Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

‘n Local experience in Marokko

Fleur 24 april 2024 Marokko Marokko, Gezinsvakantie Marokko

Sommige bestemmingen vragen gewoon om een local experience! Marokko is er eentje van, want als er een land gastvrij is, dan is het Marokko wel. Combineer je het met natuur, dan maak je de reizigers van Reisbijbel.nl helemaal blij. Jong en oud trouwens, want het is ook een ideale bestemming voor gezinnen. Zij geven jou hun Marokko-tips om off the beaten track te gaan. 

Marrakesh, 1001 nacht

Afwisseling, dat past perfect bij een reisplan voor Marokko. Wij arriveerden in Marrakesh en daar slaap je natuurlijk in een van die prachtige riads. Hier dompel je je meteen onder in zo’n 1001-nacht sfeer. Daarna de straatjes door om de sfeer te proeven en de geuren te ruiken. Marrakesh is relatief klein en overzichtelijk, en dat maakt het een betere plek om te landen dan bijvoorbeeld hoofdstad Casablanca. Je vermaakt je hier eenvoudig een dag of twee en kan je lekker onderdompelen in de Marokkaanse cultuur.

De bergen in

Daarna lonkt wat ons betreft de natuur. Trek je de bergen in, en ga je net als wij met een gids op avontuur in de Hoge Atlas? Neem je bergschoenen mee en vraag je gids om je voor te gaan. Reis je net als wij destijds met jonge kinderen, dan zijn ezeltjes perfect reisgezelschap. Ze dragen je bagage en als het nodig is zelfs even een dappere zesjarige reiziger.

Onder het rode zand kom je aan bij een lokaal huis, waar je geniet van een heerlijke Marokkaanse maaltijd en de nacht mag doorbrengen op slaapmatjes. Loop aan het einde van de middag rond en zie hoe het brood hier op straat in de oven wordt gebakken, je mag vast proeven. En misschien kom je geitjes of schapen tegen. Het landschap is hier overweldigend mooi!

En wil je een echte uitdagende trekking maken? Wist je dat de Marrokaanse Toubkal met 4167 meter de hoogste berg van Noord-Afrika is? Hij doet ‘niet veel’ onder voor de Mont Blanc (4807 meter) en je kan er dus een toppoging naar ondernemen. Deze staat zeker nog op onze bucketlist, maar we waren ook al erg gelukkig met de top die we met onze kinderen in de Hoge Atlas bereikten! 

Slapen in de woestijn

Groot voordeel aan Marokko is dat het landschap zoveel te bieden heeft. Van de bergen naar de woestijn, het kan gewoon! Ook hier geniet je van de gastvrijheid van jouw gidsen, die je door dit waanzinnige landschap loodsen. Met een 4x4 Jeep, of ga je voor de rit per kameel? In de woestijn slaap je onder een prachtige sterrenhemel en vergeet je alle hectiek in Nederland in een mum van tijd. Luister naar de verhalen van de bedoeïenen en laat je meevoeren.  

Omdat je altijd met een gids reist, hoef je zelf weinig voor te bereiden. Voor een hiking door het Atlasgebergte schaften wij voor ons allemaal wel goede bergschoenen aan. Een e-reader is fijn voor de stille momenten, een hoofdlampje voor de nachtelijke uitstapjes naar de ‘wc’ en sneldrogende reishanddoekjes en eventueel wat vochtige doekjes zijn fijn om je op te frissen. Wij nemen ook altijd wat mueslirepen mee voor de moeilijke momenten. En vergeet niet, zelfs in de zomer kan het in de bergen fris zijn, dus een vestje is geen overbodige luxe!

Strand in Essaouira

Een heel andere sfeer tref je in de kustplaats Essaouira. Niet te vergelijken met de kust in Zuid-Frankrijk of Spanje! Wij doken meteen de hammam in, het oosterse badhuis. Heerlijk schoon schrobben en ontspannen na al dat reizen. Er hangt in Essaouira een bijzondere sfeer, het is de thuisbasis van creatieven en kunstenaars, al is het toerisme er ook opkomend. Hier eet je natuurlijk verse vis, maar je kan ook leren surfen in de branding of paardrijden op het strand. Zeker als vrouw is het niet gepast om hier in je bikini op het strand te liggen, maar bij je riad kan je wel lekker zwemmen. Wij kwamen hier heerlijk tot rust, kochten nog wat souvenirs, genoten van het lekkere eten en de heerlijke sfeer.

En ben je een muziekliefhebber? Ga dan naar Essaouira tijdens het jaarlijkse Gnaoua and World Music Festival, ergens in juni. Het schijnt een soort Woodstock te zijn! Een andere mooie kans is het Rozenfestival in de Rozenvallei, doorgaans begin mei. Juist hiervoor reis je lekker lokaal, vinden wij. Wij verbleven tijdens Ramadan in Marokko, wat trouwens geen enkel probleem is. Reisbijbel heeft nog meer tips voor het reizen tijdens de Ramadan of voor reizen in Marokko.

Ook zin gekregen in een rondreis Marokko?

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit veelzijdige land? Vraag dan bij local Hero Abdellatif een reisplan aan voor jouw individuele rondreis Marokko. Hij denkt graag met je mee en stelt samen met jou je droomreis samen!

Terug naar overzicht