reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Bogotá – Villavieja – San Agustín – Popayán – Cali – Santa Marta – Taironaka - Cartagena
reissom:
va. € 1094,- (p.p. 2 volwassenen) lokale vlucht ca. €135,-

Nee, niet backpacken in Thailand. Ook in Zuid Amerika kun je relaxt reizen. Je onderdompelen in de Latino cultuur, slenteren over markten en pleintjes en bijtanken aan een palmenstrand. 

Je reist per lijnbus door Colombia: gemakkelijk, voordelig en local. De afstanden zijn te overzien en de bus komt overal. Verder handig gelegen hotels, hosteria’s en posada’s met ontbijt. De rest? Dat is up to you.

Op deze budgetreis Colombia is de basis geregeld. Je hebt een aanspreekpunt ter plaatse, er zijn geen overbodige transfers en wél de mogelijkheid je reis ter plaatse verder op te tuigen. Weinig landen bieden je zoveel variatie.

Een beetje handen en voeten Spaans komt daarbij van pas, stop een talengidsje in je backpack en je doet de reisontdekking van het jaar: Colombia is hot, en dat is niet voor niets.

Inclusief:

 • aankomsttransfer en transfers naar busterminals; 
 • alle overnachtingen in 2 pers. kamer do/wc en met ontbijt; in Tayrona: hangmat, geen ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus; 
 • enkele privétransfers als omschreven; 
 • fietstour in Bogotá en de Tatacao excursie; 
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale vluchten naar Bogotá en vanaf Cartagena; 
 • lokale vlucht Calí- Sta Marta (via Bogotá);
 • overige maaltijden; 
 • entreegelden;
 • korte transfers van busstation of luchthaven naar hotel; 
 • upgrades of extra excursies.

Beste reistijd Colombia

Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt de hoogte wel uit: gemiddeld 30˚C aan de Caribische kust en tot het vriespunt in de hoge Andes. In het algemeen is het het hele jaar een lente klimaat, zo heet Medellín ook wel de ‘stad der eeuwige lente’.

Colombia is in principe het hele jaar door te bezoeken. Wil je de regentijd in Colombia helemaal vermijden kies dan voor de periode half december t/m half maart en half juni juni/augustus. Op de noordelijke hoogvlaktes is het regenseizoen wat langer, van mei t/m oktober. Aan de Caribische kust is het hele jaar door mooi weer.

Visum & paspoort

Voor de reizen naar Colombia is voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. 

Reis je met een kind met een andere achternaam dan de ouder, dan kan de relatie gecontroleerd worden, dit om ontvoeringen tegen te gaan. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je evt. een toestemmingsformulier downloaden. Check in dit soort gevallen goed wat er precies nodig is.

Vaccinaties & gezondheid in Colombia

Voor Colombia zijn op gele koorts na geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt verder een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. In een aantal gebieden in Colombia komt gele koorts voor. Reis je bovendien voor of na je Colombia reis door naar andere landen in de regio dan is een gele koorts vaccinatie sowieso verplicht en moet je dat bij de douane met je vaccinatieboekje aan kunnen tonen wil je op de vlucht worden toegelaten. Dat geldt oa. ook voor het Tayrona Nationaal park: inenten en boekje meenemen dus.

Colombia kent een beperkt malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag tijdens je budgetreis Colombia zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ook dengue komt voor, de muggen die dit overbrengen steken overdag, dus zorg ook dan voor een goede bescherming. Ook komt Zika voor, overgebracht door dezelfde muggen. Niet gevaarlijk behalve voor zwangere vrouwen. Check met de GGD of je huisarts voor het laatste advies.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Kraanwater is niet drinkbaar in Colombia, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil

In Colombia is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Veiligheid in Colombia

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Colombia en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de reisadviezen voor reizen naar Colombia. 

Lang gold er voor Colombia een negatief reisadvies. De criminaliteit in Colombia is gelukkig sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Zoek echter het gevaar niet op en vermijdt ’s  nachts afgelegen straten of stranden en het reizen door de grensstreken. Neem vooral geen dure of dierbare sieraden of andere kostbaarheden mee op reis. Als je ergens verblijft kun je geld en reispapieren het beste in een kluis bewaren.

Reis je naar het strand in Colombia? Houd er rekening mee dat de stranden aan de Caribische kust soms sterke onderstromen kennen. Het is dan niet veilig om er te zwemmen. Locals in Colombia weten dit, dus check altijd tevoren en ga nooit alleen de zee in.

Kleding & gewoontes

Colombia is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten van Colombia koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Colombia, zeker op het platteland, is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. 

Bezoek je een kerk draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je budgetreis Colombia.

Geld & pinnen in Colombia

In Colombia betaal je met de Peso (COP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Wisselgeld is vaak een probleem. Betaal dus met grote biljetten waar het kan, houd wisselgeld voor fooien, marktjes en in de meer afgelegen dorpen. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. Doe dit bij een “casa de cambio’’, de koers is beter dan bij de bank en het is sneller. 

In steeds meer steden en op de luchthavens van Colombia kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Per keer kun je niet meer opnemen dan 300.000 peso’s, zorg dus altijd voor reserve voor als een pinautomaat het even niet doet. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag, liefst binnen en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. 

Fooien & entrees 

Chauffeurs en lokale gidsen in Colombia verwachten een kleine fooi. Ook in restaurants bars enz. doet een fooi goed. Als je weet hoe laag de Colombiaanse salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Colombia vakantie budget valt het immers mee.

Elektriciteit

De stopcontacten in Colombia werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontakten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Getting around

De infrastructuur in Colombia is goed ontwikkeld. Er is een uitgebreid en voordelig lijnbus netwerk, de bussen komen tot in de kleinste dorpjes. Elke stad in Colombia heeft een busstation voor de intercitybussen. Bogotá is het belangrijkste knooppunt. Reis je per bus door Colombia, zorg dan voor aparte handbagage bv een weekendtas voor spullen die je bij je wilt houden en een kleine afsluitbare koffer of rugzak voor onderin. 

Er zijn ook veel goede binnenlandse vluchten in Colombia, de manier om je snel te verplaatsen. Ook vrij betaalbaar, meestal ca. € 80,- tot 100,- per vlucht. De tijden kunnen ter plaatse nog wel eens wisselen.

Ter plaatse zijn taxi’s het makkelijkst. Metertaxi’s zijn er niet in COlombia, check tevoren de gebruikelijke prijs en pas goed op bij busstations. Soms loont het de moeite even te wachten of een taxi van de straat aan te houden in plaats van degene die al lang staat te wachten.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl
-vliegtickets.nl
-cheaptickets.nl
-tix.nl
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf een andere plek, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Bogotá. Je kunt direct vliegen met KLM, dat is het handigst, maar soms is een overstap nodig. Ook vanuit Düsseldorf of Brussel gaan vluchten naar Bogotá. De terugvlucht kan gedaan worden vanuit Cartagena. KLM heeft nu ook directe vluchten van en naar deze stad. Dit zorgt ervoor dat je na je rondreis niet meer terug hoeft naar Bogotá om terug naar huis te vliegen.

Kosten

Reken voor een vlucht naar Bogotá op tenminste € 550,-. In het hoogseizoen is dat al snel € 650,-. Vliegen via Madrid of de USA is omslachtiger en vaak niet eens goedkoper. Reken voor een directe vlucht vanuit Cartagena naar Amsterdam op tenminste € 1500,-.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM. Binnenlandse vluchten boek je het makkelijkst via je local Hero. Handig want de vluchttijden ter plaatse willen nog wel een wisselen.  Vlieg je naar afgelegen stranden, dan gaat dat vaak per klein vliegtuig en is er een limiet aan je bagage.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans nog dezelfde dag aan in Bogotá. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Bogotá – Villavieja – San Agustín – Popayán – Cali – Santa Marta – Taironaka - Cartagena
reissom:
va. € 1094,- (p.p. 2 volwassenen) lokale vlucht ca. €135,-
Nee, niet backpacken in Thailand. Ook in Zuid Amerika kun je relaxt reizen. Je onderdompelen in de Latino cultuur, slenteren …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer en transfers naar busterminals; 
 • alle overnachtingen in 2 pers. kamer do/wc en met ontbijt; in Tayrona: hangmat, geen ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus; 
 • enkele privétransfers als omschreven; 
 • fietstour in Bogotá en de Tatacao excursie; 
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale vluchten naar Bogotá en vanaf Cartagena; 
 • lokale vlucht Calí- Sta Marta (via Bogotá);
 • overige maaltijden; 
 • entreegelden;
 • korte transfers van busstation of luchthaven naar hotel; 
 • upgrades of extra excursies.
Beste reistijd ColombiaColombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 3: Aankomst Colombia, verblijf Bogotá

Bogotá is een sympathieke metropool die je even moet leren kennen. Plaza de Bolivar is het hart van Candelaria, hier liggen ook de kathedraal, het museum van 20e Juli en het justitiepaleis. Usaquen is een bohemien-achtig stadsdeel met bars, restaurants en zondagsmarkt.

Neem de kabelbaan naar de Cerro Monserrate: vanaf deze 3000 meter hoge bergtop met kerk heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Niet overslaan: het Museo de Oro, het meest beroemde goudmuseum van de wereld, met vele historische goudschatten (dicht op maandag). Fietsen is populair: de stad heeft het grootste fietspad netwerk ter wereld, dus een fietstoer is inbegrepen.

local Hero

Proef de Chicha, sinds de Inca tijd populair in heel Zuid Amerika en gemaakt van gefermenteerde mais. Beste plek daarvoor is de Callejon del Embudo (Cr. 2). Andere specials: havermout smoothy of warme chocolademelk waar je kaas in doopt! Minder avontuurlijk? Lokale biertjes bij een van de 15 cafés van BBC: de Bogotá Beer Company.

meet the locals

Dag 1 - 3:: Aankomst Colombia, verblijf Bogotá

Bogotá is een sympathieke metropool die je even moet leren kennen. Plaza de Bolivar is het hart van Candelaria, hier liggen ook de kathedraal, het museum van 20e Juli en …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien?

 • Teveel om te zien?

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • Wil je liever in luxe starten?

 • Wil je liever in luxe starten?

Dag 4 - 5: Bogotá – Villa de Leyva, verblijf

Vandaag transfer naar de busterminal voor de lijnbus naar Villa de Leyva (ca. 170 km), een busreis van ca. 3-4 uur. Villa de Leyva is een van de sfeervolste stadjes van Colombia. Slenter door de hobbelige straatjes met kerken en koloniale gebouwen en bewonder de Moors aandoende balkonnetjes en witgekalkte gevels. Toeristisch, jazeker maar wel een leuke eerste kennismaking.

Loop in ieder geval even binnen in het Santo Ecce klooster uit 1620 en het El Fosil museum. El Infiernito is een pré Colombiaanse site van de Muisca indianen, ooit religieus centrum en sterrenwacht in één. Net buiten de stad, midden in het regenwoud, liggen de turkoois gekleurde waterbronnen van Pozos Azules.

local Hero

Het koloniale verleden in optima forma en daarom een van de highlights van Colombia. Ben je er op 7 december? Het is de Dia de las Velitas: een traditionele feestdag waarop men overal zoveel mogelijk kaarsjes zet. Buiten het weekend is Villa de Leyva overigens vrij rustig.

Dag 4 - 5:: Bogotá – Villa de Leyva, verblijf

Vandaag transfer naar de busterminal voor de lijnbus naar Villa de Leyva (ca. 170 km), een busreis van ca. 3-4 uur. Villa de Leyva is een van de sfeervolste stadjes …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 15,- voor 2 uur

 • Reken op ca. € 15,- voor 2 uur

Dag 6 - 7: Villa de Leyva - Bogotá – Villavieja

Vanuit Villa de Leyva pak je de lijnbus terug naar Bogotá, vanwaar je de dag erop vanaf de busterminal naar Neiva reist (ca. 200 km, of ca. 6 uur) Bij aankomst transfer naar Villavieja busterminal, waar je gemakkelijk een taxi naar je hotel kunt nemen.

Villaveija zelf is een authentiek Colombiaans stadje, dat zijn bekendheid vooral ontleent aan de nabijgelegen woestijn, inderdaad een van de highlights van het land. Witgekalkte huisjes, straten met kinderkopjes en een gezellig marktplein, het kan zo in een promotiefilmpje (die hier trouwens ook veel worden opgenomen).

local Hero

Het busvervoer in Colombia is goed geregeld. Maar denk om de kou: zelfs in koele gebieden staat de airco in de bus op standje 5. Warme trui, muts en sokken mee, je zult er blij mee zijn.

Dag 6 - 7:: Villa de Leyva - Bogotá – Villavieja

Vanuit Villa de Leyva pak je de lijnbus terug naar Bogotá, vanwaar je de dag erop vanaf de busterminal naar Neiva reist (ca. 200 km, of ca. 6 uur) Bij …

︿

Dag 8 - 9: Tatacao woestijn, lijnbus naar San Agustín, verblijf

Vandaag vroeg op voor een van de highlights van Colombia: de Tatacoa woestijn met spectaculaire rode rotsformaties, manshoge cactussen, fossielen en een bijzondere flora en fauna. Ook bezoek je de sterrenwacht. In de loop van de ochtend terug naar je hotel en transfer naar het busstation voor de lijnbus naar San Agustín, een afwisselende bergrit van ca. 8 uur. 

San Agustín is één van de belangrijkste archeologische plaatsen van Colombia. In het park, midden in het Andes woud zie je beelden en tombes. Het is natuurlijk geen Pompeï maar toch is er veel te zien. Reken op ca. 3 uur en ga rond 14.30-15.00 uur, dan is het rustig. Een gids nemen is aan te raden maar bij de ingang vragen ze daarvoor wel de hoofdprijs

local Hero

Zo’n 3000 jaar v. Chr. werden de heuvels rond San Agustín bewoond door een mysterieuze indianenstam. Uit het vulkanische steen hakten ze beelden en tombes ter ere van hun doden. Wat zij uitbeelden blijft tot op heden een raadsel. Misschien iets voor een nieuwe Hollywood serie?

Dag 8 - 9:: Tatacao woestijn, lijnbus naar San Agustín, verblijf

Vandaag vroeg op voor een van de highlights van Colombia: de Tatacoa woestijn met spectaculaire rode rotsformaties, manshoge cactussen, fossielen en een bijzondere flora en fauna. Ook bezoek je de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De grootste van Colombia. Reken op ca. € 50,- p.p

 • De grootste van Colombia. Reken op ca. € 50,- p.p

 • Reken op ca. € 45,- p.p.

 • Reken op ca. € 45,- p.p.

Dag 10 - 11: Lijnbus naar Popayán en Cali

Vanochtend tijd voor de Alto de Los Idoles /Piedras, een klein, rustig archeologisch park midden in de natuur. De bijzondere sculpturen zijn een aanvulling op het San Augustin park. Daarna transfer naar het busstation en per lijnbus naar Popayán, een rit van ca. 7 uur over een slechte weg tot op 3500 m hoogte. Popayán wordt vanwege het wit gekalkte koloniale centrum wel de Witte Stad genoemd.

Na een nachtje Popayán weer een transfer naar het busstation, deze keer voor de bus (ca. 3 uur) naar Cali, het salsa mekka van het land. Overal vind je salsa scholen, dus ben je een fan, plak er hier een nachtje aan vast. Want voor je het weet beland je in een festival of straatfeest: overal muziek en voetjes van de vloer.

Dag 10 - 11:: Lijnbus naar Popayán en Cali

Vanochtend tijd voor de Alto de Los Idoles /Piedras, een klein, rustig archeologisch park midden in de natuur. De bijzondere sculpturen zijn een aanvulling op het San Augustin park. Daarna …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Diverse mogelijkheden en prijzen.

 • Diverse mogelijkheden en prijzen.

Dag 12: Vlucht Santa Marta, Tayrona N.P.

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Cali voor de binnenlandse vlucht naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting en een van de hoogtepunten van Colombia. Doe je ogen dicht en met een beetje fantasie zie je de piraten al door de smalle straten lopen.

Na aankomst in Santa Marta transfer naar de Cañavaral entree van het ruige, nog nauwelijks ontwikkelde Tayrona National Park. Na registratie bij de entree rijd je het park binnen en begint een trekking van een uur naar Arrecifes, je basis voor de komende dagen. Je slaapt in lokale stijl in een hangmat. 

local Hero

Vergeet niet je zaklamp mee te nemen, de elektra hier valt nog wel eens uit.

Dag 12:: Vlucht Santa Marta, Tayrona N.P.

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Cali voor de binnenlandse vlucht naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting en een van de hoogtepunten …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Upgrade naar lodge ca. is € 40,- p.p. extra.

 • Upgrade naar lodge ca. is € 40,- p.p. extra.

Dag 13: Budgetreis Colombia, verblijf Tayrona

Vandaag kun je zelf je dag indelen. Optioneel is een trekking nar Cabo San Juan mogelijk. Samen met je gids loop je dan in ca. 2 uur door de verschillende delen van het park naar het mooie strand van Cabo San Juan: La Piscina. Geen zwembad maar een prima plek om te snorkelen en te genieten van zon en zee, echt een paradijsje.

Een andere trekking is die naar El Pueblito. Majestueuze bergpieken, dichte jungle en verborgen strandjes, het komt allemaal voorbij. Uiteindelijk bereik je El Pueblito: in de schaduw van de tropische woudreuzen liggen de overblijfselen van de oude Los Tayronas beschaving: terrassen, kanaaltjes en ruïnes van huizen verbonden door bruggen en trappen.

Dag 13:: Budgetreis Colombia, verblijf Tayrona

Vandaag kun je zelf je dag indelen. Optioneel is een trekking nar Cabo San Juan mogelijk. Samen met je gids loop je dan in ca. 2 uur door de verschillende …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 50,- p.p.

 • Reken op ca. € 50,- p.p.

Dag 14 - 15: Tayrona naar Taironaka, verblijf

Maar een uurtje verderop en toch een wereld van verschil: dit avontuurlijke natuurpark op een uurtje van Santa Marta ligt in de uitlopers van de Sierra Nevada. Het heldere water van de hoog gelegen gletsjers stroomt via de Don Diego rivier naar zee. Onwaarschijnlijk mooie flora en fauna en perfecte stranden, stroomafwaarts van de rivier.

Buiten de regentijd kun je op een opblaasbare autoband de Rio Don Diego af. Midden in de ruige natuur drijf je langzaam over de rivier naar zee. Langs de kanten hoor je de brulapen in de bomen, zie je de meest exotische vogels en vlinders en aan de horizon met sneeuw bedekte bergpieken. Net als wij denk je nu waarschijnlijk even: ‘Colombia, nooit geweten hoe mooi het is’

local Hero

Belangrijk bij een bezoek hier is dat je ingeënt bent tegen gele koorts. Facultatief kun je een driedaagse wandeling door de Sierra Nevada maken, een korte versie van de Ciudad Perdida trek) Vraag mij naar de details.

Dag 14 - 15:: Tayrona naar Taironaka, verblijf

Maar een uurtje verderop en toch een wereld van verschil: dit avontuurlijke natuurpark op een uurtje van Santa Marta ligt in de uitlopers van de Sierra Nevada. Het heldere water …

︿

Dag 16: Transfer naar Sta. Marta busstation, lijnbus Cartagena

Na het ontbijt transfer naar het busstation voor de bus (ca. 5 uur) naar Cartagena, voluit Cartagena de Indias. De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes en langs verscholen pleintjes. Niet gek dus dat de binnenstad sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Ga naar een van de vele musea, kloosters of kerken of maak samen met een lokale gids een stadswandeling. Je komt in ieder geval bij het klooster en de kerk van La Popa. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en moest de stad tegen aanvallen van piraten beschermen.

Dag 16:: Transfer naar Sta. Marta busstation, lijnbus Cartagena

Na het ontbijt transfer naar het busstation voor de bus (ca. 5 uur) naar Cartagena, voluit Cartagena de Indias. De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Reken op ca. € 40,- p.p

 • Teveel om te zien? Reken op ca. € 40,- p.p

 • Liever wat luxer verblijven? Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

 • Liever wat luxer verblijven? Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

Dag 17 - 18: Verblijf Cartagena (Islas de Rosario)

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duikt een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand te horen hoe de Colombianen hun land en stad zien. Toe aan wat nightlife? Dan zit je goed, Cartagena by night doet niet onder voor Barcelona. Wil je er liever op uit, ga dan naar de Rosario eilanden, op een uurtje varen ten zuidwesten van Cartagena.

Rosario is een beschermd natuurgebied van 27 eilanden met 20 ha. aan koraalriffen en koraaleilanden, soms niet meer dan wat mangroves en kokospalmen. Alternatief kun je per houten kano op mangrove toer waarbij je het traditionele vissersdorp La Boquilla bezoekt. Het mooiste strand op Rosario heet Playa Blanca.

Dag 17 - 18:: Verblijf Cartagena (Islas de Rosario)

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duikt een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 19 - 20: Vertrek Colombia, terugvlucht

De laatste dag transfer naar de luchthaven van Cartagena en terugvlucht naar Amsterdam. Vlieg je met KLM dan kun je rechtstreeks naar Amsterdam, zo niet dan is een stop in Bogota nodig. Aankomst in Amsterdam de volgende dag. Hier eindigt je budget reis Colombia.

Dag 19 - 20:: Vertrek Colombia, terugvlucht

De laatste dag transfer naar de luchthaven van Cartagena en terugvlucht naar Amsterdam. Vlieg je met KLM dan kun je rechtstreeks naar Amsterdam, zo niet dan is een stop in …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Sjors

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Colombia: