Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Snorkelen met haaien

Adriënne 27 juli 2020 Reiservaring

Uren dobber je met je snorkel in het water turend naar de zeebodem. De ene na de andere school mooie kleine visjes schiet voorbij. Hoewel de onderwaterwereld nooit gaat vervelen, wil je misschien nét iets meer. Snorkelen voor de échte avonturiers: met of zonder metalen kooi de diepte in voor een ‘close encounter’ met de heersers van de zee. Oftewel, je wilt snorkelen met haaien: de ultieme adrenaline kick.

In deze blog vertellen wij je wat de beste bestemmingen zijn voor een snorkelavontuur met haaien.

Galapagos

Als je ergens ter wereld een bijzondere onderwaterwereld kunt aanschouwen is het wel op de Galapagos eilanden. Deze paradijselijke archipel biedt een leefgebied aan dieren die nergens anders voorkomen. Je moet er wel diep voor in je buidel tasten, maar dan heb je wel met recht een once in a lifetime experience. Naast snorkelen tussen leguanen en spelende zeeleeuwen, kom je hier ook hamerhaaien, witpuntrifhaaien en zwartpuntrifhaaien tegen. En daarvoor hoef je zeker niet te duiken, ook per snorkel kun je ze zien. Trek tijdens het snorkelen wel een wetsuit aan tegen het koude water. En vraag voor je te water gaat altijd even of je op die plek kunt snorkelen, zodat je niet in een te sterkte stroming terecht komt.

Wil jij ook snorkelen tussen de hamerhaaien? Local Hero Ellen weet de mooiste plekken voor je. Bekijk ter inspiratie onze Galapagos voorbeeldreizen of stel samen met onze local Hero je eigen Galapagos rondreis samen.

Thailand

Het eiland Koh Tao is het duik- en snorkelparadijs van Thailand. Het kristalheldere water is uiterst geschikt voor een groots snorkelavontuur. Ook al is dit het duik- en snorkelparadijs van Thailand, je kunt hier nog steeds in alle rust zwemmen en snorkelen. Op het zuidoostelijke puntje ligt Shark Bay, en zoals de naam al doet vermoeden kun je hier snorkelen met haaien. Vanaf het afgelegen strand, dat alleen te betreden is per boot of met een bezoekersbewijs, zwem je zo tot het 4 meters diepe rif vlak voor de kust. Hier vind je de zwartpuntrifhaai, herkenbaar aan de zwarte uiteinde van z’n vinnen. Naast haaien vind je hier ook talloze vissen en een kleine kolonie schildpadden.

Ook op andere plekken in Thailand leven diverse haaiensoorten. Wil je weten waar je ze allemaal kunt tegen komen tijdens je rondreis Thailand? Vraag onze local Hero om advies en stel samen jouw ideale rondreis Thailand samen.

Zuid-Afrika

Zwemmen met haaien in Zuid-Afrika? Zuid-Afrika staat vooral bekend om het kooiduiken naar de mensenhaai oftewel de witte haai. Toch kun je in Zuid-Afrika ook zonder kooi snorkelen met haaien. Is dat niet gevaarlijk? Nee, de haaien hier worden niet gevoerd en bewegen zich rustig voort in hun natuurlijke habitat, net zoals op alle andere snorkelplekken ter wereld. Voor de kust van Durban, bij Umkomaas, ga je zonder kooi te water en samen met je gids op zoek naar zwartpuntrifhaaien of tijgerhaaien. Het water is hier niet tropisch warm, ook al zal het door de adrenaline niet koud aanvoelen. Voor de zekerheid draag je tijdens je snorkelavontuur een wetsuit.  

Benieuwd hoe je je rondreis Zuid-Afrika kunt combineren met een uitstapje naar Umkomaas? Vraag onze local Hero naar meer informatie. Ze helpt je graag bij het samenstellen van je rondreis Zuid-Afrika.

Mexico

Niet alle haaien zijn zo eng als de film Jaws doet vermoeden. De grootste haai, de walvishaai, is de grote vriendelijke reus onder de haaien. Hoewel zijn lengte anders doet vermoeden eet de walvishaai met name plankton en krill, en is daarmee niet gevaarlijk. Minder imposant is hij daardoor zeker niet. Op schiereiland Yucatán in Mexico kun je, in het juiste seizoen van mei tot en met september, op een natuurlijke manier (ze worden hier niet gevoed, het is hun natuurlijke migratie route) snorkelen met walvishaaien. Je bent alleen niet de enige, want vele met jou willen deze bijzondere wezens graag in het echt aanschouwen. Onze tours worden geboekt bij gecertificeerde touroperators, zodat je op een respectvolle manier met deze reuzen kunt snorkelen.

Wil je ook met walvishaaien snorkelen of een rondreis door Mexico maken? Neem dan rechtstreeks contact op met onze local Hero. Hij of zij helpt je bij het samenstellen van jouw Mexico rondreis.

Terug naar overzicht