ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Colombia rondreis de leukste

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Bogotá – Armenia – Santa Marta – Tayrona – Taironaka – Cartagena
reissom:
va. € 1815,- (p.p. bij 2 volwassenen), excl. lokale vluchten samen ca. €265,- (Boek zelf je retourvlucht)

Niet verder vertellen: waar vind je uitbundige natuur, majestueuze bergen en nauwelijks beroerde tropische zandstranden? Koloniale kerken, verborgen pleintjes en posada’s waar je helemaal wegdroomt?

Een beetje nieuwsgierigheid en energie, veel meer heb je niet nodig om Colombia van je bucketlijst te halen. Colombianen hebben een warm hart en zijn oprecht blij om het je naar je zin te maken.

Je slaapt in kleinschalige hotels, deels met zwembad, en de lange afstanden overbrug je per vliegtuig. Zo is er nauwelijks tijdverlies met reizen en waar nodig regelen we ook privé vervoer.

En: je kunt veilig reizen door dit diverse land. Onze leukste rondreis Colombia is compleet en je ziet gegarandeerd de mooiste plekjes: naast de hotspots óók bijkomen aan een relaxt Caribisch natuurstrand. Laat local Hero Sjors, je Colombia reisspecialist, het voor je regelen.

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in middenklas-hotels en lodges (Taironaka een 2-sterren Finca); 
 • alle ontbijten, daar waar aangegeven ook diner; 
 • genoemde excursies met Engelstalige gids;
 • entree-prijzen;
 • assistentie van je local Hero


Exclusief: 

 • internationale retourvlucht naar Bogotá (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
 • 2 lokale vluchten: Bogotá-Armenia en Bogota-Santa Marta;
 • overige niet genoemde maaltijden; 
 • korte transfers naar bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • upgrades of extra excursies.

Wat is de beste reistijd in Colombia?

Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt de hoogte wel uit: gemiddeld 30˚C aan de Caribische kust en tot het vriespunt in de hoge Andes. In het algemeen is het het hele jaar een lente klimaat, zo heet Medellín ook wel de ‘stad der eeuwige lente’.

Colombia is in principe het hele jaar door te bezoeken. Wil je de regentijd in Colombia helemaal vermijden kies dan voor de periode half december t/m half maart en half juni juni/augustus. Op de noordelijke hoogvlaktes is het regenseizoen wat langer, van mei t/m oktober. Aan de Caribische kust is het hele jaar door mooi weer.

Is een visum nodig voor Colombia? 

Voor de reizen naar Colombia is voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. 

Reis je met een kind met een andere achternaam dan de ouder, dan kan de relatie gecontroleerd worden, dit om ontvoeringen tegen te gaan. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je evt. een toestemmingsformulier downloaden. Check in dit soort gevallen goed wat er precies nodig is.

Zijn vaccinaties verplicht in Colombia? 

Voor Colombia zijn op gele koorts na geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt verder een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. In een aantal gebieden in Colombia komt gele koorts voor. Reis je bovendien voor of na je Colombia reis door naar andere landen in de regio dan is een gele koorts vaccinatie sowieso verplicht en moet je dat bij de douane met je vaccinatieboekje aan kunnen tonen wil je op de vlucht worden toegelaten. Dat geldt oa. ook voor het Tayrona Nationaal park: inenten en boekje meenemen dus.

Colombia kent een beperkt malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag tijdens je rondreis Colombia zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ook dengue komt voor, de muggen die dit overbrengen steken overdag, dus zorg ook dan voor een goede bescherming. Ook komt Zika voor, overgebracht door dezelfde muggen. Niet gevaarlijk behalve voor zwangere vrouwen. Vraag je huisarts of check de website van GGD reisvaccinaties voor het laatste advies.


Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Kraanwater is niet drinkbaar in Colombia, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Is er tijdverschil met Colombia? 

In Colombia is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Is het veilig in Colombia? 
Lang gold er voor Colombia een negatief reisadvies. De criminaliteit in Colombia is gelukkig sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Zoek echter het gevaar niet op en vermijdt ’s  nachts afgelegen straten of stranden en het reizen door de grensstreken. Neem vooral geen dure of dierbare sieraden of andere kostbaarheden mee op reis. Als je ergens verblijft kun je geld en reispapieren het beste in een kluis bewaren.

Reis je naar het strand in Colombia? Houd er rekening mee dat de stranden aan de Caribische kust soms sterke onderstromen kennen. Het is dan niet veilig om er te zwemmen. Locals in Colombia weten dit, dus check altijd tevoren en ga nooit alleen de zee in.


De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Colombia en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de reisadviezen voor reizen naar Colombia. 


Welke kleding draag ik in Colombia? 

Colombia is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten van Colombia koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Colombia, zeker op het platteland, is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. 

Bezoek je een kerk draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je rondreis Colombia.

Welke valuta is er in Colombia? 

In Colombia betaal je met de Peso (COP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Wisselgeld is vaak een probleem. Betaal dus met grote biljetten waar het kan, houd wisselgeld voor fooien, marktjes en in de meer afgelegen dorpen. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. Doe dit bij een “casa de cambio’’, de koers is beter dan bij de bank en het is sneller. 

In steeds meer steden en op de luchthavens van Colombia kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Per keer kun je niet meer opnemen dan 300.000 peso’s, zorg dus altijd voor reserve voor als een pinautomaat het even niet doet. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag, liefst binnen en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. 

Moet ik fooi betalen in Colombia?  

Chauffeurs en lokale gidsen in Colombia verwachten een kleine fooi. Ook in restaurants bars enz. doet een fooi goed. Als je weet hoe laag de Colombiaanse salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Colombia vakantie budget valt het immers mee.

Welke stekker wordt gebruikt in Colombia? 

De stopcontacten in Colombia werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontacten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Colombia? 

De infrastructuur in Colombia is goed ontwikkeld. Er is een uitgebreid en voordelig lijnbus netwerk, de bussen komen tot in de kleinste dorpjes. Elke stad in Colombia heeft een busstation voor de intercitybussen. Bogotá is het belangrijkste knooppunt. Reis je per bus door Colombia, zorg dan voor aparte handbagage bv een weekendtas voor spullen die je bij je wilt houden en een kleine afsluitbare koffer of rugzak voor onderin. 

Er zijn ook veel goede binnenlandse vluchten in Colombia, de manier om je snel te verplaatsen. Ook vrij betaalbaar, meestal ca. € 80,- tot 100,- per vlucht. De tijden kunnen ter plaatse nog wel eens wisselen.

Ter plaatse zijn taxi’s het makkelijkst. Metertaxi’s zijn er niet in Colombia, check tevoren de gebruikelijke prijs en pas goed op bij busstations. Soms loont het de moeite even te wachten of een taxi van de straat aan te houden in plaats van degene die al lang staat te wachten.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf een andere plek, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Bogotá. Je kunt direct vliegen met KLM, dat is het handigst, maar soms is een overstap nodig. Ook vanuit Düsseldorf of Brussel gaan vluchten naar Bogotá. De terugvlucht kan gedaan worden vanuit Cartagena. KLM heeft nu ook directe vluchten van en naar deze stad. Dit zorgt ervoor dat je na je rondreis niet meer terug hoeft naar Bogotá om terug naar huis te vliegen.

Kosten

Reken voor een vlucht naar Bogotá op tenminste € 650,-. In het hoogseizoen is dat al snel € 750,-. Vliegen via Madrid of de USA is omslachtiger en vaak niet eens goedkoper. Reken voor een directe vlucht vanuit Cartagena naar Amsterdam op tenminste € 800,-.

Maatschappijen 

De meeste reizigers vliegen met KLM. Binnenlandse vluchten boek je het makkelijkst via je local Hero. Handig want de vluchttijden ter plaatse willen nog wel een wisselen.  Vlieg je naar afgelegen stranden, dan gaat dat vaak per klein vliegtuig en is er een limiet aan je bagage.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans nog dezelfde dag aan in Bogotá. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Bogotá – Armenia – Santa Marta – Tayrona – Taironaka – Cartagena
reissom:
va. € 1815,- (p.p. bij 2 volwassenen), excl. lokale vluchten samen ca. €265,-
Niet verder vertellen: waar vind je uitbundige natuur, majestueuze bergen en nauwelijks beroerde tropische zandstranden? Koloniale kerken, verborgen pleintjes en …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in middenklas-hotels en lodges (Taironaka een 2-sterren Finca); 
 • alle ontbijten, daar waar aangegeven ook diner; 
 • genoemde excursies met Engelstalige gids;
 • entree-prijzen;
 • assistentie van je local Hero


Exclusief: 

 • internationale retourvlucht naar Bogotá (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
 • 2 lokale vluchten: Bogotá-Armenia en Bogota-Santa Marta;
 • overige niet genoemde maaltijden; 
 • korte transfers naar bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • upgrades of extra excursies.

Wat is de beste reistijd in Colombia?Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 3: Start leukste rondreis Colombia, aankomst Bogotá, fietstour

Bogotá is een sympathieke metropool die je wel even moet leren kennen. Plaza de Bolivar is het hart van de wijk La Candelaria, hier liggen de kathedraal, het museum van 20e Juli en het justitiepaleis. Het bohemien-achtig stadsdeel Usaquen heeft gezellige bars, restaurants en een zondagsmarkt.

Pak de kabelbaan naar de Cerro Monserrate: vanaf deze 3000 meter hoge bergtop met kerk heb je een schitterend uitzicht over de stad. Zeker niet overslaan: het Museo de Oro, het beroemdste goudmuseum van Colombia, vol historische goudschatten (wel dicht op maandag). Fietsen is populair: de stad heeft het grootste fietspad netwerk ter wereld, dus een fietstoer is inclusief.

local Hero

Proef de Chicha, sinds de Inca tijd populair en gemaakt van gefermenteerde mais. Beste plek daarvoor is de Callejon del Embudo (Cr. 2). Andere specials: havermout smoothy of warme chocolademelk waar je kaas in doopt! Minder avontuurlijk? Lokale biertjes bij een van de 15 cafés van BBC: de Bogotá Beer Company.

meet the locals

Dag 1 - 3: Start leukste rondreis Colombia, aankomst Bogotá, fietstour

Bogotá is een sympathieke metropool die je wel even moet leren kennen. Plaza de Bolivar is het hart van de wijk La Candelaria, hier liggen de kathedraal, het museum van …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien?

 • Teveel om te zien?

 • Wil je liever in luxe starten?

 • Wil je liever in luxe starten?

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

Dag 4 - 5: Via zout kathedraal Zipaquira naar Villa de Leyva

Vandaag privé transfer naar Villa de Leyva, een van de sfeervolste stadjes van Colombia. Onderweg stop je bij de zout kathedraal van Zipaquira, een van grootste religieuze gebouwen ter wereld en geheel van zout. Alternatief kun je ook stoppen bij de zoutmijn in Nemocon of het Guatavita meer.

Villa de Leyva heeft hobbelige straatjes vol kerken en koloniale gebouwen. Je bewondert de balkonnetjes en witgekalkte gevels en gaat binnen in het Santo Ecce klooster uit 1620 en het El Fosil museum. Ook zie je El Infiernito, een pré Colombiaanse site van de Muisca indianen. Net buiten de stad, midden in het regenwoud, liggen de turkoois gekleurde waterbronnen van Pozos Azules.

local Hero

Je hebt tijdens je bezoek aan Villa de Leyva de beschikking over een auto met chauffeur, dus in overleg kun je bepalen wat je wanneer wilt gaan zien. Buiten het weekend is het stadje vrij rustig.

Dag 4 - 5: Via zout kathedraal Zipaquira naar Villa de Leyva

Vandaag privé transfer naar Villa de Leyva, een van de sfeervolste stadjes van Colombia. Onderweg stop je bij de zout kathedraal van Zipaquira, een van grootste religieuze gebouwen ter wereld …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 50,- p.p extra.

 • Reken op ca. € 50,- p.p extra.

 • Reken op ca. € 50,- voor 2 uur

 • Reken op ca. € 50,- voor 2 uur

Dag 6: Vlucht naar Armenia in de Zona Cafetera, verblijf koffie finca

Vanuit Villa de Leyva per transfer terug naar de luchthaven van Bogotá, waar je een binnenlandse vlucht naar Armenia neemt. Eenmaal aangekomen in het hart van de koffie regio, slaap je een sfeervol countryhouse (finca) met zwembad net buiten de stad.

Armenia ligt in de zogenaamde Zona Cafetera, de vruchtbare driehoek van Andesheuvels tussen Armenia, Pereira en Manizales. Je begeeft je hier op ca. 1500 meter hoogte. Wandel relaxt door de omgeving met lokale koffieplantages, geniet van het uitzicht en de koele frisse lucht. Pluk je eigen bonen en proef de lekkerste koffies.

Dag 6: Vlucht naar Armenia in de Zona Cafetera, verblijf koffie finca

Vanuit Villa de Leyva per transfer terug naar de luchthaven van Bogotá, waar je een binnenlandse vlucht naar Armenia neemt. Eenmaal aangekomen in het hart van de koffie regio, slaap …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p extra.

 • Reken op ca. € 40,- p.p extra.

Dag 7 - 8: Ontdek de koffie regio, dagtrip Valle del Cocora en Salento

Vanuit de finca maak je een dagtrip naar de Valle de Cocora, waar de natuur je tijdens een lichte trekking versteld doet staan: overal zie je de 70 meter hoge Was palmen, de nationale boom van Colombia. Ook bezoek je Salento, een dorp midden tussen de groene heuvels met een fotogeniek marktplein, een relaxte sfeer en een zonsondergang zoals je die nog niet eerder zag. 

De dag erop kun je naar eigen inzicht besteden: relaxt of juist sportief zijn. Ga kajakken op de rivier of zip-linen tussen de woudreuzen. Onze tip: paardrijden langs bananen-, koffieplantages en kabbelende meertjes. Je voelt je net als de Quindïo indianen die vroeger in Colombia woonden.

local Hero

Er worden diverse excursies aangeboden. Paardrijden is, je snapt het al, mijn favoriet. Maar gemotoriseerd kan ook: per quad of 4WD. Vraag mij om de details.

Dag 7 - 8: Ontdek de koffie regio, dagtrip Valle del Cocora en Salento

Vanuit de finca maak je een dagtrip naar de Valle de Cocora, waar de natuur je tijdens een lichte trekking versteld doet staan: overal zie je de 70 meter hoge …

︿

Dag 9 - 10: Vlucht naar Santa Marta, verblijf in Taironaka national park

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Armenia voor je binnenlandse vlucht (via Bogotá) naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting van de Colombiaanse Carribean. Hier overnacht je voor je de volgende ochtend naar het ruige Taironaka National Park afreist.

Eenmaal aangekomen in het park wandel je door dichtbegroeide bossen en langs een smalle kustlijn versierd met hoge palmbomen. In een opblaasband tube je over de oevers van de Don Diego rivier en 's avonds val je in slaap met de golvende zee op de achtergrond. Je ecolodge ligt namelijk midden in het natuurreservaat.

local Hero

Optioneel is een trekking naar Cabo San Juan mogelijk. Samen met je gids loop je ca. 2 uur door de verschillende delen van het park naar Cabo San Juan: La Piscina. Geen zwembad maar een prima strand om te snorkelen en te genieten van zon en zee.

Dag 9 - 10: Vlucht naar Santa Marta, verblijf in Taironaka national park

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Armenia voor je binnenlandse vlucht (via Bogotá) naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting van de Colombiaanse …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Wil je langer aan het strand blijven? Reken op ca. € 45,- p.p.

 • Wil je langer aan het strand blijven? Reken op ca. € 45,- p.p.

Dag 11 - 13: Naar Palomino, tropical strandverblijf

Na je bijzondere, maar ook wat baisc verblijf in Taironaka park, reis je vandaag door naar een fijne finca gelegen in Palomino: een kustplaatsje met een relaxte sfeer, geliefd bij surfers door de woeste zee. Het dorp kent een lang en breed palmstrand waar je goed kunt toeven. Locals verkopen er kokosnoten, een lekkere dorstlesser voor bij zonsondergang.

De komende dagen kun je kiezen voor verschillende activiteiten in de omgeving: wandel door het tropische Tayrona Park, maak kennis met de inheemse Kogui’s uit Sierra Neveda of bezoek een lokale bananenplantage. Wil je liever relaxen op het strand? Dat kan natuurlijk ook, de keuze is aan jou.

Dag 11 - 13: Naar Palomino, tropical strandverblijf

Na je bijzondere, maar ook wat baisc verblijf in Taironaka park, reis je vandaag door naar een fijne finca gelegen in Palomino: een kustplaatsje met een relaxte sfeer, geliefd bij …

︿

Dag 14: Leukste Colombia rondreis, met de lijnbus naar Cartagena

Na het ontbijt transfer naar Cartagena, voluit Cartagena de Indias. De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes en langs verscholen pleintjes. Niet gek dus dat de binnenstad sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Ga naar een van de vele musea, kloosters of kerken of maak samen met een lokale gids een stadswandeling. Je komt in ieder geval bij het klooster en de kerk van La Popa. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en moest de stad tegen aanvallen van piraten beschermen.

Dag 14: Leukste Colombia rondreis, met de lijnbus naar Cartagena

Na het ontbijt transfer naar Cartagena, voluit Cartagena de Indias. De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Liever verblijven in een luxer hotel. Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

 • Liever verblijven in een luxer hotel. Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

Dag 15 - 16: Ontdek Cartagena (of optioneel: relaxen Rosario eilanden)

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duikt een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand te horen hoe de Colombianen hun land en stad zien. Toe aan wat nightlife? Dan zit je goed, Cartagena by night doet niet onder voor Barcelona. Wil je er liever op uit? Ga dan naar de Rosario eilanden op 40 km, oftewel een uurtje varen, ten zuidwesten van Cartagena.

Rosario is een beschermd natuurgebied van 27 eilanden met 20 ha. aan koraalriffen en koraaleilanden, vaak niet meer dan mangroves en kokospalmen. Alternatief kun je per houten kano op mangrove toer waarbij je het traditionele vissersdorp La Boquilla bezoekt. Het mooiste strand op Rosario heet Playa Blanca.

Dag 15 - 16: Ontdek Cartagena (of optioneel: relaxen Rosario eilanden)

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duikt een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 17 - 18: Einde leukste rondreis Colombia, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag krijg je een transfer naar de luchthaven van Cartagena, vanuit waar je terugreis naar Amsterdam begint. Vlieg je met KLM dan vlieg je rechtstreeks naar Schiphol. Zo niet, dan is er nog een stop in Bogotá nodig. Je komt de volgende ochtend aan op Schiphol, je leukste rondreis Colombia is dan écht afgelopen. 

Liever nog wat langer in Colombia blijven? Vraag local Hero Sjors, je Colombia reis-expert, waar het 't leukst is om je Colombia rondreis te verlengen.

Dag 17 - 18: Einde leukste rondreis Colombia, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag krijg je een transfer naar de luchthaven van Cartagena, vanuit waar je terugreis naar Amsterdam begint. Vlieg je met KLM dan vlieg je rechtstreeks naar Schiphol. Zo …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Colombia: