reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Bogotá – Armenia – Santa Marta – Tayrona – Taironaka – Cartagena
reissom:
va. € 1685,- (p.p. 2 volwassenen) lokale vluchten samen ca. €265,-

Niet verder vertellen: waar vind je uitbundige natuur, majestueuze bergen en nauwelijks beroerde tropische zandstranden? En koloniale kerken, pleintjes en posada’s waar je helemaal wegdroomt?

Een beetje nieuwsgierigheid en energie, veel meer heb je niet nodig om Colombia van je bucketlijst te halen. Colombianen hebben een warm hart en zijn oprecht blij om het je naar je zin te maken.

Je slaapt in hotels, deels met zwembad, en de lange afstanden overbrug je per vliegtuig. Zo is er nauwelijks tijdverlies met reizen want waar nodig regelen we ook privé vervoer.

En: je kunt veilig reizen door dit diverse land. De rondreis Colombia is compleet en je ziet gegarandeerd de leukste plekjes: de hotspots maar óók bijkomen aan een relaxt Caribisch natuurstrand.

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in middenklashotels en lodges, (Taironaka een 2 sterren Finca); 
 • alle ontbijten, in het koffiegebied ook 3 diners; 
 • genoemde excursies met gids incl 2 lunches en entrees;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief: 

 • internationale retourvlucht naar Bogotá; 
 • 2 lokale vluchten: Bogotá - Armenia-Santa Marta;
 • overige niet genoemde maaltijden; 
 • korte transfers naar bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • upgrades of extra excursies.

Beste reistijd Colombia

Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt de hoogte wel uit: gemiddeld 30˚C aan de Caribische kust en tot het vriespunt in de hoge Andes. In het algemeen is het het hele jaar een lente klimaat, zo heet Medellín ook wel de ‘stad der eeuwige lente’.

Colombia is in principe het hele jaar door te bezoeken. Wil je de regentijd in Colombia helemaal vermijden kies dan voor de periode half december t/m half maart en half juni juni/augustus. Op de noordelijke hoogvlaktes is het regenseizoen wat langer, van mei t/m oktober. Aan de Caribische kust is het hele jaar door mooi weer.

Visum & paspoort

Voor de reizen naar Colombia is voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. 

Reis je met een kind met een andere achternaam dan de ouder, dan kan de relatie gecontroleerd worden, dit om ontvoeringen tegen te gaan. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je evt. een toestemmingsformulier downloaden. Check in dit soort gevallen goed wat er precies nodig is.

Vaccinaties & gezondheid in Colombia

Voor Colombia zijn op gele koorts na geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt verder een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. In een aantal gebieden in Colombia komt gele koorts voor. Reis je bovendien voor of na je Colombia reis door naar andere landen in de regio dan is een gele koorts vaccinatie sowieso verplicht en moet je dat bij de douane met je vaccinatieboekje aan kunnen tonen wil je op de vlucht worden toegelaten. Dat geldt oa. ook voor het Tayrona Nationaal park: inenten en boekje meenemen dus.

Colombia kent een beperkt malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag tijdens je rondreis Colombia zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ook dengue komt voor, de muggen die dit overbrengen steken overdag, dus zorg ook dan voor een goede bescherming. Ook komt Zika voor, overgebracht door dezelfde muggen. Niet gevaarlijk behalve voor zwangere vrouwen. Check met de GGD of je huisarts voor het laatste advies.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Kraanwater is niet drinkbaar in Colombia, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil

In Colombia is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Veiligheid in Colombia

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Colombia en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de reisadviezen voor reizen naar Colombia. 

Lang gold er voor Colombia een negatief reisadvies. De criminaliteit in Colombia is gelukkig sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Zoek echter het gevaar niet op en vermijdt ’s  nachts afgelegen straten of stranden en het reizen door de grensstreken. Neem vooral geen dure of dierbare sieraden of andere kostbaarheden mee op reis. Als je ergens verblijft kun je geld en reispapieren het beste in een kluis bewaren.

Reis je naar het strand in Colombia? Houd er rekening mee dat de stranden aan de Caribische kust soms sterke onderstromen kennen. Het is dan niet veilig om er te zwemmen. Locals in Colombia weten dit, dus check altijd tevoren en ga nooit alleen de zee in.

Kleding & gewoontes

Colombia is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten van Colombia koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Colombia, zeker op het platteland, is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. 

Bezoek je een kerk draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je rondreis Colombia.

Geld & pinnen in Colombia

In Colombia betaal je met de Peso (COP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Wisselgeld is vaak een probleem. Betaal dus met grote biljetten waar het kan, houd wisselgeld voor fooien, marktjes en in de meer afgelegen dorpen. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. Doe dit bij een “casa de cambio’’, de koers is beter dan bij de bank en het is sneller. 

In steeds meer steden en op de luchthavens van Colombia kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Per keer kun je niet meer opnemen dan 300.000 peso’s, zorg dus altijd voor reserve voor als een pinautomaat het even niet doet. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag, liefst binnen en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. 

Fooien & entrees 

Chauffeurs en lokale gidsen in Colombia verwachten een kleine fooi. Ook in restaurants bars enz. doet een fooi goed. Als je weet hoe laag de Colombiaanse salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Colombia vakantie budget valt het immers mee.

Elektriciteit

De stopcontacten in Colombia werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontakten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Getting around

De infrastructuur in Colombia is goed ontwikkeld. Er is een uitgebreid en voordelig lijnbus netwerk, de bussen komen tot in de kleinste dorpjes. Elke stad in Colombia heeft een busstation voor de intercitybussen. Bogotá is het belangrijkste knooppunt. Reis je per bus door Colombia, zorg dan voor aparte handbagage bv een weekendtas voor spullen die je bij je wilt houden en een kleine afsluitbare koffer of rugzak voor onderin. 

Er zijn ook veel goede binnenlandse vluchten in Colombia, de manier om je snel te verplaatsen. Ook vrij betaalbaar, meestal ca. € 80,- tot 100,- per vlucht. De tijden kunnen ter plaatse nog wel eens wisselen.

Ter plaatse zijn taxi’s het makkelijkst. Metertaxi’s zijn er niet in COlombia, check tevoren de gebruikelijke prijs en pas goed op bij busstations. Soms loont het de moeite even te wachten of een taxi van de straat aan te houden in plaats van degene die al lang staat te wachten.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf een andere plek, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Bogotá. Je kunt direct vliegen met KLM, dat is het handigst, maar soms is een overstap nodig. Ook vanuit Düsseldorf of Brussel gaan vluchten naar Bogotá. De terugvlucht kan gedaan worden vanuit Cartagena. KLM heeft nu ook directe vluchten van en naar deze stad. Dit zorgt ervoor dat je na je rondreis niet meer terug hoeft naar Bogotá om terug naar huis te vliegen.

Kosten

Reken voor een vlucht naar Bogotá op tenminste € 550,-. In het hoogseizoen is dat al snel € 650,-. Vliegen via Madrid of de USA is omslachtiger en vaak niet eens goedkoper. Reken voor een directe vlucht vanuit Cartagena naar Amsterdam op tenminste € 1500,-.

Maatschappijen 

De meeste reizigers vliegen met KLM. Binnenlandse vluchten boek je het makkelijkst via je local Hero. Handig want de vluchttijden ter plaatse willen nog wel een wisselen.  Vlieg je naar afgelegen stranden, dan gaat dat vaak per klein vliegtuig en is er een limiet aan je bagage.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans nog dezelfde dag aan in Bogotá. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá – Villa de Leyva – Bogotá – Armenia – Santa Marta – Tayrona – Taironaka – Cartagena
reissom:
va. € 1685,- (p.p. 2 volwassenen) lokale vluchten samen ca. €265,-
Niet verder vertellen: waar vind je uitbundige natuur, majestueuze bergen en nauwelijks beroerde tropische zandstranden? En koloniale kerken, pleintjes en …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in middenklashotels en lodges, (Taironaka een 2 sterren Finca); 
 • alle ontbijten, in het koffiegebied ook 3 diners; 
 • genoemde excursies met gids incl 2 lunches en entrees;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief: 

 • internationale retourvlucht naar Bogotá; 
 • 2 lokale vluchten: Bogotá - Armenia-Santa Marta;
 • overige niet genoemde maaltijden; 
 • korte transfers naar bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • upgrades of extra excursies.

Beste reistijd ColombiaColombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 3: Aankomst Colombia, verblijf Bogotá

Bogotá is een sympathieke metropool die je wel even moet leren kennen. Plaza de Bolivar is het hart van Candelaria, hier liggen de kathedraal, het museum van 20e Juli en het justitiepaleis. is Het bohemien-achtig stadsdeel Usaquen heeft bars, restaurants en zondagsmarkt.

Pak de kabelbaan naar de Cerro Monserrate: vanaf deze 3000 meter hoge bergtop met kerk heb je een schitterend uitzicht over de stad. Zeker niet overslaan: het Museo de Oro, het beroemdste goudmuseum van Colombua, vol historische goudschatten (wel dicht op maandag). Fietsen is populair: de stad heeft het grootste fietspad netwerk ter wereld, dus een fietstoer is inclusief.

local Hero

Proef de Chicha, sinds de Inca tijd populair en gemaakt van gefermenteerde mais. Beste plek daarvoor is de Callejon del Embudo (Cr. 2). Andere specials: havermout smoothy of warme chocolademelk waar je kaas in doopt! Minder avontuurlijk? Lokale biertjes bij een van de 15 cafés van BBC: de Bogotá Beer Company.

meet the locals

Dag 1 - 3:: Aankomst Colombia, verblijf Bogotá

Bogotá is een sympathieke metropool die je wel even moet leren kennen. Plaza de Bolivar is het hart van Candelaria, hier liggen de kathedraal, het museum van 20e Juli en …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien?

 • Teveel om te zien?

 • Wil je liever in luxe starten?

 • Wil je liever in luxe starten?

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

Dag 4: Bogotá – Villa de Leyva

Vandaag privé transfer naar Villa de Leyva is een van de sfeervolste stadjes van Colombia. Onderweg stop je bij de zout kathedraal van Zipaquira, een van grootste religieuze gebouwen ter wereld en geheel van zout. Alternatief kun je ook stoppen bij de zoutmijn in Nemocon of het Guatavita meer.

Villa de Leyva heeft hobbelige straatjes vol kerken en koloniale gebouwen. Je bewondert de balkonnetjes en witgekalkte gevels en gaat binnen in het Santo Ecce klooster uit 1620 en het El Fosil museum. Ook zie je El Infiernito, een pré Colombiaanse site van de Muisca indianen. Net buiten de stad, midden in het regenwoud, liggen de turkoois gekleurde waterbronnen van Pozos Azules.

local Hero

Je hebt tijdens je bezoek aan Villa de Leyva de beschikking over een auto met chauffeur, dus in overleg kun je bepalen wat je wanneer wilt gaan zien. Buiten het weekend is het stadje vrij rustig.

Dag 4:: Bogotá – Villa de Leyva

Vandaag privé transfer naar Villa de Leyva is een van de sfeervolste stadjes van Colombia. Onderweg stop je bij de zout kathedraal van Zipaquira, een van grootste religieuze gebouwen ter …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 15,- voor 2 uur

 • Reken op ca. € 15,- voor 2 uur

Dag 5: Naar Bogotá, vlucht naar Armenia

Vanuit Villa de Leyva per auto terug naar de luchthaven van Bogotá, waar je de binnenlandse vlucht naar Armenia neemt. Diner en overnachting in een sfeervol countryhouse (finca) met zwembad net buiten Armenia.

Armenia is een stad midden in de zogenaamde Zona Cafetera, de vruchtbare driehoek Andesheuvels tussen Armenia, Pereira en Manizales, gelegen op gemiddeld 1500 meter hoogte. Je wandelt over de koffieplantages, geniet van het uitzicht en de koele frisse lucht, plukt je eigen bonen en proeft de lekkerste koffies.

Dag 5:: Naar Bogotá, vlucht naar Armenia

Vanuit Villa de Leyva per auto terug naar de luchthaven van Bogotá, waar je de binnenlandse vlucht naar Armenia neemt. Diner en overnachting in een sfeervol countryhouse (finca) met zwembad …

︿

Dag 6 - 7: Bezoek aan Valle del Cocora en Salento

Je zult versteld staan van de natuur in de Valle de Cocora: overal zie je de 70 meter hoge Was palmen, de nationale boom van Colombia. Ook ga je naar Salento, een dorp midden tussen de groene heuvels met een fotogeniek marktplein, een relaxte sfeer en een zonsondergang zoals je die nog niet eerder zag. 

De dag erop kun je naar eigen inzicht besteden: even de auto uit en sportief zijn: ga kajakken op de rivier of zip-linen tussen de woudreuzen. Maar eigenlijk moet je paardrijden, langs bananen- en koffieplantages en rustige meertjes voel je je als een van de Quindïo indianen die vroeger in Colombia woonden.

local Hero

Er worden diverse excursies aangeboden. Paardrijden is, je snapt het al, mijn favoriet. Maar gemotoriseerd kan ook: per quad of 4WD. Vraag mij om de details.

Dag 6 - 7:: Bezoek aan Valle del Cocora en Salento

Je zult versteld staan van de natuur in de Valle de Cocora: overal zie je de 70 meter hoge Was palmen, de nationale boom van Colombia. Ook ga je naar …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Met halfpension. Reken op ca. € 50,- p.p extra.

 • Met halfpension. Reken op ca. € 50,- p.p extra.

Dag 8 - 9: Armenia - Santa Marta -Tayrona

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Armenia voor de binnenlandse vlucht via Bogotá naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting van de Colombiaanse Carribean. Na aankomst in Santa Marta transfer naar het ruige Tayrona National Park. Je slaapt in Finca La Jorara, een half uurtje rijden van de ingang van het park.

De dag erop excursie/trekking naar El Pueblito: majestueuze bergpieken, dichte jungle en verborgen strandjes. In de schaduw van de tropische woudreuzen liggen de overblijfselen van de oude Los Tayronas beschaving: terrassen, kanaaltjes en ruïnes van huizen verbonden door bruggen en trappen. Na je bezoek hier heb je nog alle tijd om te snorkelen.

local Hero

Optioneel is een trekking naar Cabo San Juan mogelijk. Samen met je gids loop je ca. 2 uur door de verschillende delen van het park naar Cabo San Juan: La Piscina. Geen zwembad maar een prima strand om te snorkelen en te genieten van zon en zee.

Dag 8 - 9:: Armenia - Santa Marta -Tayrona

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Armenia voor de binnenlandse vlucht via Bogotá naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting van de Colombiaanse …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Wil je langer aan het strand blijven? Reken op ca. € 45,- p.p.

 • Wil je langer aan het strand blijven? Reken op ca. € 45,- p.p.

Dag 10 - 11: Tayrona naar Taironaka, verblijf

Maar een uurtje verderop en toch een wereld van verschil: dit natuurpark op een uurtje van Santa Marta ligt in de uitlopers van de Sierra Nevada. Het water van de hoog gelegen gletsjers stroomt via de Don Diego rivier naar zee. Onwaarschijnlijk mooie flora en fauna en perfecte stranden. Echt een van de hoogtepunten van je rondreis Colombia.

Buiten de regentijd kun je op een opblaasbare autoband de Rio Don Diego af. Midden in de ruige natuur drijf je langzaam over de rivier naar zee. Langs de kanten hoor je de brulapen in de bomen, zie je de meest exotische vogels en vlinders en aan de horizon met sneeuw bedekte bergpieken.

local Hero

Belangrijk bij een bezoek hier is dat je ingeënt bent tegen gele koorts. Facultatief kun je een driedaagse wandeling door de Sierra Nevada maken, een korte versie van de Ciudad Perdida trek) Vraag mij naar de details.

Dag 10 - 11:: Tayrona naar Taironaka, verblijf

Maar een uurtje verderop en toch een wereld van verschil: dit natuurpark op een uurtje van Santa Marta ligt in de uitlopers van de Sierra Nevada. Het water van de …

︿

Dag 12: Transfer naar Sta. Marta busstation, lijnbus Cartagena

Na het ontbijt transfer naar Cartagena, voluit Cartagena de Indias. De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes en langs verscholen pleintjes. Niet gek dus dat de binnenstad sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Ga naar een van de vele musea, kloosters of kerken of maak samen met een lokale gids een stadswandeling. Je komt in ieder geval bij het klooster en de kerk van La Popa. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en moest de stad tegen aanvallen van piraten beschermen.

Dag 12:: Transfer naar Sta. Marta busstation, lijnbus Cartagena

Na het ontbijt transfer naar Cartagena, voluit Cartagena de Indias. De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Liever verblijven in een luxer hotel. Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

 • Liever verblijven in een luxer hotel. Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

Dag 13 - 14: Rondreis Colombia, verblijf Cartagena

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duikt een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand te horen hoe de Colombianen hun land en stad zien. Toe aan wat nightlife? Dan zit je goed, Cartagena by night doet niet onder voor Barcelona. Wil je er liever op uit, ga dan naar de Rosario eilanden, op 40 km of een uurtje varen ten zuidwesten van Cartagena.

Rosario is een beschermd natuurgebied van 27 eilanden met 20 ha. aan koraalriffen en koraaleilanden, vaak niet meer dan mangroves en kokospalmen. Alternatief kun je per houten kano op mangrove toer waarbij je het traditionele vissersdorp La Boquilla bezoekt. Het mooiste strand op Rosario heet Playa Blanca.

Dag 13 - 14:: Rondreis Colombia, verblijf Cartagena

Misschien blijf je na al dat gereis liever in de stad, pak je een terrasje of duikt een lokale bar in. Leuk om nu eens uit de eerste hand te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 15: Terugvlucht naar Amsterdam

De laatste dag transfer naar de luchthaven van Cartagena en terugvlucht naar Amsterdam. Vlieg je met KLM dan kun je rechtstreeks naar Amsterdam, zo niet dan is er nog een stop in Bogota nodig. Je komt de volgende ochtend aan op Schiphol en is je rondreis Colombia écht afgelopen.

Dag 15:: Terugvlucht naar Amsterdam

De laatste dag transfer naar de luchthaven van Cartagena en terugvlucht naar Amsterdam. Vlieg je met KLM dan kun je rechtstreeks naar Amsterdam, zo niet dan is er nog een …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Sjors

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Colombia: