ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Colombia

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá - Villa de Leyva - Barichara - Pereira - Cartagena - Rosario eilanden - Cartagena
reissom:
va. € 2460,- p.p. bij 2 personen. Bijboeken: 2 lokale vluchten samen ca. € 300,-

Colombia ontdekken met een tikkeltje meer comfort? Kies dan voor deze, met zorg samengestelde, boetiek rondreis. Geen grote hotelketens, maar kleinschalige boetiekhotels met een fijne sfeer en zwembad of bloementuin.

Een rustig reistempo en toch veel van het land zien. In 2,5 week bezoek je hoofdstad Bogotá, een unieke zoutkathedraal en wandel je over een inheemse handelsroute in Barichara. Ook verblijf je in een hacienda uit 1888 in het hart van de koffieregio en ontdek je het bruisende Cartagena. Je topt de reis af met een relaxt eiland verblijf in de Caraïbische Zee.

Inclusief:

 • airporttransfers en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in boetiekhotels met ontbijt;
 • 3 maaltijden per dag tijdens je verblijf op de Rosario eilanden;
 • alle genoemde excursies, gidsen en entrees;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd.

Exclusief:

 • internationale vlucht;
 • 2 lokale vluchten: van Bucaramanga naar Pereira en van Pereira naar Cartagena, samen ca. €300,-;
 • overige niet genoemde maaltijden;
 • toerismebelasting national park Rosario ca. 20.000 COP (€5,-);
 • upgrades of extra excursies.

Wat is de beste reistijd in Colombia? 

Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk. Uiteraard maakt de hoogte wel uit: gemiddeld 30˚C aan de Caribische kust en tot het vriespunt in de hoge Andes. In het algemeen is het het hele jaar een lente klimaat, zo heet Medellín ook wel de ‘stad der eeuwige lente’.

Colombia is in principe het hele jaar door te bezoeken. Wil je de regentijd in Colombia helemaal vermijden kies dan voor de periode half december t/m half maart en half juni juni/augustus. Op de noordelijke hoogvlaktes is het regenseizoen wat langer, van mei t/m oktober. Aan de Caribische kust is het hele jaar door mooi weer.

Heb ik een visum nodig voor Colombia? 

Voor de reizen naar Colombia is voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. 

Reis je met een kind met een andere achternaam dan de ouder, dan kan de relatie gecontroleerd worden, dit om ontvoeringen tegen te gaan. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je evt. een toestemmingsformulier downloaden. Check in dit soort gevallen goed wat er precies nodig is.

Zijn vaccinaties verplicht voor Colombia? 

Voor Colombia zijn op gele koorts na geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt verder een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. In een aantal gebieden in Colombia komt gele koorts voor. Reis je bovendien voor of na je Colombia reis door naar andere landen in de regio dan is een gele koorts vaccinatie sowieso verplicht en moet je dat bij de douane met je vaccinatieboekje aan kunnen tonen wil je op de vlucht worden toegelaten. Dat geldt oa. ook voor het Tayrona Nationaal park: inenten en boekje meenemen dus.

Colombia kent een beperkt malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag tijdens je rondreis Colombia zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ook dengue komt voor, de muggen die dit overbrengen steken overdag, dus zorg ook dan voor een goede bescherming. Ook komt Zika voor, overgebracht door dezelfde muggen. Niet gevaarlijk behalve voor zwangere vrouwen. Check met de GGD of je huisarts voor het laatste advies.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Kraanwater is niet drinkbaar in Colombia, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Is er tijdsverschil met Colombia? 

In Colombia is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Is het veilig in Colombia? 
Lang gold er voor Colombia een negatief reisadvies. De criminaliteit in Colombia is gelukkig sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Zoek echter het gevaar niet op en vermijdt ’s  nachts afgelegen straten of stranden en het reizen door de grensstreken. Neem vooral geen dure of dierbare sieraden of andere kostbaarheden mee op reis. Als je ergens verblijft kun je geld en reispapieren het beste in een kluis bewaren.

Reis je naar het strand in Colombia? Houd er rekening mee dat de stranden aan de Caribische kust soms sterke onderstromen kennen. Het is dan niet veilig om er te zwemmen. Locals in Colombia weten dit, dus check altijd tevoren en ga nooit alleen de zee in.


De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Colombia en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de reisadviezen voor reizen naar Colombia. 


Welke kleding heb ik nodig in Colombia? 

Colombia is tropisch, ook in de droge periode kan het altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten van Colombia koud kan worden. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. In Colombia, zeker op het platteland, is men qua kleding conservatief. Schone, hele en nette kleding vindt men belangrijk. 

Bezoek je een kerk draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je rondreis Colombia.

Hoe betaal ik in Colombia? 

In Colombia betaal je met de Peso (COP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Wisselgeld is vaak een probleem. Betaal dus met grote biljetten waar het kan, houd wisselgeld voor fooien, marktjes en in de meer afgelegen dorpen. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 de beste koers. Doe dit bij een “casa de cambio’’, de koers is beter dan bij de bank en het is sneller. 

In steeds meer steden en op de luchthavens van Colombia kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Per keer kun je niet meer opnemen dan 300.000 peso’s, zorg dus altijd voor reserve voor als een pinautomaat het even niet doet. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag, liefst binnen en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. In grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. 

Zou ik fooi moeten betalen in Colombia? 
Chauffeurs en lokale gidsen in Colombia verwachten een kleine fooi. Ook in restaurants bars enz. doet een fooi goed. Als je weet hoe laag de Colombiaanse salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Colombia vakantie budget valt het immers mee.

Welke stekker neem ik mee naar Colombia? 

De stopcontacten in Colombia werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontakten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Colombia? 

De infrastructuur in Colombia is goed ontwikkeld. Er is een uitgebreid en voordelig lijnbus netwerk, de bussen komen tot in de kleinste dorpjes. Elke stad in Colombia heeft een busstation voor de intercitybussen. Bogotá is het belangrijkste knooppunt. Reis je per bus door Colombia, zorg dan voor aparte handbagage bv een weekendtas voor spullen die je bij je wilt houden en een kleine afsluitbare koffer of rugzak voor onderin. 

Er zijn ook veel goede binnenlandse vluchten in Colombia, de manier om je snel te verplaatsen. Ook vrij betaalbaar, meestal ca. € 80,- tot 100,- per vlucht. De tijden kunnen ter plaatse nog wel eens wisselen.

Ter plaatse zijn taxi’s het makkelijkst. Metertaxi’s zijn er niet in COlombia, check tevoren de gebruikelijke prijs en pas goed op bij busstations. Soms loont het de moeite even te wachten of een taxi van de straat aan te houden in plaats van degene die al lang staat te wachten.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf een andere plek, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Bogotá. Je kunt direct vliegen met KLM, dat is het handigst, maar soms is een overstap nodig. Ook vanuit Düsseldorf of Brussel gaan vluchten naar Bogotá. De terugvlucht kan gedaan worden vanuit Cartagena. KLM heeft nu ook directe vluchten van en naar deze stad. Dit zorgt ervoor dat je na je rondreis niet meer terug hoeft naar Bogotá om terug naar huis te vliegen.

Kosten

Reken voor een vlucht naar Bogotá op tenminste € 550,-. In het hoogseizoen is dat al snel € 650,-. Vliegen via Madrid of de USA is omslachtiger en vaak niet eens goedkoper. Reken voor een directe vlucht vanuit Cartagena naar Amsterdam op tenminste € 600,-.

Maatschappijen 

De meeste reizigers vliegen met KLM. Binnenlandse vluchten boek je het makkelijkst via je local Hero. Handig want de vluchttijden ter plaatse willen nog wel een wisselen.  Vlieg je naar afgelegen stranden, dan gaat dat vaak per klein vliegtuig en is er een limiet aan je bagage.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans nog dezelfde dag aan in Bogotá. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Bogotá - Villa de Leyva - Barichara - Pereira - Cartagena - Rosario eilanden - Cartagena
reissom:
va. € 2460,- p.p. bij 2 personen. Bijboeken: 2 lokale vluchten samen ca. € 300,-
Colombia ontdekken met een tikkeltje meer comfort? Kies dan voor deze, met zorg samengestelde, boetiek rondreis. Geen grote hotelketens, maar …
︿

Inclusief:

 • airporttransfers en privétransfers als omschreven;
 • alle overnachtingen in boetiekhotels met ontbijt;
 • 3 maaltijden per dag tijdens je verblijf op de Rosario eilanden;
 • alle genoemde excursies, gidsen en entrees;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd.

Exclusief:

 • internationale vlucht;
 • 2 lokale vluchten: van Bucaramanga naar Pereira en van Pereira naar Cartagena, samen ca. €300,-;
 • overige niet genoemde maaltijden;
 • toerismebelasting national park Rosario ca. 20.000 COP (€5,-);
 • upgrades of extra excursies.
Wat is de beste reistijd in Colombia? Colombia ligt bijna op de evenaar. Daardoor blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf (KLM) of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Boetiekreis Colombia, aankomst Bogotá & stadswandeling

Na je internationale vlucht kom je aan op de luchthaven van Bogotá. Na de douane haal je je eerste Colombiaanse peso’s uit de muur en staat de transfer al voor je klaar. Het is ca. 40 min. rijden tot je boetiekhotel The Orchids, gelegen in het oude centrum. Voordat je bijtijds je mooi opgemaakte bed in duikt, doe je nog een snelle hap buiten de deur of in het a-la-carte restaurant van het hotel.

De volgende dag ontdek je samen met je gids de historie van hoofdstad Bogotá. In het goudmuseum blinkt het pre-Columbiaanse goudstukken, in het Botero museum zie je de herkenbare ‘bolle’ kustwerken van de gelijk-namige Colombiaanse kunstenaar en op de top van Monserrate heb je weids uitzicht op de stad.

local Hero

Wil je typisch Colombia op je bord, ga dan een hapje eten bij Origen of La Puerta Falsa. Beide restaurants liggen in dezelfde wijk als je hotel (La Candelaria) en serveren het typische Colombiaanse gerecht ‘ajiaco’ (je spreekt uit: ag-ie-ako): een dikke, goedgevulde maaltijdsoep met kip, maiskolven en meerdere soorten aardappelen. Andere Colombiaanse specials: warme chocolademelk waar je kaas in doopt. Minder avontuurlijk? Lokale biertjes drink je bij een van de 15 cafés van BBC, de Bogotá Beer Company.

Dag 1 - 2: Boetiekreis Colombia, aankomst Bogotá & stadswandeling

Na je internationale vlucht kom je aan op de luchthaven van Bogotá. Na de douane haal je je eerste Colombiaanse peso’s uit de muur en staat de transfer al voor …

︿

Dag 3 - 4: Via de Zipaquirá zoutkathedraal naar Villa de Leyva

Na het ontbijt stap je in je privé transfer voor je rit naar Villa de Leyva. Op je route ligt een wel heel bijzondere kathedraal: Zipaquirá. Deze ondergrondse kathedraal is uitgehouwen in een oude zoutmijn. Na een bezoek aan de zoutkathedraal kom je begin van de middag aan in Villa de Leyva, een oase van rust na de drukte van de stad.

In dit sfeervolle stadje slenter je over ongelijke klinkers door straatjes met kerken en wit gekalkte huizen met fleurige balkonnetjes. In de omgeving kun je wandelen naar de nabijgelegen waterval of een bezoek brengen aan de Pozos Azules (blauw meer) en het Iguaque natuur-reservaat. Liever even niks? Relax in de bloementuin van je boetiekhotel Casa Terra.

local Hero

Je verblijf in Villa de Leyva kun je zelf invullen. In het stadje kun je Santo Ecce klooster uit 1620 bezichtigen en net buiten de stad het El Fosil museum met een pré Colombiaanse site van de Muisca indianen. Of breng een bezoek aan het terrecota huis (Casa Terracota) en het nabij gelegen, en al net zo rustige, dorpje Raquira.

Dag 3 - 4: Via de Zipaquirá zoutkathedraal naar Villa de Leyva

Na het ontbijt stap je in je privé transfer voor je rit naar Villa de Leyva. Op je route ligt een wel heel bijzondere kathedraal: Zipaquirá. Deze ondergrondse kathedraal is …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. €50 p.p.

 • Reken op ca. €50 p.p.

 • Wil je een nachtje langer in Villa de Leyva blijven? Reken op ca. €50 p.p.

 • Wil je een nachtje langer in Villa de Leyva blijven? Reken op ca. €50 p.p.

Dag 5 - 6: Naar Barichara, wandeling inheemse route met gids

Vanuit Villa de Leyva is het ca. 4,5 uur rijden naar Barichara. Het serene dorpje golft mee op de heuvels van de vallei en wordt door kaarsrechte geplaveide straten aan elkaar verbonden. Bezoek het kerkplein en plof, net als de locals, neer op een parkbankje. Of luier bij het zwembad van je boetiek hotel Casa Barichara.

De volgende dag maak je een wandeling met gids over de El Camino Real. Aan de rand van het dorp start deze oude handelsroute, ooit aangelegd door de inheemse boerenfamilies. Over grote stenen loop je door de vallei met vruchtbare heuvels. Hier en daar zie je een hardwerkende boer. Na ca. 2 uur wandelen kom je aan in Guane, waar je transfer naar Barichara klaarstaat. 

Dag 5 - 6: Naar Barichara, wandeling inheemse route met gids

Vanuit Villa de Leyva is het ca. 4,5 uur rijden naar Barichara. Het serene dorpje golft mee op de heuvels van de vallei en wordt door kaarsrechte geplaveide straten aan …

︿

Dag 7: Vlucht naar de Zona Cafetera, hacienda verblijf

Vandaag per transfer naar de luchthaven van Bucaramanga voor je ochtendvlucht naar Pereira. Na ca. 3.5 uur vliegen begeef je je in de ‘gouden driehoek’, het hart van de Colombiaanse koffie regio. Overal in de groene bergen zie je koffieplantages en op vele van de koffiefinca's is het mogelijk om een kijkje te nemen en de verse koffie te proeven.

Vanaf Pereira airport is het nog 15 minuten tot je Hacienda San Jose. Deze charmante hacienda uit 1888 ligt in een Colombiaans bamboe-reservaat middenin de 'Zona Cafetera'. Na het warme welkom door de hacienda eigenaren en een korte tour over het landgoed, plof je neer bij het zwembad. Vanaf je strandstoel zie je hoe kleurige kolibries zich voeden aan de seringenbloesem in de bloementuin.

local Hero

* De Zona Cafetera bestaat uit de departementen Caldas, Risaralda en Quindío. Het gebied werd in de tweede helft 19e eeuw gekoloniseerd door de Paisas uit het aangrenzende departement Antioquia. De architectuur, cultuur en keuken lijken daarom veel op die van de Antioqueños. Het gebied is door Unesco in 2011 tot Werelderfgoed verklaard.
* Tijdens je vlucht naar de koffie regio maak je een tussenlanding in Bogotá.

Dag 7: Vlucht naar de Zona Cafetera, hacienda verblijf

Vandaag per transfer naar de luchthaven van Bucaramanga voor je ochtendvlucht naar Pereira. Na ca. 3.5 uur vliegen begeef je je in de ‘gouden driehoek’, het hart van de Colombiaanse …

︿

Dag 8 - 9: Ontdek de koffie regio, Valle de Cocora & koffietour

De komende twee dagen ontdek je de Zona Cafetera. Je begint met een dagtour naar Salento, een fotogeniek dorp met vrolijk gekleurde huizen en met bloemen versierde balkonnetjes. Het gezellige marktplein is de plek voor een tinto (koffietje). Vanuit daar vertrek naar de Valle de Cocora: de spot om tussen de 70 meter hoge was palmen te lopen, de nationale boom van Colombia.  

De dag erop ga je op koffietour bij een lokale koffieboerderij. De koffieboer neemt je mee over zijn land en leert je hoe je een koffieboon kunt plukken en roosteren. Natuurlijk mag je ook zelf proeven, een kopje koffie smaakte nog nooit zo lekker. Terug bij je hacienda deel je, onder het genot van een wijntje, de zojuist opgedane kennis met het thuisfront.

Dag 8 - 9: Ontdek de koffie regio, Valle de Cocora & koffietour

De komende twee dagen ontdek je de Zona Cafetera. Je begint met een dagtour naar Salento, een fotogeniek dorp met vrolijk gekleurde huizen en met bloemen versierde balkonnetjes. Het gezellige …

︿

Dag 10 - 12: Vlucht naar Cartagena, Caribische sfeer & stadstour

Na een vroeg ontbijt ga je per transfer naar Pereira airport voor je vlucht naar Cartagena, een oude piratenstad gesticht in 1533. Binnen de stadsmuren van het oude centrum vind je koloniale architectuur en wandel je door smalle steegjes met verscholen pleintjes die vooral in de avond tot leven komen.

De volgende dag met een lokale gids op stadstour. Wandel naar het door Spanjaarden gebouwde fort San Felipe de Barajas en bezoek het op een heuvel gelegen klooster La Popa met sierlijke binnenplaats en uitzicht op de stad. Je verblijft in Cartagena in Ananda Boutique hotel met een aangenaam buitenzwembad. Niet alleen de sfeer, ook het klimaat, in Cartagena is Caribisch. De dag erna doe je het rustig aan.

Dag 10 - 12: Vlucht naar Cartagena, Caribische sfeer & stadstour

Na een vroeg ontbijt ga je per transfer naar Pereira airport voor je vlucht naar Cartagena, een oude piratenstad gesticht in 1533. Binnen de stadsmuren van het oude centrum vind …

︿

Dag 13 - 14: Per boot naar de Rosario eilanden, Caribische zee verblijf

Na een paar dagen stad, hop je vandaag op de boot voor je tropische strandafsluiter op de Rosario eilanden. De Rosario eilanden, op ca. een uurtje varen van Cartagena, zijn een beschermd natuurgebied van 27 eilanden met 20 hectare aan koraalriffen en koraaleilanden (vaak niet meer dan mangrove bossen en kokospalmen). Kortom, de uitgelezen plek om te ontspannen.

Je verblijf is het kleinschalige Isla Carolina resort met privé kiezelstrand, restaurant en solarium. Tijdens je verblijf zijn de drie maaltijden inbegrepen. Nip op het houten zonneterras tijdens de ondergane zon van een cocktail, terwijl de golven van de azuurblauwe zee onder je door rollen.

Dag 13 - 14: Per boot naar de Rosario eilanden, Caribische zee verblijf

Na een paar dagen stad, hop je vandaag op de boot voor je tropische strandafsluiter op de Rosario eilanden. De Rosario eilanden, op ca. een uurtje varen van Cartagena, zijn …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Nog niet genoeg van de Caribean, je kunt je verblijf verlengen. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

 • Nog niet genoeg van de Caribean, je kunt je verblijf verlengen. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

 • Wil je liever een hotel gelegen aan een zandstrand, dan is San Pedro Majagua een goed alternatief.

 • Wil je liever een hotel gelegen aan een zandstrand, dan is San Pedro Majagua een goed alternatief.

Dag 15 - 16: Terug naar Cartagena en terugvlucht naar Amsterdam

Na een relaxt ontbijt en een laatste plons in de zee, pak je ’s middags de boot terug naar Cartagena. Hier check je in bij het voor jou inmiddels bekende Ananda Boutique hotel. Wij sloten de reis af met een sundowner, tapas en koel drankje bij El Baluarte op de stadsmuur. De volgende ochtend word je opgehaald en vertrek je naar de luchthaven van Cartagena. Hier wacht je terugvlucht naar Amsterdam.

Nog niet naar huis? We kunnen je reis ook verlengen, als je bijvoorbeeld langer van de Rosario eilanden wilt genieten of een dagje langer in de koffieregio of Cartagena wilt blijven. Je local Hero kan het voor je regelen.

local Hero

Wil je de laatste avond afsluiten met een lekker diner, wij tippen Juan del Mar (Colombiaans met vleugje Italiaans – pizza’s) of PaloSanto (Colombiaans en seafood).

Dag 15 - 16: Terug naar Cartagena en terugvlucht naar Amsterdam

Na een relaxt ontbijt en een laatste plons in de zee, pak je ’s middags de boot terug naar Cartagena. Hier check je in bij het voor jou inmiddels bekende …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Colombia: