vanaf Schiphol eerst naar Frankfurt. Lufthansa vliegt vanaf Frankfurt, net als South African, naar Windhoek. Ook via London kun je naar Windhoek, doorgaans via Johannesburg of Kaapstad. Kijk verder op Skyscanner.

Tijden

* De meeste maatschappijen komen, ook al vanwege de overstap een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

Met zo’n 2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 27 x België of 4 x Engeland is Namibië een leeg land. En daarbij woont een groot deel van de inwoners rond Windhoek. Of je nu wel of niet zelf rijdt, je zit veel in de auto, camper of busje. 

Namibië: 4WD (met daktent) of niet? 

Meestal de eerste vraag. Je kunt met een gewone auto het land zien, we raden het niet aan. Een auto die hoog op zijn wielen staat is echt beter. Bijna alle wegen zijn maximaal twee-baans. Op asfalt haal je gemiddeld over de dag wel 80 km, maar op gravelwegen moet je echt langzamer rijden, gemiddeld per dag ca. 50 km uur. En dan ben je best lang onderweg.

Welk vervoermiddel? 

 • Georganiseerd: Je reist in kleine internationale groepen. Bij min. 2-4 personen: Toyota Quantum Landcruiser met aanhanger. Bij 5-14 personen: Toyota Dyna truck (aangepast safari voertuig).
 • Meest gehuurd, 4WD met daktent (en): Nissan 4x4 Double Cab (of vergelijkbaar) met óf zonder kampeeruitrusting en met ruimte voor 2 of 4 personen (of 2 volwassenen en 3 kinderen). Er is ook een Nissan 4x4 Single Cab met of zonder kampeerspullen, geschikt voor 2 personen. Deze is wat goedkoper maar de ervaring leert dat een dubbele cabine met extra ruimte lekker is. 
 • Huur 4WD: Suzuki Grand Vitara. Geschikt voor asfalt en gravelwegen. Dit is wel een 4WD, maar niet voor het échte off road werk. Geschikt voor 2 personen of 4 personen met weinig bagage.
 • Huur gewone auto: Dit kan uiteraard ook. We geven je dan tips over waar je wel of niet kunt rijden en passen je route hierop aan. Houd dan wel rekening met de relatief lage gemiddelde snelheid, meer uren op de weg en een flinke kans op extra kosten vanwege schade door opspringende steenslag etc. (geen grapje, dat gebeurt echt al snel). 

Waarom via Local Hero? 

In Namibië werken we met Namibia Car Rental. Bij schade of problemen is het prettig een lokaal aanspreekpunt te hebben. Let op dat je bij pech of problemen toch snel extra kosten maakt. Alle verhuurders zijn hier strikt mee, niet gek gezien het soort wegen in Namibië. Check de auto bij het ophalen goed (dat zijn ze hier gewend) en wees voorzichtig. Bij onze voorbeeldreizen is een volledige verzekering zonder eigen risico (en de toeslag ca. N$ 220 p.d.) al inbegrepen. 

4x4 Namibië: wat is inbegrepen?  

 • Een onbeperkt aantal km;  
 • Full insurance with zero excess voor de 4wd (exclusief kampeeruitrusting), dat wil zeggen: Volledige diefstal en aansprakelijkheidsverzekering ZONDER een eigen risico (de normale toeslag daarvoor is ca. N$ 220,- per dag) Ook ruitschade en bandenschade (alleen niet de zijkant van banden) is gedekt. 
 • De standaard uitrusting: Radio/CD/Airco/sleeptouw/reserveband/krik/startkabels. 

Wat is exclusief? 

 • Toeslag voor maximaal 1 extra chauffeur (min. 25 jaar oud) of jonge chauffeur (23-25) 
 • Brengen of ophalen bij een hotel ipv. verhuurlocatie; 
 • Extra uitrusting die niet standaard is, zoals een 2e reserveband; GPS huur ca N$ 85,- p.d. 
 • Administratiekosten bij boetes en bij evt. schade of als je de grens over wilt (kan alleen met permit en toestemming van te voren) Je kunt dan rijden in Botswana, Zuid Afrika, Zuid Zambia en in Zimbabwe alleen in Victoria Falls. Kost ca. N$ 550,-. 
 • Deposit (N$ 2000,-) die van je creditcard limiet af gaat. Daarnaast evt. een even hoog deposit voor de kampeeruitrusting. 
 • Pechhulp: is inbegrepen MAAR net als bij andere verhuurders gebruikelijk: alle  hiermee verbonden te maken kosten (ook sleepkosten enz.) worden aan je doorberekend. 
 • Als je geen full cover hebt (zoals inbegrepen bij onze voorbeeldreizen)  is voor eigen rekening: ALLE schade aan de onderkant (en dat is inclusief de wielkasten) die niet is veroorzaakt door een aanrijding, zandstorm en waterschade. Bij extreem vuile 4WD kan een extra toeslag van N$ 550,- worden gerekend. 

Waar moet je verder nog op letten?  

 • een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt MAAR: dat geldt niet voor auto’s met (kampeer) uitrusting of camper achtigen: vertrek en aankomst dag tellen mee, dit in verband met de extra tijd die nodig is voor inspectie en schoonmaak.
 • de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
 • een creditcard op naam van bestuurder is nodig, deze dus ook meenemen;  
 • een gewoon Nederlands rijbewijs (min 1 jaar in bezit), een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
 • min. leeftijd 25 jaar min. 1 jaar in bezit van rijbewijs, er geldt geen maximum leeftijd
 • pech, ongelukken of andere problemen moet je binnen 24 uur melden aan de verhuurder anders vervalt de verzekeringsdekking.

Overige tips:

 • In Namibië worden vooral 4wd verhuurd. Ook bij de grotere is de bagageruimte beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. 
 • Het ophalen en checken kost al snel 2 uur, het is handig om die dag nog dichtbij te overnachten. Is er wat met de auto dan ben je zo weer bij het verhuurstation., Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie.
 • Rijd niet bij donker, ga ’s ochtends op tijd weg zodat je ruim voor de schemering weer op je volgende overnachtingsplaats bent. Ook aan het links rijden moet je even wennen.
 • Afstanden groot, zorg altijd voor voldoende drinkwater en iets te eten voor onderweg maar ook voor noodgevallen.
 • Flitspalen hebben we (nog) niet gezien. Maar de leegte is verraderlijk, je ben snel geneigd het gas in te trappen. Let op, door de heuvels in de weg kan een achter of tegenligger onverwacht opduiken. We wilden keren in ‘the middle of nowhere’ en net op tijd zagen we in de achteruitkijkspiegel een enorme truck!
 • Benzine kost net als diesel ca. NS$ 11,- per liter, zorg voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in. 4Wd hebben soms een dubbele gekoppelde tank, let er bij het tanken op dat die dan ook allebei vol zitten.
 • Niet overal heb je bereik met je telefoon, een satelliet telefoon is evt. te huur.
 • Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je 4WD auto.
reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Aus - Sesriem - Swakopmund - Damaraland - Etosha - Okonjima - Windhoek
reissom:
va. € 1910,- p.p. bij 2 personen in laagseizoen. Of vanaf € 2565,- p.p. bij 2 personen hoogseizoen.
In drie weken op eigen houtje heel Namibië zien? Dan is onze leukste Namibië rondreis echt iets voor jou. Een …
︿

Inclusief:
- transfer bij aankomst;
- huurauto, een 4x4 met daktent incl. full cover verzekering, geen eigen risico, zie auto/4wd pagina;
- campingverblijf, 2 nachten hotel met ontbijt;
- Kalahari en Damaraland, nature drive met gids;
- toerist tax;  
- assistentie van je local Hero

Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- evt. airport tax;
- extra’s auto/4wd huur, zie autopagina.
- overige maaltijden;
- facultatieve excursies
- alle entreegelden, fooien etc.;
- visum, zie ook praktisch.

Niet kamperen maar comfort lodges:
Prijs vanaf € 4090,- p.p. bij 2 personen in hoogseizoen
Inclusief:
- inclusief vervoer per 4x4 huurauto;
- accommodaties met ontbijten, in de Kalahari, Damaraland en Okonjima ook met diner;
- excursies zoals beschreven in rondreis de leukste.

Je slaapt in onderstaande hotels/lodges of vergelijkbaar: Windhoek: Tamboti; Kalahari: Bagatelle site; Fish River: Canon roadhouse; Aus: Desert Horse Inn; Sossusvlei: Dune Lodge, Swakopmund: Sands hotel, Damaraland: Camp Kipwe en Grootberg Lodge, Etosha: Okaukuejo en Namutoni restcamps, Okonjima: Bush Camp. Boek vroeg, liefst 6 maanden van tevoren, de lodges zijn kleinschalig en de vraag is groot. 

Niet zelf rijden door Namibië maar een eigen privé safari met gids? Zelfs dat kan, vraag je local Hero naar de details. 

Wat is de beste reistijd voor Namibië?Namibië heeft een droog, semi woestijnklimaat. Overdag is het warm tot zeer warm (midden zomer …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Met zo’n 2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 27 x België of 4 x Engeland is Namibië een leeg land. En daarbij woont een groot deel van de inwoners rond Windhoek. Of je nu wel of niet zelf rijdt, je zit veel in de auto, camper of busje. 

Namibië: 4WD (met daktent) of niet? 

Meestal de eerste vraag. Je kunt met een gewone auto het land zien, we raden het niet aan. Een auto die hoog op zijn wielen staat is echt beter. Bijna alle wegen zijn maximaal twee-baans. Op asfalt haal je gemiddeld over de dag wel 80 km, maar op gravelwegen moet je echt langzamer rijden, gemiddeld per dag ca. 50 km uur. En dan ben je best lang onderweg.

Welk vervoermiddel? 

 • Georganiseerd: Je reist in kleine internationale groepen. Bij min. 2-4 personen: Toyota Quantum Landcruiser met aanhanger. Bij 5-14 personen: Toyota Dyna truck (aangepast safari voertuig).
 • Meest gehuurd, 4WD met daktent (en): Nissan 4x4 Double Cab (of vergelijkbaar) met óf zonder kampeeruitrusting en met ruimte voor 2 of 4 personen (of 2 volwassenen en 3 kinderen). Er is ook een Nissan 4x4 Single Cab met of zonder kampeerspullen, geschikt voor 2 personen. Deze is wat goedkoper maar de ervaring leert dat een dubbele cabine met extra ruimte lekker is. 
 • Huur 4WD: Suzuki Grand Vitara. Geschikt voor asfalt en gravelwegen. Dit is wel een 4WD, maar niet voor het échte off road werk. Geschikt voor 2 personen of 4 personen met weinig bagage.
 • Huur gewone auto: Dit kan uiteraard ook. We geven je dan tips over waar je wel of niet kunt rijden en passen je route hierop aan. Houd dan wel rekening met de relatief lage gemiddelde snelheid, meer uren op de weg en een flinke kans op extra kosten vanwege schade door opspringende steenslag etc. (geen grapje, dat gebeurt echt al snel). 

Waarom via Local Hero? 

In Namibië werken we met Namibia Car Rental. Bij schade of problemen is het prettig een lokaal aanspreekpunt te hebben. Let op dat je bij pech of problemen toch snel extra kosten maakt. Alle verhuurders zijn hier strikt mee, niet gek gezien het soort wegen in Namibië. Check de auto bij het ophalen goed (dat zijn ze hier gewend) en wees voorzichtig. Bij onze voorbeeldreizen is een volledige verzekering zonder eigen risico (en de toeslag ca. N$ 220 p.d.) al inbegrepen. 

4x4 Namibië: wat is inbegrepen?  

 • Een onbeperkt aantal km;  
 • Full insurance with zero excess voor de 4wd (exclusief kampeeruitrusting), dat wil zeggen: Volledige diefstal en aansprakelijkheidsverzekering ZONDER een eigen risico (de normale toeslag daarvoor is ca. N$ 220,- per dag) Ook ruitschade en bandenschade (alleen niet de zijkant van banden) is gedekt. 
 • De standaard uitrusting: Radio/CD/Airco/sleeptouw/reserveband/krik/startkabels. 

Wat is exclusief? 

 • Toeslag voor maximaal 1 extra chauffeur (min. 25 jaar oud) of jonge chauffeur (23-25) 
 • Brengen of ophalen bij een hotel ipv. verhuurlocatie; 
 • Extra uitrusting die niet standaard is, zoals een 2e reserveband; GPS huur ca N$ 85,- p.d. 
 • Administratiekosten bij boetes en bij evt. schade of als je de grens over wilt (kan alleen met permit en toestemming van te voren) Je kunt dan rijden in Botswana, Zuid Afrika, Zuid Zambia en in Zimbabwe alleen in Victoria Falls. Kost ca. N$ 550,-. 
 • Deposit (N$ 2000,-) die van je creditcard limiet af gaat. Daarnaast evt. een even hoog deposit voor de kampeeruitrusting. 
 • Pechhulp: is inbegrepen MAAR net als bij andere verhuurders gebruikelijk: alle  hiermee verbonden te maken kosten (ook sleepkosten enz.) worden aan je doorberekend. 
 • Als je geen full cover hebt (zoals inbegrepen bij onze voorbeeldreizen)  is voor eigen rekening: ALLE schade aan de onderkant (en dat is inclusief de wielkasten) die niet is veroorzaakt door een aanrijding, zandstorm en waterschade. Bij extreem vuile 4WD kan een extra toeslag van N$ 550,- worden gerekend. 

Waar moet je verder nog op letten?  

 • een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt MAAR: dat geldt niet voor auto’s met (kampeer) uitrusting of camper achtigen: vertrek en aankomst dag tellen mee, dit in verband met de extra tijd die nodig is voor inspectie en schoonmaak.
 • de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
 • een creditcard op naam van bestuurder is nodig, deze dus ook meenemen;  
 • een gewoon Nederlands rijbewijs (min 1 jaar in bezit), een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
 • min. leeftijd 25 jaar min. 1 jaar in bezit van rijbewijs, er geldt geen maximum leeftijd
 • pech, ongelukken of andere problemen moet je binnen 24 uur melden aan de verhuurder anders vervalt de verzekeringsdekking.

Overige tips:

 • In Namibië worden vooral 4wd verhuurd. Ook bij de grotere is de bagageruimte beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. 
 • Het ophalen en checken kost al snel 2 uur, het is handig om die dag nog dichtbij te overnachten. Is er wat met de auto dan ben je zo weer bij het verhuurstation., Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie.
 • Rijd niet bij donker, ga ’s ochtends op tijd weg zodat je ruim voor de schemering weer op je volgende overnachtingsplaats bent. Ook aan het links rijden moet je even wennen.
 • Afstanden groot, zorg altijd voor voldoende drinkwater en iets te eten voor onderweg maar ook voor noodgevallen.
 • Flitspalen hebben we (nog) niet gezien. Maar de leegte is verraderlijk, je ben snel geneigd het gas in te trappen. Let op, door de heuvels in de weg kan een achter of tegenligger onverwacht opduiken. We wilden keren in ‘the middle of nowhere’ en net op tijd zagen we in de achteruitkijkspiegel een enorme truck!
 • Benzine kost net als diesel ca. NS$ 11,- per liter, zorg voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in. 4Wd hebben soms een dubbele gekoppelde tank, let er bij het tanken op dat die dan ook allebei vol zitten.
 • Niet overal heb je bereik met je telefoon, een satelliet telefoon is evt. te huur.
 • Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je 4WD auto.

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Start leukste rondreis Namibië, aankomst Windhoek

Na je vlucht met overstap is het fijn weer voet op vaste bodem te zetten: welkom in Namibië. Wissel gelijk wat geld op de luchthaven en stap daarna in de transfer naar je kleinschalige hotel met zwembad, ca. 35 min. rijden. Nauwelijks tijdsverschil, dus even opfrissen en daarna het centrum in voor een diner.

Windhoek oogt als een ruim opgezet dorp. Er is weinig hoogbouw, je ziet er vooral koloniale huizen in Duitse en Afrikaanse pioniersstijl. Verder zijn er enkele shoppingmalls, gezellige bars en restaurants waar je met de locals aan de Windhoek lager en de braai gaat. Plan eventueel een extra nacht aan het begin van je leukste Namibië rondreis, dan zie je meer van Windhoek en kun je uitgerust de op weg.

local Hero

Blijf je een extra nachtje dan kun je fietsen door Katutura township en met de community aan de ‘kapana’, vers gegrild vlees van de straatrestaurantjes. Grappig: in Windhoek kun je ‘fruhshoppen’: ontbijten in Namib (of Duitse) stijl, met een biertje of een glas wijn.

meet the locals

Dag 1 - 2: Start leukste rondreis Namibië, aankomst Windhoek

Na je vlucht met overstap is het fijn weer voet op vaste bodem te zetten: welkom in Namibië. Wissel gelijk wat geld op de luchthaven en stap daarna in de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 15,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 15,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 42,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 42,- p.p.p.n. extra.

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

Dag 3 - 4: Naar de Kalahari desert en Fish River Canyon

Vanochtend haal je je 4WD op en rijd je het eerste traject van 270 km zuidwaarts naar de Kalahari woestijn. Niet gelijk door het zand, maar eerst een stuk over het asfalt. Onderweg passeer je Rehoboth, waar de Baster stam woont. Hierna verlaat je de hoofdweg en rijd je de Kalahari binnen. Anders dan je denkt, geen zandduinen: het regent er meer dan in een ‘’echte’’ woestijn en er is meer flora en fauna.

De dag erop maak je een vroege naturedrive met gids. Springbokken tussen de acacia bomen en de woestijnwind door je haren. Ja, je bent in Afrika. Daarna naar Quivertree forest, een zeldzaam kokerbomenbos vol vreemd uitziende bomen, een soort Aloë. Via Keetmanshoop (hier tanken) naar je bijzondere overnachtingsplek bij Fish River Canyon (totaal 400 km).

local Hero

In Quivertree staan zo’n 300 van deze ‘kokerbomen’. Met een half uurtje heb je al een aardig idee. Vlakbij ligt Giant’s Playground, een landschap met rotsblokken waarvan het lijkt alsof die door een reus over het land zijn gestrooid.

Dag 3 - 4: Naar de Kalahari desert en Fish River Canyon

Vanochtend haal je je 4WD op en rijd je het eerste traject van 270 km zuidwaarts naar de Kalahari woestijn. Niet gelijk door het zand, maar eerst een stuk over het …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Wakker worden met uitzicht op de Canyon? Reken op ca. € 125,- p.p.p.n.

 • Wakker worden met uitzicht op de Canyon? Reken op ca. € 125,- p.p.p.n.

Dag 5: Leukste Namibië rondreis, bezoek Fish River Canyon

Je slaapt twee nachten in de buurt van de Fish River Canyon, waardoor je alle tijd hebt om de imponerende kloof te bezoeken. Wij bezochten deze vroeg in de ochtend net voor zonsopgang, dan is deze op z'n mooist. In ca. 30 min. rijd je vanaf je campsite naar het eerste uitzichtpunt.

Hier heb je een spectaculair uitzicht over de diepe kloof die niet onder doet voor zijn bekendere broer, de Grand Canyon. De natuur heeft hier duizenden jaren zijn werk gedaan. Van bovenaf glimt de rivier in de stralen van de zon en kleurt de canyon oranje/rood. Voelde je je nog niet nietig genoeg? Duik dan letterlijk de kloof in door een stukje van de Fish River Caynon trail te bewandelen.

Dag 5: Leukste Namibië rondreis, bezoek Fish River Canyon

Je slaapt twee nachten in de buurt van de Fish River Canyon, waardoor je alle tijd hebt om de imponerende kloof te bezoeken. Wij bezochten deze vroeg in de ochtend …

︿

Dag 6 - 7: Van de Fish River Canyon naar Aus en Luderitz

Relax ontbijten en dan naar Aus op ca. 340 km en zo'n 5,5 uur rijden. Je overnacht op de camping bij Klein Aus Vista. Vanuit Aus maak je daarna een dagtrip (ca. 125 km totaal) naar Luderitz en Kolmanskop. Deze dorpen werden gebouwd tijdens de diamantrush rond 1920 en, nadat elders meer gevonden werd, weer verlaten.

Half onder het zand, voelt het wat creepy, als een ghosttown uit een westernfilm. De weg erheen loopt door de ‘forbidden zone’, hier lagen de diamanten ooit gewoon op de weg. Met wat geluk zie je op weg naar Luderitz, in de woestijn rond Aus, wilde paarden. Achtergelaten in de koloniale tijd hebben ze zich volledig aangepast aan de extreme droogte.

Dag 6 - 7: Van de Fish River Canyon naar Aus en Luderitz

Relax ontbijten en dan naar Aus op ca. 340 km en zo'n 5,5 uur rijden. Je overnacht op de camping bij Klein Aus Vista. Vanuit Aus maak je daarna een dagtrip …

︿

Dag 8: Van Aus naar Sesriem en de duinen van Sossusvlei

Vanuit Aus rijd je in ca. 5 uur, 350 km, door zuid Namibië. Over smalle gravelwegen passeer je dorpjes en kampen midden in het barre, door de wind, zon en erosie geteisterde landschap. Zo zijn ook de ‘koppies’ ontstaan: ronde verweerde rotsplekken. Stop voor de lunch bij het Namib cultural centre bij Maltahohe voor een informatieve presentatie van het leven van de locals in dit gebied.

Langzaam verandert het landschap in een uitgestrekt rode zandduin woestijn. De woestijn gloeit en de bergruggen in het oosten verschieten steeds van kleur. Je komt tegen eind van de middag aan in bij je campsite met zwembad in Sesriem. 

Dag 8: Van Aus naar Sesriem en de duinen van Sossusvlei

Vanuit Aus rijd je in ca. 5 uur, 350 km, door zuid Namibië. Over smalle gravelwegen passeer je dorpjes en kampen midden in het barre, door de wind, zon en …

︿

Dag 9: Individuele Namibië rondreis, ontdek Sossusvlei

Sesriem is de toegangspoort voor de ‘wandelende duinen’ van Sossusvlei en deel van het Namib-Naukluft National Park: een waar paradijs voor landschapsfotografen en één van de hoogtepunten op je leukste Namibië rondreis. Een originele foto maken valt niet mee, dus ga gewoon op een duintop zitten en geniet van het uitzicht.

Ploegend door het rulle zand, beklim je spectaculaire duintoppen zoals Big Daddy of Duin 45. Je hebt er een prachtig uitzicht over de hele ‘vlei’. Ook bezoek je Sesriem Canyon en ‘Deadvlei’, een gortdroge kalkvlakte met grillige boomskeletten, wel 900 jaar oud en fel zwart aftekenend in het surrealistische landschap.

local Hero

De entrees van de Nationale Parken betaal je ter plekke. Reken op ca. € 6,- p.p.p.d. en € 1,- per auto p.d.

Dag 9: Individuele Namibië rondreis, ontdek Sossusvlei

Sesriem is de toegangspoort voor de ‘wandelende duinen’ van Sossusvlei en deel van het Namib-Naukluft National Park: een waar paradijs voor landschapsfotografen en één van de hoogtepunten op je leukste …

︿

Dag 10: Leukste Namibië rondreis, naar kustplaats Swakopmund

Over desert tracks en uitgestrekte gravelvlaktes met nauwelijks een tegenligger in zicht, dwars door de Namib woestijn en de Gaub en Kuiseb canyons naar de haven van Walvisbaai voor een picknick bij flamingo lagune. Al ver voor je daar bent, ruik je het zout van de oceaan in de woestijnlucht. Afstand totaal ca. 350 km

Nog een klein stukje langs de havenkranen en dan bereik je het kustplaatsje Swakopmund. Denk een verduitst Zandvoort in de woestijn met een Afrikaans sausje en het enige echte toeristendorp van Namibië. Dankzij de vochtige zeemist is het er opvallend groen met zelfs palmbomen. Je slaapt in een kleinschalig guesthouse in het centrum met gezellige (vis)restaurantjes en bars op loopafstand.

local Hero

In Namibië is het aan zee nooit echt koud maar op één dag zijn er soms wel 4 seizoenen: koude mist in de ochtend, felle zon in een blauwe lucht overdag, een woestijnwind in de middag en een frisse tot koele avond. Neem zowel een warme trui als voldoende bescherming tegen de zon mee.

Dag 10: Leukste Namibië rondreis, naar kustplaats Swakopmund

Over desert tracks en uitgestrekte gravelvlaktes met nauwelijks een tegenligger in zicht, dwars door de Namib woestijn en de Gaub en Kuiseb canyons naar de haven van Walvisbaai voor een …

︿

Dag 11: Verken Swakopmund omgeving met optionele dagtrips

Een dagje in en rond Swakopmund, dat is lekker de auto uit. Er is strand voor een duik in zee (meestal wel fris!), maar de meeste reizigers doen wat anders. Ze gaan ’s ochtends vroeg mee op de catamaran boottocht. Via Walvisbaai vaar je naar Bird Island om Kaapse pelsrobben en dolfijnen te spotten.

Zelf peddelen kan ook, vanuit Swakopmund kun je ook per zeekajak naar de zeehonden kolonie. Ben je meer een landrot, ga dan surfen over de duintoppen of quadbiken door 35 km. wilde Namib woestijn en spoel daarna het zand in je mond weg met Zuid-Afrikaanse wijn en verse oesters. Nog relaxter? Boek een scenic flight, vanuit de lucht is Namibië al net zo spectaculair.

Dag 11: Verken Swakopmund omgeving met optionele dagtrips

Een dagje in en rond Swakopmund, dat is lekker de auto uit. Er is strand voor een duik in zee (meestal wel fris!), maar de meeste reizigers doen wat anders. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

Dag 12: Via Cape Cross en mijnstadje Uis naar Twijfelfontein

Vandaag staat er zo’n 420 km. op het programma. Op tijd vertrekken is wel handig, zeker als je de zeehonden kolonie bij Cape Cross wilt zien. En dat is spectaculair: duizenden Cape Fur zeehonden zwemmen hier bij de rotskust of liggen en spelen op het strand. Daarna rijd je landinwaarts, naar de voormalige mijnstad Uis.

Van hier is het niet ver meer naar de hoogste berg van Namibië, de Brandberg. Net als Uluru voor de Australische aboriginals is deze 2600 meter hoge bergtop voor de lokale bushman een religieus symbool. Via Organ Pipes en Burnt Mountain naar het gebied van Twyfelfontein, waar je overnacht.

local Hero

Ben je een fan sla dan in Uis je slag: amethist, tourmaline en nog veel andere kleurige halfedelstenen die hier gevonden worden zijn een koopje.

Dag 12: Via Cape Cross en mijnstadje Uis naar Twijfelfontein

Vandaag staat er zo’n 420 km. op het programma. Op tijd vertrekken is wel handig, zeker als je de zeehonden kolonie bij Cape Cross wilt zien. En dat is spectaculair: …

︿

Dag 13: Leukste Namibië rondreis, naar natuurreservaat Palmweg

Vandaag pak rijd je door Damaraland, een uitgestrekt, bijna onberoerd, gebied tussen de Ugab en Huab rivieren vol bijzondere woestijn-flora en fauna. Je volgt de oude olifantenroute (je ziet de grijze woestijnreuzen hier nog regelmatig) en komt spectaculaire rotsformaties tegen. Meestal zijn ze voorzien van oude bushman rotstekeningen en archeologische vindplaatsen. De belangrijkste, Twijfelfontein, heeft 17 sites met totaal 2500 rotstekeningen en kun je in de ochtend voor vertrek bezoeken.

In het natuurreservaat Palmweg dankt zijn naam aan de Makalani plant, die hier veelvuldig groeit. Je overnacht op de Hoada campsite tussen de granietheuvels en mahonibomen. Ook deze camping is van alle gemakken voorzien, dus steek de bbq maar aan.

local Hero

Als je wilt kun je hier Rhino trekking invoegen. Zie ook de Namibië Top 5. Prijzig maar indrukwekkend. Een ervaring tijdens je Namibië rondreis die je nog lang zal bijblijven. 

Dag 13: Leukste Namibië rondreis, naar natuurreservaat Palmweg

Vandaag pak rijd je door Damaraland, een uitgestrekt, bijna onberoerd, gebied tussen de Ugab en Huab rivieren vol bijzondere woestijn-flora en fauna. Je volgt de oude olifantenroute (je ziet de …

︿

Dag 14 - 15: Naar Etosha National park, slapen en safari's in het park

Na alle woestijn kom je bij Kamanjab weer op het asfalt. Via het stadje Outjo bereik je het Etosha National Park (ca. 300 km). Na de formaliteiten rijd je het park in naar het hoofdkamp Okaukuejo Resort en Restcamp. Hier ligt de beroemde waterdrinkplaats, waar je veel wilde dieren ziet. Je bent niet de enige hier, maar dit is wel één van de hoogtepunten van je leukste Namibië rondreis.

Een gamedrive safari met je eigen 4x4 huurauto is bijzonder. Je maakt die als het ’s ochtends vroeg, tot aan een uur of tien, nog koel is en later voordat de zon ondergaat. Vraag op je campsite waar het wild zit, meestal hebben ze een logboek van de recente ‘sightings’.

Dag 14 - 15: Naar Etosha National park, slapen en safari's in het park

Na alle woestijn kom je bij Kamanjab weer op het asfalt. Via het stadje Outjo bereik je het Etosha National Park (ca. 300 km). Na de formaliteiten rijd je het …

︿

Dag 16 - 17: Naar Onguma Game Reserve, wildlife gamedrives

Ook de volgende dag vroeg op, want zo is je rit bij het ochtendgloren ook meteen een gamedrive. In Halali kun je stoppen voor de lunch. Daarna door naar Etosha Pan, een enorme schotelvormige vlakte van wit opgedroogde modder en zout. De hete lucht weerkaatst als een fata morgana en je kunt er impala's, zebra's en met geluk zwarte neushoorns en cheeta's zien.

Je volgende campsite, Onguma Tamboti, is gelegen in Onguma Game Reserve, een minder bekend 'buurpark' van Etosha. Je kunt het reserve op eigen houtje ontdekken of kiezen voor guided gamedrives. Na de safari doe je een ‘sundowner’ met aansluitende 'braai' samen met de andere kampgasten.

local Hero

Het lijkt toeristisch maar het is voor een goed doel: een bezoek aan een traditioneel Himba dorp in Namibië. De opbrengsten gaan in hun voedselfonds. Alleen zo kan de community op haar eigen manier overleven en blijven hun trots, cultuur, tradities en leefstijl behouden. Doen dus.

Dag 16 - 17: Naar Onguma Game Reserve, wildlife gamedrives

Ook de volgende dag vroeg op, want zo is je rit bij het ochtendgloren ook meteen een gamedrive. In Halali kun je stoppen voor de lunch. Daarna door naar Etosha …

︿

Dag 18: Leukste Namibie rondreis, naar Waterberg

Nadat jr afscheid hebt genomen van de andere kampgasten rijd je ca. 375 km richting het zuiden naar Waterberg. Het gelijknamige park is bekend vanwege het zandstenen plateau van 200 meter hoogte en de groene natuur met kleurige bloemen en planten. Een bijzonder afwisseling na de vaak toch wat dorre en woestijnachtige landschappen van Namibië. 

In Waterberg leven meer dan 200 vogelsoorten en er komen verscheidene zeldzame wilde dieren voor. Kijk je goed, dan zie je misschien wel de 200 miljoen jaren oude dinosaurus voetafdrukken die hier te vinden zijn. In het Waterberg Resort camp is het prima toeven, langs het zwembad met uitzicht op het plateau en de rotsformaties. 

Dag 18: Leukste Namibie rondreis, naar Waterberg

Nadat jr afscheid hebt genomen van de andere kampgasten rijd je ca. 375 km richting het zuiden naar Waterberg. Het gelijknamige park is bekend vanwege het zandstenen plateau van 200 …

︿

Dag 19: Naar Okonjima Game Reserve, camping met zwembad

Niet ver van Waterberg vind je het 22.000 hectare grootte Okonjima Game Reserve. Het reservaat is de thuisbasis van de AfriCat foundation, een non-profit organisatie in Namibië die cheetah, luipaarden en andere zeldzame wilde dieren beschermt.

Je verblijft op de Okonjima's Omboroko campsite, vanuit waar je het Carnivore Care centre bezoekt. Hier leer je meer over de non-profit organisatie en het leven van de inheemse bushman uit dit gebied. Ook ga je samen met een lokale gids op zoek naar luipaarden en cheeta's. Niet minder spectaculair zijn de sundowner viewpoints behorend bij de campsite.

Dag 19: Naar Okonjima Game Reserve, camping met zwembad

Niet ver van Waterberg vind je het 22.000 hectare grootte Okonjima Game Reserve. Het reservaat is de thuisbasis van de AfriCat foundation, een non-profit organisatie in Namibië die cheetah, luipaarden …

︿

Dag 20: Van Okonjima terug naar Windhoek

Vanuit Okonjima is het ca. 270 km rijden tot Windhoek, alweer het laatste traject van je leukste Namibië rondreis. Je rijdt via Okahandja, een van de oudste steden van Namibië en centrum voor houtsnijwerk.

Eenmaal aangekomen in Windhoek lever je je 4x4 auto met daktent in bij het stadsdepot en krijg je een transfer naar je hotel. Wil je nog wat souvenirs scoren, dat kan in the city centre van Windhoek (neem een taxi). Cultuur snuiven doe je bij het Alte Feste fort en museum en de Evangelisch-Lutherse Kerk uit 1896. Wij proosten met een laatste Windhoek lager op de vakantie. 

Dag 20: Van Okonjima terug naar Windhoek

Vanuit Okonjima is het ca. 270 km rijden tot Windhoek, alweer het laatste traject van je leukste Namibië rondreis. Je rijdt via Okahandja, een van de oudste steden van Namibië …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. €55,- p.p.p.n. (exclusief autohuur)

 • Reken op ca. €55,- p.p.p.n. (exclusief autohuur)

Dag 21 - 22: Einde leukste Namibië rondreis, terugvlucht Amsterdam

In de loop van de ochtend vertrek je na een rustig ontbijt richting de luchthaven van Windhoek voor je terugvlucht naar Nederland. De volgende dag kom je met een koffer gevuld vol reisverhalen aan op Schiphol. Helaas is daarmee je leukste Namibië selfdrive op zijn einde gekomen. 

Wil je je leukste Namibië rondreis verlengen of aanpassen, dan kan dat natuurlijk. Samen met je local Hero maak je je Namibië reis op maat, vraag gerust naar alle opties want er is nog veel meer mogelijk.

Dag 21 - 22: Einde leukste Namibië rondreis, terugvlucht Amsterdam

In de loop van de ochtend vertrek je na een rustig ontbijt richting de luchthaven van Windhoek voor je terugvlucht naar Nederland. De volgende dag kom je met een koffer …

︿

Verlengingsopties: Chobe National Park en Victoria Falls

Als je er toch bent, kun je je leukste rondreis Namibië ook verlengen met een paar dagen Botswana. Wat dacht je van een bezoek aan Chobe National Park, geliefd vanwege de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Met een frisse bries door je haren vaar de Chobe rivier af, terwijl je over de savanne tuurt op zoek naar de Big Five.

Of bezoek de Victoria Falls: met een bijna oorverdovend geluid dendert het water hier naar beneden. Vanuit Botswana of Namibië kun je de watervallen makkelijk in een dag bezoeken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een nachtje aan vast te knopen. Je local Hero kan je adviseren over alle verleningsopties voor je leukste rondreis Namibië.

local Hero

Wil je meer van Botswana zien, ook andere verlengingsopties zijn mogelijk. Breng een bezoek aan de Okavango Delta of Moremi Game Reserve.

Verlengingsopties: Chobe National Park en Victoria Falls

Als je er toch bent, kun je je leukste rondreis Namibië ook verlengen met een paar dagen Botswana. Wat dacht je van een bezoek aan Chobe National Park, geliefd vanwege …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Carol-Jean

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Namibië: