Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Must visit’s tijdens jouw rondreis Argentinië

Esmee 28 november 2022 Argentinië Reistips, Beste reistijd

Ben jij van plan binnenkort een rondreis Argentinië te maken? Dan ben je vast al een “must-visit” lijstje aan het maken? Begrijpelijk… Argentinië heeft veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het mooie Patagonië of de indrukwekkende Iguazú watervallen of wat dacht je van een verkenningstocht door het bruisende Buenos Aires!

Om jou te helpen met je lijstje hebben wij ons eigen lijstje gemaakt, vol met bijzondere plekken in Argentinië. Lees snel de blog, doe inspiratie op en droom alvast lekker weg bij deze indrukwekkende plekken.

Where to start…

Argentinië heeft veel prachtige bezienswaardigheden, plekken die je echt gezien moet hebben tijdens je rondreis Argentinië. Plekken die indruk op je zullen maken en voor altijd bij je zullen blijven. Maar om te beginnen gaan we naar het meest zuidelijke puntje van de wereld, beter bekend als het einde van de wereld. Want ja, dat kan in Argentinië.

Om hier te komen moet je afreizen naar het gebied Patagonië met het meest bekende en meest zuidelijke stadje Ushuaia. Hier vind je onder andere het nationale park; Tierra del Fuego, de valei van de wolven en het Beagle Kanaal. Ook kan je vanaf Ushuaia een tour boeken naar het witte Antarctica.

Wanneer je tijdens je rondreis Argentinië een bezoekje brengt aan Ushuaisa, is het het zeker waard om een boottocht te maken over het beagle kanaal, waar je verwonderd raakt door de prachtige natuur en indrukwekkende ‘wildlife’ zoals walvissen, zeeleeuwen en pinguïns.

Iguazú Waterfalls, om bij weg te dromen!

Wanneer je een rondreis Argentinië gaat maken raden we je absoluut aan om naar de Iguazú waterfalls te gaan. Deze prachtige omgeving grenst aan het Argentijnse gelijknamige natuurpark Iguazú National Park. Als je er toch bent, is dit een gave combinatie om te maken!

De watervallen liggen voor 80% in Argentinië maar zijn ook goed te bekijken vanuit Brazilië en Paraguay. In dit stukje Latijns-Amerika kan je met een dag visum gemakkelijk de grenzen over om de indrukwekkende natuurverschijning van alle kanten te bewonderen.

Zo kan je in Argentinië dichterbij de waterallen komen dan in Brazilië maar heb je in Brazilië het mooiste panorama-view.

De watervallen zijn op z’n mooist gedurende het Argentijnse regenseizoen. Het water staat dan op zijn hoogst, waardoor je een spectaculair zicht hebt. Maar je wordt dan ook het natst, neem dus een goede regenjas of poncho mee! Wil je de watervallen dus op zijn mooist zien? Dan is de beste reistijd voor je Argentinië rondreis tijdens het regenseizoen.

Indrukwekkende Gletsjers in Los Glaciares National Park.

In het diepgevroren zuiden van Patagonië vind je dit park. Een verzameling aan indrukwekkende gletsjer waarbij je de hele dag door brokken ijs, zo groot als een flatgebouw, kan zien afbreken. Het is een populaire attractie om ijsschotsen met spectaculaire vaart in het water te zien zakken. Alleen het gekraak van ijs is al een ervaring op zich.

Door het park zijn verschillende wandelroutes naar uitkijkpunten te volgen, dus trek die wandelschoenen maar uit de kast en bezoek het Los Glaciares National Park tijdens je rondreis Argentinië! Leuk om te weten: Er zijn wandelroutes die je met gidsen kan lopen maar ook voldoende paden waarbij je zelf op avontuur kan gaan langs dit bijzondere natuurverschijnsel.

Ga op verkenning door het bruisende Buenos Aires.

Deze gigantische metropool met bijna 5 miljoen inwoners mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door Argentinië. Al is dat in dit land natuurlijk bijna onmogelijk aangezien het vaak de aankomst en/of vertrekstad is van veel reizigers. We raden je dan ook aan minimaal één of twee dagen hier door te brengen, dat is de reis zeker waard.

Met haar fancy restaurants, schattige cafétjes hippe clubs, verschillende theaters, bioscopen, musea en winkels is het een erg levendige stad. Voor veel reizigers voelt het zelfs een beetje Europees aan, iets wat je niet snel ziet in Latijns-Amerika. Struin door de kleurrijke en levendige wijk La Boca of dans de tango in het oudste gedeelte van de stad, San Telmo. Een ding is zeker, je zult je tijdens je reis Argentinië zeker niet vervelen in Buenos Aires.

Nog een pluspuntje aan Buenos Aires: vanaf Amsterdam kan je hier rechtsreeks naartoe vliegen.

Wijnen, Wijnen, Wijnen…!

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan mag tijdens je rondreis Argentinië een bezoekje aan de wijnstad van het westen van Argentinië, Mendoza, zeker niet ontbreken aan je ‘must-visit’ lijstje. Bijna 80% van de Argentijnse wijnen worden hier gemaakt.

Je vind er prachtige wijngaarden en bodega’s waar je heerlijke wijnen kan proeven. Of trek als een echte Argentijnse gaucho de wijde wereld in en ontdek het Argentijnse prairie landschap te paard. Maar, don’t drink and drive, euhh ride … ;)

En nu, boek je maatwerk reis Argentinië…

Heb je met behulp van dit blog jouw ‘must-visit’ Argentinië ook af kunnen ronden? Dan is het tijd om te vertrekken. Wel handig om je reis van te voren even te boeken. Onze local Hero Cynthia, helpt je graag met het opmaat maken van je rondreis Argentinië. Deel met hem je wensen en ideeën en hij zal met veel plezier aan de slag gaan om jouw maatwerk reis Argentinië uit te werken.

Terug naar overzicht