Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Rondreis Madagaskar: ontelbaar veel dieren spotten

Adriënne 16 augustus 2022 Madagaskar Reistips, Beste reistijd, Rondreis Madagaskar

Wie wil er nou niet oog in oog staan met een ringstaartmaki-aapje? Madagaskar is voor dierenliefhebbers een waar paradijs! Zo’n 165 miljoen jaar geleden heeft Madagaskar zich afgescheiden van het Afrikaanse vasteland, waardoor het eiland zich in volledige isolatie heeft kunnen ontwikkelen. Hierdoor kent Madagaskar een unieke flora en fauna. Ben jij klaar om je onder te dompelen in deze paradijselijke wereld? Onze local hero reisspecialist helpt jou bij het plannen van je rondreis naar Madagaskar.

Welke dieren spot je zoal tijdens je rondreis Madagaskar?

Misschien wel beroemdste inwoner van het eiland is de ringstaartmaki. Een nieuwsgierig aapje met een lange staart vol wit-zwarte ringen. Maar de ringstaartmaki is niet de enige lemuur (maki), er zijn zo’n 85 soorten maki’s op Madagaskar te spotten. De maki kom je vrijwel in elk natuurpark tegen tijdens je Madagaskar rondreis. Onder andere in het Isalo National Park in het zuiden van Madagaskar. Het favoriete park van onze local Hero, vooral vanwege de spectaculaire landschappen én die maki's. Wel goed naar boven kijken, want ze zijn voor ons zo hoog in de bomen bijna niet te spotten. Gelukkig kan je gids (verplicht) ze voor je aanwijzen.

Naast de maki kun je in Madagaskar ook een kameleon zien, nou ja, zien... Dit beestje is goed lastig te spotten wanneer het zich aanpast aan de omgeving. Maar dat maakt het des te leuker wanneer je ‘m eenmaal gevonden hebt. Een groot contrast met de Madagascardaggekko, die door zijn fel groene kleur, rode vlekken en enorme lengte een opvallende verschijning is. Of wat dacht je van de girafkever, een kever die vanwege zijn lange nek op een giraf lijkt. En dan heb je ook nog de fossa, ook wel fretkat genoemd, het grootste roofdier van Madagaskar.

Niet alleen op het land, ook in de wateren rondom Madagaskar is er genoeg leven te vinden. Zo kun je de bultrug met haar pasgeboren baby bewonderen en staat de zuidwestkust van Madagaskar bekend om haar kilometers lange kleurrijke riffen, waar je als duiker niet uitgekeken raakt.

Beste reistijd Madagaskar

Madagaskar kent verschillende landschappen, elk met zijn eigen micro klimaat. De beste reistijd voor Madagaskar is april t/m november. Maar in welke maand maak je nou echt het meeste kans om al die unieke dieren op Madagaskar te spotten? Local hero, reisspecialist Madagaskar zet alle mogelijkheden graag even voor je op een rij:

Het regenseizoen in Madagaskar loopt van januari tot en met maart. In deze periode zijn niet alle gebieden te bereiken. De kust en sommige natuurparken zijn wel gewoon te bezoeken. 

De april en mei maanden zijn een fijne en rustige periode voor je rondreis Madagaskar. De temperatuur is er dan aangenaam en zo net na de regentijd is de natuur volop in bloei en groen. En ook voor het spotten van dieren in Madagaskar zijn april en mei geschikte maanden. Houd er wel rekening mee dat het in sommige gebieden, zoals Bemeraha, het deze maanden nog te nat is om er te kunnen komen.

In juni en augustus is het, ondanks de winter in Madagaskar, overdag nog steeds aangenaam en perfect wandelweer. In de avond koelt het, zeker in de hooglanden, aardig af. Over het algemeen is de winter in Madagaskar een rustige periode, afhankelijk van de Franse zomervakanties. Een bezoekje aan Ile Sainte Marie is in deze periode zeker de moeite waard, omdat dan de bultrug walvissen graag hun pasgeboren kroost aan je komen showen; een waar spektakel. Dus wil je jonge bultruggen spotten in Madagaskar? Reis dan in deze periode, ze zijn er tot ongeveer eind september.

Dat de vogels zingen in de lente, kun je in de maanden september tot en met november tijdens je rondreis Madagaskar beleven. Voor alle vogelliefhebbers is dit de periode wanneer je in Madagaskar wilt zijn. Maar ook de rest van het dierenrijk is dan volop in beweging. Je ogen worden volop getrakteerd. Oktober is de drukste maand in Madagaskar, iets wat je wel kunt merken tijdens je bezoek aan één van de natuurparken.

In december, voorafgaand aan het regenseizoen, is het doorgaans erg warm in Madagaskar. In het regenwoud en het noorden kun je een beetje aan de warmte ontsnappen, maar een airco in je hotel en/of auto is geen overbodige luxe.

Wil jij ook een unieke rondreis Madagaskar maken?

Onze local Hero helpt je graag bij het plannen van je Madagaskar rondreis. Bekijk alvast onze drie Madagaskar voorbeeld rondreizen: budget rondreis Madagaskar, de leukste rondreis Madagaskar en familierondreis Madagaskar en stel samen met onze local Hero jouw droom maatwerk reis Madagaskar samen en waan je alvast tussen de lemuren, walvissen en alle andere unieke diersoorten van Madagaskar.

Terug naar overzicht