ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

De mooiste plekken voor een nachtelijk snorkelavontuur

Adriënne 10 juli 2020 Reistips

Vanaf de boot neem je een plons in het donkere water. Samen met je gids zweef je langzaam op de deining van de zee. Opeens schiet er een enorme school kleurig gestreepte vissen geluidloos door de lichtbundel van je duiklamp. Het is spannend, mysterieus en vooral een unieke ervaring om nooit te vergeten.

In deze blog zetten wij de mooiste nacht snorkelspots voor je op een rij:

Indonesië

Het is misschien wel één van de beste landen voor een snorkeltrip. Indonesië bestaat voor 36% uit land en voor 64% uit zee. Geen wonder dus dat je hier op veel plekken van een kleurrijke onderwaterwereld kunt genieten. De zee zit boordevol exotische vissen, van kleine scholen tot grote mantaroggen en diverse haaiensoorten. Dit alles kun je niet alleen overdag aanschouwen, ook in de nacht kun je hier een bijzonder snorkelavontuur beleven. Het water rondom de Komodo eilanden, bekend van de gelijknamige varanen, kent een bijzondere natuurfenomeen, alleen zichtbaar in het holst van de nacht. Met de juiste maanstand kun je hier namelijk de lichtgevende plankton zien. Dus wat houd je nog tegen: spring in het water en zwem tussen honderden lichtgevende puntjes die om je heen ‘dansen’. 

Een bezoek aan de Komodo eilanden kun je combineren met een rondreis Indonesië. De meeste reizigers combineren het met een rondreis Bali, maar het kan ook prima met één van de andere eilanden. Vraag onze local Hero om advies en stel samen jouw Indonesië rondreis samen.

Sri Lanka & Malediven

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat de wateren rondom de Maldiven uiterst geschikt zijn om in te snorkelen. Vanaf de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo vlieg je in ca. 1 uur naar deze tropische archipel met hagelwitte stranden en kraakhelder water. Perfecte condities voor de snorkelliefhebber. En niet alleen overdag, ook in de nacht kun je hier een waar onderwaterschouwspel bewonderen. Van het microleven rondom het koraal tot de grote jongens, in het donker zijn ze allemaal actief. Schrik dus niet als er opeens een verpleegsterhaai of een grote mantarog door het licht van je zaklamp schiet.

Niet alleen op de Maldiven kun je goed snorkelen, ook de wateren rondom Sri Lanka bieden mogelijkheden voor een onderwateravontuur, zowel overdag als in het donker. Benieuwd hoe je de Malediven kunt combineren met een rondreis door Sri Lanka? Bekijk onze Sri Lanka voorbeeldreizen of laat onze local Hero je helpen bij het plannen van je rondreis door Sri Lanka en de Malediven.

Mexico & Belize

De zee rondom de bekende badplaats Cancun op schiereiland Yucatán staat al jaren op de radar van duik- en snorkelliefhebbers. Ook voor een snorkelavontuur in het donker kun je in Mexico goed terecht. Er worden trips georganiseerd vanaf Cancun, maar op andere plekken, zoals Tulum en Puerto Morelos, kun je ook te water. De vele koraalriffen bieden een leefomgeving voor honderden exotische vissen. Met een beetje geluk zweeft er zelfs rustig een schildpad voorbij.

Voor de echte snorkelliefhebber kun je een rondreis door Mexicaanse Yucatán ook combineren met de subtropische wateren van Belize. Naast de bekende duikspot, de Blue Hole, kun je op vele plekken in Belize snorkelen. Zo worden er nacht snorkeltrips georganiseerd naar het Belize Barrier Reef, het op één na grootste rif ter wereld. Je vindt hier 500 verschillende soorten vis, dus je hoeft alleen maar met je zaklamp te schijnen en je ziet van alles voorbij flitsen.

Wil jij eilandhoppen in Belize of een rondreis Yucatán maken? Onze local Hero helpt je graag bij het plannen van je rondreis.

LET OP: het is voor nacht snorkelen belangrijk dat je beschikt over de juiste uitrusting en dat je weet wat je doet. Wij kunnen op verschillende bestemmingen een georganiseerde nacht snorkeltrip voor je regelen. Je gaat dan samen met een gids te water, wel zo veilig en nog steeds even avontuurlijk.

Terug naar overzicht