Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Brian en Sandra's favoriete reis

reisduur:
23 dagen / 22 nachten
route:
Quito - Mindo - Cotopaxi - Quilotoa Loop - Banos - Quito - Galapagos: Isla Isabela - San Cristobal - Santa Cruz
reissom:
va. € 2905,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn of haar eigen reis in elkaar heeft gezet. We hebben daarom Brian en Sandra, bekende reisbloggers, uitgenodigd te vertellen over hun belevenissen en favoriete reisroute in Ecuador.

Brian en Sandra: twee fervente wereldreizigers die in 2018 startten met hun blogsite over hun belevenissen in de verste uithoeken van onze planeet: ‘dewereldreizigers.nl’. In Ecuador maken ze een actieve en sportieve rondreis, die ze afsluiten op de Galapagos eilanden. Enthousiast over hun belevenissen en wil je een voorstel voor een vergelijkbare route, neem dan contact op met local Hero Helen in Ecuador.

Inclusief:

  • aankomst- en vertrek transfer van/naar luchthaven;
  • meet & greet met je local Hero of collega;
  • alle genoemde transfers in Ecuador en privé transfers in Galapagos;  
  • entree chocolade tour, conopy tour en tubbing in Mindo. Entree Mitad del Mundo en Intinan museum Quito. Quilotoa Loop in kleine groep, lunch en entrees incl. Entree en Spaanstalige gids Cotopaxi, incl. lunch. Canopy tour en mtb huur Banos; 
  • excursies Galapagos: snorkel Tour Tintoreras, Tuneles tour incl. lunch, Snorkel Tour Kicker Rock incl. lunch.
  • de veerpont tussen de eilanden in Galapagos;
  • alle overnachtingen in 3-3,5 sterren hotels en lodges met privé faciliteiten, Galapagos 2-2,5 budget accommodatie (upgrade naar middenklas hotels met zwembad mogelijk);
  • genoemde maaltijden;
  • activiteiten met Engelstalige gids als omschreven, soms privé en soms in groepsverband, in Galapagos zijn alle excursies in groepsverband;
  • assistentie van je local Hero

Exclusief: 

  • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • overige maaltijden;
  • binnenlandse retourvlucht Galapagos;
  • entree Galapagos National Park US$ 100,- p.p. (vanaf 1 augustus 2024 $200,- p.p.) en US$ 20,- migration fee p.p.;
  • upgrades of extra excursies.

Let op: annuleren van de Galapagos trip na het boeken is duur: 50% kosten, of als je 2 maanden tevoren of later annuleert, zelfs 100%. Zorg dus voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor Ecuador?

De beste reistijd voor Ecuador’s binnenland is juni t/m september, het is de warmste, droogste periode en er valt nauwelijks regen. De kust heeft een nat seizoen: van december t/m maart maar in de zomer is het erg droog. Bezoek je ook de Galapagos, dan is het daar vanaf juni tot december vaak bewolkt, droog met een soms ruwe zee en mist. Van december t/m mei is het warm en zonnig maar vallen er regelmatig heftige regenbuien. Ook op grote hoogte kan het klimaat snel veranderen: koud en mistig. Tijdens een rondreis Ecuador zal je dus nooit overal het meest ideale klimaat treffen.

Heb ik een visum nodig voor Ecuador? 

Voor de reizen naar Ecuador is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van Ecuador nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Ecuador geldt een identificatieplicht. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Heb ik een vaccinatie nodig voor Ecuador?

Voor Ecuador zijn geen vaccinaties verplicht, behalve als je tegen de grens met Colombia aan zit. Dan is een gele koorts injectie verplicht. Aangeraden wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Ecuador een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Ecuador een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Ook als je alleen overstapt op de luchthaven in zo’n land! Ecuador kent malaria risico, vooral in het Amazone regenwoud. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden in de Andes is het risico nagenoeg nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk.

Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessen water, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoe zit het met hoogteziekte in Ecuador? 

Een belangrijk onderwerp. Ecuador ligt behoorlijk hoog en dat geldt nog meer als je van plan bent een aantal vulkanen te beklimmen. Boven de 2500 meter is acclimatiseren een must, en Quito ligt al op 2850 meter! Zo is een extra dagje Quito aan het begin van je rondreis Ecuador nuttig. Je went aan de hoogte, het voedsel en rust nog wat uit na je lange vlucht. Zo hoog is het droog en verlies je veel vocht. Veel drinken, al snel ca. 3 liter per dag, niet alleen water maar gezien de temperatuur ook thee en soep. Het al dan niet krijgen van hoogteziekte in Ecuador is niet te voorspellen. Een goede conditie of eerder hoog verblijf is geen garantie. Symptomen zijn hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slecht slapen. Meestal gaat dit binnen enkele dagen over. Zo niet, neem contact op met je Local Hero. Meer info op hoogtezieke.info.

Hoeveel tijdverschil is er met Ecuador? 

In Ecuador is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger. Op de Galapagos eilanden is het verder nog een uur vroeger als in Ecuador zelf.

Is het veilig in Ecuador? 

Ecuador is buiten de grote steden een veilig land. In de kleine plaatsen en dorpen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar vermijd verlaten wijken of straten. Neem in de grote steden zoals in Quito en Guayaquil na zonsondergang altijd een taxi, ook voor kortere stukjes. Wees verder attent in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Ecuador en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Welke kleding neem ik mee naar Ecuador? 

Ecuador kent vele klimaatzones en veel hoogteverschil. Er is zowel tropische jungle als Andes hoogland, waar het op grote hoogte snel erg koud wordt. Neem daarom voldoende warme, winddichte kleding mee, liefst in laagjes, je kunt een deel dan tijdens de oplopende temperaturen overdag weer even uittrekken. Een warme trui, sjaal, muts, een petje tegen de zon en goede zonnebrand (op hoogte verbrand je snel) zijn nodig. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Ecuadoriaanse mannen zijn zeker in de grote steden conservatief gekleed en dragen daar geen korte broeken. Probeer wat in te blenden in de lokale sfeer, zo voel je je het prettigst.

Hoe betaal ik in Ecuador? 

In Ecuador betaal je sinds 2000 met de Amerikaanse dollar. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. In de grote steden kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. Ver in de Andes en in de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan.

Alleen in de grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, 1 of 5 dollar biljetten, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Is fooi gebruikelijk in Ecuador?

Fooien zijn gebruikelijk in Ecuador. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Ecuador vakantie budget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Welke stekker neem ik mee naar Ecuador? 

De stopcontacten in Ecuador werken op 110 volt. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig met een uitgang van een Amerikaanse stekker, met twee platte pinnetjes.  Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Ecuador? 

Je reist door Ecuador per lijnbus of auto met chauffeur. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel hoogteverschil. Gemiddeld haal je in Ecuador niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van het land. Fietshuur bijvoorbeeld in Baños, Cuenca maar ook in andere plaatsen kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
vliegwinkel.nl  
cheaptickets.nl 
tix.nl 
skyscanner.nl

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Quito. Prijzig maar rechtstreeks en daarom toch veel geboekt. Wil je op een ander vliegveld in Ecuador vliegen? Dan moet je rekening houden met minstens 1, maar vaak meerdere tussenstops

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 800,-. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 1200,- en een toeslag in het hoogseizoen, zeker voor directe vluchten.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM, direct naar Quito, retour of op de terugweg vanaf Guayaquil. Een alternatief is met Iberia, je stapt dan zowel op de heen- als de terug reis over in Madrid. Verder kun je ook via de USA vliegen. Let er dan wel op dat je een zgn. visum waiver nodig hebt. Regel dit online tenminste 2 weken voor vertrek. Kosten ca. US$ 14,- p.p. te betalen met een creditcard. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Quito.

Tijden

* Doorgaans kom je na je lange vlucht nog dezelfde dag aan in Quito. De terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst- of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
23 dagen / 22 nachten
route:
Quito - Mindo - Cotopaxi - Quilotoa Loop - Banos - Quito - Galapagos: Isla Isabela - San Cristobal - Santa Cruz
reissom:
va. € 2905,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn …
︿

Inclusief:

  • aankomst- en vertrek transfer van/naar luchthaven;
  • meet & greet met je local Hero of collega;
  • alle genoemde transfers in Ecuador en privé transfers in Galapagos;  
  • entree chocolade tour, conopy tour en tubbing in Mindo. Entree Mitad del Mundo en Intinan museum Quito. Quilotoa Loop in kleine groep, lunch en entrees incl. Entree en Spaanstalige gids Cotopaxi, incl. lunch. Canopy tour en mtb huur Banos; 
  • excursies Galapagos: snorkel Tour Tintoreras, Tuneles tour incl. lunch, Snorkel Tour Kicker Rock incl. lunch.
  • de veerpont tussen de eilanden in Galapagos;
  • alle overnachtingen in 3-3,5 sterren hotels en lodges met privé faciliteiten, Galapagos 2-2,5 budget accommodatie (upgrade naar middenklas hotels met zwembad mogelijk);
  • genoemde maaltijden;
  • activiteiten met Engelstalige gids als omschreven, soms privé en soms in groepsverband, in Galapagos zijn alle excursies in groepsverband;
  • assistentie van je local Hero

Exclusief: 

  • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • overige maaltijden;
  • binnenlandse retourvlucht Galapagos;
  • entree Galapagos National Park US$ 100,- p.p. (vanaf 1 augustus 2024 $200,- p.p.) en US$ 20,- migration fee p.p.;
  • upgrades of extra excursies.

Let op: annuleren van de Galapagos trip na het boeken is duur: 50% kosten, of als je 2 maanden tevoren of later annuleert, zelfs 100%. Zorg dus voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor Ecuador? De beste reistijd voor Ecuador’s binnenland is juni t/m september, het is de warmste, …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst in Ecuador, hoofdstad Quito

Onze aankomst in Quito: de hoofdstad van Ecuador en één van de mooiste steden in Zuid Amerika. Quito ligt op een hoogte van 2850 meter. Voor velen zal dit, net als voor ons, het beginpunt zijn voor een mooie rondreis door Ecuador.

In Quito kun je je met gemak een aantal dagen vermaken. Houd er wel rekening mee dat je even moet wennen aan de hoogte. Onze tip: drink veel water. 

Dag 1: Aankomst in Ecuador, hoofdstad Quito

Onze aankomst in Quito: de hoofdstad van Ecuador en één van de mooiste steden in Zuid Amerika. Quito ligt op een hoogte van 2850 meter. Voor velen zal dit, net …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • vraag je local Hero om een nachtje extra te boeken.

  • vraag je local Hero om een nachtje extra te boeken.

Dag 2 - 3: Stadswandeling Quito, uitzichtpunt TeleferiQo en staan op de evenaar

Als allereerst maken wij een mooie stadswandeling door het historische centrum van Quito dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. ‘s Middags gaan we naar de TeleferiQo, vanuit waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Je kunt hier boven ook nog verschillende mooie wandelingen maken, wij houden het bij schommelen boven Quito.

De volgende dag hebben wij een stap gezet op de evenaarsgrens bij Ciudad Mitad del Mundo. Bijzonder moment! Ook vind je bij dit monument een museum. Erg leuk en leerzaam, waarbij je kunt deelnemen aan bijzondere experimenten: zoals een ei op een spijker leggen zonder dat deze eraf rolt.

local Hero

Brian en Sandra bezochten Ciudad Mitad del Mundo op eigen gelegenheid. Je kunt vanuit Quito een MetroBus North nemen naar Ophelia. Stap uit bij Ophelia en pak hier een bus met de gele Mitad Del Mundo sticker. Vind je het fijn als dit van tevoren geregeld is, je local Hero kan ook een tour naar het museum en de evenaar voor je boeken.

Dag 2 - 3: Stadswandeling Quito, uitzichtpunt TeleferiQo en staan op de evenaar

Als allereerst maken wij een mooie stadswandeling door het historische centrum van Quito dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. ‘s Middags gaan we naar de TeleferiQo, vanuit waar je een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Wil je liever met een gids de stad verkennen, je local Hero kan dit voor je regelen.

  • Wil je liever met een gids de stad verkennen, je local Hero kan dit voor je regelen.

Dag 4 - 5: Chocoladetour, ziplinen en wandelen door de jungle in Mindo

Vanuit Quito vervolgen we onze reis naar het groene Mindo. Mindo is een klein authentiek plaatsje waar je een aantal leuke dingen kunt doen in de jungle. Ook is het heerlijk om hier aan de drukte van Quito te ontsnappen.

We ziplinen door de jungle, maken een wandeltocht waarbij we vele mooie vogels spotten en doen we een chocoladetour. Hier zien we hoe chocolade wordt gemaakt, een erg bijzonder, én lekker, proces!

Dag 4 - 5: Chocoladetour, ziplinen en wandelen door de jungle in Mindo

Vanuit Quito vervolgen we onze reis naar het groene Mindo. Mindo is een klein authentiek plaatsje waar je een aantal leuke dingen kunt doen in de jungle. Ook is het …

︿

Dag 6 - 8: Slapen in een hobbit house bij Cotopaxi vulkaan

Misschien wel ons meest bijzondere slaapplek ooit, Secret Garden Cotopaxi: een Hobbit House onder de grond bij het Cotopaxi National Park. Overdag heb je een geweldig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. Zelfs op het toilet heb je zicht op de vulkaan en ’s nachts flikkeren er duizenden sterren boven je hoofd.

De volgende ochtend word je wakker met nieuwsgierige lama’s die je vanaf drie meter afstand aangapen. We beklimmen de Pasochoa (4200m) en doen een tour door het National Park, waarbij we ook een deel van de Cotopaxi beklimmen. Daarna is het heerlijk relaxen in de hottub, trampoline of toilet met view.

Dag 6 - 8: Slapen in een hobbit house bij Cotopaxi vulkaan

Misschien wel ons meest bijzondere slaapplek ooit, Secret Garden Cotopaxi: een Hobbit House onder de grond bij het Cotopaxi National Park. Overdag heb je een geweldig uitzicht op de besneeuwde …

︿

Dag 9 - 11: Meerdaagse Quilotoa Loop trekking

De Quilotoa loop is een schitterende meerdaagse hike door het Andesgebergte van Ecuador. Wij doen deze meerdaagse hike op ons eigen houtje. Het mooiste is om de route van noord naar zuid te lopen. Dit betekent dat je eindigt bij het hoogtepunt: de Quilotoa Krater en de Quilotoa Laguna.

Tijdens de route van noord naar zuid, loop je vooral bergopwaarts. De route bestaat dus veelal uit klimmen naar boven toe. Onderweg kom je vele nieuwsgierige dieren tegen en loop je door een onwijs mooie natuur. De laatste dag overbrug je flink wat hoogtemeters en is het flink afzien. Bovenaan de krater is dit alles het meer dan waard!

local Hero

Ben je niet zo'n wandelaar, je kunt ook vlakbij de krater en het Quilotoa meer verblijven en de krater middels een eendaagse trekking bezoeken. 

Dag 9 - 11: Meerdaagse Quilotoa Loop trekking

De Quilotoa loop is een schitterende meerdaagse hike door het Andesgebergte van Ecuador. Wij doen deze meerdaagse hike op ons eigen houtje. Het mooiste is om de route van noord …

︿

Dag 12 - 14: Sportieve activiteiten en uitgaan in Baños

Dit toeristische stadje, gelegen tussen de groene bergen met besneeuwde bergtoppen, is geweldig als uitvalsbasis voor avonturiers. Naast heerlijk bubbelen in een thermaal bad, zoeken we het avontuur op met een dag canyoningen en trekken we er een dag met de mountainbike op uit. Kortom voor ieder wat wils!

Na al deze avontuurlijke activiteiten sluiten we af met een heerlijke massage en een avondje lekker losgaan in het uitgaansleven van Baños. Alle uitgaansgelegenheden willen ons ‘gringo’s’ naar binnen lokken. Kijk uit voor de ‘free shots’, want je die voel je na drie dagen nog in je keel branden.

Dag 12 - 14: Sportieve activiteiten en uitgaan in Baños

Dit toeristische stadje, gelegen tussen de groene bergen met besneeuwde bergtoppen, is geweldig als uitvalsbasis voor avonturiers. Naast heerlijk bubbelen in een thermaal bad, zoeken we het avontuur op met …

︿

Dag 15: Terug naar Quito en door naar de Galapagos

Vanmorgen nog even relaxen en dan reizen we terug naar Quito, om vandaaruit naar de Galapagos eilanden te vliegen. Een paradijs met dieren die nergens anders op onze wereld voorkomen. Zeker een MUST om naar toe te gaan als je zo dichtbij bent. Het is een echte YOLO ervaring!

Ondanks dat de Galapagos eilanden vaak als duur worden omschreven, vonden wij dit meevallen. De kosten zitten vooral in de 'reis' ernaar toe en de eiland 'fee'. Zelf zijn wij backpackers, dus hebben we zoveel mogelijk gratis / budget gedaan, met uitzondering van de Los Tuneles snorkel tour. Met local Hero is het leuke dat je per ferry de eilanden ontdekt, net als de locals, dat deden wij ook. Betaalbaarder dan een Galapagos cruise. 

Dag 15: Terug naar Quito en door naar de Galapagos

Vanmorgen nog even relaxen en dan reizen we terug naar Quito, om vandaaruit naar de Galapagos eilanden te vliegen. Een paradijs met dieren die nergens anders op onze wereld voorkomen. …

︿

Dag 16 - 19: Isla Isabela: zeeleeuwen, leguanen, flamingo's en reuze schildpadden

Als eerst verbleven we op het grootste eiland Isla Isabela. Hier hebben we gesnorkeld en gezwommen met zeeleeuwen bij Concha de Perla. Tevens bezochten we de leguanen bij Iguana crossing en spotten we flamingo's bij Laguna Villamil.

Ons hoogtepunt van de Galapagos eilanden was toch echt de Los Tuneles snorkel tour. Tijdens de tour zagen wij enorme reuze schildpadden, black & white tip reef haaien, verschillende manta-ray’s, zeepaardjes, barracudas en nog veel meer soorten vissen. Tip: Doe de vroegste ochtendtour. Het water staat dan nog laag en het is helderder, waardoor je een beter zicht hebt onder water.

Dag 16 - 19: Isla Isabela: zeeleeuwen, leguanen, flamingo's en reuze schildpadden

Als eerst verbleven we op het grootste eiland Isla Isabela. Hier hebben we gesnorkeld en gezwommen met zeeleeuwen bij Concha de Perla. Tevens bezochten we de leguanen bij Iguana crossing …

︿

Dag 20 - 21: Eilandhoppen Galapagos, varen naar San Cristobal

San Cristobal vonden wij het leukste eiland van de Galapagos. Het staat bekend om zijn vele zeeleeuwen. We hebben misschien wel meer zeeleeuwen dan toeristen gezien op San Cristobal. Het is een ideaal eiland om zelfstandig uitstapjes te maken. Alle bezienswaardigheden die wij deden waren gratis.

We gingen snorkelen bij Tijeretas, waar we opnieuw vele reuze schildpadden tegenkwamen en schitterende kleurrijke vissen. Ga luieren of zwemmen met de zeeleeuwen bij La Loberia. Op geen enkel strand op de Galapagos eilanden spot je zoveel zeeleeuwen. Grote kans dat ze ook nog naar je toe komen om met je te spelen. Punta Carola is ook een mooi strandje om lekker even af te koelen. Ook zijn hier veel leguanen te vinden.

local Hero

Zonsondergang bij Playa Mann

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad. Ook hier zijn de zeeleeuwen weer van de partij. Koop een lekker biertje bij de supermarkt en wat snacks en genieten maar!

Dag 20 - 21: Eilandhoppen Galapagos, varen naar San Cristobal

San Cristobal vonden wij het leukste eiland van de Galapagos. Het staat bekend om zijn vele zeeleeuwen. We hebben misschien wel meer zeeleeuwen dan toeristen gezien op San Cristobal. Het …

︿

Santa Cruz: kreeft op de markt en onbewoonde eilanden

Santa Cruz gebruikten wij vooral als doorreis eiland. En, hier aten we de lekkerste kreeft op de lokale markt!

Tip: met local Hero kun je vanaf Santa Cruz een uitstap maken naar omliggende onbewoonde Galapagos eilanden. Plazas: snorkelen bij zeeschildpadden van Punta Carion, dan naar Plaza Norte, een soort Jurassic Park met groene, gele en oranje landiguana’s en grote zeeleeuwen kolonie. Je achtergrond: grote felgroene cactussen en knalblauwe oceaan. 

North Seymour: grote kolonies fregatvogels (de mannetjes blazen hun rode halszak flink op voor de vrouwtjes), blue foot boobies en zwemmen bij Bachas beach. Santa Fe is beroemd om z'n nergens anders voorkomende groengele landiguana’s. Op Bartolomé tot slot, zal vooral het kleurige vulkanische landschap opvallen.

Santa Cruz: kreeft op de markt en onbewoonde eilanden

Santa Cruz gebruikten wij vooral als doorreis eiland. En, hier aten we de lekkerste kreeft op de lokale markt!

Tip: met local Hero kun je vanaf Santa Cruz een uitstap maken …

︿

Dag 22 - 23: Vertrek Galapagos, terugvlucht vanaf San Cristobal

Na de Galapagos eilanden vervolgden wij onze reis naar Peru, maar vanaf de Galapagos eilanden kun je weer terug vliegen op Quito. Dan is de route helemaal rond voor je terugvlucht naar Nederland en kom je de volgende dag weer thuis aan.

Wil jij dezelfde reis naar Ecuador en de Galapagos maken als wij hebben gedaan?

Vraag deze reis dan bij Helen aan. Uiteraard kun je de reis aanpassen als je nog iets anders wilt toevoegen, of wat extra nachten in wilt plannen om meer rust te hebben tussendoor.

Dag 22 - 23: Vertrek Galapagos, terugvlucht vanaf San Cristobal

Na de Galapagos eilanden vervolgden wij onze reis naar Peru, maar vanaf de Galapagos eilanden kun je weer terug vliegen op Quito. Dan is de route helemaal rond voor je …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Helen

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Ecuador: