ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Ecuador

reisduur:
18 dagen / 17 nachten
route:
Otavalo - Quito - Amazone - Papallacta - Cotopaxi - Banos - Riobamba - Cuenca - Guayaquil
reissom:
va. € 4280,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Ruim twee weken comfortabel op reis door een van de kleinste landen in Zuid Amerika. Op de evenaar en een met een heel gevarieerd landschap. Genieten van cultuur, de mensen en koloniale architectuur. Je wilt veel zien en dus vaak op pad, maar dan wel comfortabel met vooraf geregelde privétransfers en ervaren gidsen. Fijne hacienda’s en bijzonder gelegen lodges, met net dat beetje extra comfort en aandacht. En dat alles in de sfeer van het land.

Dan past deze Ecuador boetiek reis bij jou. Onderweg heb je steeds een comfortabele auto met chauffeur / gids die het land goed kent. Alle excursies zijn geregeld, zodat je ook de auto uitkomt. Je slaapt niet in grootschalige hotels maar in sfeervolle hacienda’s en lodges waar je je snel thuis voelt. Geen overbodige blingbling, wel een bijzondere reis naar het midden van de wereld. Een paar nachten extra of inkorten, of juist uitbreiden met de once-in-a-lifetime Galapagos eilanden? Je local Hero regelt het voor je.

Inclusief:

 • aankomst- en vertrek privé transfer van/naar luchthaven;
 • meet & greet met je local Hero of collega;
 • alle genoemde privé transfers;  
 • binnenlandse retourvlucht Quito - Coca;
 • genoemde excursies en activiteiten, inclusief entrees en gidsen;
 • alle overnachtingen in genoemde hotels en lodges met privé faciliteiten en ontbijt;
 • verblijf Amazone lodge o.b.v. volpension, lunch dag 3 en dag 16;
 • 24/7 assistentie van je local Hero ter plaatse.

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden;
 • upgrades of extra excursies;
 • fooien;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen, je local Hero heeft de laatste informatie.

Wat is de beste reistijd voor Ecuador?

De beste reistijd voor Ecuador’s binnenland is juni t/m september, het is de warmste, droogste periode en er valt nauwelijks regen. De kust heeft een nat seizoen: van december t/m maart maar in de zomer is het erg droog. Bezoek je ook de Galapagos, dan is het daar vanaf juni tot december vaak bewolkt, droog met een soms ruwe zee en mist. Van december t/m mei is het warm en zonnig maar vallen er regelmatig heftige regenbuien. Ook op grote hoogte kan het klimaat snel veranderen: koud en mistig. Tijdens een rondreis Ecuador zal je dus nooit overal het meest ideale klimaat treffen.

Heb ik een visum nodig voor Ecuador? 

Voor de reizen naar Ecuador is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van Ecuador nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Ecuador geldt een identificatieplicht. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Heb ik een vaccinatie nodig voor Ecuador?

Voor Ecuador zijn geen vaccinaties verplicht, behalve als je tegen de grens met Colombia aan zit. Dan is een gele koorts injectie verplicht. Aangeraden wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Ecuador een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Ecuador een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Ook als je alleen overstapt op de luchthaven in zo’n land! Ecuador kent malaria risico, vooral in het Amazone regenwoud. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden in de Andes is het risico nagenoeg nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk.

Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessen water, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoe zit het met hoogteziekte in Ecuador? 

Een belangrijk onderwerp. Ecuador ligt behoorlijk hoog en dat geldt nog meer als je van plan bent een aantal vulkanen te beklimmen. Boven de 2500 meter is acclimatiseren een must, en Quito ligt al op 2850 meter! Zo is een extra dagje Quito aan het begin van je rondreis Ecuador nuttig. Je went aan de hoogte, het voedsel en rust nog wat uit na je lange vlucht. Zo hoog is het droog en verlies je veel vocht. Veel drinken, al snel ca. 3 liter per dag, niet alleen water maar gezien de temperatuur ook thee en soep. Het al dan niet krijgen van hoogteziekte in Ecuador is niet te voorspellen. Een goede conditie of eerder hoog verblijf is geen garantie. Symptomen zijn hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slecht slapen. Meestal gaat dit binnen enkele dagen over. Zo niet, neem contact op met je Local Hero. Meer info op hoogtezieke.info.

Hoeveel tijdverschil is er met Ecuador? 

In Ecuador is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger. Op de Galapagos eilanden is het verder nog een uur vroeger als in Ecuador zelf.

Is het veilig in Ecuador? 

Ecuador is buiten de grote steden een veilig land. In de kleine plaatsen en dorpen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar vermijd verlaten wijken of straten. Neem in de grote steden zoals in Quito en Guayaquil na zonsondergang altijd een taxi, ook voor kortere stukjes. Wees verder attent in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Ecuador en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Welke kleding neem ik mee naar Ecuador? 

Ecuador kent vele klimaatzones en veel hoogteverschil. Er is zowel tropische jungle als Andes hoogland, waar het op grote hoogte snel erg koud wordt. Neem daarom voldoende warme, winddichte kleding mee, liefst in laagjes, je kunt een deel dan tijdens de oplopende temperaturen overdag weer even uittrekken. Een warme trui, sjaal, muts, een petje tegen de zon en goede zonnebrand (op hoogte verbrand je snel) zijn nodig. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Ecuadoriaanse mannen zijn zeker in de grote steden conservatief gekleed en dragen daar geen korte broeken. Probeer wat in te blenden in de lokale sfeer, zo voel je je het prettigst.

Hoe betaal ik in Ecuador? 

In Ecuador betaal je sinds 2000 met de Amerikaanse dollar. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. In de grote steden kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. Ver in de Andes en in de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan.

Alleen in de grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, 1 of 5 dollar biljetten, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Is fooi gebruikelijk in Ecuador?

Fooien zijn gebruikelijk in Ecuador. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Ecuador vakantie budget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Welke stekker neem ik mee naar Ecuador? 

De stopcontacten in Ecuador werken op 110 volt. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig met een uitgang van een Amerikaanse stekker, met twee platte pinnetjes.  Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Ecuador? 

Je reist door Ecuador per lijnbus of auto met chauffeur. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel hoogteverschil. Gemiddeld haal je in Ecuador niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van het land. Fietshuur bijvoorbeeld in Baños, Cuenca maar ook in andere plaatsen kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
vliegwinkel.nl  
cheaptickets.nl 
tix.nl 
skyscanner.nl

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Quito. Prijzig maar rechtstreeks en daarom toch veel geboekt. Wil je op een ander vliegveld in Ecuador vliegen? Dan moet je rekening houden met minstens 1, maar vaak meerdere tussenstops

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 800,-. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 1200,- en een toeslag in het hoogseizoen, zeker voor directe vluchten.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM, direct naar Quito, retour of op de terugweg vanaf Guayaquil. Een alternatief is met Iberia, je stapt dan zowel op de heen- als de terug reis over in Madrid. Verder kun je ook via de USA vliegen. Let er dan wel op dat je een zgn. visum waiver nodig hebt. Regel dit online tenminste 2 weken voor vertrek. Kosten ca. US$ 14,- p.p. te betalen met een creditcard. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Quito.

Tijden

* Doorgaans kom je na je lange vlucht nog dezelfde dag aan in Quito. De terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst- of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
18 dagen / 17 nachten
route:
Otavalo - Quito - Amazone - Papallacta - Cotopaxi - Banos - Riobamba - Cuenca - Guayaquil
reissom:
va. € 4280,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Ruim twee weken comfortabel op reis door een van de kleinste landen in Zuid Amerika. Op de evenaar en een …
︿

Inclusief:

 • aankomst- en vertrek privé transfer van/naar luchthaven;
 • meet & greet met je local Hero of collega;
 • alle genoemde privé transfers;  
 • binnenlandse retourvlucht Quito - Coca;
 • genoemde excursies en activiteiten, inclusief entrees en gidsen;
 • alle overnachtingen in genoemde hotels en lodges met privé faciliteiten en ontbijt;
 • verblijf Amazone lodge o.b.v. volpension, lunch dag 3 en dag 16;
 • 24/7 assistentie van je local Hero ter plaatse.

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden;
 • upgrades of extra excursies;
 • fooien;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen, je local Hero heeft de laatste informatie.
Wat is de beste reistijd voor Ecuador? De beste reistijd voor Ecuador’s binnenland is juni t/m september, het is de warmste, …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst Ecuador, elegante hacienda boerderij Otavalo

Na de vlucht sta je in de aankomsthal op het vliegveld van Quito. Zodra je je bagage hebt opgehaald, staat je privé chauffeur je al op te wachten. Even kennismaken en op naar je historische hacienda in Otavalo. Het is 2,5 uur rijden, maar zodra Hacienda Pinsaqui in zicht komt is je Ecuador boetiekreis echt begonnen.

Nippend aan canalezo thee check je in en proef je van je eerste empanada. Wat opfrissen en relaxen op je ruime kamer of de tuin in van het 300 jaar oude, elegante hotel. Reserveer bij de receptie alvast een taxi voor vanavond. In het centrum van Otavalo, 5 km verderop, zijn tal van restaurantjes. Dineren in je hacienda kan natuurlijk ook.

local Hero

Je start deze Ecuador boetiek voorbeeldreis in Otavalo. Wil je liever eerst in Quito slapen, dan kan dat ook. Laat het me gerust weten, dan pas ik je route daar op aan.

Dag 1: Aankomst Ecuador, elegante hacienda boerderij Otavalo

Na de vlucht sta je in de aankomsthal op het vliegveld van Quito. Zodra je je bagage hebt opgehaald, staat je privé chauffeur je al op te wachten. Even kennismaken …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Relaxed de reis beginnen. Reken op va. € 75,- p.p.p.n.

 • Relaxed de reis beginnen. Reken op va. € 75,- p.p.p.n.

Dag 2: Ecuador boetiekreis, Andes dorpen & Lake Cuicocha

Nog onder de wol schijnt het zonnetje al door je ramen. Door het lente-achtige klimaat in de Andes zijn de nachten fris en de dagen zonnig. Perfect om op pad te gaan, natuurlijk wel pas na een uitgebreid ontbijt. Geen lange auto afstanden vandaag, je gids toert je (privé) door de Andes en naar inheemse dorpjes.  

Een inkijkje in een traditioneel atelier of werkplaats. Ieder dorp hier heeft zijn eigen ambacht. Van wolspinnen voor de kleurrijke kleden, tot muziek instrumenten en leer-bewerking. Daarna een boottocht over het Cuicocha kratermeer en een wandeling naar de Peguche waterval. Op de Plaza de Ponchos is het einde middag lekker rondstruinen tussen de Otavaleños. Locals in kleurrijke kleding, wollen rokken en bolhoeden, ja dit is Ecuador.

local Hero

Ben je op zaterdag in Otavalo? Dan kun je de beroemde markt op de Plaza de Ponchos bezoeken. Wel druk, op deze dag lijkt de hele regio naar Otavalo te komen.

Dag 2: Ecuador boetiekreis, Andes dorpen & Lake Cuicocha

Nog onder de wol schijnt het zonnetje al door je ramen. Door het lente-achtige klimaat in de Andes zijn de nachten fris en de dagen zonnig. Perfect om op pad …

︿

Dag 3: Van Otavalo naar Quito & lunchen tussen de rozen

Vanmorgen neem je afscheid bij de hacienda en verruil je het platteland voor koloniaal Quito. Een rit van zo’n twee uur. Wie wil kan na het ontbijt eerst nog een paardrijtocht maken over het landgoed (ca. 1 uur). Eenmaal onderweg maakt je privé chauffeur een stop bij Molino San Juan in Cayembe, voor een lunch tussen de rozen. De bekroonde farm wordt al ruim 100 jaar gerund door de gastvrije familie Jarrin. Deze regio bij de evenaar is perfect voor de bloementeelt.

Dat je in Quito heel dichtbij de evenaar bent, merk je bij Quitsato Sundial en Mitad del Mundo. Allerlei testjes proberen je te bewijzen dat je er bovenop staat. Probeer maar eens een ei op een spijker te leggen. 

Dag 3: Van Otavalo naar Quito & lunchen tussen de rozen

Vanmorgen neem je afscheid bij de hacienda en verruil je het platteland voor koloniaal Quito. Een rit van zo’n twee uur. Wie wil kan na het ontbijt eerst nog een …

︿

Dag 4: Ontdek koloniaal Quito, Ecuador boetiekreis

Vanmorgen ontwaak je in het kleinschalige boetiekhotel Patio Andaluz, in het oude centrum van Quito. Eerst rustig ontbijten en daarna een ontmoeting met je local Hero om je reis door te spreken.

Daarna is het tijd om de smalle straatjes van deze koloniale UNESCO stad ontdekken. Met gids wandel je naar bekende en onbekende must-sees van Quito. Letterlijk hoogtepunt is de El Teleférico, de kabelbaan die je in een kwartier naar een 360 graden viewpoint over Quito brengt. Hier op 3900 meter hoogte, tussen de vulkaantoppen, ligt de stad letterlijk aan je voeten. Wij sloten de dag af met een diner op het dakterras bij Casa Cangotena, aan het San Francisco-plein.

local Hero

Local Hero: Bovenaan de Teleférico kun je verschillende wandel- en paardrijtochten maken, o.a. naar de top van Pichincha vulkaan. Het is af te raden dit al tijdens je eerste dagen te doen, geef jezelf tijd om aan de hoogte te wennen.

meet the locals

Dag 4: Ontdek koloniaal Quito, Ecuador boetiekreis

Vanmorgen ontwaak je in het kleinschalige boetiekhotel Patio Andaluz, in het oude centrum van Quito. Eerst rustig ontbijten en daarna een ontmoeting met je local Hero om je reis door …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • heb je de tijd blijf dan nog een nachtje, reken op vanaf ca. € 70,- p.p.p.n.

 • heb je de tijd blijf dan nog een nachtje, reken op vanaf ca. € 70,- p.p.p.n.

Dag 5: Jungle lodge Ecuador, 3-daagse Amazone experience

Na het ontbijt reis je naar de luchthaven. Een korte vlucht van zo’n 50 minuten hoog boven het Andesgebergte brengt je van Quito naar Coca. Na een lichte lunch stap je de kano in. Stroomafwaarts vaar je in twee uur over de Napo rivier naar de aanlegsteiger van je comfortabele jungle lodge.

Hoge Kapok bomen, fladderende vlinders en luid vogelgekwetter. Je bent in de Ecuadoriaanse Amazone, nabij Yasuni NP. Nog een kleine wandeling naar de Sascha Lodge, waar het meer lonkt voor een frisse duik. Even bijkomen op je veranda en wat soezen in je hangmat. Vanavond neemt je gids je mee op wandeling door het regenwoud. Een kanotocht over het meer kan ook, niet schrikken van oplichtende krokodillen oogjes terwijl je stilletjes over het water peddelt.

local Hero

Je dagen in de Amazone zijn o.b.v. volpension: inclusief ontbijt, lunch en diner. Ook is alle vervoer (vlucht en (boot)transfers) inbegrepen. De activiteiten in de jungle (inclusief) zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en stem je af met je eigen privé natuurgids. Zorg voor voldoende antimuggenspray en eventueel een (kleine) verrekijker. Je kamer heeft geen airco, wel een ventilator en ramen met goede muskietennetten.

Dag 5: Jungle lodge Ecuador, 3-daagse Amazone experience

Na het ontbijt reis je naar de luchthaven. Een korte vlucht van zo’n 50 minuten hoog boven het Andesgebergte brengt je van Quito naar Coca. Na een lichte lunch stap …

︿

Dag 6 - 7: Te voet en per kano door tropisch regenwoud

Deze dagen doorkruis je met ervaren natuurgids het tropisch regenwoud van Ecuador. Al snel word je begroet door nieuwsgierige aapjes, papegaaien en met een beetje geluk 3-tenige luiaarden. Boven je slingert een hangbrug tussen het bladerdak. Even wennen die hoogte, 36 meter is niet niks, wel een magisch uitzicht over de jungle en z’n kleurrijke vogels.

Tussen de activiteiten door is het relaxen bij je Ecuador jungle lodge. Er is een afgeschermd zwemgedeelte in het Pilchicocha meer en je ruime houten cabin heeft eigen sanitair met warm water. Vanaf je veranda loop je door de bush over houten vlonders naar de andere huisjes en het lake view restaurant voor 'n hapje en drankje (volpension). ’s Avonds val je in slaap met de geluiden van het regenwoud.

Dag 6 - 7: Te voet en per kano door tropisch regenwoud

Deze dagen doorkruis je met ervaren natuurgids het tropisch regenwoud van Ecuador. Al snel word je begroet door nieuwsgierige aapjes, papegaaien en met een beetje geluk 3-tenige luiaarden. Boven je …

︿

Dag 8: Van Amazone naar Andes spa

Na een vroeg ontbijt verlaat je de Amazone lodge. Nog een laatste wandeling naar de rivier en de twee uur durende kanotocht terug naar Coca, waar je op de vlucht terug naar Quito stapt.

Rond de middag land je weer in de hoofdstad en reis je per privé transfer naar Papallacta. Halverwege de middag kom je aan bij een van de leukste spa’s van Ecuador. Thermaal badderen in het Termas de Papallacta resort, op 3300 meter hoogte en mét uitzicht op de Andes. Dat is nog eens relaxed bijkomen van je jungle avonturen.

Dag 8: Van Amazone naar Andes spa

Na een vroeg ontbijt verlaat je de Amazone lodge. Nog een laatste wandeling naar de rivier en de twee uur durende kanotocht terug naar Coca, waar je op de vlucht …

︿

Dag 9 - 10: Kleinschalig overnachten bij de Cotopaxi vulkaan

De auto met chauffeur brengt je over de 'weg der vulkanen' naar de Cotopaxi. Met zijn 5900 meter de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Valleien met lama’s, besneeuwde toppen en een knalblauwe lucht erboven, het uitzicht is fenomenaal. Rond de middag arriveer je bij Haciënda El Porvenir. Fraai gelegen aan de voet van de vulkaan. Even later loop je met sleutel naar een van de 22 kamers van deze kleinschalige finca.

Lekker lunchen en misschien een wandeling of paardrijtocht door het groene Andes landschap. Morgen trek je met privé gids de Cotopaxi op. Best even wennen die hoogte, de lucht is ijl. Daarna welverdiend bijkomen in de jacuzzi en aanschuiven bij de haard in het restaurant. 

local Hero

De nachten hier zijn fris, maar je kamer heeft een kacheltje en er ligt een warmwaterkruik voor je klaar. In het restaurant proef je typische Andes gerechten. Van vlees dat bereid is op vulkaanstenen van de Cotopaxi tot tortillas met groenten uit eigen tuin. Het proberen waard!

Dag 9 - 10: Kleinschalig overnachten bij de Cotopaxi vulkaan

De auto met chauffeur brengt je over de 'weg der vulkanen' naar de Cotopaxi. Met zijn 5900 meter de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Valleien met lama’s, besneeuwde toppen en …

︿

Dag 11: Ecuador boetiek rondreis: Quilotoa Emerald lake

Na een uitgebreid ontbijt neem je afscheid van de kleinschalige hacienda bij Cotopaxi en toer je verder op je Ecuador boetiekreis. Kijk nog even achterom, het uitzicht vanaf de boerderij is uniek; je ziet maar liefst vier vulkanen. Vandaag reis je naar de Quilotoa vulkaan. Na de uitbarsting zo’n 200 jaar geleden is een enorm diep kratermeer ontstaan. De wisselende lichtval op het water geeft het meer een magisch tintje, dat in je camera maar lastig te vangen is.

Einde middag kom je aan in bergdorpje Baños. Dé uitvalsbasis voor sportieve trips als ziplinen en canyoning. Een verfrissende duik in het zwembad van het 4* Sangay Spa hotel vonden wij voor vandaag wel genoeg. Voor wat actie in de avond zijn er populaire salsa bars.

Dag 11: Ecuador boetiek rondreis: Quilotoa Emerald lake

Na een uitgebreid ontbijt neem je afscheid van de kleinschalige hacienda bij Cotopaxi en toer je verder op je Ecuador boetiekreis. Kijk nog even achterom, het uitzicht vanaf de boerderij …

︿

Dag 12: Ruta de las Cascades en badderen in Baños

Baños is een fijne break in je boetiek reis: een lenteachtig klimaat, thermale bronnen en in de omgeving zo’n 60 watervallen. Vanmorgen wandel je bergafwaarts over de Ruta de las Cascades. Omgeven door groene bergen vonden wij het watergeweld best indrukwekkend. De laatste en hoogste waterval op je route (met gids) is de Pailón del Diablo. Toch een kleine klim, via trappen en hangbruggen bereik je na twintig minuten het uitkijkpunt en zie je hoe tonnen water tachtig meter naar beneden dendert.

Terug in het dorp is de middag aan jezelf. De thermale baden zijn tegen 18.00 uur op zijn best. Pak daarna een terrasje op de Plaza Major of ga naar café del Cielo, hoog boven de flonkerende lichtjes van het stadje. 

local Hero

Thermale baden zijn (zwem)baden die een temperatuur hebben van meer dan 22 ºC. De warmwaterbronnen in Baños komen rechtstreeks van de nabij gelegen Tungurahua-vulkaan.

Dag 12: Ruta de las Cascades en badderen in Baños

Baños is een fijne break in je boetiek reis: een lenteachtig klimaat, thermale bronnen en in de omgeving zo’n 60 watervallen. Vanmorgen wandel je bergafwaarts over de Ruta de las …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op vanaf ca. €60 p.p.p.n.

 • Reken op vanaf ca. €60 p.p.p.n.

Dag 13: Via het besneeuwde dak van Ecuador naar Riobamba

Na het ontbijt vervolg je je Ecuador boetiekreis door de Andes. Boven de groene gras landschappen piekt de hoogste top van Ecuador, de 6300 meter hoge Chimborazo vulkaan. Een aanrader is hier een wandeling te maken. Je privé chauffeur en tevens gids heeft de info. Al snel spotten wij grazende vicuñas en Andes vosjes. Met een beetje geluk zie je zelfs condors overvliegen. Een magisch gezicht op deze vlakte, met steeds weer de vulkanen op de achtergrond.

De weidse uitzichten maken plaats voor gezellige markten en koloniale pleinen. Welkom in Riobamba. Struin halverwege de middag nog lekker wat rond. Je slaapt vanavond in de sfeervolle 4* hostería La Andaluza, net buiten de stad, waar ook ooit vrijheidsstrijder Simón Bolívar verbleef.

local Hero

Onderweg naar Riobamba kun je een stop maken in Guamote. Een charmant inheems dorp en een perfecte plek om de sfeer van de Andes-gemeenschappen en traditionele Kichwa-cultuur te ervaren. Op donderdag vind je hier een nog authentieke markt waar locals uit de omliggende dorpjes naar toe komen om hun waar te kopen en verkopen. Dé plek voor bijzondere souvenirs.

Dag 13: Via het besneeuwde dak van Ecuador naar Riobamba

Na het ontbijt vervolg je je Ecuador boetiekreis door de Andes. Boven de groene gras landschappen piekt de hoogste top van Ecuador, de 6300 meter hoge Chimborazo vulkaan. Een aanrader …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Meet the locals en voeg een extra overnachting toe aan je reis: onderweg passeer je het indígena dorp Guamote. Dé plek om kennis te maken met de inheemse plattelanders. Luister naar de verhalen van de vrijwilligers, doe mee aan een workshop empañadas (deeghapjes) rollen. Je slaapt in Inti Sisa, een community guesthouse waarvan de opbrengsten de bevolking verder helpen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

 • Meet the locals en voeg een extra overnachting toe aan je reis: onderweg passeer je het indígena dorp Guamote. Dé plek om kennis te maken met de inheemse plattelanders. Luister naar de verhalen van de vrijwilligers, doe mee aan een workshop empañadas (deeghapjes) rollen. Je slaapt in Inti Sisa, een community guesthouse waarvan de opbrengsten de bevolking verder helpen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

Dag 14: Inca stad Ingapirca & koloniaal Cuenca

Over de beroemde Panamaricana reis je vanmorgen naar Cuenca. Onderweg bezoek je het best bewaarde overblijfsel van de Inca cultuur in de Ecuadoriaanse Andes: Ingapirca. "Muur van de Inca" in het Quechua. Vandaag de dag leven ze hier vooral van de landbouw. Stenen muurtjes en een zonnetempel verraden dat hier vroeger een samenleving bestond met ingenieuze kennis van de zon, maan en sterren.

Het is niet ver meer naar Cuenca, een koloniale stad in het zuiden van Ecuador, zo’n 1,5 uur rijden. De komende twee nachten slaap je in Boutique Hotel Santa Lucia. Een van de mooiste gebouwen in de stad. Terwijl je incheckt een verfrissend welkomstdrankje in de binnentuin en daarna op eigen houtje de stad verkennen. Zo na de siësta wordt het gezellig druk op straat.

local Hero

Een stuk minder bekend dan Machu Picchu in Peru en daardoor wordt deze bijzondere Inca site in Ecuador nog maar weinig bezocht.

De archeologische ruïne Ingapirca is alleen geopend van woensdag tot en met zondag. Reis je op andere dagen dan passen we het programma voor je aan.

meet the locals

Dag 14: Inca stad Ingapirca & koloniaal Cuenca

Over de beroemde Panamaricana reis je vanmorgen naar Cuenca. Onderweg bezoek je het best bewaarde overblijfsel van de Inca cultuur in de Ecuadoriaanse Andes: Ingapirca. "Muur van de Inca" in …

︿

Dag 15: Ecuador boetiekreis, stadswandeling Cuenca

Rustig opstarten vandaag. Slaap wat uit en ontbijt op je gemak. Aan het eind van de ochtend regelen we een gids voor je die je meeneemt door zijn of haar stad. Zo ontdek je Cuenca door de ogen van een local. Koloniale huizen, markten en vooral kerken, waaronder de kathedraal van de Immaculada Concepción met zijn blauwe koepels.

Verrassende winkeltjes, doorkijkjes en markten zijn er volop. Langs de rivier loop je naar een van de fabriekjes waar de echte Panama hoeden worden gemaakt. Ze werden vroeger vooral succesvol naar Panama geëxporteerd, maar de hoeden komen toch echt uit Ecuador.

local Hero

Het eetcafé Raymipampa kijkt uit op de kathedraal en is populair bij de bevolking. Ideaal plekje voor een lunch met lokale specialiteiten, verse sapjes en Ecuadoriaanse muziek.

Dag 15: Ecuador boetiekreis, stadswandeling Cuenca

Rustig opstarten vandaag. Slaap wat uit en ontbijt op je gemak. Aan het eind van de ochtend regelen we een gids voor je die je meeneemt door zijn of haar …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil graag langer blijven. Reken op vanaf ca. €55,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil graag langer blijven. Reken op vanaf ca. €55,- p.p.p.n. extra.

Dag 16: Cuenca naar Guayaquil, bezoek Cajas National Park

Door bergen, langs meren, bananen- en cacao plantages reis je naar Guayaquil. Zodra je bij Cajas National Park bent maak je een korte stop bij een fraai uitzichtpunt. Kolibries, condors en meren sieren hier het landschap. Net als je hongerig wordt kom je aan bij El Deseo, een kleine, lokale cacao farm. Aanschuiven voor de (zoete) lunch, vers uit eigen tuin. Via het Parque Historico bereik je tenslotte de grootste stad van Ecuador: Guayaquil.

Schoner en sfeervoller dan je wellicht zou denken: beboomde straten, pleinen en verborgen doorkijkjes. Je overnacht in het moderne River Garden hotel in het centrum, dichtbij de boulevard. Vanaf het dakterras met zwembad een weids uitzicht en in de kleurrijke wijk Las Penas, per taxi eenvoudig bereikbaar, kun je ’s avonds prima dineren.

Dag 16: Cuenca naar Guayaquil, bezoek Cajas National Park

Door bergen, langs meren, bananen- en cacao plantages reis je naar Guayaquil. Zodra je bij Cajas National Park bent maak je een korte stop bij een fraai uitzichtpunt. Kolibries, condors …

︿

Dag 17 - 18: Vertrek Ecuador boetiekreis, terugvlucht

Vanochtend vertrek je na het ontbijt naar Guayaquil voor je terugvlucht. Per privé transfer reis je naar de luchthaven. Sluit je boetiekreis door Ecuador af met een lekkere lunch en koop nog wat laatste souvenirs.

Doorgaans vlieg je aan het eind van de middag en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam. Je Ecuador boetiekreis is nu echt afgelopen. Liever verlengen met wat extra nachtjes of je reis uitbreiden met een bezoek aan de Galapagos eilanden? Dat kan, je lokale Ecuador reisexpert, regelt het voor je.

Dag 17 - 18: Vertrek Ecuador boetiekreis, terugvlucht

Vanochtend vertrek je na het ontbijt naar Guayaquil voor je terugvlucht. Per privé transfer reis je naar de luchthaven. Sluit je boetiekreis door Ecuador af met een lekkere lunch en …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Ecuador: