ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Java & Bali rondreis betaalbaar

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Yogyakarta - Malang - Bromo - Kalibaru - Lovina - Ubud - Gili
reissom:
va. € 1090,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Nog nooit in Indonesië geweest? Dan is deze Indonesië budgetreis geknipt. Local Hero Evy, onze Indonesië reisspecialist ter plaatse, regelt het voor je.

Je begint op Java want Yogya met zijn paleis, galerieën en bazaars is de culturele ziel van het land en de Borobudur sla je niet over. De trein naar Malang brengt je naar de Bromo vulkaan voor een magische zonsopgang. Na de vruchtbare plantages bij Kalibaru pak je de boot naar Bali voor een dolfijnentrip bij Lovina.

Je fietst door de groene rijstvelden rond Ubud, relaxt in een spa of doet mee aan een yogaklas. Dan naar het strand van de Gili’s en shoppen in de boetiekjes van het mondaine Seminyak.

Kortom, de highlights van Java & Bali op een betaalbare manier. Niet ‘hoe gaat het?’ maar ‘waar ga je heen?’ is hier de vraag. Je antwoord is: "jalan, jalan", ofwel ‘wat lopen’ en dat is eigenlijk ook het leukst.

Inclusief: 
- aankomst/vertrek transfer;
- alle overnachtingen in 2/3 sterren hotels met ontbijt (behalve Malang); ); lunch dag 3;
- airco auto met chauffeur als omschreven; 
- dagtrein Yogyakarta - Malang, 2e klas airco executive, 
- jeep en entree Bromo National Park; 
- ferry overtocht Ketapang-Gilimanuk; 
- snelboot retour Gili;
- assistentie local Hero

Exclusief: 
- Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden; 
- taxitransfers station-hotel vv in Yogya en Malang; 
- upgrades of extra excursies; 
- overige entrees, fooien etc.

Wat is de beste reistijd voor Indonesië?

Indonesië ligt op de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Daarom is Indonesië het hele jaar door ongeveer even warm, gemiddeld ca. 30˚ C. Ga je hoger, dan wordt het uiteraard al snel koeler. Ga je de heuvels of bergen in of beklim je een vulkaan zorg dan ook voor warmer kleding. Ook handig als de airco in de bus volop aan staat.

Qua regen is er wel veel verschil. Op Java valt het meeste tussen november en maart, vooral in januari. De droogste maanden zijn juli t/m september. De beste reistijd voor Oost Indonesië, Bali en Lombok, is onze zomer, van mei t/m eind oktober. In augustus en september valt hier de minste regen.

Heb ik een visum nodig voor Indonesië?

Voor reizen naar Indonesië is een visum nodig. Heb je de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan kun je bij aankomst op de luchthaven een visum voor maximaal 30 dagen verblijf verkrijgen. Dit geldt alleen voor aankomst in Jakarta (Soekarno Hatta), Denpasar Bali (Ngurah Rai), Medan, Surabaya en Batam. Kom je ergens anders Indonesië binnen, dan moet je van tevoren een visum aanvragen. Dit geldt ook wanneer je langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven, want het visum verkregen bij aankomst op de luchthaven is ter plaatse niet te verlengen. Een visum voor je reis naar Indonesië kan je online aanvragen via e-visums.nl. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 90 euro. Let op: in alle gevallen dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer je Indonesië verlaat.

Vanaf 14 februari 2024 moeten internationale reizigers die naar Bali reizen toeristenbelasting betalen. De kosten hiervoor zijn 150.000 Indonesische Roepiah (IDR) per persoon. Deze toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks op Bali vliegt én ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali afreist. De belasting kan digitaal betaald worden via de website LoveBali (informatie in het Engels).

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Indonesië. Het is slim voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Heb ik vaccinaties nodig voor Indonesië?

Voor Indonesië zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. DTP heb je waarschijnlijk al gehad toen je jong was, soms wordt een zgn. booster aangeraden. Hepatitus A werkt kort, dus moet kort voor vertrek gepland worden. Eventueel kun je je laten inenten tegen buiktyfus.

Ga voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen. Je kunt ook de website van GGD Reisvaccinaties checken voor actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Indonesië een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Indonesië een vaccinatie stempel getoond kunnen worden.

Indonesië kent in bepaalde delen ook malaria risico. Het verschilt echter per streek, in hoger gelegen gebieden boven de 1500 m. is het risico bijna nul. Op Java, Bali en Lombok, de Gili eilanden, is de kans dat je malaria oploopt minimaal. Hier wordt meestal geen malaria profylaxe aangeraden. Tegen Dengue, een ziekte die ook door muggen wordt overgedragen, maar dan overdag, kun je vergelijkbare maatregelen treffen.

Draag in ieder geval zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoeveel tijdverschil is er met Indonesië?

Op Java is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland, op Bali en verder oostwaarts is dat 6 uur.  In onze winter komt daar nog een uur bij.

Is het veilig in Indonesië? 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Indonesië, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele informatie voor reizen naar Indonesië. 

Indonesië is over het algemeen een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en doorgaans kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in de grote steden en in drukke toeristische gebieden, en vermijdt ’s avonds laat de alle stilste plekjes Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Vergeet daarna niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding neem ik mee naar Indonesië?

In Indonesië zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens wat regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten koud kan worden: in dit subtropische klimaat liggen de theeplantages. In het laagland is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Indonesiërs en zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk.

Ga niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is in Indonesië verboden. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Welke valuta heeft Indonesië?

In Indonesië betaal je met de Indonesische Rupiah (INR) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg wel voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Fooien & entrees Gebruikelijk in Indonesië. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat roepies nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Entreegelden zijn zeker niet overdreven hoog. Alleen voor de belangrijkste bezienswaardigheden moet worden betaald. Daarbuiten gaat het vaak om slechts enkele euro’s.

Welke stekker heb ik nodig voor Indonesië?

De stopcontacten in Indonesië werken op 220-230 volt. Meestal zijn de stopkontakten gelijk aan die van ons en passen Nederlandse stekkers. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must, zeker omdat stroomstoringen ook nog wel eens voorkomen.

Hoe reis ik door Indonesië?

Je reist tijdens je budget Indonesië reis met het openbaar vervoer of met een transfer (auto met chauffeur). De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40-50 km per uur, dus je bent bijvoorbeeld op Bali ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Fietshuur kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Reizen met (jonge) kinderen

Overnachten De meeste hotels en resorts hebben familiekamers. Vraag daar naar bij je Local Hero. Extra bedden bijzetten kan vaak ook. Babybedjes zijn schaars, neem eventueel een eigen opklapbedje mee. Ook kinderstoelen zijn niet altijd beschikbaar. Neem eventueel een extra muskieten net mee inclusief ophang materiaal.

Eten Indonesisch eten is uiteraard meer dan de rijsttafel of nasi of bami goreng in Nederland. Het kan gekruid zijn maar het hoeft niet. Vraag er daarom altijd even naar. Banana  pancakes zijn ook aanraders. Zoet tropisch fruit is er in overvloed. Vraag ’s avonds bij het diner eerst om eten voor de kinderen, anders wordt het soms wat erg laat.

Onderweg Vraag voor jonge kinderen om een speciaal kinderzitje in de auto met chauffeur. Neem een draagzak mee, een buggy kan maar de straten zijn hobbelig en hier niet op ingericht. Zorg voor voldoende zonnebrandolie en insectenspray. Het is wel verkrijgbaar maar duur. Houd je kinderen weg bij huisdieren als katten en honden en andere semi wilde dieren als apen. Hondsdolheid komt voor, andere overdraagbare ziektes ook.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Je vliegt naar

Voor je budget Indonesië reis vlieg je naar Yogyakarta. Yogyakarta is bereikbaar via Kuala Lumpur, Singapore en Jakarta. Vanuit deze steden zijn er voordelige vluchten naar Yogyakarta en terug vanaf Lombok of Denpasar op Bali. Er zijn geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd minimaal 1x maar meestal 2x overstappen. Als je wilt kun je in deze steden een stop maken op de heen of terugreis.

Op vliegsites zoals cheaptickets.nl kun je opgeven dat je naar de ene plaats vliegt en terug vanaf de andere, maar krijg je niet altijd de beste prijzen. Een gewoon retour boeken naar Kuala Lumpur of Singapore en dan doorvliegen met bijvoorbeeld Air Asia, de Easyjet van Azië is soms voordeliger.

Aansluitende vluchten met Air Asia
Zelf boeken: Boek met je creditcard op Airasia.com. Kies een vlucht met een ruime overstaptijd (min. 2 uur) tussen je intercontinentale en je inter- Azië vlucht. Doorloop alle stappen in het boekingsproces, kies het aantal kg bagage, stoel en evt. maaltijd en vink de verzekering uit (niet nodig). Je krijgt je e-ticket direct over de email. Geef je vluchtgegevens daarna door aan je local Hero. 
Overlaten aan je local Hero. Tegen een kleine opslag boekt je local Hero deze aansluitende vluchten voor je, wel zo makkelijk.

Let bij het boeken van vliegticktets op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra, soms een heel nieuw ticket. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze direct na ontvangst op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
*geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er later iets gewijzigd is.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op gemiddeld tenminste € 750,-. Reken in de drukke tijden, rond Kerst, Ramadan en in juli/augustus al snel € 100,- tot € 150,- meer. Ben je flexibel en kun je in het voor of naseizoen, boek dan in een rustige maand zoals juni: een retour Jakarta is er vanaf € 525,-. Inter Azië, met Air Asia: een enkeltje Kuala Lumpur, Singapore of Jakarta naar Yogyakarta kost ca. € 100, vanaf Denpasar of Lombok terug naar deze steden ook ca. € 100,-.
Vliegen met GARUDA Indonesia: als je met deze maatschappij intercontinentaal vliegt, krijg je korting op hun binnenlandse trajecten. Je kunt die dan beter zelf bij hen inboeken.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met Emirates Airlines, via Dubai, naar Kuala Lumpur, Jakarta of Singapore en vliegen dan low budget door. Andere veel gebruikte maatschappijen zijn KLM, Garuda Indonesia of Singapore Airlines. Ook vanaf Brussel en Düsseldorf vertrekken voordelige vluchten.

Tijden

* Je komt altijd een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. *Let op speciale actieperiodes, bv. KLM voordeelweken.

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Yogyakarta - Malang - Bromo - Kalibaru - Lovina - Ubud - Gili
reissom:
va. € 1090,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Nog nooit in Indonesië geweest? Dan is deze Indonesië budgetreis geknipt. Local Hero Evy, onze Indonesië reisspecialist ter plaatse, regelt …
︿

Inclusief: 
- aankomst/vertrek transfer;
- alle overnachtingen in 2/3 sterren hotels met ontbijt (behalve Malang); ); lunch dag 3;
- airco auto met chauffeur als omschreven; 
- dagtrein Yogyakarta - Malang, 2e klas airco executive, 
- jeep en entree Bromo National Park; 
- ferry overtocht Ketapang-Gilimanuk; 
- snelboot retour Gili;
- assistentie local Hero

Exclusief: 
- Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden; 
- taxitransfers station-hotel vv in Yogya en Malang; 
- upgrades of extra excursies; 
- overige entrees, fooien etc.

Wat is de beste reistijd voor Indonesië? Indonesië ligt op de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Daarom is Indonesië het hele …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 4: Aankomst Indonesië, verblijf Yogyakarta

Na je vlucht naar Java even lekker bijkomen met een bier Bintang en nasi tjampoer of Gado-Gado in een door olielampen verlichte restaurantje. Je kleinschalige hotel ligt gelukkig centraal, heel makkelijk voor je stadstour de ochtend erop. ’s Middags fiets je met gids over het Javaanse platteland en maak jekennis met de dorpsbewoners.

Daarna bezoek je de Borobudur, een van de grootste boeddhistische tempels ter wereld. Na een bijna magische zonsondergang hier tijd voor “selamat makan” ofwel lekker eten Java style. Met de highlights achter de rug kun je vandaag op je gemak naar de Kraton, het paleis van de Sultan, de fabriekjes van zilver- en leerbewerkers en de kunstgaleries met hun kleurige schilderijen.

Dag 1 - 4: Aankomst Indonesië, verblijf Yogyakarta

Na je vlucht naar Java even lekker bijkomen met een bier Bintang en nasi tjampoer of Gado-Gado in een door olielampen verlichte restaurantje. Je kleinschalige hotel ligt gelukkig centraal, heel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • Comfort hotel ca. € 20,- p.p.p.n. extra.

  • Comfort hotel ca. € 20,- p.p.p.n. extra.

  • Reken op ca. € 20,- p.p.p.n. extra.

  • Reken op ca. € 20,- p.p.p.n. extra.

Dag 5: Trein naar Malang

Vanochtend neem je een taxi naar het station, waar de trein naar Malang vertrekt. Je reist comfortabel per ‘’executive” class. Zorg tevoren voor wat eten en drinken of koop het in de trein. Ook oordopjes en een warme trui tegen te koude airco komen van pas als je even wat wilt dutten.

Bij aankomst in Malang word je door een chauffeur opgehaald en naar je hotel gereden. Malang ligt wat hoger in de bergen en was daarom in koloniale tijden al populair. Je ziet nog veel gebouwen uit die tijd. Verder is het er gewoon gezellig in deze universiteitsstad. Slenter een middagje over de vogel- of antiekmarkt en eet in een van de lokale warungs (eethuis).

Dag 5: Trein naar Malang

Vanochtend neem je een taxi naar het station, waar de trein naar Malang vertrekt. Je reist comfortabel per ‘’executive” class. Zorg tevoren voor wat eten en drinken of koop het …

︿

Dag 6: Malang - Bromo

In de ochtend vertrek je naar de Bromo, één van de highlights van Indonesië. Je legt de route deels af met een jeep en rijdt door de zandzee rondom de vulkaan naar je verblijf aan de moederkrater.

In de middag kun je de vulkaan al beklimmen, dan is het rustig. Het hoeft niet, want morgenvroeg staat dit hoogtepunt van je Java reis ook op het programma.

Dag 6: Malang - Bromo

In de ochtend vertrek je naar de Bromo, één van de highlights van Indonesië. Je legt de route deels af met een jeep en rijdt door de zandzee rondom de vulkaan …

︿

Dag 7: Bromo - Kalibaru

Al voor zonsopgang rijd je met een jeep naar het uitzichtpunt. Het wordt langzaam licht en de vulkaantop steekt af tegen de eerste oranje-rode zonnestralen. Na een toch nog best stijle klim naar boven, de lucht is hier door de hoogte ijl, sta je letterlijk op de kraterrand. De optrekkende rook geeft het een magisch tintje. De zwavellucht ook...

Na dit ook letterlijke hoogtepunt maak je een rit van ca. 5 uur over Oost Java. Je rijdt langs rijstvelden, bananen- en pindaplantages naar de plantages rond het bergdorpje Kalibaru, waar je overnacht.

local Hero

* Zorg voor een warme trui en een zaklamp.
* In plaats van overland kun je na de Bromo ook naar Surabaya, vanwaar je naar Denpasar op Bali vliegt. Laat het me weten als je dat wilt.

Dag 7: Bromo - Kalibaru

Al voor zonsopgang rijd je met een jeep naar het uitzichtpunt. Het wordt langzaam licht en de vulkaantop steekt af tegen de eerste oranje-rode zonnestralen. Na een toch nog best …

︿

Dag 8: Indonesië budgetreis, verblijf Kalibaru

Dit is het traditionele Java waar het leven voortkabbelt als in de ‘Tempo Doeloe’, de tijd van vroeger. Neem een duik in het zwembad en geniet van dit rustpunt op je reis. Je slaapt in een eenvoudig resort. De verdiensten van het bijbehorende restaurantje komt ten goede aan het personeel. De wifi hapert, niet alles gaat efficiënt maar men doet zijn best en dat is de charme van deze plek in Indonesië.

’s Middags maak je samen met een lokale gids een plantage toer, je bezoekt een werkende cacao/koffieplantage, een peper- of kaneeltuin en proeft een kopje verse kaneelthee. Je slentert op je gemak door het hoofdstraatje en waant je zomaar een halve eeuw terug.

Dag 8: Indonesië budgetreis, verblijf Kalibaru

Dit is het traditionele Java waar het leven voortkabbelt als in de ‘Tempo Doeloe’, de tijd van vroeger. Neem een duik in het zwembad en geniet van dit rustpunt op …

︿

Dag 9 - 10: Kalibaru - Lovina, dolfijnen spotten

Vandaag vervolg je je Indonesië budget reis naar de haven van Ketapang, waar je ferryboot naar Bali vertrekt, een overtocht van een half uurtje. Vanaf de overkant, Gilimanuk, ga je verder naar het noorden van het eiland en kom je uiteindelijk in het kleinschalige backpackersplaatsje Lovina. Huur een fiets en peddel tussen de rijstvelden en bananenbomen naar de verborgen dorpjes in het achterland van Bali.

Lovina zelf heeft een gezellige sfeer en is niet zo druk als in het zuiden van Bali, dit vooral omdat het strand donker, meer vulkanisch zand heeft. Vanuit Lovina moet je zeker een boottripje maken om dolfijnen te spotten. Niet zo moeilijk want door grote scholen garnalen hier is het een van hun favoriete plekjes.

local Hero

Je dolfijntrip is verantwoord. De boot blijft op enige afstand zodat het natuurlijk evenwicht niet verstoord wordt. 

meet the locals

Dag 9 - 10: Kalibaru - Lovina, dolfijnen spotten

Vandaag vervolg je je Indonesië budget reis naar de haven van Ketapang, waar je ferryboot naar Bali vertrekt, een overtocht van een half uurtje. Vanaf de overkant, Gilimanuk, ga je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 16,- p.p.

  • Reken op ca. € 16,- p.p.

Dag 11 - 13: Lovina - Ubud, Monkey Forest

Begin van de middag transfer naar het midden van het eiland: Ubud. Hoe zuidelijk je komt, hoe groener. Overal rijstterrassen, waterbuffels en hardwerkende boeren, een landschap als uit een plaatjesboek. Ubud is het artistieke hart van Bali. Naast de vele hindoetempels struikel je over de workshops, ateliers en galerieën met kunstig houtsnijwerk en kleurige schilderijen.

Hoewel Ubud best toeristisch is, is het makkelijk te voet te verkennen en sla je een paar rustige weggetjes in, dan zit je zo in de typisch Balinese sfeer. Je hotel met zwembad ligt op een kwartiertje van Monkey Forest, een bos vol brutale apen. Vanuit Ubud kun je enorm veel excursies boeken. Fietsen door de omgeving en een rafting trip vonden wij het leukst.

local Hero

Ik kan een homestay voor je boeken op het platteland bij Ubud. Dé manier om een lokale familie te leren kennen en het boerenleven van dichtbij mee te maken.

Dag 11 - 13: Lovina - Ubud, Monkey Forest

Begin van de middag transfer naar het midden van het eiland: Ubud. Hoe zuidelijk je komt, hoe groener. Overal rijstterrassen, waterbuffels en hardwerkende boeren, een landschap als uit een plaatjesboek. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Yoga en wellness, je bent helemaal herboren. Reken op ca. € 20,- p.p.

  • Yoga en wellness, je bent helemaal herboren. Reken op ca. € 20,- p.p.

  • Halve dag inclusief lunch, gids en materialen. Ca. € 30,- p.p.

  • Halve dag inclusief lunch, gids en materialen. Ca. € 30,- p.p.

  • Halve dag, inclusief lunch, gids en materiaal. Ca. € 30,- p.p.

  • Halve dag, inclusief lunch, gids en materiaal. Ca. € 30,- p.p.

Dag 14 - 16: Ubud - Gili Air

Transfer van Ubud naar de haven van Padangbai, waar de boot naar de Gili’s vertrekt. Het zijn relaxte koraaleilandjes iets te noorden van Lombok. Gili Air is de kleinste, nog rustig en authentiek en vooral bekend bij duikers en snorkelaars. Vanaf Gili Air kun je met de dagelijkse bootjes ook de andere Gili’s, Meno en Trangawan bezoeken, leuk voor een dagtripje.

Je verblijft in een gezellig hotel, gebouwd in lokale stijl en direct aan het strand. Drankje in de hand, blote voeten in het zand, dat maakt het compleet.

local Hero

Je Padi diploma halen? Een 4-5 daagse cursus, ook in het Nederlands. Reken op zo’n US$ 450,-. Je moet je verblijf wel nog iets verlengen en je mag 24 uur na je laatste duik pas vliegen.

Dag 14 - 16: Ubud - Gili Air

Transfer van Ubud naar de haven van Padangbai, waar de boot naar de Gili’s vertrekt. Het zijn relaxte koraaleilandjes iets te noorden van Lombok. Gili Air is de kleinste, nog …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Deze nachten regel ik liever zelf

  • Deze nachten regel ik liever zelf

  • Comfort hotel. Reken op ca. € 29,- p.p.p.n. extra

  • Comfort hotel. Reken op ca. € 29,- p.p.p.n. extra

  • Reken op ca. € 20,- p.p.p.n. extra

  • Reken op ca. € 20,- p.p.p.n. extra

Dag 17 - 18: Gili Air - Seminyak

Vanochtend vertrek je na het ontbijt per boot terug naar Padangbai en vandaar naar Seminyak, in het zuiden van Bali. Samen met Kuta, Tuban en Legian liggen hier de mooiste zandstranden. Ze nodigen uit tot een duik in de flinke golven, al of niet met surfplank.

Meer dan zonnen, shoppen en uitgaan? Veel bezocht, vooral bij zonsondergang, zijn de Pura Luhur Uluwatu een 11e eeuwse klassiek Balinese tempel en de Pura Tanah Lot, op een eilandje zo’n 100 meter uit de kust en alleen bij eb te bereiken. Wil je Bali ook eens vanaf het water bekijken: vanuit Benoa vertrekt dagelijks een catamaran voor een zeiltocht met barbecue naar Lembongan, een mooi koraaleilandje voor de kust.

local Hero

Genoeg strand gezien? Maak dan een dagtocht naar de watertempel van Tirtagangga, drie koninklijke waterpaleizen en een plek met bijzondere betekenis voor de hindoeïstische Balinezen.

Dag 17 - 18: Gili Air - Seminyak

Vanochtend vertrek je na het ontbijt per boot terug naar Padangbai en vandaar naar Seminyak, in het zuiden van Bali. Samen met Kuta, Tuban en Legian liggen hier de mooiste …

︿

Dag 19 - 20: Vertrek Indonesië, terugvlucht Denpasar

Vanochtend een transfer naar de luchthaven van Denpasar voor je terugvlucht. Doorgaans vlieg je rond middernacht en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam, waar je Indonesië budget reis eindigt. 

Nog niet klaar om Java & Bali te verlaten? Vraag je Indonesië reisexpert naar de verlengingsopties of combineer je individuele rondreis Java & Bali met één van de andere Indonesische eilanden: spot de Orang-oetan in de jungle van Sumatra, leer de Ikat weeftechniek in Flores of slaap een nachtje bij de Tana Toraja in Sulawesi.

Dag 19 - 20: Vertrek Indonesië, terugvlucht Denpasar

Vanochtend een transfer naar de luchthaven van Denpasar voor je terugvlucht. Doorgaans vlieg je rond middernacht en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam, waar je Indonesië budget …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Evy

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Java & Bali: