Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Galapagos rondreis de leukste

reisduur:
5 dagen / 4 nachten
route:
Baltra – Santa Cruz – (Seymour, Bartolomé, Santa Fe of Plazas) – San Cristobal
reissom:
va. € 1295,- p.p. bij 2 volwassenen (budget), € 1350,- (standard), € 1585,- (comfort), excl. vluchtretour (Boek zelf je retourvlucht)

Ideaal als combi met het vasteland van Ecuador. Je verliest niet veel tijd en ziet toch de belangrijkste Galapagos eilanden en komt op de leukste plekken. Je overnacht in een hotel categorie naar keuze.

Eenvoudige hostals, standaard 2/3 sterren hotels; comfort hotels of, die zijn er nu ook, luxe hotels. Je rondreis Galapagos eilandhoppen is flexibel, je kunt het ter plaatse nog verder aanpassen.

Naast een bezoek aan de belangrijkste eilanden Santa Cruz, Isabela en San Cristobal maak je een georganiseerde dagtrip naar een onbewoond eiland: Seymour, Bartolomé, Santa Fe of Plazas. Je lokale Galapagos reisspecialist regelt het voor je.

Je gaat niet alleen al die exotische dieren spotten, maar hebt ook tijd voor zee en strand, zodat je tijdens het Galapagos eilandhoppen ook nog lekker bij kunt komen van alle ervaringen.

Inclusief:
- aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
- alle overnachtingen in hotelcategorie naar keuze; (privé faciliteiten, middenklas hotels met zwembad) inclusief ontbijt;
- tijdens Galapagos eilandhoppen, lunches waar genoemd;
- dagtoer North Seymour, Bartolome, Santa Fe of Plazas;
- halve dag Kicker Rock of Isla Lobos op San Cristobal;
- lokale gids waar vermeld;
- assistentie van je local Hero.


Exclusief:
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies en entrees;
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- entree Galapagos Nat. Park (US$ 100,- p.p., vanaf 1 augustus 2024 $200,- p.p.) en US$ 20,- INGALA immigration fee p.p.

Let op: annuleren van een Galapagos trip na het boeken is duur: 50% kosten, of als je 2 maanden tevoren of later annuleert, zelfs 100%. Zorg voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor de Galapagos? 

De Galapagos eilanden hebben een subtropisch klimaat, de temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25˚ en 30˚C. Regen valt er door het jaar heen, meestal in de vorm van korte buien. De beste reistijd voor een reis naar Galapagos is van februari t/m april. Het waait dan weinig, de golven zijn niet hoog en het water is helder. Van juni tot december is het vaker bewolkt, wel droog maar met soms ruwe zee en zee mist. De bijzondere dieren, waarvoor je naar de Galapagos reist, zie je gewoon het hele jaar. 

Is een visum verplicht voor de Galapagos? 

Voor de reizen naar de Galapagos is geen visum nodig. Meestal vlieg je via het vasteland van Ecuador en heb je al een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van Ecuador nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Ecuador geldt een identificatieplicht. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten.

Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zogenaamd visa waiver in. Kost $21,-, te betalen per creditcard.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor de Galapagos? 

Voor Ecuador en de Galapagos zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Galapagos kent geen malaria risico, ook ander ziekten als dengue ofwel knokkelkoorts of Zika komen er (nog) niet voor. Kraanwater in Galapagos is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoeveel tijdverschil is er met de Galapagos?

Op de Galapagos eilanden is het gedurende onze zomertijd 8 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 7 uur vroeger. 

Is het veilig op de Galapagos? 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie op Galapagos en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Galapagos is een veilige eilandengroep. Toch is het verstandig op je spullen te letten en bij de havens attent te zijn. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in de kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding heb ik nodig voor de Galapagos? 

Veel reizigers denken dat het op de Galapagos altijd warm en zonnig is. Dat is niet altijd het geval want bij snel opkomende mist of wind kan het plaatselijk snel afkoelen. Neem dus warme, winddichte kleding mee, liefst in laagjes, je kunt een deel dan tijdens de oplopende temperaturen overdag gewoon weer uittrekken. Denk ook aan een petje tegen de zon en goede zonnebrand, op het water verbrand je snel. Als het zeewater te koud is kun je voor het snorkelen ter plaatse een wetsuit huren.

Hoe betaal ik op de Galapagos? 

In Ecuador, dus ook op de Galapagos eilanden, betaal je sinds 2000 met de Amerikaanse dollar. Op de eilanden Santa Cruz en San Cristobal zijn pinautomaten van de Banco del Pacifico. Op Isabela kun je niet pinnen. Vergeet voor je Galapagos rondreis niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’. Het is aan te raden genoeg dollars in cash bij je te hebben. Zorg voor voldoende kleingeld, 1 of 5 dollar biljetten, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Creditcards worden op de eilanden nog nauwelijks geaccepteerd. 

Is fooi gebruikelijk op de Galapagos?  

Fooien zijn gebruikelijk op Galapagos. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Entrees: bij aankomst op de luchthaven betaal je US$ 100,- per persoon contant en nog eens US$ 20,- p.p. voor een zgn. migratiekaart. Bij het inchecken op je vlucht moet je kunnen aantonen dat je een hotel of cruise reservering hebt en een ticket voor de retourvlucht.

Welke stekker heb ik nodig op de Galapagos?

De stopcontacten op de Galapagos werken op 110 volt. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig met een uitgang van een Amerikaanse stekker, met twee platte pinnetjes. .  Een kleine zaklamp meenemen is altijd handig, de stroom kan nog wel eens uitvallen.

Hoe reis ik door de Galapagos? 

Transfers op de Galapagos gaan per auto met chauffeur. De wegen zijn doorgaans 2 baans en redelijk geasfalteerd. Fietshuur kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje (een deel van) de Galapagos eilanden te verkennen. Spreek je route tevoren door met de fietsverhuurder en check of de remmen in goede staat zijn.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
vliegwinkel.nl  
cheaptickets.nl 
tix.nl 
skyscanner.nl

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 

Je vliegt naar 

Voor de Galapagos pak je in Guayaquil een binnenlandse vlucht naar één van de eilanden. Vraag je local Hero om tips of om de binnenlandse vluchten voor je te regelen. Je kunt ook kiezen om vanaf het vaste land per boot naar de Galapagos af te reizen.

Het beste (en mooiste) is om gewoon naar Ecuador te vliegen en vanaf daar de boot te pakken. Je vliegt dan naar de hoofdstad Quito. Prijzig maar rechtstreeks en daarom toch veel geboekt. Wil je op een ander vliegveld in Ecuador vliegen? Dan moet je rekening houden met minstens 1, maar vaak meerdere tussenstops.


Kosten 

Reken voor een retourvlucht vanuit Quito of Guayaquil, of heen vanaf de ene en terug vanaf de andere luchthaven op tenminste € 800,-. Soms zijn er aanbiedingen, waardoor je wat voordeliger uit kunt zijn. 

Maatschappijen 

Je vliegt doorgaans met Tame, de Ecuadoriaanse maatschappij of met Avianca. Er is weinig concurrentie, dus de tarieven lopen niet ver uiteen.

Tijden 

* Meestal vlieg je in de ochtend, het is ca. 2,5 uur vliegen. De terugreis is ’s middags vanaf ca. 12.30 uur en later. 
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte.

Tips 

*Als je ook naar het vasteland van Ecuador reist, kan je local Hero de vluchten voor je regelen. Uiteraard kost dat iets meer dan het direct zelf doen, omdat het risico op prijs- en valuta schommelingen moet worden meegenomen. Boek je zelf, geef dan de details tijdig door aan je local Hero. 
*Boek je vele maanden vooruit, check dan een maandje voor vertrek nog eens of de tijden nog gelijk zijn. Is dat niet het geval, dan heb je nog voldoende tijd om de aanpassing door te geven.  

reisduur:
5 dagen / 4 nachten
route:
Baltra – Santa Cruz – (Seymour, Bartolomé, Santa Fe of Plazas) – San Cristobal
reissom:
va. € 1295,- p.p. bij 2 volwassenen (budget), € 1350,- (standard), € 1585,- (comfort), excl. vluchtretour
Ideaal als combi met het vasteland van Ecuador. Je verliest niet veel tijd en ziet toch de belangrijkste Galapagos eilanden …
︿

Inclusief:
- aankomsttransfer en privétransfers als omschreven;
- alle overnachtingen in hotelcategorie naar keuze; (privé faciliteiten, middenklas hotels met zwembad) inclusief ontbijt;
- tijdens Galapagos eilandhoppen, lunches waar genoemd;
- dagtoer North Seymour, Bartolome, Santa Fe of Plazas;
- halve dag Kicker Rock of Isla Lobos op San Cristobal;
- lokale gids waar vermeld;
- assistentie van je local Hero.


Exclusief:
- overige maaltijden;
- upgrades of extra excursies en entrees;
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- entree Galapagos Nat. Park (US$ 100,- p.p., vanaf 1 augustus 2024 $200,- p.p.) en US$ 20,- INGALA immigration fee p.p.

Let op: annuleren van een Galapagos trip na het boeken is duur: 50% kosten, of als je 2 maanden tevoren of later annuleert, zelfs 100%. Zorg voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor de Galapagos? De Galapagos eilanden hebben een subtropisch klimaat, de temperaturen liggen het hele jaar …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst Galapagos, naar Santa Cruz

Na je vlucht van ca. 3 uur naar Baltra staat je Spaans sprekende chauffeur te wachten. Eerst ga je naar de hooglanden van Santa Cruz, waar je de lava kraters bezoekt en kunt lopen tussen de gigantische schildpadden in hun natuurlijke omgeving. Na de lunch reis je door naar je hotel in het hoofdstadje Puerto Ayora. Onze local Hero, de Galapagos reisspecialist, geeft je alle benodigde informatie.

Vanmiddag kun je Santa Cruz op eigen houtje ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het Charles Darwin centrum met historische info over de eilanden of naar de Academy Bay om te zwemmen en te snorkelen met de speelse zeehonden. Het witte zandstrand van het eiland kun je per taxi eenvoudig bereiken.

local Hero

Overdag heb je een dagprogramma, ’s avonds doe je wat je zelf wilt. Enkele excursies, in kleine groepen zijn inclusief, de rest kun je zelf invullen.

meet the locals

Dag 1: Aankomst Galapagos, naar Santa Cruz

Na je vlucht van ca. 3 uur naar Baltra staat je Spaans sprekende chauffeur te wachten. Eerst ga je naar de hooglanden van Santa Cruz, waar je de lava kraters …

︿

Dag 2: Galapagos eilandhoppen: een onbewoond eiland

Afhankelijk van weer en beschikbaarheid ga je vandaag naar een van de omliggende onbewoonde Galapagos eilanden. Plazas: snorkelen bij de zeeschildpadden van Punta Carion, dan naar Plaza Norte, een soort Jurassic Park met groene, gele en oranje landiguana’s en een grote zeeleeuwen kolonie. Je achtergrond: grote felgroene cactussen en een knalblauwe oceaan.

North Seymour: ten noorden van Balta, 2 km2 en plat: grote kolonies fregatvogels (de mannetjes blazen hun rode halszak flink op voor de vrouwtjes), blue foot boobies en zwemmen bij Bachas beach. Santa Fe is beroemde om zijn nergens anders voorkomende groengele landiguana’s. Op Bartolomé, 1,2 km2 groot, zal je vooral het kleurige vulkanische landschap opvallen.

local Hero

Dit zijn complete tours waarbij je ook aan land gaat. De lunch en snorkelspullen zijn altijd inclusief. Bartolomé is wat verder varen, je vertrekt dan vroeger en ontbijt aan boord.

