ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Met de kinderen op vakantie in 2023

Eline 18 oktober 2022 Reistips

Veel reizigers doen het liever op tijd: hun zomervakantie plannen met het gezin. Neem de kids mee op jeepsafari en spot spannende dieren, snorkel tussen de koraalriffen en kleurrijke vissen of kom tot rust langs tropische palmstranden. Zelfs dichterbij huis wacht het avontuur, vol sportieve activiteiten en bijzondere gastvrijheid voor de kinderen. Weet jij al waar jullie zomervakantie heen gaat?

Welke bestemmingen zijn geschikt voor een gezinsvakantie? Wij tippen je een paar bestemmingen, dichtbij én ver weg, vol wildlife of juist langs de tropische kust.

#Dichtbij: Albanië familiereis

Avontuurlijke activiteiten in het binnenland, bruisende steden en lange witte stranden langs de zee. Met je eigen huurauto rijd je met je kinderen door dit Balkanland. De doorgaande wegen zijn goed begaanbaar en de overnachtingen comfortabel. Ook belangrijk: je vervelen gaat hier niet lukken, want er zijn (sportieve) activiteiten genoeg. Van raften in de wilde rivier tot boottochtjes langs de kust. Het zal zeker niet de eerste bestemming zijn waar je aan denkt met je gezin, maar laat je eens verrassen door een familiereis Albanië.

# Dichtbij: Marokko familiereis

Een paar uur vliegen en je ontdekt met je kinderen een totaal andere wereld: de duizend en één nacht van Marokko. Er is veel te zien, afwisselende natuur én de kinderen zijn overal welkom. Op je eigen tempo rijden jullie met de huurauto door dit Noord-Afrikaanse land. Van het gezellige Marrakesh, een ruige kustlijn, tot genieten van een Marokkaanse maaltijd klaargemaakt op het kampvuur tijdens je bivak in de woestijn. Een avontuur om nooit te vergeten: een familiereis Marokko.

# Ver weg: Thailand familiereis

Een afwisselende, tropische gezinsvakantie: fietsen door Bangkok, met de nachttrein naar Chiang Mai, wandelen door dichtbegroeide jungle en je rondreis afronden langs de witte stranden van de Thaise eilanden. In een paar weken zie je alles wat Thailand zo bijzonder maakt. Jij én je kinderen hoeven je geen moment te vervelen, het land zit vol aangename verrassingen en avonturen. Ideaal voor een familiereis Thailand.

# Ver weg: Mexico familiereis

Met een selfdrive ontdek je wat Mexico zo bijzonder maakt: het spectaculaire landschap, de bijzondere historie maar bovenal: de Mexicanen zelf. De bewoners kennen een unieke gastvrijheid, en nemen je met liefde mee door deze ideale gezinsbestemming. Het schiereiland Yucatán kent kleine afstanden, wat prettig is. Met je eigen huurauto kun je het tempo voor je rondreis relaxt zelf bepalen. Zo wordt het voor jou, maar ook voor je kinderen, een onvergetelijke ervaring tijdens je familiereis Mexico.

# Wildlife: Sri Lanka familiereis

Met een jeepsafari én een parkranger op zoek naar de olifanten in het nationale park en crossen door de ruige natuur met je eigen quad. Deze rondreis vergeten je kinderen nooit meer en jij zelf ook niet. Avontuurlijke activiteiten zijn er genoeg in Sri Lanka. Gelukkig is er genoeg tijd om bij te komen, bij je verblijf op een lokale boerderij of juist langs de parelwitte stranden van het eiland. Kleine tip: je familiereis Sri Lanka is ook nog eens goed te verlengen met een paar stranddagen op de Malediven.

# Wildlife: Zuid-Afrika familiereis

Door je verrekijker leeuwen, olifanten en neushoorns zien: het is de droom van ieder kind (en ouder). En waar zijn deze spannende dieren makkelijker te spotten dan tijdens een rondreis Zuid-Afrika? Het land zit vol met afwisselende safariparken: van avontuurlijke jeepsafari’s op zoek naar de big 5, naar een boottocht op zoek naar krokodillen, nijlpaarden en watervogels. Ook sportief fietsen door een park met alleen maar ongevaarlijke dieren zoals springbokken en zebra’s is mogelijk tijdens je familiereis Zuid-Afrika.

# Caribisch: Costa Rica familiereis

Na de lange reis naar dit eiland langs de Caribische zee, lijken alle puzzelstukjes op zijn plek te vallen. Met je eigen auto rijd je een relaxte route langs indrukwekkende natuurparken, heetwaterbronnen en als afsluiter van je rondreis de palmstranden. Costa Rica is makkelijk te bereizen, de afstanden zijn te doen en de lodges zijn erg geschikt voor kinderen. Wat wil je nog meer voor je familiereis Costa Rica?

# Caribisch: Cuba familiereis

Relaxt en levend Cuba: kleurige oldtimers in Havana, swingende salsamuziek in Trinidad en verblijven tussen de Cubaanse families in een casa particulares. De mensen zijn vriendelijk en begroeten jou en je kinderen altijd met een glimlach. Na alle gezellige Cubaanse sferen, kom je nog helemaal bij langs de Caribische stranden. Alle ruimte voor je kinderen om te spelen en jij kan zelf genieten van een drankje in de zon als afsluiter voor je familiereis Cuba.

Bekijk al onze familiereizen en laat je inspireren voor jouw zomervakantie 2023.

Terug naar overzicht