ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Colombia rondreis betaalbaar

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá – Salento – Medellín – Tayrona National Park – Cartagena
reissom:
va. € 995,- (p.p. 2 volwassenen), lokale vluchten ca. €265,-

Nee, niet backpacken in Thailand. Ook in Zuid-Amerika kun je relaxt reizen. Je onderdompelen in de Latino cultuur, slenteren over kleurige marktpleinen, koffie proeven bij de lokale koffieboeren en relaxen aan een Caribisch palmstrand.

Reis je graag the local way, dan is deze budgetreis echt iets voor jou. Je reist zelfstandig per lijnbus of per vooraf geregelde transfers. Je overnacht in kleinschalige hotels en posada’s in de stijl van het land. Laat je lokale reisspecialist ter plaatse het voor je regelen. Je Colombia reisspecialist, local Hero Sjors, staat voor je klaar.

De rest? Dat is up-to-you. Een beetje handen/voeten Spaans komt daarbij van pas, stop een talengidsje in je backpack en je doet de reisontdekking van het jaar: Colombia is hot, en dat is niet voor niets.

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in tweepersoonskamer met ontbijt;
 • genoemde excursies (met gids): fietstour Bogotá, wandeling Valle de Cocora en stadstour Medellín;
 • 24/7 assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • internationale vluchten naar Bogotá en vanaf Cartagena;
 • lokale vluchten: Bogotá – Armenia, Medellín – Sta Marta, ca. € 265 p.p.;
 • vervoer per lokale lijnbus en taxiritten Medellín en Cartagena, ca. €30 p.p.;
 • overige maaltijden;
 • fooien;
 • upgrades of extra excursies.

Wat is de beste reistijd van Colombia? 

Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt de hoogte wel uit: gemiddeld 30˚C aan de Caribische kust en tot het vriespunt in de hoge Andes. In het algemeen is het het hele jaar een lente klimaat, zo heet Medellín ook wel de ‘stad der eeuwige lente’.

Colombia is in principe het hele jaar door te bezoeken. Wil je de regentijd in Colombia helemaal vermijden kies dan voor de periode half december t/m half maart en half juni juni/augustus. Op de noordelijke hoogvlaktes is het regenseizoen wat langer, van mei t/m oktober. Aan de Caribische kust is het hele jaar door mooi weer.

Heb ik een visum nodig voor Colombia? 

Voor de reizen naar Colombia is voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. 

Reis je met een kind met een andere achternaam dan de ouder, dan kan de relatie gecontroleerd worden, dit om ontvoeringen tegen te gaan. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je evt. een toestemmingsformulier downloaden. Check in dit soort gevallen goed wat er precies nodig is.

Heb ik vaccinaties nodig voor Colombia? 

Voor Colombia zijn op gele koorts na geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt verder een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. In een aantal gebieden in Colombia komt gele koorts voor. Reis je bovendien voor of na je Colombia reis door naar andere landen in de regio dan is een gele koorts vaccinatie sowieso verplicht en moet je dat bij de douane met je vaccinatieboekje aan kunnen tonen wil je op de vlucht worden toegelaten. Dat geldt oa. ook voor het Tayrona Nationaal park: inenten en boekje meenemen dus.

Colombia kent een beperkt malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag tijdens je budgetreis Colombia zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ook dengue komt voor, de muggen die dit overbrengen steken overdag, dus zorg ook dan voor een goede bescherming. Ook komt Zika voor, overgebracht door dezelfde muggen. Niet gevaarlijk behalve voor zwangere vrouwen. Check met de GGD of je huisarts voor het laatste advies.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Kraanwater is niet drinkbaar in Colombia, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Is er tijdsverschil met Colombia? 

In Colombia is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Is het veilig in Colombia? 

Lang gold er voor Colombia een negatief reisadvies. De criminaliteit in Colombia is gelukkig sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Zoek echter het gevaar niet op en vermijdt ’s  nachts afgelegen straten of stranden en het reizen door de grensstreken. Neem vooral geen dure of dierbare sieraden of andere kostbaarheden mee op reis. Als je ergens verblijft kun je geld en reispapieren het beste in een kluis bewaren.

Reis je naar het strand in Colombia? Houd er rekening mee dat de stranden aan de Caribische kust soms sterke onderstromen kennen. Het is dan niet veilig om er te zwemmen. Locals in Colombia weten dit, dus check altijd tevoren en ga nooit alleen de zee in.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Colombia en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de reisadviezen voor reizen naar Colombia. 


Welke kleding neem ik mee naar Colombia? 
Colombia is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten van Colombia koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Colombia, zeker op het platteland, is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. 

Bezoek je een kerk draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je budgetreis Colombia.

Hoe betaal ik in Colombia? 

In Colombia betaal je met de Peso (COP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Wisselgeld is vaak een probleem. Betaal dus met grote biljetten waar het kan, houd wisselgeld voor fooien, marktjes en in de meer afgelegen dorpen. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. Doe dit bij een “casa de cambio’’, de koers is beter dan bij de bank en het is sneller. 

In steeds meer steden en op de luchthavens van Colombia kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Per keer kun je niet meer opnemen dan 300.000 peso’s, zorg dus altijd voor reserve voor als een pinautomaat het even niet doet. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag, liefst binnen en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. 

Moet ik fooi geven in Colombia? 

Chauffeurs en lokale gidsen in Colombia verwachten een kleine fooi. Ook in restaurants bars enz. doet een fooi goed. Als je weet hoe laag de Colombiaanse salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Colombia vakantie budget valt het immers mee.

Welke stekker moet ik mee nemen naar Colombia? 

De stopcontacten in Colombia werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontacten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Colombia? 

De infrastructuur in Colombia is goed ontwikkeld. Er is een uitgebreid en voordelig lijnbus netwerk, de bussen komen tot in de kleinste dorpjes. Elke stad in Colombia heeft een busstation voor de intercitybussen. Bogotá is het belangrijkste knooppunt. Reis je per bus door Colombia, zorg dan voor aparte handbagage bv een weekendtas voor spullen die je bij je wilt houden en een kleine afsluitbare koffer of rugzak voor onderin. 

Er zijn ook veel goede binnenlandse vluchten in Colombia, de manier om je snel te verplaatsen. Ook vrij betaalbaar, meestal ca. € 80,- tot 100,- per vlucht. De tijden kunnen ter plaatse nog wel eens wisselen.

Ter plaatse zijn taxi’s het makkelijkst. Metertaxi’s zijn er niet in COlombia, check tevoren de gebruikelijke prijs en pas goed op bij busstations. Soms loont het de moeite even te wachten of een taxi van de straat aan te houden in plaats van degene die al lang staat te wachten.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl
-vliegtickets.nl
-cheaptickets.nl
-tix.nl
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf een andere plek, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Bogotá. Je kunt direct vliegen met KLM, dat is het handigst, maar soms is een overstap nodig. Ook vanuit Düsseldorf of Brussel gaan vluchten naar Bogotá. De terugvlucht kan gedaan worden vanuit Cartagena. KLM heeft nu ook directe vluchten van en naar deze stad. Dit zorgt ervoor dat je na je rondreis niet meer terug hoeft naar Bogotá om terug naar huis te vliegen.

Kosten

Reken voor een vlucht naar Bogotá op tenminste € 550,-. In het hoogseizoen is dat al snel € 650,-. Vliegen via Madrid of de USA is omslachtiger en vaak niet eens goedkoper. Reken voor een directe vlucht vanuit Cartagena naar Amsterdam op tenminste € 600,-.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM. Binnenlandse vluchten boek je het makkelijkst via je local Hero. Handig want de vluchttijden ter plaatse willen nog wel een wisselen.  Vlieg je naar afgelegen stranden, dan gaat dat vaak per klein vliegtuig en is er een limiet aan je bagage.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans nog dezelfde dag aan in Bogotá. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá – Salento – Medellín – Tayrona National Park – Cartagena
reissom:
va. € 995,- (p.p. 2 volwassenen), lokale vluchten ca. €265,-
Nee, niet backpacken in Thailand. Ook in Zuid-Amerika kun je relaxt reizen. Je onderdompelen in de Latino cultuur, slenteren over …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in tweepersoonskamer met ontbijt;
 • genoemde excursies (met gids): fietstour Bogotá, wandeling Valle de Cocora en stadstour Medellín;
 • 24/7 assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • internationale vluchten naar Bogotá en vanaf Cartagena;
 • lokale vluchten: Bogotá – Armenia, Medellín – Sta Marta, ca. € 265 p.p.;
 • vervoer per lokale lijnbus en taxiritten Medellín en Cartagena, ca. €30 p.p.;
 • overige maaltijden;
 • fooien;
 • upgrades of extra excursies.
Wat is de beste reistijd van Colombia? Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 3: Aankomst Colombia, verblijf Bogotá

Op de luchthaven van Bogotá staat je transferman klaar voor je rit naar je kleinschalige hotel in het centrum. Bogotá is een sympathieke metropool die je even moet leren kennen. Plaza de Bolivar is het hart van de wijk Candelaria, hier ligt ook de kathedraal en iets ten noorden vind je het meest beroemde goudmuseum ter wereld met vele historische goudschatten. Ook het museum van Botero is een bezoekje waard. In de bohemien wijk Usaquen vind je bars, restaurants en een zondagsmarkt.

Je laatste dag in Bogotá verken je de stad per fiets. De stad heeft het grootste fietspad-netwerk ter wereld, dus je trapt zo de hele stad door. Je gids stopt onder andere bij Paloquemao, een gigantische overdekte markt met ontelbaar veel tropisch fruit, en een lokale koffiebranderij.

local Hero

Proef de Chicha, sinds de Inca tijd populair in heel Zuid Amerika en gemaakt van gefermenteerde mais. Beste plek daarvoor is de Callejon del Embudo (Cr. 2). Andere specials: havermout smoothie of warme chocolademelk waar je kaas in doopt! Minder avontuurlijk? Lokale biertjes bij een van de 15 cafés van BBC: de Bogotá Beer Company.

meet the locals

Dag 1 - 3: Aankomst Colombia, verblijf Bogotá

Op de luchthaven van Bogotá staat je transferman klaar voor je rit naar je kleinschalige hotel in het centrum. Bogotá is een sympathieke metropool die je even moet leren kennen. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien?

 • Teveel om te zien?

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • Wil je liever in luxe starten?

 • Wil je liever in luxe starten?

Dag 4: Vlucht Bogotá naar Salento, Zona Cafetera

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Bogotá voor je vlucht naar Armenia. Vanaf daar per minibus dwars door de zogenaamde Zona Cafetera, de vruchtbare driehoek Andesheuvels tussen Armenia, Pereira en Manizales, gelegen op 1500 meter hoogte. Overal waar je kijkt, zie je koffieplantages, niet gek dus dat je hier de beste koffie van Colombia vindt.

Na ca. 1 uur rijden kom je aan in Salento: een dorpje omringd door de groene heuvels van de Zona Cafetera en met sfeervolle traditionele witgekalkte Paisas-huizen. Vooral rondom het kleurige marktplein vind je veel leven. Plof neer bij één van de vele kleine restaurantjes en drink een kopje ‘tinto’, zoals de Colombianen zeggen.

Dag 4: Vlucht Bogotá naar Salento, Zona Cafetera

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Bogotá voor je vlucht naar Armenia. Vanaf daar per minibus dwars door de zogenaamde Zona Cafetera, de vruchtbare driehoek Andesheuvels tussen Armenia, …

︿

Dag 5 - 6: Salento, verblijf en bezoek aan Valle del Cocora

Je zult versteld staan van de natuur in de Valle de Cocora: overal zie je de 70 meter hoge Was palmen, de nationale boom van Colombia. Met je lokale gids verken je de groene Cocora-vallei en hike je door bosrijke omgeving met stromende riviertjes. Het pad kan behoorlijke modderig zijn, dus draag comfortabele schoenen die vies mogen worden. Aan het eind van de dag word je in een traditionele Willys Jeep teruggebracht naar je kleinschalige hotel.

De dag erop kun je naar eigen inzicht besteden: misschien wil je het even lekker rustig aan doen en wandel je door de geplaveide straten van Salento. Wij bezochten een lokale koffieboerderij en leerden meer over dit nationale exportproduct.

Dag 5 - 6: Salento, verblijf en bezoek aan Valle del Cocora

Je zult versteld staan van de natuur in de Valle de Cocora: overal zie je de 70 meter hoge Was palmen, de nationale boom van Colombia. Met je lokale gids …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 7: Lijnbus Salento naar Medellín

Vanaf je hotel in Salento transfer naar de busterminal van Armenia. Hier boek je ter plaatse een busrit richting Medellín. Wij vonden het zelf verrassend makkelijk te regelen, ook met je reizigers Spaans.

De bus rijdt je in ca. 6,5 uur door het groene berglandschap tot aan de vallei van het ooit zo slecht te boek staande Medellín. De stad heeft de laatste jaren een bijzondere transformatie doorgemaakt tot één van de meest progressieve metropolen van Zuid-Amerika. Het boegbeeld hiervoor: de metro en kabelbaan die ook de armste ‘favella’s’ met de stad weten te verbinden.

Dag 7: Lijnbus Salento naar Medellín

Vanaf je hotel in Salento transfer naar de busterminal van Armenia. Hier boek je ter plaatse een busrit richting Medellín. Wij vonden het zelf verrassend makkelijk te regelen, ook met …

︿

Dag 8 - 9: Medellín, verblijf en stadstour

Vandaag neemt een Engelssprekende gids je mee voor een 4 uur durende stadstour. Uiteraard reis je per metro. Je stopt op belangrijke plekken, zoals Plaza Botero, een plein vol beelden van deze gelijknamige Colombiaanse kunstenaar en het Parque la Luz, het plein van ‘hoop en licht’.

Natuurlijk maak je ook een ritje in de kabelbaan en bezoek je de wijk Santo Domingo. Vanaf hier heb je een geweldig panorama view over de stad. Bijzonder is dat deze wijk niet altijd toegankelijk is geweest voor toeristen. Na de stadstour en ook de volgende dag heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te ontdekken. Wij bezochten Comuna 13, een wijk vol kleurrijke graffiti.

local Hero

Voetbal is groot in Colombia, en in Medellín heb je twee grote clubs. Het is een ware beleving om een voetbalwedstrijd mee te maken: zittend tussen de passionele, juichende supporters aanschouw je een mooi potje voetbal. Vraag je local Hero of er tijdens je rondreis een belangrijke match is.

Dag 8 - 9: Medellín, verblijf en stadstour

Vandaag neemt een Engelssprekende gids je mee voor een 4 uur durende stadstour. Uiteraard reis je per metro. Je stopt op belangrijke plekken, zoals Plaza Botero, een plein vol beelden …

︿

Dag 10: Vlucht Medellín naar Santa Marta, verblijf omgeving Tayrona

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Medellín voor je binnenlandse vlucht naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting van de Colombiaanse Carribean. Doe je ogen dicht en met een beetje fantasie zie je de piraten door de smalle straten lopen.

Na aankomst in Santa Marta rijd je per minibus langs de kust richting je hotel gelegen nabij de ingang van het ruige en onontwikkelde Tayrona National Park. Onderweg heb je uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada en zie je hoe de natuur een steeds tropischere vorm aanneemt. Je voelt het meteen, je bent in aan de Caribische kust.

local Hero

Let op: in Tayrona National Park is geen ATM of Wifi beschikbaar. Daarnaast is voor dit gebied een inenting tegen Gele Koorts verplicht. Raadpleeg de GGD voor actuele informatie over inentingen.

Dag 10: Vlucht Medellín naar Santa Marta, verblijf omgeving Tayrona

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Medellín voor je binnenlandse vlucht naar Santa Marta, met al zijn oude koloniale huizen de oudste nederzetting van de Colombiaanse Carribean. Doe je …

︿

Dag 11 - 12: Tayrona National Park, verken omgeving

De komende twee dagen kun je op eigen gelegenheid het park verkennen. Er zijn verschillende trekking te doen of je kunt luieren en snorkelen aan het strand. Optioneel: een trekking met gids naar Cabo San Juan. In ca. 2 uur loop je door het park naar het mooie strand ‘La Piscina’. Geen zwembad, wel een paradijselijk plekje om te snorkelen en te genieten van zon, zee, strand.

Een andere trekking is die naar El Pueblito. Majestueuze bergpieken, dichte jungle en verborgen strandjes, het komt allemaal voorbij. Uiteindelijk bereik je El Pueblito: de tussen de woudreuzen verscholen overblijfselen van de oude Los Tayronas beschaving. 

local Hero

Facultatief kun je een driedaagse wandeling door de Sierra Nevada maken, een korte versie van de Ciudad Perdida trek. Vraag je local Hero naar de details.

meet the locals

Dag 11 - 12: Tayrona National Park, verken omgeving

De komende twee dagen kun je op eigen gelegenheid het park verkennen. Er zijn verschillende trekking te doen of je kunt luieren en snorkelen aan het strand. Optioneel: een trekking …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 50,- p.p.

 • Reken op ca. € 50,- p.p.

Dag 13: Lijnbus Santa Marta naar Cartagena

Na het ontbijt word je afgezet bij het busstation voor je busrit naar de populaire kustplaats Cartagena, voluit Cartagena de Indias. Je regelt bij het loket zelf je bus tickets: er zijn veel vervoerders die deze route uitvoeren, waardoor er meerdere bussen per dag gaan.

Tijdens ca. 4,5 uur durende busrit hoef je je niet te vervelen. De rit volgt grotendeels de route langs de kust en je doorkruist de stad Barranquilla, de hoofdstad van de Caribische regio. Aangekomen in Cartagena regel je zelf je taxi naar het hotel gelegen in het oude stadscentrum. Ga er ’s avonds zeker nog even op uit, Cartagena by night doet niet onder voor Barcelona.

Dag 13: Lijnbus Santa Marta naar Cartagena

Na het ontbijt word je afgezet bij het busstation voor je busrit naar de populaire kustplaats Cartagena, voluit Cartagena de Indias. Je regelt bij het loket zelf je bus tickets: …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Luxe hotel. Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

 • Luxe hotel. Reken op ca. € 30,- p.p. extra.

Dag 14: Historisch Cartagena

De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes en langs verscholen pleintjes. Niet gek dus dat de binnenstad sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Ga naar één van de vele musea, kloosters of kerken of maak samen met een lokale gids een stadswandeling. Je komt in ieder geval bij het klooster en de kerk van La Popa. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en moest de stad tegen aanvallen van piraten beschermen.

 

local Hero

Even geen zin in stad? Ga dan naar de Rosario eilanden, op een uurtje varen ten zuidwesten van Cartagena. Rosario is een beschermd natuurgebied van 27 eilanden met 20 ha. aan koraalriffen en koraaleilanden, soms niet meer dan wat mangroves en kokospalmen. Alternatief kun je per houten kano op mangrove toer waarbij je het traditionele vissersdorp La Boquilla bezoekt. Het mooiste strand op Rosario heet Playa Blanca.

Dag 14: Historisch Cartagena

De havenstad heeft een historisch centrum omgeven door stadsmuren. Het staat vol koloniale architectuur, je wandelt er door smalle straatjes en langs verscholen pleintjes. Niet gek dus dat de binnenstad …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 69,- p.p

 • Reken op ca. € 69,- p.p

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 15 - 16: Vertrek Colombia, terugvlucht naar Amsterdam

De laatste dag van je budgetreis Colombia is aangebroken. Afhankelijk van je vluchttijd check je uit in je hotel en krijg je een transfer naar de luchthaven van Cartagena voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Vlieg je met KLM dan kun je rechtstreeks naar Amsterdam, zo niet dan is er nog een stop in Bogota nodig. Je komt de volgende ochtend aan op Schiphol. Liever nog wat langer in Colombia blijven? Vraag Sjors, je Colombia reis-expert, waar het 't leukst is je reis te verlengen.

Dag 15 - 16: Vertrek Colombia, terugvlucht naar Amsterdam

De laatste dag van je budgetreis Colombia is aangebroken. Afhankelijk van je vluchttijd check je uit in je hotel en krijg je een transfer naar de luchthaven van Cartagena voor …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Colombia: