ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Thailand, het leukste land ter wereld

Stef 10 november 2022 Thailand Reistips

Als enthousiaste reizigers hebben we inmiddels wel 100 landen bereisd. Maar we weten het zeker: Thailand is en blijft het leukste land ter wereld! Want waar wordt, met een echte glimlach,  je ‘vakantiemenu’ al jarenlang zó opgediend: een groot bord barstensvol cultuur, tropische jungles en witte zandstranden. Lekker eten én bijzonder betaalbaar. Thailand is een ideale bestemming als eerste verre (familie)reis, maar ook voor de ervaren reizigers onder ons blijft Thailand een geweldig vakantieland. 

Verborgen Thailand 

In Bangkok bezoek je natuurlijk drukbezochte highlights als het Grand Palace en Khao San Road, maar sla ook gewoon een smalle zijstraat in de wijk Prha Atit in. Opeens is er geen reiziger meer te bekennen, maar bevind je jezelf in het schemerlicht van een eetstalletje, het geluid van metalen pannen en een wankel plastic krukje tussen de geparkeerde tuktuks. Je ruikt een mix van benzine, zilte rivierlucht, wierrook en pepers. Voor je neus een bord loeihete pad-thai. Meer dan dat heb je niet nodig. Dat lukt ook buiten de stad: steden als Phuket of Chiang Mai zijn immers niet verplicht. Laat je adviseren, gebruik lokale tips en kies je route bewust. Want verborgen Thailand bestaat: zonder al te veel gereis wandel je tussen indrukwekkende boeddha’s in verstilde tempels en maak je een into-the-wild jungle trekking. Of kom tot rust in je hangmat op het balkon van een houten hutje, direct aan een paradijselijk strandje.

Liever local

Thailand is meer dan Boeddha beeldjes in de tuin, Thaise massages en de plaatselijke afhaal Thai. Wat weet jij eigenlijk van het échte Thailand? Bij het aftikken van de bezienswaardigheden kun je best een paar stapjes off-the-beaten-track gaan. Je beloning: gegarandeerd geweldige herinneringen. Dit zijn er een paar van ons:

  • Tijdens een nachtje in een huis op palen, werden we wel 3x achter elkaar wakker door de haan.
  • Met handen en voeten proberen te communiceren met de locals.
  • Met een natte broek onder in de longtail boot op zoek naar glibberige kip die vorige week al geplukt was.
  • Lachen, toen een luid krijsende aap onze onhandige karaoke poging om zeep bracht.

Onbekend Thailand

Kijk gerust wat verder, en je ontdekt zoveel plekken waar nog nauwelijks reizigers komen. Zo waren wij verbluft van de blauwe wateren op Koh Mak en Koh Kood: veel rustigere eilanden dan het nabij gelegen Koh Chang. Of relax op Koh Yao, een eiland vol tropische natuur tussen Phuket en Krabi. We gingen eilandhoppen in de zuidelijke provincie Trat en slenterden door Chiang Khan, een sfeervol dorp aan de rustig voortkabbelende Mekong.

Ander ‘hidden Thailand’? Wat dacht je van Khanom, waar je roze dolfijnen kunt spotten. Of een homestay op het platteland van Loei, een rustige provincie in Noord-Thailand. Of pik een graantje mee van de lokale feesten: ga bijvoorbeeld enkele dagen naar Isaan, waar begin juli het kaarsenfestival wordt gehouden, de start van de boeddhistische vastentijd. Vooruit, je bent wat langer onderweg naar deze plekken, omdat ze meer off the beaten track zijn. Maar het zijn plekken waar je met iedereen een praatje maakt en herinneringen maakt. 

Passie delen

Al jaren verzamelen wij bijzondere sneakers. Op onze laatste Thailand reis had onze local Hero van tevoren geregeld dat we een ochtendje op pad gingen met Pichai, een net zo enthousiaste Thaise verzamelaar. Bijzonder om de verhalen achter zijn verzameling te horen en samen met hem een lokaal sneaker fabriekje te bezoeken. Zo zijn er in Thailand eigenlijk altijd wel locals met dezelfde passie als jij: gek op dansen, mode, koken, architectuur, of met een baan als leraar, arts of musicus. Gek op de natuur? Onze tip; bezoek een rustig natuurpark, zoals Sam Roi Yot, samen met een lokale wildlife ranger. 

Comfort waar het kan

Een rondreis Thailand is natuurlijk ook je vakantie, en een beetje lekkere luxe hoort er bij. In Thailand is dat betaalbaar. Het is even zoeken, maar dan zit je er: in een centraal gelegen Thais boetiek hotel. In die wow-kamer van dat 5-sterren hotel, of in de swim-up pool met een geweldige sterrenhemel erboven. Top je reis af in een relaxt resort met zwembad, palmen en koele cocktails, ook zeer geschikt voor je vakantie met je gezin. Want waarom zou je Thailand voor jezelf houden? Geen bestemming in Azië is beter geschikt voor een avontuurlijke en tegelijk comfortabele familievakantie.

Rondreis Thailand 

Juist in Thailand is het advies van een local bij het plannen van je reis een must, want alleen zo kom je op leukste verborgen plekken. En natuurlijk is een back-up ter plaatse ook wel fijn en veilig. Onze local Hero kan je helpen met het plannen van je reis, of gebruik als basis een van onze voorbeeldreizen Thailand

Bij thuiskomst ben je het dan zeker met ons eens: Thailand is het leukste land ter wereld.

Terug naar overzicht