ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Te gekke snorkel bestemmingen

Adriënne 30 juli 2020 Reiservaring

Rustgevender wordt het bijna niet: drijvend op de golven van de oceaan en alleen het geluid van je ademhaling dat door je snorkel ruist. Onder je tientallen exotische vissen die razend snel voorbij vliegen en kleurig koraal dat bijna fluoresceert door de invallande zon. Onze local Hero’s kennen te gekke snorkelspots waar je (in alle rust) kunt genieten van de bijzondere onderwaterwereld.

Wij zetten er graag een paar voor je op een rij:

Thailand

Niet voor niks is Thailand geliefd onder reizigers, want naast de eeuwenoude boeddhistische cultuur en overheerlijke streetfood, heb je hier ook vele tropische stranden. Perfect voor een mooi snorkelavontuur. Het eiland Koh Tao is het duik- en snorkelparadijs van Thailand. De azuurblauwe zee en prachtige koraalriffen voor de kust, maken dit eiland geliefd bij beginnende en ervaren snorkelaars. Onder water tref je een rijkdom aan koraal, in verschillende kleuren, en honderden exotische vissen. Naast kleine scholen vis, vind je hier ook schildpadden, zwartpuntrifhaaien en soms ook de walvishaai.

Ook rondom andere stranden en eilanden in Thailand kun je goed snorkelen (of duiken). Onze local Hero kan je er alles over vertellen. Een mooie snorkel vakantie is ook goed te combineren met de highlights van Thailand, onze local Hero helpt je graag bij het plannen van jouw Thailand rondreis.

Belize

Onder duikers een bekende spot, want Belize is misschien wel het Walhalla voor de onderwater-liefhebber. De archipel bestaat namelijk uit wel honderden eilandjes die zijn omringd door één van ’s werelds grootste riffen, het Belize Barrier Reef. Niet gek dus dat hier onder water veel te beleven is. Maar ook als je niet kunt duiken, is Belize the place to go. Het kristalheldere water en het witte zand op de zeebodem, maken dit een perfecte snorkelspot. Je kunt op verschillende eilanden georganiseerde snorkeltours doen, wij deden het vanaf Ambergris Caye en zagen tussen het gekleurde koraal anemonen en roggen, dolfijnen en zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat voorbij schieten.

Een rondreis Belize is ook te combineren met het Mexicaanse Yucatan, waar je voor de kust ook mooi kunt snorkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze local Hero adviseert je graag over de beste snorkelplekken en helpt je bij het plannen van je Belize rondreis.

Galapagos eilanden

Natuurlijk mogen de vulkaaneilanden van de Galapagos niet op deze lijst ontbreken. Nergens anders ter wereld kom je de unieke flora en fauna tegen die hier leeft. Zo kom je hier onder water de zeeleguaan tegen, de enige hagedis ter wereld die zijn voedsel uit de zee haalt en uitsluitend van algen leeft. Schrik niet als deze zwemmende hagedis op eens onder je door zwemt, want door hun speciale klieren kunnen zij goed duiken. Ook zal je er zeker van zijn dat je tijdens de snorkeltrip op de Galapagos vergezeld wordt door een nieuwsgierige zeeleeuw. Het is een unieke ervaring om deze beestjes van dichtbij te zien spelen in het water. Naast de leguanen en zeeleeuwen zwemmen er schildpadden, hamerhaaien en pinguïns in de wateren van Galapagos.

Met recht een te gekke snorkel bestemming, onze local Hero helpt je graag bij het plannen van jouw Galapagos reis.

Cuba

Geen wetsuit tegen de kou, maar tropisch warm water om uren in te dobberen. Dat vind je in Cuba het hele jaar door, waardoor het een zeer geschikte snorkelbestemming is voor jong en oud. Er zijn vele verborgen strandjes, die je met een huurfiets kunt bezoeken en waar je vanaf het strand het water in kunt lopen om te snorkelen. In de wateren voor de kust vind je vele kleine én grote kleurige vissen, krabben en kreeften. Op zoek naar het grote werk, ook dat kan in Cuba, vaak via georganiseerde snorkeltours. Dolfijnen, schildpadden en diverse haaiensoorten, ze zwemmen er allemaal rond.

Zie jij jezelf al snorkelen voor de Cubaanse kust? Onze ocal Hero helpt je graag bij het plannen van jouw ideale Cuba rondreis.

Indonesië (Komodo eilanden & Gili’s)

In onze blog over nacht snorkelen kwamen de Komodo Islands ook al even voorbij. Maar niet alleen in het donker is deze eilandengroep een must see, ook overdag is dit een aquarium waardige trekpleister. Je kunt hier zwemmen met groupers, manta roggen, zeeschildpadden en zwartpuntrifhaaien. En omdat de wateren rondom de Komodo eilanden alleen via meerdaagse boottrips te bezoeken zijn, kun je de onderwater wereld in alle rust aanschouwen.

Net als bij de Komodo eilanden, vind je rondom de Gili eilanden ook veel onderwater leven. Niet voor niks combineren snorkel- en duikliefhebbers hun rondreis Java/Bali met de Gili’s. Alle drie de Gili eilanden hebben een rijke onderwater wereld, en vanaf elk eiland worden snorkeltrips georganiseerd. Je vindt er koraalriffen, exotische vissen en schildpadden.

Zin in een Indonesisch snorkelavontuur? Onze local Hero helpt je graag bij het plannen van je rondreis Indonesië.   

 

 

Terug naar overzicht