Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Colombia met kinderen

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Pereira – Palomino - Cartagena
reissom:
va. € 1790,- (p.p. bij 2 volw/2 kind obv. familiekamer), vluchten ca. €235,- p.p. (Boek zelf je retourvlucht)

Waar gaan we dit jaar heen met ons gezin? Een familiereis naar Colombia, dat zal je niet vaak horen. Ten onrechte, want je vliegt rechtstreeks naar dit Zuid-Amerikaanse land. Ook verder ga je je verbazen.

Want ben je er eenmaal, dan tref je een veilig, divers land waar jij en je kinderen je welkom voelen. Waar je comfortabel reist maar net zo goed geniet van een middagje bij het zwembad van je kleinschalige hotel.

En waar je je geen moment verveelt: fietsen door koloniale stadswijken, op safari door de natuur, een bezoek aan een koffieboerderij, kajakken en paardrijden maar ook languit aan het strand.

Je bent in vertrouwde handen, want wij regelen al jaren reizen voor ondernemende gezinnen. Die zonder uitzondering enthousiaste ambassadeurs worden. Local Hero Sjors, je Colombia reisspecialist ter plaatse, regelt het graag voor je. De Colombianen verdienen het. Jij ook?

Inclusief:

 • aankomsttransfer en alle privétransfers als omschreven; 
 • alle overnachtingen in 3 en 4 sterren comfort hotels (met zwembad);
 • alle ontbijten, in koffiegebied ook 3 diners; 
 • genoemde excursies met Engelstalige gids en entrees; 
 • assistentie van je local hero;


Exclusief:

 • internationale retourvlucht naar Bogotá/Cartegena (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
 • 2 lokale vluchten: Bogotá-Pereira en Bogota-Santa Marta;
 • overige niet genoemde maaltijden; 
 • evt. extra excursies.

Wat is de beste reistijd voor Colombia? 

Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt de hoogte wel uit: gemiddeld 30˚C aan de Caribische kust en tot het vriespunt in de hoge Andes. In het algemeen is het het hele jaar een lente klimaat, zo heet Medellín ook wel de ‘stad der eeuwige lente’.

Colombia is in principe het hele jaar door te bezoeken. Wil je de regentijd in Colombia helemaal vermijden kies dan voor de periode half december t/m half maart en half juni juni/augustus. Op de noordelijke hoogvlaktes is het regenseizoen wat langer, van mei t/m oktober. Aan de Caribische kust is het hele jaar door mooi weer.

Heb ik een visum nodig voor Colombia? 

Voor de reizen naar Colombia is voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig.

Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zogenaamd visa waiver in. Kost $21,-, te betalen per creditcard. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. 

Reis je met een kind met een andere achternaam dan de ouder, dan kan de relatie gecontroleerd worden, dit om ontvoeringen tegen te gaan. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je evt. een toestemmingsformulier downloaden. Check in dit soort gevallen goed wat er precies nodig is.

Welke vaccinaties zijn verplicht in Colombia? 

Voor Colombia zijn op gele koorts na geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt verder een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. In een aantal gebieden in Colombia komt gele koorts voor. Reis je bovendien voor of na je Colombia reis door naar andere landen in de regio dan is een gele koorts vaccinatie sowieso verplicht en moet je dat bij de douane met je vaccinatieboekje aan kunnen tonen wil je op de vlucht worden toegelaten. Dat geldt oa. ook voor het Tayrona Nationaal park: inenten en boekje meenemen dus.

Colombia kent een beperkt malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag tijdens je familiereis Colombia zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ook dengue komt voor, de muggen die dit overbrengen steken overdag, dus zorg ook dan voor een goede bescherming. Ook komt Zika voor, overgebracht door dezelfde muggen. Niet gevaarlijk behalve voor zwangere vrouwen. Vraag je huisarts of check de website van GGD reisvaccinaties voor het laatste advies.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Kraanwater is niet drinkbaar in Colombia, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoeveel tijdverschil is er met Colombia?

In Colombia is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Is het veilig in Colombia? 

Lang gold er voor Colombia een negatief reisadvies. De criminaliteit in Colombia is gelukkig sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Zoek echter het gevaar niet op en vermijdt ’s  nachts afgelegen straten of stranden en het reizen door de grensstreken. Neem vooral geen dure of dierbare sieraden of andere kostbaarheden mee op reis. Als je ergens verblijft kun je geld en reispapieren het beste in een kluis bewaren.

Reis je naar het strand in Colombia? Houd er rekening mee dat de stranden aan de Caribische kust soms sterke onderstromen kennen. Het is dan niet veilig om er te zwemmen. Locals in Colombia weten dit, dus check altijd tevoren en ga nooit alleen de zee in.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Colombia en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de reisadviezen voor reizen naar Colombia.


Wat voor kleding moet ik meenemen naar Colombia? 

Colombia is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten van Colombia koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Colombia, zeker op het platteland, is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. 

Bezoek je een kerk draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je familiereis Colombia.

Welke valuta is er in Colombia? 

In Colombia betaal je met de Peso (COP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Wisselgeld is vaak een probleem. Betaal dus met grote biljetten waar het kan, houd wisselgeld voor fooien, marktjes en in de meer afgelegen dorpen. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. Doe dit bij een “casa de cambio’’, de koers is beter dan bij de bank en het is sneller. 

In steeds meer steden en op de luchthavens van Colombia kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Per keer kun je niet meer opnemen dan 300.000 peso’s, zorg dus altijd voor reserve voor als een pinautomaat het even niet doet. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag, liefst binnen en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. 

Moet ik fooi geven in Colombia? 

Chauffeurs en lokale gidsen in Colombia verwachten een kleine fooi. Ook in restaurants bars enz. doet een fooi goed. Als je weet hoe laag de Colombiaanse salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Colombia vakantie budget valt het immers mee.

Welke stekker moet ik meenemen naar Colombia? 

De stopcontacten in Colombia werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontacten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Colombia? 

De infrastructuur in Colombia is goed ontwikkeld. Er is een uitgebreid en voordelig lijnbus netwerk, de bussen komen tot in de kleinste dorpjes. Elke stad in Colombia heeft een busstation voor de intercitybussen. Bogotá is het belangrijkste knooppunt. Reis je per bus door Colombia, zorg dan voor aparte handbagage bv een weekendtas voor spullen die je bij je wilt houden en een kleine afsluitbare koffer of rugzak voor onderin. 

Er zijn ook veel goede binnenlandse vluchten in Colombia, de manier om je snel te verplaatsen. Ook vrij betaalbaar, meestal ca. € 80,- tot 100,- per vlucht. De tijden kunnen ter plaatse nog wel eens wisselen.

Ter plaatse zijn taxi’s het makkelijkst. Metertaxi’s zijn er niet in COlombia, check tevoren de gebruikelijke prijs en pas goed op bij busstations. Soms loont het de moeite even te wachten of een taxi van de straat aan te houden in plaats van degene die al lang staat te wachten.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.


Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf een andere plek, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Bogotá. Je kunt direct vliegen met KLM, dat is het handigst, maar soms is een overstap nodig. Ook vanuit Düsseldorf of Brussel gaan vluchten naar Bogotá. De terugvlucht kan gedaan worden vanuit Cartagena. KLM heeft nu ook directe vluchten van en naar deze stad. Dit zorgt ervoor dat je na je rondreis niet meer terug hoeft naar Bogotá om terug naar huis te vliegen.

Kosten

Reken voor een vlucht naar Bogotá op tenminste € 650,-. In het hoogseizoen is dat al snel € 750,-. Vliegen via Madrid of de USA is omslachtiger en vaak niet eens goedkoper. Reken voor een directe vlucht vanuit Cartagena naar Amsterdam op tenminste € 800,-.

Maatschappijen 

De meeste reizigers vliegen met KLM. Binnenlandse vluchten boek je het makkelijkst via je local Hero. Handig want de vluchttijden ter plaatse willen nog wel een wisselen.  Vlieg je naar afgelegen stranden, dan gaat dat vaak per klein vliegtuig en is er een limiet aan je bagage.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans nog dezelfde dag aan in Bogotá. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Pereira – Palomino - Cartagena
reissom:
va. € 1790,- (p.p. bij 2 volw/2 kind obv. familiekamer), vluchten ca. €235,- p.p.
Waar gaan we dit jaar heen met ons gezin? Een familiereis naar Colombia, dat zal je niet vaak horen. Ten …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer en alle privétransfers als omschreven; 
 • alle overnachtingen in 3 en 4 sterren comfort hotels (met zwembad);
 • alle ontbijten, in koffiegebied ook 3 diners; 
 • genoemde excursies met Engelstalige gids en entrees; 
 • assistentie van je local hero;


Exclusief:

 • internationale retourvlucht naar Bogotá/Cartegena (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
 • 2 lokale vluchten: Bogotá-Pereira en Bogota-Santa Marta;
 • overige niet genoemde maaltijden; 
 • evt. extra excursies.
Wat is de beste reistijd voor Colombia? Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Start familiereis Colombia, aankomst Bogotá, city tour

Bij aankomst op de luchthaven van Bogotá staat je transfer al voor je klaar en rijd je naar je comfi 4 sterren hotel met zwembad in het centrum. Bogotá is een sympathieke metropool. Wandel naar Plaza de Bolivar, het hart van de wijk Candelaria. Hier vind je de kathedraal, het museum van 20e juli en het justitiepaleis. Het bohemien-achtig stadsdeel Usaquen kent leuke bars, restaurants en een zondagsmarkt.

Tijdens je stadstour op dag 2 leer je de hoofdstad verder kennen. Je bezoekt de 3000 meter hoge bergtop Cerro Monserrate en het beroemde Museo de Oro met historische goudschatten. Uiteraard struin je ook door het historische centrum. Liever rustig beginnen? Boek een nachtje bij en maak een fietstocht: de stad heeft een enorm netwerk aan fietspaden.

local Hero

Het goudmuseum is dicht op maandag, het Botero op dinsdag. Snacken met de kinderen: wat dacht je van de lokale specialiteiten als een havermout smoothy of warme chocolademelk waar je kaas in doopt!

meet the locals

Dag 1 - 2: Start familiereis Colombia, aankomst Bogotá, city tour

Bij aankomst op de luchthaven van Bogotá staat je transfer al voor je klaar en rijd je naar je comfi 4 sterren hotel met zwembad in het centrum. Bogotá is …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien?

 • Teveel om te zien?

 • Wil je liever in luxe starten?

 • Wil je liever in luxe starten?

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

Dag 3 - 4: Colombia met je gezin, van Bogotá naar Villa de Leyva

Vandaag privé transfer naar Villa de Leyva, dat wordt gezien als één van de sfeervolste stadjes van Colombia. Onderweg stop je bij de zoutkathedraal van Zipaquira, één van grootste religieuze gebouwen ter wereld en geheel van zout. Daarna door, rond de middag check je in bij je kleinschalige hotel in Villa de Leyva.

Villa de Leyva heeft hobbelige straatjes vol kerken en koloniale gebouwen. Je bewondert hier huizen met witgekalkte gevels en fleurige balkonnetjes. Ga binnen in het Santo Ecce klooster uit 1620 en het El Fosil museum. Ook vind je er een pré Colombiaanse site van de Muisca indianen, El Infiernito. Net buiten de stad, midden in het regenwoud, liggen de turkoois gekleurde waterbronnen van Pozos Azules.

local Hero

Je hebt tijdens je bezoek aan Villa de Leyva de beschikking over een auto met chauffeur, dus in overleg kun je bepalen wat je wanneer wilt gaan zien. Buiten het weekend is het stadje vrij rustig.

Dag 3 - 4: Colombia met je gezin, van Bogotá naar Villa de Leyva

Vandaag privé transfer naar Villa de Leyva, dat wordt gezien als één van de sfeervolste stadjes van Colombia. Onderweg stop je bij de zoutkathedraal van Zipaquira, één van grootste religieuze …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 15,- voor 2 uur

 • Reken op ca. € 15,- voor 2 uur

Dag 5: Vlucht naar Pereira, koffie regio en slapen in een countryhouse

Vanuit Villa de Leyva per auto terug naar de luchthaven van Bogotá, waar je een binnen-landse vlucht naar Pereira neemt. Pereira is een stad midden in de zogenaamde Zona Cafetera: de vruchtbare driehoek Andesheuvels tussen Armenia, Pereira en Manizales, gelegen op gemiddeld 1500 meter hoogte.

Je slaapt bijzonder, in een sfeervol countryhouse ('finca') met zwembad net buiten de stad en tussen de koffieplantages. Wandel je met een lokale koffieboer over de plantage en pluk je je eigen koffiebonen. Vergeet niet te proeven, met het uitzicht op de vallei vonden wij het misschien wel de lekkerste koffie die we ooit dronken.

Dag 5: Vlucht naar Pereira, koffie regio en slapen in een countryhouse

Vanuit Villa de Leyva per auto terug naar de luchthaven van Bogotá, waar je een binnen-landse vlucht naar Pereira neemt. Pereira is een stad midden in de zogenaamde Zona Cafetera: de …

︿

Dag 6 - 8: Familiereis Colombia, dagtour Valle del Cocora en Salento

Een dagtour naar de Valle de Cocora: een stevige klim tot de top en dan zie je ze, de 70 meter hoge Wax palmen, de nationale boom van Colombia. Met recht is de vallei één van de hoogtepunten van je familiereis Colombia. Ook breng je een bezoek aan Salento, een dorp midden tussen de groene heuvels met een fotogeniek marktplein, een relaxte sfeer en een zonsondergang zoals je die nog niet eerder zag. 

De laatste dag in de Zona Cafetera kun je vrij besteden. Kies voor sportief en ga kajakken op de rivier of zip-linen tussen de woudreuzen. Voor wie wilt, kun je ook paardrijden: kruip op een paardenrug en hobbel langs bananen-, koffieplantages en rustige meertjes. Je voelt je net als de Quindïo indianen die hier vroeger woonden.

local Hero

Er worden diverse excursies aangeboden, meestal ook geschikt voor kinderen. Heb je tieners dan kun je ook per quad of 4WD een tocht maken door de omgeving. 

Dag 6 - 8: Familiereis Colombia, dagtour Valle del Cocora en Salento

Een dagtour naar de Valle de Cocora: een stevige klim tot de top en dan zie je ze, de 70 meter hoge Wax palmen, de nationale boom van Colombia. Met …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Privé tour met 4 pers. ca. € 55,- p.p.

 • Privé tour met 4 pers. ca. € 55,- p.p.

Dag 9 - 11: Colombia met kinderen, naar kustplaatsje Palomino

Na het ontbijt per transfer naar de luchthaven van Pereira voor je binnenlandse vlucht naar Santa Marta. Vanuit daar is het nog ca. 90 km. rijden tot je finca in Palomino: een kustplaatsje met een relaxte sfeer, geliefd bij surfers door de woeste zee. Het dorp kent een lang en breed palmstrand waar je goed kunt toeven. Locals verkopen er kokosnoten: lekkere dorstlesser voor bij zonsondergang.

De komende dagen kun je kiezen voor verschillende activiteiten in de omgeving: glijd met een tube over de Palomino rivier, wandel door het tropische Tayrona Park, maak kennis met de inheemse Kogui’s uit Sierra Neveda of bezoek een lokale bananenplantage. Wil je liever relaxen op het strand? Dat kan natuurlijk ook, de keuze is aan jou.

local Hero

De golven voor de kust zijn perfect voor surfliefhebbers, maar zwemmen is niet altijd mogelijk. Let dus goed op wanneer je het water ingaat.

Dag 9 - 11: Colombia met kinderen, naar kustplaatsje Palomino

Na het ontbijt per transfer naar de luchthaven van Pereira voor je binnenlandse vlucht naar Santa Marta. Vanuit daar is het nog ca. 90 km. rijden tot je finca in …

︿

Dag 12: Familiereis Colombia, van Palomino naar Cartagena

Vandaag reis je per privé transfer door naar Cartagena. Deze havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes en langs verscholen pleintjes. Niet gek dus dat de binnenstad sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Ga naar één van de vele musea, kloosters of kerken of maak samen met een lokale gids een stadswandeling. Je komt in ieder geval bij het klooster en de kerk van La Popa. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en moest de stad tegen aanvallen van piraten beschermen.

local Hero

Vanuit Cartagena worden veel trips georganiseerd. Mee met de vissers van Boquilla, een kook- of dansworkshop, bezoek aan de lokale markt als Bazurto enz. Afhankelijk van je wensen en de leeftijd van je kinderen kan ik de beste combinatie voor je samenstellen.

Dag 12: Familiereis Colombia, van Palomino naar Cartagena

Vandaag reis je per privé transfer door naar Cartagena. Deze havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes en …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 13 - 14: Ontdek bruisend Cartagena (of optioneel: Islas de Rosario)

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duik je een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand te horen hoe de Colombianen hun land en stad zien. Toe aan wat nightlife? Dan zit je goed, Cartagena by night doet niet onder voor Barcelona. Wil je er liever op uit? Ga dan naar de Rosario eilanden, op 40 km of een uurtje varen ten zuidwesten van Cartagena.

Rosario is een beschermd natuurgebied van 27 eilanden met 20 ha. aan koraalriffen en koraaleilanden, vaak niet meer dan mangroves en kokospalmen. Alternatief kun je per houten kano op mangrove toer waarbij je het traditionele vissersdorp La Boquilla bezoekt. Het mooiste strand op Rosario heet Playa Blanca.

Dag 13 - 14: Ontdek bruisend Cartagena (of optioneel: Islas de Rosario)

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duik je een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 15 - 16: Einde familiereis Colombia, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag in Colombia. Per transfer ga je naar de luchthaven van Cartagena en check je in voor je terugvlucht naar Amsterdam. Vlieg je met KLM dan kun je rechtstreeks naar Amsterdam, zo niet dan is er nog een stop in Bogota nodig. Je komt de volgende ochtend aan op Schiphol, je gezinsreis Colombia is dan toch echt voorbij.

Liever nog wat langer in Colombia blijven? Vraag Sjors, je Colombia reis-expert, waar het 't leukst is je reis te verlengen

Dag 15 - 16: Einde familiereis Colombia, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag in Colombia. Per transfer ga je naar de luchthaven van Cartagena en check je in voor je terugvlucht naar Amsterdam. Vlieg je met KLM dan kun je …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Sjors

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Colombia: