ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

10 tips voor een kleinschalige rondreis door Chili

Julia 14 oktober 2021 Chili Reiservaring, Reistips

Waar denk jij aan bij Chili? Proef je al bijna de Chileense wijnen in je mond? Of denk je juist aan off-the-beaten track reizen en het bewonderen van de ongerepte natuur? Een hoop ideeën die je kan hebben bij het langwerpige land. Chili is wel 4.275 kilometer lang, dat is 4x groter dan Nederland.

Dat is Chili maar in een notendop. Er is zoveel meer te zien! Je Chili reisspecialist, je local Hero, heeft het voor je op papier gezet. Lees hier de plekken die je absoluut niet mag missen tijdens een bijzondere rondreis door Chili.


1 - Bruisend Santiago de Chile

Een stad die niet mag ontbreken op je lijstje, is de hoofdstad: Santiago de Chile. In de stad zijn talloze authentieke, Chileense restaurants met terrassen te vinden. Maar er zijn ook veel winkels en uitgaansgelegenheden. Santiago de Chile heeft een kleurrijk uiterlijk en is een ware metropool te noemen. Je vindt vele bezienswaardigheden in deze stad dus je kan hier rustig te tijd nemen om alle indrukken tot je te nemen.

Reis je wat zuidelijker van Santiago? Breng dan een bezoek aan de verschillende bodega’s (wijngaarden). Chili staat niet voor niets bekend om zijn wijn. Pak zeker de kans om ze te proeven.

2 - Wijnproeven in Elqui Valley

Niet alleen ten zuiden van Santiago de Chile zijn uitgestrekte bodega’s te vinden. Breng een bezoek aan de Elqui Valley. Een vallei met verschillende fruitsoorten zoals: papaja’s, appels, avocado’s, sinaasappels en natuurlijk de beroemde druiven. In deze vallei worden vele bekende wijnen geproduceerd zoals: de Syrah en Carmenére. Elqui Valley wordt niet overspoeld door het toerisme, simpelweg omdat het niet de belangrijkste inkomstenbron is.

De vallei ligt in de Andes en heeft een bijzonder groene kleur. Elqui Valley wordt gevoed door de Puclara en La Laguna. Het gebied brengt een hoop rust met zich mee waardoor je op je eigen tempo de indrukwekkende omgeving kan ontdekken. Een beetje off-the-beaten track dus.

3 - Kleurrijke havenstad Valparaíso

Een alternatief voor de drukke hoofdstad is Valparaíso. ‘Het juweeltje aan de Stille Oceaan’, ligt slechts op twee uur reizen van Santiago de Chile. Een highlight die je niet mag missen.

Valparaíso is druk bezig geweest om zijn imago van vervallen havenstad om te toveren naar culturele hoofdstad van Chili. Het is een kleurrijke havenstad aan de Grote Oceaan die altijd een inspiratiebron is geweest voor vele grote schrijvers en poëten. Het is nu niet voor niks de tweede stad van Chili.

4 - Het Vuurland

Het Vuurland is te vinden in het zuidelijkste puntje van Chili. De hoofdstad is Ushuaia en is het meest zuidelijke stadje op aarde. Je kan vanaf dit punt zelfs de oversteek maken naar Antarctica. Het Vuurland is de uitvalsbasis van expedities die vertrekken naar het Zuidpoolgebied.

Het gebied heeft een mythisch landschap. Het Vuurland is rauw, ongerept en er hangt een sfeertje die te vergelijken is met het wilde westen van vroeger. Je ziet de echte Gaucho cultuur hier naar voren komen.

5 - Torres del Paine - Chileens Patagonië

In het zuidelijke deel van het continent kan je naast het Vuurland ook genieten van Patagonië. In tegenstelling tot het Argentijnse deel, is Chileens Patagonië helemaal niet vlak. Nationaal Park Torres del Paine heeft indrukwekkende bergen, gletsjers maar ook heldere rivieren met felblauwe meren. Het is een populair gebied onder hikers.

Wil je zo lang mogelijk genieten van Chileens Patagonië? Er zijn meerdaagse trektochten die je kan maken dus je hoeft niet na een dag afscheid te nemen van de indrukwekkende omgeving. Neem een kijkje bij onze top 5 & alternatieve top 5 van Chili 

6 - Marble Caves

Er is zoveel te zien in het zuiden van Chileens Patagonië. Zo vind je hier ook de Marble Caves. Deze azuurblauw gekleurde grotten liggen bij het Lago General Carrera. De grotten zijn ontstaan door de beweging van de golven tegen het marmer en hebben door de jaren heen een unieke vorm gekregen. Je ziet de weerspiegeling van het blauwe water tegen het marmer. Een bijzonder plaatje om naar te kijken.

7 - Overnachten in een homestay

Om je rondreis door Chili helemaal af te maken, kan je bijzonder overnachten in een homestay. Help mee met de dagelijkse werkzaamheden, deel verhalen en ervaringen met elkaar en wie weet heeft de local nog een leuke insider tip.

Doe je een liever een activiteit? Volg een kookworkshop gegeven door een local en leer de ware de Chileense keuken kennen. Zodra je weer thuis bent, zal iedereen verbaasd zijn over je nieuwe kookkunsten.

8 - Vier samen met de locals 'We Tripantu'

We Tripantu, ook wel het Mapuche-nieuwjaar genoemd, is een eeuwenoude traditie binnen Chili. Deze feestdag vindt jaarlijks plaats tussen 21-24 juni. We Tripantu vindt tegelijkertijd plaats met het begin van de winter, oftewel de kortste dag van het jaar.

Wanneer je rond deze periode in Chili bent, meng je dan vooral onder de lokale bevolking. Je zult merken dat de locals dit een hele belangrijke feestdag vinden. Ga lekker dansen met de locals, zing samen liederen en deel een maaltijd. Maak voor even onderdeel uit van een andere cultuur.

9 - De droogste plek op aarde: Atacama

Baan je een weg door de droogste woestijn op aarde: Atacama. De woestijn ligt in het noorden van Chili en is wel zo’n 970 kilometer lang. Jaarlijks valt er slechts 5 mm regen (!), het is er dus droger dan droog. Je avontuur door de woestijn zal starten in het dorpje San Pedro de Atacama. Er zijn verschillende tours die je vanuit het dorpje kan maken. Kijk ’s avonds je ogen uit als je op pad gaat om de imposante sterrenhemel te bekijken of bezoek de bijna 6000 meter vulkaan. Er is genoeg te ontdekken.

10 - Het raadselachtige Paaseiland

Tot slot, een niet te missen fenomeen. Komt het beeld van de mysterieuze beelden al in je op zodra je denkt aan Paaseiland? Ten Westen van Chili, in de Stille Oceaan zijn deze beelden van Paaseiland te vinden. Hoe de gigantische beeldhouwwerken ooit op dit eiland zijn gekomen, blijft tot de dag van vandaag een groot raadsel.

Als je een bezoek brengt aan dit eiland, zullen er een hoop toeristen zijn die hetzelfde hebben gedacht. Niet echt off-the-beaten track dus. Wel een ervaring die je niet kan missen. Wil je echt uitpakken bij je Chili rondreis? Kijk ter plaatse naar mogelijkheden om Paaseiland te ontdekken.

 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het levendige Chili? Neem hier een kijkje bij de voorbeeldreizen of neem contact op met onze lokale Chili reis-expert ter plaatse, je local Hero Cynthia. Zij helpt je graag met het uitwerken van al jouw reiswensen. 

Tip : combineer je bezoek met het buurland Argentinië om een optimale reisherinnering te creëren.

 

Terug naar overzicht