Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Rondreis Alaska, waar zijn die beren?

Isabelle 19 april 2022 Alaska Reistips, Rondreis Alaska, Betaalbaar Alaska

Waar zijn die beren? Nou, híer zijn die beren, in Alaska. Beren zien is voor de meeste reizigers een van de hoogtepunten van de Alaska reis, dus meer informatie daarover is niet verkeerd. Isabelle, de lokale reisexpert van Local Hero Travel, die er woont, vertelt:

Rondreis Alaska: de beste “bear-spots”

Helemaal top is Katmai Nationaal Park, zonder meer een van de dichtstbevolkte beren reservaten ter wereld. Daarna Lake Clark Nationaal Park, net als Katmai is ook dit eerste klas beren gebied.

Tijdens je verblijf leer je van alles over deze geweldenaren en hun gewoonten. Beren tref je vaak aan de oever van de rivieren, op zoek naar schelpdieren zoals kokkels. In het seizoen staan natuurlijk die lekker vette rode zalmen op het menu. Ideaal is in plaats van een vlieg-dagexcursie een verblijf in het gebied zelf, bijvoorbeeld in de Bear Mountain Lodge in Lake Clark National Park. Je kunt er dan tegen zonsondergang op uit.

Een opmerking van een reiziger die vorig jaar met ons op Rondreis Alaska is geweest: “Toen we met de bus aan het einde van het strand kwamen, bleek het vol te zitten met beren. Het waren er minstens dertig. Wel ver weg, maar al snel bleken ze nieuwsgierig en kwamen ze ons bekijken. Eerst tot op een meter of twintig, later nog maar tien meter van ons verwijderd. De ene beer was nieuwsgierig, de andere leek zichtbaar onaangeroerd door onze aanwezigheid. Mama beer speelde met haar kleintjes, een enkele was slim genoeg om een zalm te vangen en weer een andere kuierde op zijn dooie gemak naar het achterland om aan zijn nachtrust te beginnen”

Hoe kom je er?

Katmai en Lake Clark zijn alleen bereikbaar per watervliegtuigje. Vanuit Homer is het bv. ca. 1,5 uur vliegen. Een spectaculaire vlucht waarop je het ruige landschap vanuit de lucht kunt bewonderen. 

5 Alaska beren tips:

1- Het weer.

De watervliegtuigjes zijn voor wat betreft de route en de landing op het water of het strand afhankelijk van het weer. Mocht de ene route niet kunnen dan is er vaak een alternatief. Van tevoren, dus vanuit Nederland boeken is een must, want in het hoogseizoen zitten deze trips al lang te voren vol. En gaat je vlucht onverhoopt helemaal niet door, dan is een refund geen probleem.

2- Een extra dag.

Juist vanwege die weersomstandigheden is het verstandig, wanneer je er echt zeker van wilt zijn beren te zien, je verblijf in bv. Homer een dag langer te maken. Op die vrije dag heb je dan een uitwijkmogelijkheid.

3- Begeleiding.

Alleen op pad gaan kan niet, beren zitten immers overal en er kan er zomaar een voor je neus staan. Op begeleide vliegexcursies kom je echt dichtbij: vanuit het raampje van je watervliegtuig kun je ze al zien lopen. De piloot, of een gids, loopt met je mee. Je benadert de beren –onder hun begeleiding- tot op amper drie meter afstand.

4- Veiligheid.

Veiligheid staat tijdens je rondreis Alaska dus voorop, voor jou en voor de beren. Je gids weet precies wat wel en niet kan, zoals met de wind in de rug lopen. Ook heeft hij of zij beren spray. Met wat geluk zie je kleintjes of een gevecht tussen twee machtige mannetjes. Zo niet, dan zijn er altijd nog de stoere verhalen van je piloot annex bruine beren expert.

5- Goedkoop.

Nee dat is het niet: een vliegtrip en zeker een meerdaagse neemt een fikse hap uit je vakantiebudget. Maar neem van mij aan: het is het waard is. Echt te duur? Niet getreurd, wil je betaalbaar in Alaska beren kijken, houd dan onderweg op je roadtrip door Alaska je ogen goed open. Want al rijdend dwars door de uitgestrekte natuur, bijvoorbeeld in Denali, is een overstekende beer geen zeldzaamheid.

Ben je enthousiast geworden? Wil je ook beren spotten in Alaska? Dan help ik je graag met het plannen van je eigen Alaska reis. Bekijk de drie voorbeeld rondreizen waarbij de meeste highlights al inclusief zijn: betaalbaar Alaska, de leukste reis Alaska en Alaska familie avontuur. Heb je zelf al een route in gedachten? Ook dan help ik je graag. Mail me gerust. Dan kijk ik met je mee, zodat je de grootste kans hebt om in Alaska oog-in-oog te staan met een beer!

Terug naar overzicht