ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Wat maakt Costa Rica bijzonder?

Eline 14 november 2022 Costa Rica Reistips

Het zijn de apen die je uit je slaap wekken: brullend slingeren ze door de hoge toppen van de bomen. Kleurrijke vogels strekken hun vleugels uit en fladderen vrolijk rond en de ochtendgloren verlichten langzaam de groene bossen: het geeft een sprookjesachtig beeld. Een rondreis Costa Rica is divers en verrassend: ongerepte regenwouden, een actieve vulkaan en als comfortabele afsluiter: witte zandstranden. Wij tippen je de bijzondere plekjes in Costa Rica. 

#Corcovado National Park

Costa Rica bestaat voor 30% uit beschermd natuurgebied, wat zorgt voor een bijzonder divers aanbod aan flora en fauna. Onze tip om de unieke natuur van Costa Rica mee te maken: Corcovado National Park, relatief onbekend en ruig. Hier leven zeldzame diersoorten zoals miereneters, jaguars en spitssnuitkrokodillen. Om er optimaal van te genieten, neem je een lokale gids mee. Achteraf zal je blij zijn met deze keuze: hij vertelt je alles over de dieren die je ziet (of zelfs niet ziet).

#Monteverde Cloud Forest

Over een slecht onderhouden weg hobbel je met je 4WD naar het Monteverde Park. Eenmaal aangekomen besef je dat elke minuut het waard was: door de hoge ligging van het bos hangt er bijna altijd een dichte mist. Het geeft een mysterieus beeld. Per dag mogen 100 bezoekers genieten van het nevelwoud van Monteverde, wat vol zit met exotische planten en dieren. De routes zijn verbonden met hangbruggen, soms wel tot 170 meter lang. Een van de leukste dingen om hier te doen, zeker met kids: ziplinen door het avonturenpark.  

#Torteguero

Dwars door de regenwouden, over een smalle rivier, brengt een boot je naar dit eiland.  Dit zorgt al meteen voor een onvergetelijke ervaring. De zandstranden van Tortuguero zijn een van de belangrijkste broedplaatsen van schildpadden ter wereld, waardoor het vaak vol ligt met kleine schildpadjes in het broedseizoen (juli-september). Maar niet te vergeten zijn de vele leguanen, kameleons, krokodillen en de bijna uitgestorven jaguars.

#Arenal Vulkaan

Best spannend, verblijven aan de voet van een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Wat je vooral van Arenal merkt, is de warmte die van de vulkaan af komt. Even afkoelen? Maak een tochtje met een kano over het nabijgelegen meer. Een grote wandeling rond de vulkaan kan natuurlijk ook. Sluit je actieve dag van je rondreis Costa Rica af door jezelf even helemaal te ontspannen in een van de omliggende heetwaterbronnen.

#Tropische zandstranden

Ideale afsluiter van je rondreis Costa Rica: languit op je handdoek langs de strakblauwe zee, even bijkomen van de hikes door de jungle. Af en toe vliegen er groepen kleurrijke papegaaien en pelikanen voorbij, of slingert er een brulaap boven je hoofd. Toch wat doen? Pak een surfboard om de golven uit te proberen, of peddel met een kajak door de mangrovebossen. Heb je de luiaard nog niet gespot? Een gids neemt je mee en vertelt je alles over de bijzondere dieren.

#Boetiek rondreis  

Ontspannen in heetwaterbronnen, overnachten in stijl aan de voet van vulkaan Arenal en comfortabel verblijven op de verlaten palmstranden van de Stille Oceaan. Je reistempo ligt wat rustiger en de verblijven zijn wat relaxter tijdens een boetiekreis Costa Rica.

#Rondreis Costa Rica

Geïnspireerd geraakt door onze tips? Bekijk onze voorbeeldreizen Costa Rica, of plan je eigen rondreis samen met onze local Hero.

Terug naar overzicht