Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Selfdrive bestemmingen

Adriënne 12 oktober 2021 Reistips

Op avontuur met je eigen huurauto; je wilt namelijk heel graag een land ontdekken maar zonder al te veel gedoe. Een ideale manier om dit te doen is een selfdrive. 

Lekker met je eigen reisgezelschap onder één dak, en de comfort en de vrijheid om te stoppen wanneer je maar wilt. 

Wij zetten onze top selfdrive bestemmingen voor je op een rij.

Alaska

Denk je aan Alaska dan denk je aan de weidse natuur. Een selfdrive Alaska is perfect: geen grote steden en massatoerisme maar kilometers groene en wilde natuur vol gletsjers, stromende beekjes en grizzly beren. De wegen in Alaska zijn in goede staat, geasfalteerd en voor de meeste routes heb je geen 4WD nodig. 

Zie jij het wel zitten om een mooie Alaska selfdrive te maken? Stel dan samen met local Hero Isabelle jouw ideale selfdrive rondreis Alaska samen. Of bekijk ook onze Alaska voorbeeldreizen.

Namibië

Een perfectere bestemming voor een selfdrive is er bijna niet. Namibië is één van de dunst bevolkte landen ter wereld en kent een adembenemende natuur waar je gemakkelijk zelf doorheen kunt rijden. Het land is niet alleen goed en veilig te bereizen met je eigen 4WD, het is ook nog eens heel schoon. Zo kun je op veel plekken het water gewoon uit de kraan drinken. Wel zo fijn, want hygiëne is in het huidige klimaat wel een vereiste. Overnachten doe je in kleinschalige lodges van alle gemakken voorzien en midden in de natuur.

Van de droge Kalahari woestijn, tot de eindeloze duinvlaktes van de Sossusvlei en de bush van Etosha National Park, je kunt het allemaal doorkruisen tijdens je selfdrive. Wil jij ook een selfdrive rondreis Namibië maken? Vraag local Hero Christine je te helpen bij het samenstellen van jouw Namibië rondreis.

Mexico

Zon, zee én strand? Het kan met een selfdrive over schiereiland Yucatan in Mexico. Dit deel van Mexico is uiterst geschikt voor een rondreis per eigen huurauto: de afstanden zijn kort, de geasfalteerde wegen hebben een goede bewegwijzering en er is onderweg genoeg te zien en te doen. Bezoek de nog rustige vissersdorpjes San Felipe en Celestun, spot flamingo’s, schildpadden en ander wildlife of rijd met je auto naar de jungle van Palenque. In Mexico is boven én onder water van alles te zien. Je slaapt in comfortabele en kleinschalige B&B’s met eigen voorzieningen, waardoor je weg blijft bij het massatoerisme. 
Wil je ook een rondreis maken over schiereiland Yucatan? Vraag local Hero Gaby om jou te helpen bij het plannen van jouw selfdrive rondreis Mexico. Eerst meer inspiratie op doen? Bekijk onze Mexico rondreis de leukste.  

Costa Rica

Met zijn groene jungle, tropische regenwoud en verlaten tropische stranden leent Costa Rica zich uitstekend voor een rondreis per eigen 4WD. Met name wanneer rust, natuur en ruimte een belangrijk onderdeel gaan vormen tijdens je reis. Het land kent ontzettend veel natuurparken die je zonder problemen met voldoende afstand kunt bezoeken. ’s Avonds slaap je in kleinschalige hotels met een beperkt aantal gasten. De wegen zijn over het algemeen onverhard, daarom reis je comfortabel én avontuurlijk in een 4WD. Daar waar het kan leg je je route af over de geasfalteerde snelwegen, maar dat maakt het niet minder mooi. Want Costa Rica is groener dan groen.

Wil jij ook in je eigen auto door de natuur van Costa Rica rijden? Maak dan samen met local Hero Wil je rondreis Costa Rica op maat. Of kies één van onze voorbeeldreizen Costa Rica.

Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaans bush kun je perfect doorkruisen in je eigen 4x4 kampeer- of huurauto. Onderweg vind je veel ruimte, natuur en wildlife. Minder avontuurlijk is het daardoor niet: je rijdt door de ruige natuur van de Drakensbergen, spot de big five in Kruger National Park en proeft lokale wijntjes in Stellenbosch. Overnachten doe je in kleinschalige family-owned lodges of B&B’s, weg van de drukte en met je eigen voorzieningen.

Wil je ook een avontuurlijke selfdrive maken door Zuid-Afrika? Neem dan rechtstreeks contact op met local Hero Tanja en stel met elkaar je rondreis Zuid-Afrika samen. Eerst meer oriënteren, bekijk dan onze voorbeeldreizen Zuid-Afrika

IJsland

Na 3 uur vliegen zit je midden in een even spectaculaire natuur als in Nieuw-Zeeland. Met je huurauto maak je een selfdrive door IJsland en cruise je langs vulkanen, geisers en ijsmeren. Je topt af in een tropisch blauwe zwemlagune, het kan slechter. Check onze IJsland voorbeeldreizen.