ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Op avontuur in Chili met Reisstel.nl

Lisanne 21 oktober 2020 Chili Reiservaring

Bloggers Erik & Lisa hebben een liefde voor reizen, zijn gek op backpacken en schrijven hierover op hun reisblog reisstel.nl. In dit blog delen zij hun leukste reiservaringen in Chili. 

Erik en Lisa: ''Als er iets is wat al jaren op onze bucketlist stond is het wel hiken in het Chileense Nationale Park ‘Torres del Paine’. Toen wij in 2017 de mogelijkheid kregen om voor 3 maanden op reis te gaan hoefden we dan ook geen seconde na te denken: wij gaan naar Zuid Amerika. De diversiteit van de natuur in Chili is iets wat ons altijd bij zal blijven. We raakten betoverd door het ruige zuiden, vol met gletsjers en vulkanen, maar ook de pastelkleurige landschappen, zoutvlaktes en geisers in het noorden waren een lust voor het oog. Wij nemen je graag mee op avontuur door Chili!''

''Vanaf Amsterdam vlogen we via het kleurrijke Buenos Aires door naar Patagonië. De zuidelijkste streek van Zuid Amerika. Deze regio bevat zowel delen van Argentinië als Chili. Na een paar dagen de prachtige omgeving van Ushuaia (Argentinië) te hebben verkend, was het dan eindelijk tijd voor wat ons betreft het hoogtepunt van Patagonië: de 5-daagse hike in Torres del Paine.

Torres del Paine

We starten dit avontuur in Puerto Natales, het epicentrum van de hikes in Torres del Paine. Hier worden we op alles voorbereid tijdens de beroemde ‘3 o’clock talk’ vanuit het Erratic Rock hostel. We ruilen onze grote backpacks om voor onze daypacks en lopen nog een keer de inhoud van onze tassen door. Dan trekken we onze bergschoenen aan en brengt de bus ons naar het startpunt van de hike. 5 dagen, 5 hikes van zo’n 6-8 uur per dag en afwisselend slapen in slaapzalen, chalets en tentjes. Onderweg passeren we felblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Wij liepen als een stel hijgende berggeiten over de loszittende rotsen de zogenaamde W-trek. Het was zwaar, maar toch vlogen de dagen voorbij…

Voor ons kwam het absolute hoogtepunt op de laatste dag, namelijk het zien van Gletsjer Grey. Het is niet te bevatten hoe enorm deze gletsjer is en van hoe dichtbij je dit prachtige stuk natuur kunt bewonderen. Vanaf een enorme hangbrug zweef je zo’n 100 meter boven de grond en zie je zo ver als je kunt kijken alleen maar ijs. Wij kunnen ons geluk niet op… dit is het punt dat wij tegen elkaar zeiden: ‘we weten het zeker, wij gaan nog veel meer reizen!’

Meer avontuur in Chili

We vervolgen onze reis via de Perito Moreno Gletsjer en Mendoza naar het Chileense Pucon. Voor ons de grote verrassing in Chili en dat niet alleen vanwege de prachtige omgeving en het unieke ‘Chili Kiwi’ hostel. Het staat hier namelijk bekend om de nog actieve vulkaan: Villarica. Deze is niet alleen beeldbepalend maar je kunt hem ook beklimmen. Hoe gaaf is dat? Wij konden de verleiding niet weerstaan en kunnen het iedereen aanraden! 

Uitgerust met stijgijzers en ijspik bereiken wij na ongeveer een halve dag klimmen de top van de vulkaan. Hier worden we voorzien van gasmaskers zodat we ook nog eens in de krater konden kijken. En het werd nog zelfs nog gaver… De weg naar beneden ging per kontslee! Zo spannend, leuk, eng en onvergetelijk! 

Amper bekomen van deze adrenalinekick bereiden we ons alweer voor op meer avontuur. In Pucon gingen wij namelijk ook nog naar de natuurlijke warmwaterbronnen: Thermas Geometricas, paardrijden, canyoningen, kanoën en…. Skydiven boven de eerder beklommen Villarica vulkaan! 

De kerstdagen brengen we door tussen de zeeleeuwen aan het strand van het pittoreske Valparaiso. Wij sliepen in het Casa Volante Hostel, voor ons de perfecte uitvalsbasis, en niet alleen vanwege de heerlijke koffie en taart om de hoek bij Café Pe.

San Pedro de Atacama

Na deze welverdiende rust gaan we door naar het Noorden van Chili. Om precies te zijn naar ‘San Pedro de Atacama’. Een klein dorp in de ‘Atacama’ woestijn waarbij je jaren terug in de tijd wordt geworpen, figuurlijk dan. Het unieke landschap vraagt om verder ontdekt te worden. Zo bezoeken we de ‘Valle de la Luna’, oftewel de maanvallei, waarbij je, je letterlijk op de maan waant. En als je nu denkt alles wel gezien te hebben, heb je het mis. We vervolgen onze route naar de nabij gelegen zoutvlakte waar we omgeven zijn door flamingo’s en worden overspoeld met kleuren. Van blauw, tot roze. Onbeschrijfelijk mooi, alsof we in een schilderij zijn beland.

Onze laatste tour in deze regio was naar de geisers van El Tatio. Deze heet water spugende fonteinen zijn het best zichtbaar in de vroege ochtend, dus dit betekende dat wij al om 4 uur ons bed uit moesten. Wederom een onvergetelijke ervaring. Het voelt zo onwerkelijk wat we nu allemaal in 1 land hebben kunnen zien.

Wil jij dit ook ervaren? Local Hero travel kan deze route (of een deel ervan) voor je boeken. Veel reisplezier.'' 

Bekijk de Chili rondreizen

 

Terug naar overzicht