Dag 2: Galapagos eilandhoppen: een onbewoond eiland

Afhankelijk van weer en beschikbaarheid ga je vandaag naar een van de omliggende onbewoonde Galapagos eilanden. Plazas: snorkelen bij de zeeschildpadden van Punta Carion, dan naar Plaza Norte, een soort …

︿

Dag 3: Boot Santa Cruz - San Cristobal

Ne het ontbijt pak je je spullen en ga je naar de haven voor de lancha boot na een hobbelige tocht van ongever 2 uur kom je aan op San Cristobal. Op dit Galapagos eiland kun je trouwens ook heerlijk naar het strand. Bij de haven staat de transfer al voor je klaar om je naar je hotel te brengen. 

Ga in de middag naar de vismarkt. De vissers komen terug, sorteren hun vangst, maken hem schoon en verkopen hem dan. Grappig hoe gewoon het is dat iedereen omringd is door veel pelikanen en zeeleeuwen die op een lekker hapje vis wachten. Vrije ochtend. Misschien wil je wat uitslapen en je foto’s wat ordenen. Zorg ervoor op tijd weer in je hotel te zijn na de lunch.

Dag 3: Boot Santa Cruz - San Cristobal

Ne het ontbijt pak je je spullen en ga je naar de haven voor de lancha boot na een hobbelige tocht van ongever 2 uur kom je aan op San …

︿

Dag 4: Isla Lobos óf Kicker Rock

Vanochtend staat je chauffeur je na het ontbijt op te wachten voor een rondrit over het eiland. Je bezoekt Isla Lobos, een eilandje in de buurt. Hier zie je veel typische Galapagos vogels, zoals de bluefoot boobies, de Nazca boobies, fregatvogels en een grote kolonie zeeleeuwen en zee iguana ’s. Je kunt er snorkelen in de baai. Vergelijkbaar is de door de zee uitgesleten vulkanische Kicker rock.

Pak ’s middags zelf de taxi of huurfiets naar Loberia beach, een halve maanvormig strand op de zuidwestpunt. Loberia staat bekend om zijn zeeleeuwen, en zeeschildpadden en een prachtige zonsondergang. Pas bij hoogwater wel op voor de soms sterke onderstroom. Of ga naar Tijeretas hill, met zijn hikingtrails, uitzichtpunt en snorkelbaai. Het zandstrand van Playa Carol ligt er vlakbij.

local Hero

Je kunt, op aanvraag, in plaats hiervan ook een dag Galapagos eilandhoppen naar Espagnola. Dit onbewoonde vulkaan eiland, het zuidelijkst van de Galapagos, is ca. 60 km2 groot en ligt op ca. 2 uur varen. Het is het meest geïsoleerde Galapagos eiland, zo’n 4 miljoen jaar oud en heeft de enige kolonie ter wereld van grote Galapagos albatrossen. Ook tref je er een reuze schildpad conservancy.

Dag 4: Isla Lobos óf Kicker Rock

Vanochtend staat je chauffeur je na het ontbijt op te wachten voor een rondrit over het eiland. Je bezoekt Isla Lobos, een eilandje in de buurt. Hier zie je veel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op toeslag ca. € 90,- p.p. Gaat niet elke dag.

  • Reken op toeslag ca. € 90,- p.p. Gaat niet elke dag.

Dag 5: Vertrek Galapagos, terugvlucht vanaf San Cristobal

Na je ontbijt kun je voor de laatste zonnestralen, het strand en de kleurige vissen van de Galapagos nog even naar Playa Mann.

Tegen het eind van de ochtend zit je Galapagos eilandhoppen avontuur er op en vertrek je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je vlucht naar Guayaquil of Quito. Hier stap je over op de internationale vlucht naar Amsterdam.

Heb je nog niet genoeg van het eilandhoppen? Vraag je Galapagos reis-expert naar de mogelijkheden. Je Galapagos reis verlengen met een rondreis door Ecuador kan natuurlijk ook. 

Dag 5: Vertrek Galapagos, terugvlucht vanaf San Cristobal

Na je ontbijt kun je voor de laatste zonnestralen, het strand en de kleurige vissen van de Galapagos nog even naar Playa Mann.

Tegen het eind van de ochtend zit je …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Helen

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Galapagos: